Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak630 FtBenzin árak614 FtEUR410.85 FtUSD392.16 FtCHF442.09 FtGBP491.88 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Békés boldog karácsonyt mindenkinek és boldog új esztendőt !!
és engedjétek meg hogy megköszönjem a sok tippet trükköt és szerelési tanácsot amit itt tőletek kaptam szal nagyon szépen KÖSZÖNÖM!!!
jövőre is számítok rátok ! :D
Hát akkor oda kell a légköbméter hogy rendesen átfújja a szert a lombozaton.Akkor kell legalább 5-600 liter víz/hektár, ha jól gondolom.Kicsit sokszor kell tölteni, az sok idő még piszmogás.Ha tudsz venni egy fülkés 30-ast annak nincs párja az biztos....Nem eszed a szert meg sztem azért már elboldogul egy 600-literessel....Itt a ventilátor méret a döntő, mert az emészti fel a sok lovat, nem is a vontatás igazából....A bérmunka csak akkor jó ha garanciát vállal a vállalkozó, hogy nem lessz gond az ültetvények.
Válasz Agronomus #31553. hozzászólásáraBodza 3ha terület. (Vagy bérmunka vagy traki csere)
Mert az gondoltam lecserélem egy fülkés yanira 30le de akkor az is kevés egy 1000l hez? Nem tudom h meg éri-e a cserét + 2-3milla?
Meg ezekhez a fülkés af-30 van alkatrész?
Válasz 74 Misi #31567. hozzászólásáraOk csak azért kérdeztem mert Mórtól nem messze is árul valaki egy hasonló színűt ami nagyjából ugyan ekkora! :) A színt még a trakihoz kell igazítani és már jól is mutat!
Sziasztok lenne 1 kérdésem?1300kg ösztömegü utánfutót szeretnék húzni trakival. Erdöröl fát haza hordani szeretnék. Mekkora trakit vegyek hozzá? Ja még annyi hogy full kezdö vagyok!
Válasz wernerj #31558. hozzászólásáraSzia! A nyomást értem alatta.A keletagronál darabja annyi Az orakertől meg is rendeltem 4900/db áron+postaköltség.
Válasz Csire #31557. hozzászólásáraSzia!
A porlasztócsúcs értéken a nyomást érted vagy az árat?
KeletAgro-nál 14427 Ft(gondolom ez 3 db a kép alapján,az Orakernél 4900 Ft/db. Mindkettőt csak ajánlani tudom.
Üdv .Urak!Yanmar ym 1702 porlasztó csúcs értéket ha tud valaki ,akkor az kérem ne tartsa magában..Előre is köszönöm!!!Gondolom jobb mindhármat cserélni...Érdekes,hogy 1 tünt gyanúsnak,ezért kiszedtem mindhármat,és mérés után kiderült hogy kettő cseppen....Sem a motor hangján sem a fogyasztáson nem tapasztaltam semmi rendkívülit.
Válasz m.szabolcsy #31537. hozzászólásáraHelló. Én új vagyok még itt, de ez a permetező kérdés engem is érdekel. Én 4-5 éve használok egy G-jet permetezőt 240 literes tartállyal 800mm -es ventillátorral gyümölcsösben, Kubota B1600 után volt eddig, gond nélkül vitte, persze súlyozni kellett az elejét. Sajnos ez a trakim tavaly megadta magát, így egy nagyobb lett helyette (Kubota Gl 23) ami után én is szeretnék egy nagyobb vontatott axiál permetezőt, mondjuk én 600 literesben gondolkodom. Az 1000 litereshez nekem a G-jet-es ember minimum 30-35 lóerős trakit javasolt legalább, mert náluk már voltam érdeklődni. https://www.youtube.com/watch?v=hoj-NEMQynM
Válasz m.szabolcsy #31537. hozzászólásáraSzia.Én használok. Ha jól látom F7-esed van.Nekem egy 100 literes Agromechanika van, 585 mm-es ventillátorral, 1601-es Mitsuhoz.Teletöltve még pont emeli, orrsúlyal szépen viszi.2-esen van a ventillátor(5 állású).Kemény talajon viszi, tárcsázott talajon dombnak felfelé már teljesen lefogja a gépet.Ha még húznom kéne magam után akár csak 200 litert is, akkor megállna előtte a traktor.Én országúti 2-esben permetezek, mert 1-essel nagyon szaporátlan, és a nyomást is teljesen le kéne vinni,úgy meg nem porlaszt rendesen. 1.75 hektár szőlőt fújok(14 parcella 5 helyen), ez betart reggel 4-től kb du 1-ig, ha nincs dugulás meg semmi gebasz. Füvesített, kemény, sík terepen talán vinné a 300 literest, de nagyon kínozná. Namost a te géped 17-es, de az 1000 literest nem vinné el, esetleg kicsike ventillátorral, az meg nemsokat ér Szőlőbe vagy gyümölcsösbe szeretnéd használni?
