Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR413.05 FtUSD403.06 FtCHF439.56 FtGBP492.13 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
sziasztok kereséktek meg a traktor hirdetéseknél van egy zalaegerszegi kereskedő az utolsó japán trakit ott vettük és alkatrészek gumik isvanak és az árak nagyon kedvezőek.
Krizol a 18000Ft persze hogy sok ha valaki addig egy robosztus JHon Deer-rel szántatott 5000/Ha-ért. Bencsiki elméleti számítása tökéletes igen ügyes kalkuláció bár hiányolom belöle a gépkopást az olajcseréket gumicsere stb. Pl. ha egy olyan területet rotálsz amit előtte nem te szántottál és fogsz egy pár érdekességet a földbe és máris igyen dolgoztál ha van folyamatos bérmunkád 2év alatt lecseréled simán a talajmaró késeit ami készletben egy jobb minőség a keletagrónál 83000. Ráadásúl ne keverjétek össze azt sem hogy nem kell versenyezni sem egy MTZ-vel sem egy Jhon Deer-rel a mi területünk a konyhakert és a kissebb földek ahol a dromedár nem tud forogni így az árképzésünk sem lehet megegyezző. Nem érdemes olcsónadni magad 1000 üzemóra vissza kell jönni a traktor árának a reális ár az én számításom szerint 4500-6000/óra. Gondolkodjatok el és ne legyetek saját magatok ellenségei a túl olcsó árral mert ki lehet egymás után fogni pár rosszeb bérmunkát és az asszony már be sem enged a lakásba mmindenkinek sok munkát
Szép napot a kollegáknak
Misikém nyugodtan kifordíthatod a felniket.Én is kiszoktam bakháthúzásnál mert ugy stimmel a bakhátak közti távolság.Laxának teljes mértékben igaza van.
Nem lesz baja, fordítsd ki nyugodtan. A nyomtávok általában tól-ig vannak megadva,tehát a gyár is így tervezi az állítást. Ha nagyobb nyomtávot akarnál távtartóval,az terhelné a csapágyakat, de ez nem.
Én is órára dolgozok gardán nélkül 3500 ft , gardánnal 4500 ft.Így nincs vita hogy mekkora a föld terület illetve az esetedben 1 hektárból csak 0,8 ha vagy 0,6 ha csináltál meg. A géped kb 2.l fogyaszt kb 1000ft óránként marad 3500 ft 2000 ft a gép kopás neked marad kb 1500 ft. Esetleg ha nagyobb a terület mint a te esetedben és nem kell sokat forogni engedhetsz is egy kicsit. Szerintem fix árat ne mondjál előre mert ha kemény a talaj lassabban haladsz és úgy már nem biztos hogy neked nagyon megéri.
Én nem órabérben, hanem négyzetméterre dolgozom. Az árat a következő képpen kalkulálom:
A traktor ára talajmaróval: 1 500 000 Ft.
Hány üzemórát fogom használi: 1000
Mennyit eszik a gépem marózáskor óránként: 1,5 l.
Mennyi a gázolaj ára: 430 Ft/l.
Így aztán 1 üzemóra önköltsége: (1,5 millió/1000) + (1,5*430)= 2145 Ft/óra
Mennyit akarok bérként keresni óránként: 2500 Ft.
Így aztán az óradíj: 2145+2500=4645 Ft.
Ezt átszámolom terülere vetített taljesítményre:
Mekkora sebességgel dolgozom: 2 km/h.
Milyen széles a maróm: 1,3 m
Tehát 1 óra alatt 2600 négyzetmétert csinálok meg.
Így aztán 1 nm ára 4645/2600=1,7 Ft
A számok csak példák, én 3500 Ft bérrel számolok óránként, tehát 2,1 ft-vel számolok 1 négyzetmétert. A kis területeket (2000 nm alatt) megtolom kb 30-50%-kal, 2,50 - 3 ft/nm-éert dolgozom. A 3 azért kicsit húzós.
