Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak630 FtBenzin árak614 FtEUR410.51 FtUSD391.85 FtCHF441.7 FtGBP491.64 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Mtom #31233. hozzászólásáraÜdv.
Ne izgulj egy bizonyos mélységet elérsz úgyis lefúlad a traki.Figyeld meg hogy a lovasekéken sincs tarlókerék mégsem szánt mélyen,mert az ekenád megtartja.A "kocsitól" amit a ló húz szinte független az eke(lánccal van összekötve)
Ma komolyabban kipróbáltam az ásógépet,mélyebben dolgozik mint 30cm,a kemény részt mértem,nem a puhát.Nagyon szépen kever,mélyen átforgatja a talajt.
A hátrányai:-tiszta területen ajánlott használni,mert a gazt is egyenletesen elkeveri,nem lefordítja.
-a szántásnál jóval lassabb,szerencsére jó a fogyasztása a traktoromnak ,és rá is érek még.
-nedves agyagos talajon körültekintően kell használni,mert amikor beleragad a sár akkor sokáig tart kiszedegetni belőle.
Művelt területen használtam,minden évben szántva volt a terület.
Az ásógép komoly fagyökereket is eldarabolt,majd feltekert,amiket külön öröm leszedni a sárral együtt.
Holnap megélezem az ásóelemeket.
Előbb próbáld ki,mert nem biztos,hogy kell is rá kerék,nemrégen láttam egy 2*2 fejes ekét,amin szintén nem volt kerék,mégis szántottak vele.
Feltételezem,hogy az ekenádon a papucs tartotta a mélységet,a hátsó fejen.Meg a jó beállítás.
Esetleg ha valaki másra gondol ebben a témában ne tartsa magában.
Majd a tapasztalataidat megoszthatnád az új ekével kapcsolatban.
Véleményeteket kérném az új kollegámról . Ma hoztam . Remélem hogy ezzel már könnyebben el tudom tenni a szár maradványokat . Azt vettem észre már itthon sajnos hogy nincs neki mélység határoló kereke . Volt egy másik is 1 fejes váltvaforgatós de annak volt előhántolója is meg magasabb is volt .
Válasz 74 Misi #31230. hozzászólásáraSziasztok srácok . :-)
Misi a lényeg hogy te ebből már nem jössz ki jól . :) :D :D . Nyugodtan mutogassátok csak egymásnak . Majd nem nézünk oda :D .
Válasz 74 Misi #31222. hozzászólásáraÜdv az Uraknak!
Én még el sem kezdtem a szántást.Mikor már majdnem jó lett volna atalaj, ismét jött a zuhé.Nem sok van a jövő héten talán össze jön és megoldom.
Én már megelégszek azzal, ha a barátnőm megelégszik!Azért akik otthoni helytállás után, még bérbe is tudja csinálni, az nem semmi!Kiváncsi lennék, hogy aktusra, vagy órára van a tarifa!
Úgy látom mindenkinek le ment a szántási szezon és így több időt tud fordítani a fórum olvasgatására. Így persze a kákát is sikeröl meg találni a csomón.
Már csak Krizol hozzá szólását várom, mert ő szokott csak igazán rátapintani a részletekre.
Válasz Kioti #31201. hozzászólásáraKioti beleraktad a bogarat a fulembe...
Megneztem este ugy nez ki jo iranyba forog, azt nem tudom miert nem szorja ki a henger felett
Válasz giriczmp1 #31211. hozzászólásáraÜdv.
Én is a 360-as tárcsát javasolnám,az én trakim csak 15le-s,de a homokon elég neki!!!.Itt a közelünkben van ilyen tárcsa Nagykőrösön(jófogás,villám pityu)én tőle vettem.Van Kecskeméten is,de rögtörő egyikhez sincs,de megrendelésre biztos tudnak hozzá gyártani.Szerintem ez még Monortól sincs messze,de azért nézd meg,hogy tetszik e neked.
Válasz 74 Misi #31210. hozzászólásáraKi fogom próbálni,bízok abban,hogy minél kisebb átmérőjű egy kerék(tárcsa), az annál nehezebben gurul terepen.
Az vastag anyagú tárcsám, lehet hogy nem lesz előny,a laza homoktalajon.
Majd kiderül.
Válasz giriczmp1 #31208. hozzászólásáraAz én tárcsám 46-os lapokkal van szerelve,nekem ez vált be.A kisebb lapokkal lassabb sebességnél,a tárcsa gyorsabban forog,szebben dolgozik.
Nekem viszont, mégis ez vált be.