Üdv! Olyan kérdésem lenne aki rendszámoztatott már japán kistrakit nekem egy kubota b7000 van bekábeleztem készen van a világítás fék minden csak annyi hogy a helyzetjelző egybe világít a tompítottal mert olyan a kapcsolója külön nem. Ez gond lehet a vizsgánál?
Válasz sipos85122 #31547. hozzászólásáraSzia!
Hogy tűnt el, illetve ha menet közben, akkor tudod nagyjából, hogy melyik földön? Hátha tudok segíteni. Az ország melyik részén laksz?
üdv.Egy kis segítséget szeretnék kérni hinomoto E15 eltűnt az indító kulcsa.Mitévő legyek esetleg lehet valahol csináltatni venni vagy csak egyben gyújtáskapcsolóval?
Válasz 74 Misi #31542. hozzászólásáraBocs,hogy offolok! Tényleg szuper a géped. A krumplis zsákhoz mit szólsz nem tudna jobban szellőzni? Bár ezt az ár fügvénye határozza meg.
Válasz Elitjocko #31539. hozzászólásáraa
Nekem még a sima 45 lovas kínai van annyi,hogy tettem rá turbót de a háromfejes csólyosi ekével 20 centi mélyen simán szántottam vele hosszú 1-esben aki látta hanyatt volt esve.
35441 hozzászólás
Válasz Lacika... #31574. hozzászólásáraSzia!
Novemberben vettem egy ilyet, féltem tőle mikor megláttam.Mondván, basztus ezt ne mfogja elbírni a gép.
De kellemesen csalódtam. Próba után viszont azt mondom, hogy nem bántam meg, hogy megvettem.
Amelyik videón sötétben csinálom, ott a föld az elején kötött, majd átmegy homokosabb földbe.
A másik kettőn kötött.
https://www.youtube.com/watch?v=wsZ40XzYcy0
https://www.youtube.com/watch?v=5Tn0VZmHVfU
https://www.youtube.com/watch?v=BmuNfI_UnBM
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket Kívánok Mindenkinek!
Kellemes Karacsonyi Unnepeket Kivanok!
Békés boldog karácsonyt mindenkinek és boldog új esztendőt !!
és engedjétek meg hogy megköszönjem a sok tippet trükköt és szerelési tanácsot amit itt tőletek kaptam szal nagyon szépen KÖSZÖNÖM!!!
jövőre is számítok rátok ! :D
Boldog békés karácsonyi ünnepeket kívánok minden japán kistraktoros fórumtársnak!!!!
Köszönöm! Én is boldog karácsonyt kívánok mindenkinek!
Én is Boldog Karácsonyt kívánok mindenkinek!
Üdv az uraknak. Boldog békés karácsonyi ünnepeket kívánok minden japánkistraktor tulajdonosnak és a fórum összes tagjának.
Válasz 74 Misi #31581. hozzászólásáraCsatlakozom!
Üdv.
Békés Boldog Karácsonyt Kívánok mindenkinek.
Márka függetlenül mindenkinek Békés Boldog Isekis Ünnepeket kívánok.
Válasz bice #31572. hozzászólásáraKöszönöm !!!!
Válasz Lacika... #31578. hozzászólásárahttps://youtu.be/TKhDRdnl47Y
Válasz 74 Misi #31577. hozzászólásáraKöszi Misi!
Ezt már láttam,meg ez tiszta homok.Igazából arra lennék kíváncsi,kötött talajon milyen munkát végez.
