Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak652 FtBenzin árak637 FtEUR408 FtUSD391.24 FtCHF431.97 FtGBP486.14 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
igazad van de köszi a linket is itt már valóban olcsóbb végül is én csináltam vonófejet a kubotához és egy kis pótot is.. de egy ilyen vonógömbel" is van tervem...
Igen van bizony.
Sőt nekem sim pótkocsihoz van is egy vonószem.Azt ki lehet húzni és helyette egy 2"-os csőbe helyezve lehet szerkeszteni egy vonóhorgot.Persze bele kell valahogy hegeszteni kifúrni a csövet,rozsda ellen egy spray és kész.Elmondva rövidebb mint megcsinálni.
Az rövidebb,hogy veszek kb 3000ft-ért egy csavarozható gömbfejet.
A hasi vontatás viszont erősebb és nem terhelné a hidraulikát.Van is ez miatt dilemma.Fahordáskor amikor persze nem 5q van a futón...
Vagy trágyahordás szintén nem 5q/kanyar
Válasz #596. hozzászólásra
Találtam is róla egy régebbi képet.Elvileg neked is igy van ott alul kialakítva.Ezt a vonóhorgot én csináltam egy wartburgébol.
Nagyon cool
Ilyet vagy hasonlót majd én is szeretnék.Nekem van rendes ráfutófékes utánfutóm 5q-ás így csak gömbfej kell a trakira.Azt meg a vonópadra is fel lehet csavarozni,bár szerintem a hashúzású erősebb lehet.
T Jakab! 4mm falvastagságu anyagbol készőlt tárcs vagy tárcsaváz ne kinai csomagoloanyag. Nem sufniban készült.Deha esetleg ott akkor mi a különbség ? Minöség ,anyagvastagság az mindenütt ugyanaz.
Üdv.
Egy kisebb talajlazító elképzelés lenne e valakinek 16LE traktorhoz én egykésesre gondolok és nem 80cm mélyen húzva.
Ha van valaki aki hallott ilyenről az megoszthatná.
A kínai gumikról véleményt még mindig írhatnátok.
Igen szép mennyiségeket vontattál vele. Én nem tervezek ekkora tömegeket mozgatni. Azért vettem olyan nagy rakfelület (330 x 210) kialakítására alkamas cuccot, mert nálam a széna lesz a főcsapás iránya.
Válasz #571. hozzászólásra
Hspityu
Az elözö hozzászólásban irtam az email címem,köszönöm az érdeklödést.Én ugy gondolom márciusban már a sajátomról tudok képeket küldeni.
Válasz #574. hozzászólásra
Üdvözletem Márk
Igen mi gyártjuk a lazítókat 200.+ÁFA 10mm lemez a váz anyaga,dupla méhselyt szerkezetü,a kések táskába illeszkednek és egy csappal vannak rögzítve.A bakháthúzókat is mi gyártjuk a kicsi 400mm koronájút húz a nagy 500-820mm-ig állítható.Ha konkrét akkor tudok több képet is küldeni.A rögtöröt majdnem elfelejtettem azt egy solti barátom gyártja és holnap tudok pontos árat mondani rá.Email címem atesz7601@freemail.hu
Válasz #583. hozzászólásra
Szigetszentmiklós nemzeti autófelügyelet.
Műszakin még nem volt azóta majd 2013-ban,de szerintem ótt biztos kijavítják.
Elég érdekesen nézne ki a kis Yanmar egy 3300kg-os kéttengelyes póttal.
Szia Bencsiki!
Én egy 250*160-as utánfutót használok ami ráfutófékas,rendes gömb vontatásu.Nekem bevált.Huztam már vele 12mázsa búzát és 14mázsa fát,ezeket tudom pontosan le lettek mérve.És szerintem nem is nagyon kell ennél többet huzogatni ezekkel a kis trakikkal.
Kiváncsi lennék ki mit húz (használ) pótkocsiként. Én vettem egy ráfutó fékes lakókocsi alvázat aránylag olcsón. Most azon vacilálok, hogy cseréljem-e le a vonóhoroghoz illeszkedő fejet szemre, vagy vegyek vonópadot a trakihoz. Elsőre a "szemcsere" az, amivel kacérkodom....