Válasz giriczmp1 #31202. hozzászólásáraA traki szélességed 120 cm körül van ha jól tudom .125 cm-nél szélesebbet nem ajánlanék 2*8 laposban (ennek a munka szélelesége kb 135 cm körül van beállítástól függ), kötött talajon vígan el viszi de a homok az nagyon kutya. Nekem a 23 lovas traki után 135cm tárcsa van 2*9 lapos (Kb 145cm munka széllesség ) de a homok néha kéri az erőt rendesen.
Válasz giriczmp1 #31204. hozzászólásáraA talajmaród szélessége körüli méretű,rögtörős kivitelű,csipkés lapokkal rendelkező tárcsát javasolnék,ez kötött talajon jobb,de a homok talajon is megállja majd a helyét.A rögtörő levehető legyen,így az helyett egy simító is felrakható, lazább talajra.A befejező tárcsalap, a hátsó tengelyen,legyen egy mérettel kisebb, így az utolsó barázda sekély lesz.
Véletlenül, nekem pont ilyen tárcsám van.
Néztem a videód, szépen vitte a gép, de ha jól láttam fordítva pörög a szárzúzód. A támasztó görgő fölött kéne átszórni a szecskázott anyagot, mert én mintha nem úgy láttam volna,hogy ott szórná.
Válasz Bég #31197. hozzászólásáraSzia
Látom szépen viszi . Kalapácsos vagy y - on késes ? Én megint megéleztem a kalapácsokat , a hengert lejjebb engedtem de igy is megcsúsznak az ékszijjak . Már azon gondolkodom , hogy a következő szezonra leveszem a hengert , hogy könnyebben elmaradjon amit lezúz . És megszélesitem a csúszó talpakat 10 cm - re .
Sziasztok
Szép estét :) . Nálam is az a helyzet , hogy amennyit forognak a kerekek kb 2x akkora területet fel tudnék szántani .4 kerék nélkül meg el is lehet felejteni . De muszáj erőltetni sajnos mert ha megjön a hétvégi csapadék akkor idén már nem kell nagyon szántani . Legalább is nálunk . Ma is reggel 9 től 16 30 ig rajt ültem a gépen kisebb megszakitásokkal . Pedig még van majd 3Ha szántani való .
Én még decemberbe is szántaninfogok ha hétvégén megin esik.
Az emberek türelmetlenek és nem értik meg,hogy nyakig érő sárba nem tudok szántani.
Ja és elvárnák,hogy esőbe is menyek.
Válasz Balázs1994 #31191. hozzászólásáraSzia, ez a 115cm munkaszelessegu EF115 tipus.EF105-ot akartam venni de az mar nem volt keszleten.Annak 117cm a teljes szelessege ez 127cm.
35441 hozzászólás
Válasz hspityu #31236. hozzászólásáraMegtaláltad a problémás kapát?
Válasz Geresz1 #31227. hozzászólásáraHat en mar csak ilyen rendmanias vagyok
Mi már készülünk a Jézuskára.
Válasz Mtom #31233. hozzászólásáraÜdv.
Ne izgulj egy bizonyos mélységet elérsz úgyis lefúlad a traki.Figyeld meg hogy a lovasekéken sincs tarlókerék mégsem szánt mélyen,mert az ekenád megtartja.A "kocsitól" amit a ló húz szinte független az eke(lánccal van összekötve)
Válasz Mtom #31235. hozzászólásáraOké szívesen megnézném, csinálhatsz egy videót is.
Ma komolyabban kipróbáltam az ásógépet,mélyebben dolgozik mint 30cm,a kemény részt mértem,nem a puhát.Nagyon szépen kever,mélyen átforgatja a talajt.
A hátrányai:-tiszta területen ajánlott használni,mert a gazt is egyenletesen elkeveri,nem lefordítja.
-a szántásnál jóval lassabb,szerencsére jó a fogyasztása a traktoromnak ,és rá is érek még.
-nedves agyagos talajon körültekintően kell használni,mert amikor beleragad a sár akkor sokáig tart kiszedegetni belőle.
Művelt területen használtam,minden évben szántva volt a terület.
Az ásógép komoly fagyökereket is eldarabolt,majd feltekert,amiket külön öröm leszedni a sárral együtt.
Holnap megélezem az ásóelemeket.
Válasz hspityu #31234. hozzászólásáraSzia
Nincs rajt papucs . De majd csinálok képet holnap nappal , hogy jobban lássuk mert ez igy elég car . :)
Válasz Mtom #31233. hozzászólásáraSzia
Előbb próbáld ki,mert nem biztos,hogy kell is rá kerék,nemrégen láttam egy 2*2 fejes ekét,amin szintén nem volt kerék,mégis szántottak vele.
