Válasz #7250. hozzászólásra
Köszönöm Józsi!Adat táblája meg van.Csak a rúdban nem találom.Ezért hajkurászomDe ezek szerint még eben az évjáratban nincs szám a rúdba ütve.
Üdv Csaby! Nekem is ilyen pótkocsim van, amit annak idején a tz4k-hoz lehetett venni. Annyi különbséggel, hogy az fiatalabb kicsit, és nem ilyenek az oldalai. gondolom tudod melyik az. Ezen a rúdon nincs szám, csak a bal elején az adattáblán, ha jól emlékszem. Ha annak a méretei is érdekelnek, szívesen megmérem.
Válasz #7169. hozzászólásra
Üdv Misi!Köszi de nem jó.Nekem nsn10/2B van.Most már csak azt jó lenne tudni,hogy a rúdba ütött szám hány milliméteresek hasonló ehhez csak sötétebb zöld és 67-es kiadású.
Mielőtt elkezded csinálni Agrokid-nek kérd ki a tanácsát úgy tudom neki is volt de le adta. Csak vetőmag krumplinál jó másod ültetésnél ha nagyobb a krumpli szem vagy ha csírás akkor már nem igazán tökéletes. Agrokid-nek is fél automata ültetője van.
Van esetleg tervrajzod vagy valamiről másolod.Hasonlón gondolkodom jómagam ishttp://youtu.be/8DmB5eVBLUw
A sorművelésére a meglévő sorközművelőmet hasonlóra alakítom.Vélemények?Szerintetek jó lehet igaz csak 2 sorosban gondolkodom.http://youtu.be/-J4No0_ByCs
A B1600 az én gépem elődje méretei teljesítmény sebességfokozatok száma egyforma.A kezelőszervek elhelyezkedése más.Hidraulika körök száma akár 3 is lehet a hozzá kapcsolt talajmaró függvényében.Én a sajátommal meg vagyok elégedve igaz még csak 1 éve vettem a traktoros múltam is kb. ennyi.
Nagyságra kb. ugyanaz mint az én Mitsum, de talán szélesebb kicsit. A szomszédomnak B1400 van, már 5 éve használja de javítani még nem kellett az tuti, pedig eléggé likvidátor-típus szegény (amúgy tanító), nincs sok érzéke a gépekhez, a trakit néha jól meg-megkínozza, bár az is igaz hogy nem ül rajta minden nap. De ezeket figyelembe véve a traki jól bírja a gyürődést, amit én észrevettem hogy reggel hidegen nem mindig indul neki elsőre, ezen kívül semmi más, tehát jó kis gép az is, gondolom jó vagy még jobb lehet a B1600 is.
Hát már jó régen hirdeti, majdnem 2 éve, és nem kell senkinek. Szerintem kicsit túl van árazva. És 1:1-ben biztos senki nem cseréli el egy jó MTZ 320-ért. Egy leharcoltért talán igen.
Sziasztok!
Megvettem a sorközművelőt, ma hozza haza az eladó.
Masszívnak és eléggé súlyosnak tűnik. Rozsda van bőven, kopások is vannak, úgy, hogy kromofág, némi felújítgatás (csavarok cseréje), aztán festés....
Válasz #7212. hozzászólásra
Szegedi Laci
Én is jobbulást kívánok a kedves párodnak. Hát remélem idén már nem kell használnom. mert már a következő projekten gondolkodom akarok gyártani egy egysoros autómata burgonyavetőt.
Válasz #7197. hozzászólásra
Hidraulikával fogom működtetni csak úgytervezem egy irányú lesz a munkahenger saját sújátol fog lemenni a talajkövetés miatt gondoltam egyirányúra csinálni.
Válasz #7223. hozzászólásra
Az áttételi arányt nem tudom, de az igényelt fordulatszám 540, én 500-al pörgetem, azt viszont nem tudom, hogy a kalapácstengely mennyit pörög.Amit bekap, azt rendesen összeaprítja.
Válasz #7218. hozzászólásra
Az enyém is vízszintes - kalapácsos, de nincs ilyen gondom. %-ban nem tudom, de alig marad valami utána. Jól leengedem, és meg is eszi.
Válasz #7216. hozzászólásra
Na ja, Bt-nek is és Balunak is jó szárzúzója van, de az enyém vizszintes tengelyű kalapácsos.Az enyém, csak mintegy az 50%-át zúza le a többit csak elfekteti és elmegy felette.Talán meg kellene próbálnom y késekkel?Mert ugye a cél az lenne, hogy minél apróbbra vágni a beszántás és a lebomlás miatt.A Ti zúzótok mennyire hatékony, kb hány %-os azúzási arány?
T Urak! Lenne egy kérdésem a kukoricaszárat ki, milyen módszerrel dolgozza fel, illetve tünteti el a talajról.Az egysoros silózó szerintetek, milyen megoldás lenne, vagy valakinek van más, jobb módszere.
Sziasztok!
Feleségem nevében is köszönöm mindenkinek a jó kívánságokat,nagy szükségünk is van rá.
Misi!
Vasárnap valamikor felhívlak és megbeszéljük az orvost.
Nekem tetszik a hely a találkozónak nagyon ideálisnak tűnik.Szerintem a június 8. jó időpontnak tűnik habár még nem tudom megígérni,hogy ott is tudok(tudunk)lenni.
Válasz #7188. hozzászólásra
Üdv urak!
Azt hiszem én vagyok a legtávolabb a találkahelytől.Csekély 600 km,de azért remélem el tudok majd menni.Viszont a trakesz biztos itthon marad.
35454 hozzászólás
Agrokid!
A burgonyavetőd milyen rendszerű volt,mire figyeljek,ha készítek egy ilyen láncfelhordós kanalast?
Válasz #7252. hozzászólásra
Mennyi lehet a piaci értéke a rakodónak?
Válasz #7249. hozzászólásra
Persze!
Válasz #7250. hozzászólásra
De ezek szerint még eben az évjáratban nincs szám a rúdba ütve.
Köszönöm Józsi!Adat táblája meg van.Csak a rúdban nem találom.Ezért hajkurászom
Válasz #7244. hozzászólásra
Üdv Csaby! Nekem is ilyen pótkocsim van, amit annak idején a tz4k-hoz lehetett venni. Annyi különbséggel, hogy az fiatalabb kicsit, és nem ilyenek az oldalai. gondolom tudod melyik az. Ezen a rúdon nincs szám, csak a bal elején az adattáblán, ha jól emlékszem. Ha annak a méretei is érdekelnek, szívesen megmérem.
Válasz #7243. hozzászólásra
Agrokid!Nekem ez a szerkezet nagyon tetszik.Egyben adtad el?
Szegedi Laci mielőbbi gyógyulást nektek!
Válasz #7192. hozzászólásra
Üdv.Szuper lesz!Remélhetőleg csak év végén lesz már csak használva.
Szép estét mindenkinek.Sajnos amikorra tervezitek a fórumtalit akkor már nekem a melóhelyen szezon van.Nem engednek el.Sajna.
Gondolkom nagyon rajta, hogy megveszem. Csak el kellene adnom az L1500asom előtte.
Válasz #7169. hozzászólásra
hasonló ehhez csak sötétebb zöld és 67-es kiadású.
Üdv Misi!Köszi de nem jó.Nekem nsn10/2B van.Most már csak azt jó lenne tudni,hogy a rúdba ütött szám hány milliméteresek
Válasz #7235. hozzászólásra