Azért csinálom mindezt, mert:
1. Nem tudják (könnyen) összevetni a konkurencia áraival
2. A vevő látja, hogy nem qrom át azzal, hogy húzom az időt.
Válasz #3522. hozzászólásra misi az én yanmarom kereke hátul kivanforditva igy 120cm széles a hátsokeréken 1db tzk súly van, az elején egy Ífa hengerfej van fent a komám yanmarjának nincsen kiforgatva a kereke így az 105cm azon 50kg van kerekenként a hátúlján az elején 30kg
de a kiforgatott kerekű traktorral ott is lehet lehet szántani ahol a másik traktor fel borult !.http://www.youtube.com/watch?v=PINqcUdU9Jg
Krizol szerintem a fogyasztott üzemanyag 3*-osa nem sok egy ilyen munkáért.Én 4000 ft-ot kérek óránként és nem vagyok drága mert a Tz4k,Rába15-ös traktorosok 5-6000ft-is elkérnek óránként de hallottam már drágábbat is.Egy Tz4K-s kolléga már 10000ft/óráért dolgozott ami már szerintem túlzás talán,de ha van munkája akkor semmi gond.Én ismerősnek havernak még a 4eft alá is tudok menni a kedvező fogyasztás miatt.A munka pedig elég szép szokott lenni pedig még csak kezdő vagyok.
[(a munka szépségét a helyi Tz4k-Rába15 gépekéhez hasonlítom)]
Szerintetek mennyiért vállaljak el egy talajmarózást!Tök földet kellene marózni,150-es sortávolság, a maróm 130cm-es.Egy hat és egy négyhektáros területről lenne szó!
A kerekeken 2x25 kg van, a traki orrán 1x24 kg fixen plusz 2x24 kg akasztva van rakva. Tárcsázáskor és talajmarozáskor nagyon jó könnyebben lehet manőverezni nem tolja az orrát annyira.
Válasz #3509. hozzászólásra misi az első keréksúly nem alegszerencsésebb mert az elsőhatás csak segéd halytás igy nem alegerősebb vigyázz lenevogazza !!
Válasz #3512. hozzászólásra
Csak ötlet: Van egy ismerősöm, aki MÉH-telepen, vagy bontóban vett autó vagy traktor-felniket használ
fel a zúzó vázához és egyben burkolatához. Nincs gond a központossággal és a hegesztési elhúzódással.
Üdv!
Ha nem pázsitnyírásra akarod használni akkor mindenképp jobb a farkerék. Szűk helyeken való manőverezésnél kevésbé tud beakadni. Viszont semmiképpen ne gumikerék legyen mert könnyen kivághatja valami amit a kések meglendítenek hátrafelé.
Hajtómű kb.30 kardán szabadonfutós 30 vasanyag 15-20 kerekek 10 késtartó tönk 21 késpenge minőségtől függő 2,5-től/db ezek kb. árak és ki mit tud olcsóbban megszerezni.Sok hegesztés egy hétvége alatt kész voltam vele a festést leszámítva.
Én is be üzemeltem a zúzót, nagyon brutál, ujjnyi vastag akác hajtást simán viszi. A traki nem erőlködik 2. fokozatban pörög a gardán és ország úti 1. vagy 2. sebességben hasítok attól függ ,hogy milyen sűrű a cuccos. Sajnos nekem csak far kerekem lesz előre nem tudok kereket fel szerelni.
Ja és mit szóltok a súlyozásom hoz. már csak festeni kell.
Sziasztok!
Sikerült géphez ülnöm,nagyon szuper gépeitek vannak ezen fellelkesedve nekem is sikerült készítenem egy fűkaszát a végleges festés még hiányzik.A rendrakó része lecsavarozható az most nincs a képen.Ki mekkora kardánfordulattal dolgozik ilyen vagy hasonló géppel.1,2 m-es lengőkéses?
Szuper!
Kiszerelni nem feladat, teljesen szabadon van, a 2 végén a 2 felfüggesztés fogja, oszt annyi.
Így aztán azonnali (hét végi) javítás lesz!
Köszi az infót.
nem tudom mennyi idő kiszerelni nektek a munkahengert. Azt leszámítva a szét-összeszerelés az üzletbe elmenetellel is egy délelőtt, max egy nap. baráti sörözgetéssel...
