Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR413.56 FtUSD403.39 FtCHF440.14 FtGBP492.13 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Bencsiki találtam egy elég olcsó lovas vetőgépet Fejér megyében.Nem tudom te hol laksz,de azért ide rakom a linket.
http://www.jofogas.hu/fejer/12_soros_kanalas_lovasvetogep_3096406.htm
Válasz #1597. hozzászólásra
Sokan csinálják, én nem. Jó a gép. Ha megfordítod, akkor összefelé szedi a kerék alá a földet, ha meg nem, akkor az első is árkol, meg a hátsó is. Nekem jó úgy, ahogy a mérnökök kitalálták eredetileg.
Válasz #1587. hozzászólásra
Nekem évek óta olyan zöld lengyel van. A sarabolóját nem használom, mert az ilyen sarabolósokat nem tartom semmire. Viszont óriásbakhátakat csinálok krumplinak vele és tökig beleengedve a földbe és még sose tört el, vagy hajlott el rajta semmi. Agrokidnek is ilyen van és ő fekete békési földben használja.
Sorközművelésre olyanokat használok, amin kis kormánylemez formájú a művelő eszköz és be és ki is lehet forgatni.
A kék meg nagy gépekhez való.
http://www.youtube.com/watch?v=2SCS-LQQxLE&list=UUt0ujv49GtsF6JdKFQL4wiA&index=9&feature=plcp
Üdv
Nem ismerem a gépet,még nem láttam, nálunk csupa nehéz talaj van.
Van olyan képed ami komolyabb szerkezetről készült?
A linken a kék gép ami megfogott,de a kép túl kicsi sajnos.
Válasz #1578. hozzászólásra
Jó reggelt
Misi itt vannak az igért képeim,de lehet több kollégát is érdekel igy ide rakom.Mitsu maró de csak 2 kapapozícióval.
Üdv.
Egy sorközművelő majd tavaszra mennyire fájna Gábor?Az egyik traktoros kolléga mutatott itt már, hasonló érdekelne.Talajkövetős lúdtalpal kombinált késekkel.Ha van hozzá töltögető elem az előny lenne.Találtam ilyet de a 38000-elemenként kicsit drága szerintem,3-2 soros érdekelne műtrágyaszóró még nem,de lehetőségként nem lenne rossz.
Üdv.
Bizony lopni sem szabad...
Már kész is vagyok.Széthordtam aztán terítettem és végül leszántottam.Kicsit meg is izzadtam de a lényeg az,hogy a munka elvan végezve.
Ez igaz csak így jobban elférek a trakival,meg már szétszedtem a vázakat.Végül is gondolom a bemosódás élővízbe,miatt lehet ez a szabály.Én meg nem várom meg azt,hogy ez megtörténjen.
Majd szépen okosba ahogy eddig is megoldom a dolgot.
Majd igyexem nem fütyörészni amikor szétszórom.Ilyen hülye szabályt hozni.Ha az idő engedi akkor szoktunk trágyázni és kész.A krumplicsíra nem várja meg a február végét és akkor meg lehet,hogy rá sem tudnék menni a földre majd.Szépen óvatosan megcsinálom,és nem mondom el senkinek hogy nem lett volna szabad.
Egyébként is sok lesz a munka,februárban állni kell az összes váznak,meg a nejlonnak is rajta kell feszülni már.
Nekem gyanús,hogy ez a híg trágyázásra vonatkozik én meg csak 60q-trágyát fogok gyorsan szétdobni és már be is dolgozom a talajba nehogy az uniós emberkék észrevegyék.
Egyébként a trágya már 1 hónapja kint figyeli a csillagokat rakásban,és eddig nem vette észre a mindent látó uniós akárki.
Holnap viszem cserélni a tárcsát kisebbre.Ez a mostani egy kicsit nagy a trakival vittem ki az utcára , már tudok a fékkel kormányozni. Mivel a traki orrát egy picit megemelte a tárcsa pedig kb 50 kiló van az orrán.
Holnap ha ilyen lesz az idő mint ma,akkor dél előtt rá tudok majd menni a területre,amíg meg lesz fagyva,és szétszórom végre a maradék trágyát.(villával)
Aztán le is szántanám remélem a talaj is így akarja majd.
A helyzet az, hogy nálunk a faluban 2 is van, de az öreg 80 feletti bácsikák nem adják el, mert mindegyiknek van fiu dédunokája (ovis). És hátha annak majd jó lesz, ha már a fiának, unokájának nem kell!
Amúgy nem reménytelen a dolog, max. utazni kell 100 kilométert.
Már kezdem azt hinni hogy a világon nem létezik kanalas lovas vetőgép.
Itt baranyába minden gépkupec meg lovas ember az öregtől a fiatalig meg lett kérdezve de sehol semmi.