Válasz Lacika... #31574. hozzászólásárahttps://www.youtube.com/watch?v=rFzFoLM0LWE&t=36s
Válasz m.szabolcsy #31570. hozzászólására
Hát akkor oda kell a légköbméter hogy rendesen átfújja a szert a lombozaton.Akkor kell legalább 5-600 liter víz/hektár, ha jól gondolom.Kicsit sokszor kell tölteni, az sok idő még piszmogás.Ha tudsz venni egy fülkés 30-ast annak nincs párja az biztos....Nem eszed a szert meg sztem azért már elboldogul egy 600-literessel....Itt a ventilátor méret a döntő, mert az emészti fel a sok lovat, nem is a vontatás igazából....A bérmunka csak akkor jó ha garanciát vállal a vállalkozó, hogy nem lessz gond az ültetvények.
Kellemes karácsonyi ünnepeket minden Japán kistraktor fórum társnak!
Használ valaki ilyen típusú ekét?
Vélemény,tapasztalat?
Válasz Csire #31560. hozzászólásáraÜdv.
125 báron nyisson a porlasztócsúcs.
Válasz 74 Misi #31565. hozzászólásáraA Bak, az megmarad fedeztetésre?
Válasz Agronomus #31553. hozzászólásáraBodza 3ha terület. (Vagy bérmunka vagy traki csere)
Mert az gondoltam lecserélem egy fülkés yanira 30le de akkor az is kevés egy 1000l hez? Nem tudom h meg éri-e a cserét + 2-3milla?
Meg ezekhez a fülkés af-30 van alkatrész?
Válasz 74 Misi #31567. hozzászólásáraOk csak azért kérdeztem mert Mórtól nem messze is árul valaki egy hasonló színűt ami nagyjából ugyan ekkora! :) A színt még a trakihoz kell igazítani és már jól is mutat!
Válasz wernerj #31564. hozzászólásáraKöszi!
Válasz pepitamotors1984 #31566. hozzászólására Domaszéki volt a lelkem
Válasz 74 Misi #31565. hozzászólásáraVéletlenül nem fejér megyéből vetted ezt a szép lovaskocsit?
Válasz krizol #31561. hozzászólásáraTaláltam itthon a lomok között egy vontatót. Sajnos agancs az nincs rajta de nekem így is jó.
Válasz Csire #31560. hozzászólásáraKeresd meg Balu-t, ő nagy mágus yanmarból. Ő épített a sajátjára turbót.
Válasz limi1977 #31562. hozzászólásáraUtánfutóhoz veszel traktort? Kőkemény vagy!
Sziasztok lenne 1 kérdésem?1300kg ösztömegü utánfutót szeretnék húzni trakival. Erdöröl fát haza hordani szeretnék. Mekkora trakit vegyek hozzá? Ja még annyi hogy full kezdö vagyok!
Válasz 74 Misi #31559. hozzászólásáraKüldöm a vontatót
Válasz wernerj #31558. hozzászólásáraSzia! A nyomást értem alatta.A keletagronál darabja annyi Az orakertől meg is rendeltem 4900/db áron+postaköltség.
Felénk zöld Passattal jár a Jézuska
Válasz Csire #31557. hozzászólásáraSzia!
A porlasztócsúcs értéken a nyomást érted vagy az árat?
KeletAgro-nál 14427 Ft(gondolom ez 3 db a kép alapján,az Orakernél 4900 Ft/db. Mindkettőt csak ajánlani tudom.
Üdv .Urak!Yanmar ym 1702 porlasztó csúcs értéket ha tud valaki ,akkor az kérem ne tartsa magában..Előre is köszönöm!!!Gondolom jobb mindhármat cserélni...Érdekes,hogy 1 tünt gyanúsnak,ezért kiszedtem mindhármat,és mérés után kiderült hogy kettő cseppen....Sem a motor hangján sem a fogyasztáson nem tapasztaltam semmi rendkívülit.
Válasz wolf5555 #31554. hozzászólásáraHello kolléga Kubota gl-23
Válasz nordzso1985 #31552. hozzászólásáraEz attól függ hová viszed elvileg beleköthetnek.