35454 hozzászólás
sziasztok kereséktek meg a traktor hirdetéseknél van egy zalaegerszegi kereskedő az utolsó japán trakit ott vettük és alkatrészek gumik isvanak és az árak nagyon kedvezőek.
Gyepkímélő gumik!
A hátsók 90 százalékosak az elsők kicsit használtabbak!
Sziasztok!
Lenne egy eladó kis traktor szett gumim felnikkel belsőkkel együtt! Az ár 90 000Ft.
Ha valakit érdekel az írjon!
Krizol köszi szépen az infót!
Válasz #3546. hozzászólásra
john deere....
Egyetértek, úgy igaz, ahogy mondod.
Válasz #3545. hozzászólásra
74Misi na egy ilyen nekem is nagyo nagyon tetszene
Válasz #3531. hozzászólásra
Krizol a 18000Ft persze hogy sok ha valaki addig egy robosztus JHon Deer-rel szántatott 5000/Ha-ért. Bencsiki elméleti számítása tökéletes igen ügyes kalkuláció bár hiányolom belöle a gépkopást az olajcseréket gumicsere stb. Pl. ha egy olyan területet rotálsz amit előtte nem te szántottál és fogsz egy pár érdekességet a földbe és máris igyen dolgoztál ha van folyamatos bérmunkád 2év alatt lecseréled simán a talajmaró késeit ami készletben egy jobb minőség a keletagrónál 83000. Ráadásúl ne keverjétek össze azt sem hogy nem kell versenyezni sem egy MTZ-vel sem egy Jhon Deer-rel a mi területünk a konyhakert és a kissebb földek ahol a dromedár nem tud forogni így az árképzésünk sem lehet megegyezző. Nem érdemes olcsónadni magad 1000 üzemóra vissza kell jönni a traktor árának a reális ár az én számításom szerint 4500-6000/óra. Gondolkodjatok el és ne legyetek saját magatok ellenségei a túl olcsó árral mert ki lehet egymás után fogni pár rosszeb bérmunkát és az asszony már be sem enged a lakásba mmindenkinek sok munkát
Válasz #3541. hozzászólásra
Nekem ez tetszik.
http://www.youtube.com/watch?v=f9fwT0IB24U&feature=related
Csak nem tudom a micsu mit szólna hozzá.
Válasz #3543. hozzászólásra
Jól néz ki de sztem a rizsgumival fog a legnagyobbat.
Most találtam ezt a képet nekem nagyon tetszenek a gumik.
Válasz #3539. hozzászólásra
Tomoka!Belkord kft Eger!06-36-410-769!Telefonos rendelés, méreteket leadod és másnapra postai futárral küldik!Háromhengeres negydarabos garnitura, szállitással 11-13 ezer
Ha valakit érdekel:
http://www.agroinform.com/gepkereskedok/735337/Regent-25.html
Válasz #3538. hozzászólásra
És mikor/miért fordítod vissza?
Sziasztok!
Kubota L2250D típusú traktoromhoz hol tudok venni szerintetek gyűrű garnitúrát jó áron?
Szép napot a kollegáknak
Misikém nyugodtan kifordíthatod a felniket.Én is kiszoktam bakháthúzásnál mert ugy stimmel a bakhátak közti távolság.Laxának teljes mértékben igaza van.
Sziasztok felénk 5000-7000 ft üzemórája a marózásnak én utolag szoktam megmondani az árat előre képtelenség vagy megközelítőleg lehet árat mondani.
Válasz #3534. hozzászólásra
Nem lesz baja, fordítsd ki nyugodtan. A nyomtávok általában tól-ig vannak megadva,tehát a gyár is így tervezi az állítást. Ha nagyobb nyomtávot akarnál távtartóval,az terhelné a csapágyakat, de ez nem.
Válasz #3534. hozzászólásra
Jónéhányan megcsinálták már. Van tapasztala, ami alapján dönthetsz.
Válasz #3533. hozzászólásra
Csak félek hogy ha a felniket kifordítom akkor ne hogy valami baja legyen a trakinak.
Válasz #3530. hozzászólásra
Szia Mis!
Akkor OK!
Válasz #3524. hozzászólásra
Szia !