Feltételezem,hogy az ekenádon a papucs tartotta a mélységet,a hátsó fejen.Meg a jó beállítás.
Esetleg ha valaki másra gondol ebben a témában ne tartsa magában.
Majd a tapasztalataidat megoszthatnád az új ekével kapcsolatban.
Véleményeteket kérném az új kollegámról . Ma hoztam . Remélem hogy ezzel már könnyebben el tudom tenni a szár maradványokat . Azt vettem észre már itthon sajnos hogy nincs neki mélység határoló kereke . Volt egy másik is 1 fejes váltvaforgatós de annak volt előhántolója is meg magasabb is volt .
Válasz 74 Misi #31230. hozzászólásáraSziasztok srácok . :-)
Misi a lényeg hogy te ebből már nem jössz ki jól . :) :D :D . Nyugodtan mutogassátok csak egymásnak . Majd nem nézünk oda :D .
Válasz 74 Misi #31222. hozzászólásáraÜdv az Uraknak!
Én még el sem kezdtem a szántást.Mikor már majdnem jó lett volna atalaj, ismét jött a zuhé.Nem sok van a jövő héten talán össze jön és megoldom.
Én már megelégszek azzal, ha a barátnőm megelégszik!Azért akik otthoni helytállás után, még bérbe is tudja csinálni, az nem semmi!Kiváncsi lennék, hogy aktusra, vagy órára van a tarifa!
Úgy látom mindenkinek le ment a szántási szezon és így több időt tud fordítani a fórum olvasgatására. Így persze a kákát is sikeröl meg találni a csomón.
Már csak Krizol hozzá szólását várom, mert ő szokott csak igazán rátapintani a részletekre.
Válasz wernerj #31226. hozzászólásáraRemélem Márti mostanában nem olvassa a fórumot.
Válasz 74 Misi #31225. hozzászólásáraHát nem is a kezedet akartad mutogatni itt úton - útfélen!
Válasz Bég #31187. hozzászólásáraSzia Bég!
De miért porszívóztad ki az erdőt
Válasz 74 Misi #31225. hozzászólására"nagyon masszív egy szerkezet"
Köszönjük hogy megosztottad velünk a hosszú,boldog házasélet titkát! Csak Vágóné meg ne tudja,hogy másnak mutogatod!
Válasz Bencsiki #31224. hozzászólására Nagy paraszt kezem van és ici-pici gombok a telefonon e miatt szoktam néha mókás üzeneteket küldeni.
Válasz 74 Misi #31216. hozzászólásáraTe Misi! Nem telefonon kellene az ilyen intim dolgokat intézni?
"Nem is kaksz tőllem messze szivesen megmutatom az enyémet ... "
Bocsi!
Válasz Kioti #31201. hozzászólásáraKioti beleraktad a bogarat a fulembe...
Megneztem este ugy nez ki jo iranyba forog, azt nem tudom miert nem szorja ki a henger felett
Válasz giriczmp1 #31220. hozzászólásáraTúl nyomó részben bérbe de van egy kis hazai is.
Válasz giriczmp1 #31215. hozzászólásáraEmailban:065traki@citromail.hu
Válasz 74 Misi #31218. hozzászólásáraTe csak bérbe dolgozol vagy van saját is?
Válasz 74 Misi #31218. hozzászólásáraTe csak bérbe dolgozol vagy van saját is?
Válasz giriczmp1 #31217. hozzászólásáraÚjszilvás. bobtam egy mailt.
Válasz 74 Misi #31216. hozzászólásáraHol laksz?
Válasz giriczmp1 #31208. hozzászólásáraNem is kaksz tőllem messze szivesen megmutatom az enyémet ha gondolod nagyon masszív egy szerkezet.
Válasz Gábor Gábor #31214. hozzászólásáraMennyibe kerül ?
Válasz giriczmp1 #31211. hozzászólásáraTőlem)065traki@citromail.hu szállítás országosan
Válasz giriczmp1 #31211. hozzászólásáraÜdv.
Én is a 360-as tárcsát javasolnám,az én trakim csak 15le-s,de a homokon elég neki!!!.Itt a közelünkben van ilyen tárcsa Nagykőrösön(jófogás,villám pityu)én tőle vettem.Van Kecskeméten is,de rögtörő egyikhez sincs,de megrendelésre biztos tudnak hozzá gyártani.Szerintem ez még Monortól sincs messze,de azért nézd meg,hogy tetszik e neked.
Válasz 74 Misi #31210. hozzászólásáraKi fogom próbálni,bízok abban,hogy minél kisebb átmérőjű egy kerék(tárcsa), az annál nehezebben gurul terepen.