Válasz m.szabolcsy #31537. hozzászólásáraHelló. Én új vagyok még itt, de ez a permetező kérdés engem is érdekel. Én 4-5 éve használok egy G-jet permetezőt 240 literes tartállyal 800mm -es ventillátorral gyümölcsösben, Kubota B1600 után volt eddig, gond nélkül vitte, persze súlyozni kellett az elejét. Sajnos ez a trakim tavaly megadta magát, így egy nagyobb lett helyette (Kubota Gl 23) ami után én is szeretnék egy nagyobb vontatott axiál permetezőt, mondjuk én 600 literesben gondolkodom. Az 1000 litereshez nekem a G-jet-es ember minimum 30-35 lóerős trakit javasolt legalább, mert náluk már voltam érdeklődni. https://www.youtube.com/watch?v=hoj-NEMQynM
Válasz m.szabolcsy #31537. hozzászólásáraSzia.Én használok. Ha jól látom F7-esed van.Nekem egy 100 literes Agromechanika van, 585 mm-es ventillátorral, 1601-es Mitsuhoz.Teletöltve még pont emeli, orrsúlyal szépen viszi.2-esen van a ventillátor(5 állású).Kemény talajon viszi, tárcsázott talajon dombnak felfelé már teljesen lefogja a gépet.Ha még húznom kéne magam után akár csak 200 litert is, akkor megállna előtte a traktor.Én országúti 2-esben permetezek, mert 1-essel nagyon szaporátlan, és a nyomást is teljesen le kéne vinni,úgy meg nem porlaszt rendesen. 1.75 hektár szőlőt fújok(14 parcella 5 helyen), ez betart reggel 4-től kb du 1-ig, ha nincs dugulás meg semmi gebasz. Füvesített, kemény, sík terepen talán vinné a 300 literest, de nagyon kínozná. Namost a te géped 17-es, de az 1000 literest nem vinné el, esetleg kicsike ventillátorral, az meg nemsokat ér Szőlőbe vagy gyümölcsösbe szeretnéd használni?
Üdv! Olyan kérdésem lenne aki rendszámoztatott már japán kistrakit nekem egy kubota b7000 van bekábeleztem készen van a világítás fék minden csak annyi hogy a helyzetjelző egybe világít a tompítottal mert olyan a kapcsolója külön nem. Ez gond lehet a vizsgánál?
Válasz sipos85122 #31547. hozzászólásáraHali.Legrosszabb esetben teszel bele egy másik gyújtáskapcsolót....de az Orekernél vannak kulcsok, hátha a tied is ezek közül valamelyik.
http://traktor60.hu/japantraktor-alkatresz/indito-kulcsok
Válasz sipos85122 #31549. hozzászólásáraHívj fel:06 30 337 07 38
Válasz wernerj #31548. hozzászólásárasajnos nem tudom hol tűnt el igy szerintem már meg se lesz :-( Somogy megye Kaposvár mellet.
Válasz sipos85122 #31547. hozzászólásáraSzia!
Hogy tűnt el, illetve ha menet közben, akkor tudod nagyjából, hogy melyik földön? Hátha tudok segíteni. Az ország melyik részén laksz?
üdv.Egy kis segítséget szeretnék kérni hinomoto E15 eltűnt az indító kulcsa.Mitévő legyek esetleg lehet valahol csináltatni venni vagy csak egyben gyújtáskapcsolóval?
Válasz 74 Misi #31545. hozzászólásáraok
Válasz Maszek Zs #31544. hozzászólására30 ft/ zsák. illetve a krumplis zsákot nem lehetne ennyire tömörre megtölteni.
Válasz 74 Misi #31542. hozzászólásáraBocs,hogy offolok! Tényleg szuper a géped. A krumplis zsákhoz mit szólsz nem tudna jobban szellőzni? Bár ezt az ár fügvénye határozza meg.
Válasz Elitjocko #31539. hozzászólásáraa
Nekem még a sima 45 lovas kínai van annyi,hogy tettem rá turbót de a háromfejes csólyosi ekével 20 centi mélyen simán szántottam vele hosszú 1-esben aki látta hanyatt volt esve.
Válasz Maszek Zs #31541. hozzászólására Sőt el is tüzelem. Használt zsák a helyi pékségtől veszem meg pici pénzért.