Én is órára dolgozok gardán nélkül 3500 ft , gardánnal 4500 ft.Így nincs vita hogy mekkora a föld terület illetve az esetedben 1 hektárból csak 0,8 ha vagy 0,6 ha csináltál meg. A géped kb 2.l fogyaszt kb 1000ft óránként marad 3500 ft 2000 ft a gép kopás neked marad kb 1500 ft. Esetleg ha nagyobb a terület mint a te esetedben és nem kell sokat forogni engedhetsz is egy kicsit. Szerintem fix árat ne mondjál előre mert ha kemény a talaj lassabban haladsz és úgy már nem biztos hogy neked nagyon megéri.
Válasz #3529. hozzászólásra
Kösz mindkettőtök hozzászólását, javaslatát!Ahogy számolgatom a ti javaslataitok alapján a 18000 ft/ha nem lessz magas ár!
Válasz #3523. hozzászólásra
Szia Bencsiki!
Ha kifordítom a felniket akkor 2 sor a kerekek közé fér.
Válasz #3524. hozzászólásra
Én nem órabérben, hanem négyzetméterre dolgozom. Az árat a következő képpen kalkulálom:
A traktor ára talajmaróval: 1 500 000 Ft.
Hány üzemórát fogom használi: 1000
Mennyit eszik a gépem marózáskor óránként: 1,5 l.
Mennyi a gázolaj ára: 430 Ft/l.
Így aztán 1 üzemóra önköltsége: (1,5 millió/1000) + (1,5*430)= 2145 Ft/óra
Mennyit akarok bérként keresni óránként: 2500 Ft.
Így aztán az óradíj: 2145+2500=4645 Ft.
Ezt átszámolom terülere vetített taljesítményre:
Mekkora sebességgel dolgozom: 2 km/h.
Milyen széles a maróm: 1,3 m
Tehát 1 óra alatt 2600 négyzetmétert csinálok meg.
Így aztán 1 nm ára 4645/2600=1,7 Ft
A számok csak példák, én 3500 Ft bérrel számolok óránként, tehát 2,1 ft-vel számolok 1 négyzetmétert. A kis területeket (2000 nm alatt) megtolom kb 30-50%-kal, 2,50 - 3 ft/nm-éert dolgozom. A 3 azért kicsit húzós.
Azért csinálom mindezt, mert:
1. Nem tudják (könnyen) összevetni a konkurencia áraival
2. A vevő látja, hogy nem qrom át azzal, hogy húzom az időt.
Elado! 90 E ft. Tel:70 3736221
Válasz #3522. hozzászólásra misi az én yanmarom kereke hátul kivanforditva igy 120cm széles a hátsokeréken 1db tzk súly van, az elején egy Ífa hengerfej van fent a komám yanmarjának nincsen kiforgatva a kereke így az 105cm azon 50kg van kerekenként a hátúlján az elején 30kg
de a kiforgatott kerekű traktorral ott is lehet lehet szántani ahol a másik traktor fel borult !.http://www.youtube.com/watch?v=PINqcUdU9Jg
Sziasztok.
Krizol szerintem a fogyasztott üzemanyag 3*-osa nem sok egy ilyen munkáért.Én 4000 ft-ot kérek óránként és nem vagyok drága mert a Tz4k,Rába15-ös traktorosok 5-6000ft-is elkérnek óránként de hallottam már drágábbat is.Egy Tz4K-s kolléga már 10000ft/óráért dolgozott ami már szerintem túlzás talán,de ha van munkája akkor semmi gond.Én ismerősnek havernak még a 4eft alá is tudok menni a kedvező fogyasztás miatt.A munka pedig elég szép szokott lenni pedig még csak kezdő vagyok.
[(a munka szépségét a helyi Tz4k-Rába15 gépekéhez hasonlítom)]
Remélem tudtam segíteni.
74 Misi na ezt nézd én egy ilyenre gondoltam
Szerintetek mennyiért vállaljak el egy talajmarózást!Tök földet kellene marózni,150-es sortávolság, a maróm 130cm-es.Egy hat és egy négyhektáros területről lenne szó!
Válasz #3522. hozzászólásra
Elég széles a trakid a háromsoroshoz?
Sziasztok!