A ritka gépekkel az a helyzet hogy általában azért ritka mert nem igazán váltak be,vannak pl a rendsodrók régi gépek között ha szétnéz az ember rengeteg csillagkerekeset találni,találni másikat is csak kevesebbet mert nem igazán váltak be.
Nem tudom lehet hogy ez van evvel a vetőgéppel is.
Na mindegy már az összes ismerősöm érdeklődik utána,úgy hogy csak lesz egy ilyen vetőgép és akkor majd szólok.
35454 hozzászólás
Válasz #1603. hozzászólásra
Szerintem igen,jól néz ki.
Súlya van?
Válasz #1600. hozzászólásra
Igen Remélem jó cserét csináltam.
Bencsiki találtam egy elég olcsó lovas vetőgépet Fejér megyében.Nem tudom te hol laksz,de azért ide rakom a linket.
http://www.jofogas.hu/fejer/12_soros_kanalas_lovasvetogep_3096406.htm
Válasz #1598. hozzászólásra
Én is láttam már sok MTZ-én,gondoltam kipróbálom.Majd szántásnál kiderül mit csinál ha nem tetszik vissza cserélem.
Válasz #1599. hozzászólásra
Erre cserélted a nagyot?
Sziasztok sikerült a tárcsát hazahoznom. hétvégén egy kis átalakítás után ki is próbálom. Kíváncsi vagyok a véleményetekre.
Válasz #1597. hozzászólásra
Sokan csinálják, én nem. Jó a gép. Ha megfordítod, akkor összefelé szedi a kerék alá a földet, ha meg nem, akkor az első is árkol, meg a hátsó is. Nekem jó úgy, ahogy a mérnökök kitalálták eredetileg.
Köszi
A fordított első gumiról kinek mi a véleménye?
Válasz #1594. hozzászólásra
Gratula király lett
Válasz #1594. hozzászólásra
Gratulálok a munkádhoz!
a
a
Szevasztok!
95%-ban kész a gép,az eleje egy műanyagos embernél van javításon.
Válasz #1590. hozzászólásra
Ezen a képen már csak saraboljuk a bakhátat, azért nem csinálja még nagyobbra. Össze van véve a kormánylemezek nyílásszöge.
Válasz #1587. hozzászólásra
Nekem évek óta olyan zöld lengyel van. A sarabolóját nem használom, mert az ilyen sarabolósokat nem tartom semmire. Viszont óriásbakhátakat csinálok krumplinak vele és tökig beleengedve a földbe és még sose tört el, vagy hajlott el rajta semmi. Agrokidnek is ilyen van és ő fekete békési földben használja.
Sorközművelésre olyanokat használok, amin kis kormánylemez formájú a művelő eszköz és be és ki is lehet forgatni.
A kék meg nagy gépekhez való.
http://www.youtube.com/watch?v=2SCS-LQQxLE&list=UUt0ujv49GtsF6JdKFQL4wiA&index=9&feature=plcp
A gép egy 16 lovas kis Japán nem éppen egy erőgép.Szóval ezt is be kéne számítani.
Üdv
Nem ismerem a gépet,még nem láttam, nálunk csupa nehéz talaj van.
Van olyan képed ami komolyabb szerkezetről készült?
A linken a kék gép ami megfogott,de a kép túl kicsi sajnos.
Válasz #1583. hozzászólásra
Amit először belinketél az egy nagyon gyenge vmi. Én nem foglalkoznék vele. Nehezebb talajon elhajtogatod a felfüggesztést és a kapaszárakat is.
Válasz #1578. hozzászólásra
Jó reggelt
Misi itt vannak az igért képeim,de lehet több kollégát is érdekel igy ide rakom.Mitsu maró de csak 2 kapapozícióval.
Elemenként 38 000 ft. Nem is drága , ha tudnád a vasárakat.
Válasz #1582. hozzászólásra
Üdv.
Egy sorközművelő majd tavaszra mennyire fájna Gábor?Az egyik traktoros kolléga mutatott itt már, hasonló érdekelne.Talajkövetős lúdtalpal kombinált késekkel.Ha van hozzá töltögető elem az előny lenne.Találtam ilyet de a 38000-elemenként kicsit drága szerintem,3-2 soros érdekelne műtrágyaszóró még nem,de lehetőségként nem lenne rossz.
Ez már tetszene:
http://www.agroinform.com/aprohirdetes/1262703/kultivator-sorkozmuvelo.html#
Ez nagyon komoly a te árad érdekelne:
http://www.agroinform.com/aprohirdetes/2128439/Sorkozmuvelo-elado.html
t URAK. Kombinátor.110 cm széles 110 eFT 06703736221
Üdv.
Bizony lopni sem szabad...
Már kész is vagyok.Széthordtam aztán terítettem és végül leszántottam.Kicsit meg is izzadtam de a lényeg az,hogy a munka elvan végezve.