Nekem volt!
Válasz #7241. hozzászólásra
Szia !
Mielőtt elkezded csinálni Agrokid-nek kérd ki a tanácsát úgy tudom neki is volt de le adta. Csak vetőmag krumplinál jó másod ültetésnél ha nagyobb a krumpli szem vagy ha csírás akkor már nem igazán tökéletes. Agrokid-nek is fél automata ültetője van.
Válasz #7226. hozzászólásra
Van esetleg tervrajzod vagy valamiről másolod.Hasonlón gondolkodom jómagam ishttp://youtu.be/8DmB5eVBLUw
A sorművelésére a meglévő sorközművelőmet hasonlóra alakítom.Vélemények?Szerintetek jó lehet igaz csak 2 sorosban gondolkodom.http://youtu.be/-J4No0_ByCs
A B1600 az én gépem elődje méretei teljesítmény sebességfokozatok száma egyforma.A kezelőszervek elhelyezkedése más.Hidraulika körök száma akár 3 is lehet a hozzá kapcsolt talajmaró függvényében.Én a sajátommal meg vagyok elégedve igaz még csak 1 éve vettem a traktoros múltam is kb. ennyi.
Nagyságra kb. ugyanaz mint az én Mitsum, de talán szélesebb kicsit. A szomszédomnak B1400 van, már 5 éve használja de javítani még nem kellett az tuti, pedig eléggé likvidátor-típus szegény (amúgy tanító), nincs sok érzéke a gépekhez, a trakit néha jól meg-megkínozza, bár az is igaz hogy nem ül rajta minden nap. De ezeket figyelembe véve a traki jól bírja a gyürődést, amit én észrevettem hogy reggel hidegen nem mindig indul neki elsőre, ezen kívül semmi más, tehát jó kis gép az is, gondolom jó vagy még jobb lehet a B1600 is.
Válasz #7232. hozzászólásra
Becsületes vasas- és informatikusként belekontárkodtam a faiparba, és a faipari gépek ezt nem tolerálták.
Válasz #7178. hozzászólásra
50 e. :)
Nekem csak júni közepe-vége jó, úgyhogy valószínűleg maradok.
Urak,Kubota B1600-t használ vki? Esetleg tapasztalat?Kínáltak egyet nekem...
Válasz #7231. hozzászólásra
Hát már jó régen hirdeti, majdnem 2 éve, és nem kell senkinek. Szerintem kicsit túl van árazva. És 1:1-ben biztos senki nem cseréli el egy jó MTZ 320-ért. Egy leharcoltért talán igen.
Válasz #7231. hozzászólásra
Gondolom cserét beszámít!
Válasz #7229. hozzászólásra