Válasz #570. hozzászólásra
Ez egy normális gép. Esetleg U vasból, hogy legyen súlya, de az megdrágítaná jelentősen. Monjuk utóla is lehet súlyozni.......
Üdv.
Engem mint mondtam komolyan érdekel a tárcsa, őszre szükségem lesz rá, ha a lóvé összejön akkor hamarabb is.Egy komoly anyagból gyártott gép tovább szolgál így hosszú távon olcsóbb mint egy gyengébb szerkezet.Én +30.000 ft-on nem fogok variálni ,főleg ha a tárcsa olyan amit szeretnék.Egy email címet ha írsz akkor felvenném veled egy telefonszámcserére a kapcsolatot amit elmentenék,aztán amint megvan a rávaló csörgetnélek is.Konkrétabb dolgot ennél most nem tudok ígérni sajnos.
Válasz #561. hozzászólásra
Igen valószínü hogy pelenka anyagból olcsóbban is le lehetne gyártani,de mi értelme? Amiket felsoroltam az acél tengely,olasz lapok,a csapágyak NG felíratú,a z.szelvény pedig A50-es anyag tehát nem méhtelepi puha vas.
Na most akkor a 120.000 ft-ért kínálgatott tárcsa
s..rt sem ér.És már említettem alább ez az ekére
kombinátorra stb. is érvényes.
Amelyik gyártó normális anyagból /nem kínai csomagoló vasból/ dolgozik és rendesen kifizeti a munkásait,és valami nyereséget is akar produkálni az szarért-hugyért nem fog termelni.De aki ezt nem érti, az kínlódjon a
sufnituningos gányolással.
Válasz #551. hozzászólásra
Jó estét kivánok a fórumtársaknak
Ma össze irtam az árakat a tárcsára.Én a Nagytraktor kft-nél szoktam vásárolni de most több helyröl kértem árajánlatot.Igy 8300.-a tengely,2525.-a csipkés 360as lap,távtartók 150mm hosszban 1260.-/db a fél távtartók 800.-,ST491 csapágy 4240.-,csapágytartó lábak 2200.-,z.szelvény 6m szál 80x80as 11340.-,csavarok felfogató pántok,festék kb.10000.-.Igy a 2x8 leveles dupla gerendelyes vázzal ellátott tárcsa ami kb 120cm fogásszélességü anyag költsége 126300.-.A sárkaparókat nem számoltam meg a munkadíjat ami sztem 35000.-be bele fér.Sajna én kecsegtetöbb árra gondoltam tegnap,de ezek az alkatrészárak a plafonon szaladgálnak.
35454 hozzászólás
Válasz #603. hozzászólásra
igazad van de köszi a linket is itt már valóban olcsóbb végül is én csináltam vonófejet a kubotához és egy kis pótot is.. de egy ilyen vonógömbel" is van tervem...
Egyet máris találtam de azt válaszd ami neked a jó.
A google a barátod.
http://www.homasita.hu/products/index/Category_Id/658
Válasz #601. hozzászólásra
tudsz olcsóbb helyet?
mert érdekelne engem is.. én is szeretnék egy ilyen pótkocsihúzót is csinálni
Igen ő az csak máshol van ocóbban is.
Amúgy ott sem vészes annyira az ár.Persze még van posta is!
http://webshop.keletagro.hu/vonogomb-vonopad-kistraktorhoz_id3081
Igen van bizony.
Sőt nekem sim pótkocsihoz van is egy vonószem.Azt ki lehet húzni és helyette egy 2"-os csőbe helyezve lehet szerkeszteni egy vonóhorgot.Persze bele kell valahogy hegeszteni kifúrni a csövet,rozsda ellen egy spray és kész.Elmondva rövidebb mint megcsinálni.
Az rövidebb,hogy veszek kb 3000ft-ért egy csavarozható gömbfejet.
A hasi vontatás viszont erősebb és nem terhelné a hidraulikát.Van is ez miatt dilemma.Fahordáskor amikor persze nem 5q van a futón...
Vagy trágyahordás szintén nem 5q/kanyar
Találtam is róla egy régebbi képet.Elvileg neked is igy van ott alul kialakítva.Ezt a vonóhorgot én csináltam egy wartburgébol.
Majd holnap lefényképezem nekem hogy van megoldva.Elvileg neked is jó ugy.