Próbáltátok már a felniket kifordítani, hogy szélesebb legyen a gép. Kinek mi a tapasztalata. Szeretnék csinálni vagy venni egy 3 soros sorközművelőt.
Válasz #3520. hozzászólásra
Szia Béci!
Tárcsázáskor ha fordulok nem tolja az orrát, lényegesen stabilabb.
Jól fekszi a kanyarokat.
Misi barátom tök jó a keréksúly na meg a zúzó is hogy szuperál a keréksúly?? Gratula Misi
Válasz #3518. hozzászólásra
Szia Balázs!
A kerekeken 2x25 kg van, a traki orrán 1x24 kg fixen plusz 2x24 kg akasztva van rakva. Tárcsázáskor és talajmarozáskor nagyon jó könnyebben lehet manőverezni nem tolja az orrát annyira.
Válasz #3509. hozzászólásra misi az első keréksúly nem alegszerencsésebb mert az elsőhatás csak segéd halytás igy nem alegerősebb vigyázz lenevogazza !!
Csak ötlet: Van egy ismerősöm, aki MÉH-telepen, vagy bontóban vett autó vagy traktor-felniket használ
fel a zúzó vázához és egyben burkolatához. Nincs gond a központossággal és a hegesztési elhúzódással.
Válasz #3514. hozzászólásra
Válasz #3514. hozzászólásra
Köszi.
Valami tömör kerékben gondolkozok, ami elég széles, csak még nem tudom,hogy milyet.
Válasz #3509. hozzászólásra
Üdv!
Ha nem pázsitnyírásra akarod használni akkor mindenképp jobb a farkerék. Szűk helyeken való manőverezésnél kevésbé tud beakadni. Viszont semmiképpen ne gumikerék legyen mert könnyen kivághatja valami amit a kések meglendítenek hátrafelé.
Hajtómű kb.30 kardán szabadonfutós 30 vasanyag 15-20 kerekek 10 késtartó tönk 21 késpenge minőségtől függő 2,5-től/db ezek kb. árak és ki mit tud olcsóbban megszerezni.Sok hegesztés egy hétvége alatt kész voltam vele a festést leszámítva.
Válasz #3508. hozzászólásra
Szia érdeklődni szeretnék mennyiből lehet kihozni egy ilyen kaszát mert jólenne nekem is csinálni egyett.
Válasz #3510. hozzászólásra
Szia Csak a kép kedvéért dobtam fel.
Válasz #3509. hozzászólásra
De miért bukik előre, vagy inkább miért emeli a hátulját a zúzó? Legalábbis a képeken így látni.
Sziasztok!
Én is be üzemeltem a zúzót, nagyon brutál, ujjnyi vastag akác hajtást simán viszi. A traki nem erőlködik 2. fokozatban pörög a gardán és ország úti 1. vagy 2. sebességben hasítok attól függ ,hogy milyen sűrű a cuccos. Sajnos nekem csak far kerekem lesz előre nem tudok kereket fel szerelni.
Ja és mit szóltok a súlyozásom hoz. már csak festeni kell.
Sziasztok!
Sikerült géphez ülnöm,nagyon szuper gépeitek vannak ezen fellelkesedve nekem is sikerült készítenem egy fűkaszát a végleges festés még hiányzik.A rendrakó része lecsavarozható az most nincs a képen.Ki mekkora kardánfordulattal dolgozik ilyen vagy hasonló géppel.1,2 m-es lengőkéses?
Válasz #3506. hozzászólásra
Szuper!
Kiszerelni nem feladat, teljesen szabadon van, a 2 végén a 2 felfüggesztés fogja, oszt annyi.
Így aztán azonnali (hét végi) javítás lesz!
Köszi az infót.
Válasz #3482. hozzászólásra
nem tudom mennyi idő kiszerelni nektek a munkahengert. Azt leszámítva a szét-összeszerelés az üzletbe elmenetellel is egy délelőtt, max egy nap. baráti sörözgetéssel...
Válasz #3501. hozzászólásra
Nézd, mit találtam neked!
http://expressz.vezess.hu/auto/haszongepjarmu/mezogazdasagi/traktor/hirdetes-30670320/