Tényleg, hogyan csináltad?
Válasz #7210. hozzászólásra
Szia!
Ha már levezetsz 600 KM-et és lesz még szabid, szivesen vendégül látlak (családdal együtt) pár napra, ha érdekel Baranya, Pécs környéke....
Válasz #7228. hozzászólásra
Annyit poénkodtak már rajt, hogy meg se hallom.
Válasz #7208. hozzászólásra

Remélem nem szívja fel magát Lajo_bá!!!
Természetesen jegyzetelek és közzé is teszem (már ha kéritek).
Sziasztok!
Megvettem a sorközművelőt, ma hozza haza az eladó.
Masszívnak és eléggé súlyosnak tűnik. Rozsda van bőven, kopások is vannak, úgy, hogy kromofág, némi felújítgatás (csavarok cseréje), aztán festés....
Válasz #7212. hozzászólásra
Szegedi Laci
Én is jobbulást kívánok a kedves párodnak. Hát remélem idén már nem kell használnom. mert már a következő projekten gondolkodom akarok gyártani egy egysoros autómata burgonyavetőt.
Válasz #7197. hozzászólásra
Hidraulikával fogom működtetni csak úgytervezem egy irányú lesz a munkahenger saját sújátol fog lemenni a talajkövetés miatt gondoltam egyirányúra csinálni.
Válasz #7223. hozzászólásra
Az áttételi arányt nem tudom, de az igényelt fordulatszám 540, én 500-al pörgetem, azt viszont nem tudom, hogy a kalapácstengely mennyit pörög.Amit bekap, azt rendesen összeaprítja.
Kioti. A fordulat jo? Valahol olvastam a kalapŕcsoknak kb 2200\perc.
Válasz #7219. hozzászólásra
Így már értem.
Szerintem a vízszintes - kalapácsosnak még jobbnak kell lennie. A %-ot a fene tudja, döntsd el magad a videó alapján.
Az enyém is vízszintes - kalapácsos, de nincs ilyen gondom. %-ban nem tudom, de alig marad valami utána. Jól leengedem, és meg is eszi.
Válasz #7203. hozzászólásra
Ja ott nem az az érdekes hanem azt a hamster miatt linkeltem.
Válasz #7216. hozzászólásra
Na ja, Bt-nek is és Balunak is jó szárzúzója van, de az enyém vizszintes tengelyű kalapácsos.Az enyém, csak mintegy az 50%-át zúza le a többit csak elfekteti és elmegy felette.Talán meg kellene próbálnom y késekkel?Mert ugye a cél az lenne, hogy minél apróbbra vágni a beszántás és a lebomlás miatt.A Ti zúzótok mennyire hatékony, kb hány %-os azúzási arány?
Válasz #7193. hozzászólásra
Üdvözlök minden japist, jó a megoldás én kb. 3 éve csináltam ilyet azóta is használom majd teszek fel képet
Válasz #7214. hozzászólásra
Én csak lezúzom, majd beszántom. Ez itt napraforgó, de a kukoricát is ugyanígy.
Válasz #7214. hozzászólásra

Zúzás,sodrás,aztán jöhet a bálázó.
T Urak! Lenne egy kérdésem a kukoricaszárat ki, milyen módszerrel dolgozza fel, illetve tünteti el a talajról.Az egysoros silózó szerintetek, milyen megoldás lenne, vagy valakinek van más, jobb módszere.
Szamóca!

Jó a tolólapod!Kiváncsi vagyok az emelésére.REMÉLEM AZ IDÉN MÁR NEM LESZ HÓ!
Sziasztok!
Feleségem nevében is köszönöm mindenkinek a jó kívánságokat,nagy szükségünk is van rá.
Misi!
Vasárnap valamikor felhívlak és megbeszéljük az orvost.
Nekem tetszik a hely a találkozónak nagyon ideálisnak tűnik.Szerintem a június 8. jó időpontnak tűnik habár még nem tudom megígérni,hogy ott is tudok(tudunk)lenni.
Válasz #7209. hozzászólásra

Köszi!
Bencsiki a múltkor meg ígérte hogy jegyzetel
Válasz #7188. hozzászólásra
Üdv urak!
Azt hiszem én vagyok a legtávolabb a találkahelytől.Csekély 600 km,de azért remélem el tudok majd menni.Viszont a trakesz biztos itthon marad.
Válasz #7184. hozzászólásra
Üdv!
Nekem tetszik a hely.
Szerintem juni 8. vagy 15. lenne jó.
Válasz #7207. hozzászólásra

Olyan mocsok vagy
Ez elment vadászni.
Ez meg lőtte.
.....
.....
Bocsi.
Válasz #7202. hozzászólásra

Legalább olcsóbban kapsz kesztyűt!
Válasz #7198. hozzászólásra

Válasz #7194. hozzászólásra

Szia!
A kapcsolatfelvétellel ne siess. Néhány éve átköltözött a boldogabbik világba! Már ha a trakesz boltolós ismerősömről étdeklődsz...