Nagyon cool
Ilyet vagy hasonlót majd én is szeretnék.Nekem van rendes ráfutófékes utánfutóm 5q-ás így csak gömbfej kell a trakira.Azt meg a vonópadra is fel lehet csavarozni,bár szerintem a hashúzású erősebb lehet.
Válasz #588. hozzászólásra
Szalmát is pakoltam már rá rendesen.Ez 52db kisbála.
Válasz #589. hozzászólásra
Köszi.
Yanmar F14D
Talán most.
Pl ez.
T Jakab! 4mm falvastagságu anyagbol készőlt tárcs vagy tárcsaváz ne kinai csomagoloanyag. Nem sufniban készült.Deha esetleg ott akkor mi a különbség ? Minöség ,anyagvastagság az mindenütt ugyanaz.
Üdv.
Egy kisebb talajlazító elképzelés lenne e valakinek 16LE traktorhoz én egykésesre gondolok és nem 80cm mélyen húzva.
Ha van valaki aki hallott ilyenről az megoszthatná.
A kínai gumikról véleményt még mindig írhatnátok.
Válasz #575. hozzászólásra
Folyt: Tök jól néz ki a trakeszod!
Hinimoto, ugye?
Szia Balu!
Igen szép mennyiségeket vontattál vele. Én nem tervezek ekkora tömegeket mozgatni. Azért vettem olyan nagy rakfelület (330 x 210) kialakítására alkamas cuccot, mert nálam a széna lesz a főcsapás iránya.
Üdv mindenkinek.
Köszönöm.
Mail elküldve várom a választ majd.
Válasz #571. hozzászólásra
Hspityu
Az elözö hozzászólásban irtam az email címem,köszönöm az érdeklödést.Én ugy gondolom márciusban már a sajátomról tudok képeket küldeni.
Válasz #574. hozzászólásra
Üdvözletem Márk
Igen mi gyártjuk a lazítókat 200.+ÁFA 10mm lemez a váz anyaga,dupla méhselyt szerkezetü,a kések táskába illeszkednek és egy csappal vannak rögzítve.A bakháthúzókat is mi gyártjuk a kicsi 400mm koronájút húz a nagy 500-820mm-ig állítható.Ha konkrét akkor tudok több képet is küldeni.A rögtöröt majdnem elfelejtettem azt egy solti barátom gyártja és holnap tudok pontos árat mondani rá.Email címem atesz7601@freemail.hu
Válasz #583. hozzászólásra
Szigetszentmiklós nemzeti autófelügyelet.
Műszakin még nem volt azóta majd 2013-ban,de szerintem ótt biztos kijavítják.
Elég érdekesen nézne ki a kis Yanmar egy 3300kg-os kéttengelyes póttal.
Válasz #581. hozzászólásra
Nagy zseni volt aki kiállította a jármű kisérőlapot,
de vizsgabázis is.
825kg össztömeggel 3300kg ráfutófékest vontatni,
nagy észre vall.
Válasz #581. hozzászólásra
Ráfutófékkel a vontató jármű megengedett össztömegének
75%-a gördülő tömeg vontatható.
Válasz #580. hozzászólásra
Gondoltam hogy lesz aki nem hiszi el.
Válasz #579. hozzászólásra
Akkor a kis köszörűnek jó súlya van/4400kg/.
Valamit elnéztél.
Válasz #577. hozzászólásra
Nekem a forgalmiba az van irva hogy:Fék nélkül 750kg,ráfutó fékkel 3300kg!!!
Nyilván eszem ágába se jutna ennyit ráakasztani!
Válasz #577. hozzászólásra
HA nem gyári a vontatási lehetőség kialakitás akkor SEMMIT.
Hivatalosan mennyit húzhat ráfutófékkel, 10 mázsát?
Sziasztok szerintetek nagyobb tárcsából érdemes kissebb tárcsát csinálni , illetve érdemes vele foglalkozni?
Válasz #573. hozzászólásra
Szia Bencsiki!
Én egy 250*160-as utánfutót használok ami ráfutófékas,rendes gömb vontatásu.Nekem bevált.Huztam már vele 12mázsa búzát és 14mázsa fát,ezeket tudom pontosan le lettek mérve.És szerintem nem is nagyon kell ennél többet huzogatni ezekkel a kis trakikkal.