Válasz #1579. hozzászólásra
Záróvonalnál sem lehet előzni. Mégis...
Ez igaz csak így jobban elférek a trakival,meg már szétszedtem a vázakat.Végül is gondolom a bemosódás élővízbe,miatt lehet ez a szabály.Én meg nem várom meg azt,hogy ez megtörténjen.
Majd szépen okosba ahogy eddig is megoldom a dolgot.
Válasz #1576. hozzászólásra
És ha a nejlon alatt szórod szét akkor a nagy testvér biztos nemlátja.
Válasz #1576. hozzászólásra
Sajna ez a szabály létezik!
Majd igyexem nem fütyörészni amikor szétszórom.Ilyen hülye szabályt hozni.Ha az idő engedi akkor szoktunk trágyázni és kész.A krumplicsíra nem várja meg a február végét és akkor meg lehet,hogy rá sem tudnék menni a földre majd.Szépen óvatosan megcsinálom,és nem mondom el senkinek hogy nem lett volna szabad.
Egyébként is sok lesz a munka,februárban állni kell az összes váznak,meg a nejlonnak is rajta kell feszülni már.
Válasz #1574. hozzászólásra
nem csak a hígra,volt akinek 400 rugója bánta,kint lehet a földön depózva (3hónapig)
Nekem gyanús,hogy ez a híg trágyázásra vonatkozik én meg csak 60q-trágyát fogok gyorsan szétdobni és már be is dolgozom a talajba nehogy az uniós emberkék észrevegyék.
Egyébként a trágya már 1 hónapja kint figyeli a csillagokat rakásban,és eddig nem vette észre a mindent látó uniós akárki.
Válasz #1572. hozzászólásra
Jó tartozni valahova.
Válasz #1570. hozzászólásra
unios szabály ,okt15-febr15 között nem lehet
Válasz #1569. hozzászólásra
Az új tárcsáról fotókat majd ne felejts el feltölteni akár munka közbenit is.
És miért ha szabad kérdeznem?Én február 15.-én már vetném a burgonyámat ami szépen csírázik.
Holnap viszem cserélni a tárcsát kisebbre.Ez a mostani egy kicsit nagy a trakival vittem ki az utcára , már tudok a fékkel kormányozni. Mivel a traki orrát egy picit megemelte a tárcsa pedig kb 50 kiló van az orrán.
Válasz #1567. hozzászólásra
február 15-ig tilos a trágyaszórás(még kicsibe is)
Üdv
Holnap ha ilyen lesz az idő mint ma,akkor dél előtt rá tudok majd menni a területre,amíg meg lesz fagyva,és szétszórom végre a maradék trágyát.(villával)
Aztán le is szántanám remélem a talaj is így akarja majd.
Szép estét mindenkinek.
Válasz #1563. hozzászólásra
Szia ! Ha lehet én is kérném az adatokat ha lehet . Az elérhetőségem tudod.
Köszi előre is.
Válasz #1563. hozzászólásra
Köszi Imi!
cserkibalu@freemail.hu
Válasz #1556. hozzászólásra
Kombinátor rajz elkészült elérhetőséget kérek.
Több infó.:lokosimre@invitel.hu
Válasz #1561. hozzászólásra
Válasz #1560. hozzászólásra
Ja az ország másik felén találtam én is.
Ki kell várni majd eladják mikor szegény öreg eldobja a kanalat.
Válasz #1559. hozzászólásra
Köszi, gondoltam, hogy nekem címezted! :)
A helyzet az, hogy nálunk a faluban 2 is van, de az öreg 80 feletti bácsikák nem adják el, mert mindegyiknek van fiu dédunokája (ovis). És hátha annak majd jó lesz, ha már a fiának, unokájának nem kell!
Amúgy nem reménytelen a dolog, max. utazni kell 100 kilométert.
Ja Bencsiki nek írtam.
Már kezdem azt hinni hogy a világon nem létezik kanalas lovas vetőgép.
Itt baranyába minden gépkupec meg lovas ember az öregtől a fiatalig meg lett kérdezve de sehol semmi.
A ritka gépekkel az a helyzet hogy általában azért ritka mert nem igazán váltak be,vannak pl a rendsodrók régi gépek között ha szétnéz az ember rengeteg csillagkerekeset találni,találni másikat is csak kevesebbet mert nem igazán váltak be.
Nem tudom lehet hogy ez van evvel a vetőgéppel is.
Na mindegy már az összes ismerősöm érdeklődik utána,úgy hogy csak lesz egy ilyen vetőgép és akkor majd szólok.
Válasz #1555. hozzászólásra
Válasz #1553. hozzászólásra
Igen,megköszönném a pontos méreteket.Várom délutánra.
Válasz #1548. hozzászólásra
Megbeszélhető a dolog inkább csinálok,mintsem elszégyeljem magam!