Az vastag anyagú tárcsám, lehet hogy nem lesz előny,a laza homoktalajon.
Majd kiderül.
Honnan lehet ilyen tárcsát beszerezni?
Válasz hspityu #31209. hozzászólásáraAz lehet de homokos talajba a te trakid se kapna röhögő görcsöt a 460-as lapokkal.
Válasz giriczmp1 #31208. hozzászólásáraAz én tárcsám 46-os lapokkal van szerelve,nekem ez vált be.A kisebb lapokkal lassabb sebességnél,a tárcsa gyorsabban forog,szebben dolgozik.
Nekem viszont, mégis ez vált be.
Köszönöm szépen a tanácsokat.Ilyen fajtát honnan lehet beszerezni?Mindent köszönök.
Válasz 74 Misi #31206. hozzászólására
Ja és 360 lapok bőven elegek.
Válasz giriczmp1 #31202. hozzászólásáraA traki szélességed 120 cm körül van ha jól tudom .125 cm-nél szélesebbet nem ajánlanék 2*8 laposban (ennek a munka szélelesége kb 135 cm körül van beállítástól függ), kötött talajon vígan el viszi de a homok az nagyon kutya. Nekem a 23 lovas traki után 135cm tárcsa van 2*9 lapos (Kb 145cm munka széllesség ) de a homok néha kéri az erőt rendesen.
Válasz giriczmp1 #31204. hozzászólásáraA talajmaród szélessége körüli méretű,rögtörős kivitelű,csipkés lapokkal rendelkező tárcsát javasolnék,ez kötött talajon jobb,de a homok talajon is megállja majd a helyét.A rögtörő levehető legyen,így az helyett egy simító is felrakható, lazább talajra.A befejező tárcsalap, a hátsó tengelyen,legyen egy mérettel kisebb, így az utolsó barázda sekély lesz.
Véletlenül, nekem pont ilyen tárcsám van.
(Nem eladó ,de van az a pénz)
Válasz 74 Misi #31203. hozzászólásáraHát szar felénk mert néhol homok , agyag és fekete föld!
Válasz giriczmp1 #31202. hozzászólásáraAz attól függ milyen talaj van felétek.
Kedves fórum társak! Ti milyen tárcsát Ajánlotok hinomoto e1804-hez?
Válasz Bég #31200. hozzászólásáraSziasztok!
Néztem a videód, szépen vitte a gép, de ha jól láttam fordítva pörög a szárzúzód. A támasztó görgő fölött kéne átszórni a szecskázott anyagot, mert én mintha nem úgy láttam volna,hogy ott szórná.
Válasz Mtom #31199. hozzászólásáraHello Mtom, kalapacsos kivitel.
Válasz Bég #31197. hozzászólásáraSzia
Látom szépen viszi . Kalapácsos vagy y - on késes ? Én megint megéleztem a kalapácsokat , a hengert lejjebb engedtem de igy is megcsúsznak az ékszijjak . Már azon gondolkodom , hogy a következő szezonra leveszem a hengert , hogy könnyebben elmaradjon amit lezúz . És megszélesitem a csúszó talpakat 10 cm - re .
Sziasztok
Szép estét :) . Nálam is az a helyzet , hogy amennyit forognak a kerekek kb 2x akkora területet fel tudnék szántani .4 kerék nélkül meg el is lehet felejteni . De muszáj erőltetni sajnos mert ha megjön a hétvégi csapadék akkor idén már nem kell nagyon szántani . Legalább is nálunk . Ma is reggel 9 től 16 30 ig rajt ültem a gépen kisebb megszakitásokkal . Pedig még van majd 3Ha szántani való .
Válasz Bég #31192. hozzászólásáraSziasztok, kis video szosszenet a mulcsozasrol:EF115 mulcsozo
Válasz Balu2 #31195. hozzászólásáraItt is ez a helyzet, le esett 35 mm eső másnap ki sütött a nap és már hívtak, hogy jó lenne ha mennék karistolni.
Én még decemberbe is szántaninfogok ha hétvégén megin esik.
Az emberek türelmetlenek és nem értik meg,hogy nyakig érő sárba nem tudok szántani.
Ja és elvárnák,hogy esőbe is menyek.
Szép jó estét mindenkinek!Én be fejeztem a szántást,de még utoljára csináltam 1 videót.Lehet panaszkodni a kötött talajraMT-33&Lemken eke
Nézzétek mit találtam hátha érdekel valakit. Kattints ide:
Válasz Balázs1994 #31191. hozzászólásáraSzia, ez a 115cm munkaszelessegu EF115 tipus.EF105-ot akartam venni de az mar nem volt keszleten.Annak 117cm a teljes szelessege ez 127cm.