Válasz #565. hozzászólásra
Üdv!
A lazítót Te gyártod?
Mennyibe kerülne +rögtörővel?
T.:Márk
Sziasztok!
Kiváncsi lennék ki mit húz (használ) pótkocsiként. Én vettem egy ráfutó fékes lakókocsi alvázat aránylag olcsón. Most azon vacilálok, hogy cseréljem-e le a vonóhoroghoz illeszkedő fejet szemre, vagy vegyek vonópadot a trakihoz. Elsőre a "szemcsere" az, amivel kacérkodom....
Válasz #570. hozzászólásra
Ez egy normális gép. Esetleg U vasból, hogy legyen súlya, de az megdrágítaná jelentősen. Monjuk utóla is lehet súlyozni.......
Üdv.
Engem mint mondtam komolyan érdekel a tárcsa, őszre szükségem lesz rá, ha a lóvé összejön akkor hamarabb is.Egy komoly anyagból gyártott gép tovább szolgál így hosszú távon olcsóbb mint egy gyengébb szerkezet.Én +30.000 ft-on nem fogok variálni ,főleg ha a tárcsa olyan amit szeretnék.Egy email címet ha írsz akkor felvenném veled egy telefonszámcserére a kapcsolatot amit elmentenék,aztán amint megvan a rávaló csörgetnélek is.Konkrétabb dolgot ennél most nem tudok ígérni sajnos.
Amiröl nem tettem képet az a tárcsa.Ilyen formátumú lenne a kicsi is.
Válasz #568. hozzászólásra
Ez nyomjelző tárcsa, nem tárcsás boronához való. Vetőgépre, stb való.
Hátha érdekel valakit:
http://www.cserebere.hu/termek/tarcsa-lap
Válasz #560. hozzászólásra
Szia! Látom sikerült. Ma nem voltam gépközelben, így nem segíthettem. Csak most sikerült egy kis szabad időhöz jutnom.
És ezek a bakháthúzók.
Válasz #563. hozzászólásra
Köszönöm szépen.
Válasz #560. hozzászólásra
tallóz, megnyit, feltölt, beilleszt, mehet.
Válasz #561. hozzászólásra
Igen valószínü hogy pelenka anyagból olcsóbban is le lehetne gyártani,de mi értelme? Amiket felsoroltam az acél tengely,olasz lapok,a csapágyak NG felíratú,a z.szelvény pedig A50-es anyag tehát nem méhtelepi puha vas.
Válasz #557. hozzászólásra
Na most akkor a 120.000 ft-ért kínálgatott tárcsa
s..rt sem ér.És már említettem alább ez az ekére
kombinátorra stb. is érvényes.
Amelyik gyártó normális anyagból /nem kínai csomagoló vasból/ dolgozik és rendesen kifizeti a munkásait,és valami nyereséget is akar produkálni az szarért-hugyért nem fog termelni.De aki ezt nem érti, az kínlódjon a
sufnituningos gányolással.
Bencsiki hogy tudtad fel tenni a traki,és eke képet?
mélylazító.remélem ez a kép sikerül.
http://www.agroinform.com/files/forum/TN_agroinform_20111215211847_DSC00463.JPG
Válasz #551. hozzászólásra
Jó estét kivánok a fórumtársaknak
Ma össze irtam az árakat a tárcsára.Én a Nagytraktor kft-nél szoktam vásárolni de most több helyröl kértem árajánlatot.Igy 8300.-a tengely,2525.-a csipkés 360as lap,távtartók 150mm hosszban 1260.-/db a fél távtartók 800.-,ST491 csapágy 4240.-,csapágytartó lábak 2200.-,z.szelvény 6m szál 80x80as 11340.-,csavarok felfogató pántok,festék kb.10000.-.Igy a 2x8 leveles dupla gerendelyes vázzal ellátott tárcsa ami kb 120cm fogásszélességü anyag költsége 126300.-.A sárkaparókat nem számoltam meg a munkadíjat ami sztem 35000.-be bele fér.Sajna én kecsegtetöbb árra gondoltam tegnap,de ezek az alkatrészárak a plafonon szaladgálnak.
Van valakinek lovas vetőgépe?
Válasz #547. hozzászólásra
Engem is érdekel a dolog.