Hirdetés
Fórum
- Szántóföldi permetezőgépek új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- AKG támogatás új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- John Deere traktorok, kombájn minden mennyiségben új
- IH Cyclo vetőgép új
- Tavaszi bokrosító hengerezés új
- Napraforgó ára új
- Kukorica terményárak új
- Körbálázót, de milyet? új
Cikkajánló
![Spórolni a gyomirtóval, tervezni a munkát? Ebben is segít az AI! Spórolni a gyomirtóval, tervezni a munkát? Ebben is segít az AI!](https://static.agroinform.net/data/cikk/7/9133/cikk_79133/szirmai-lead_fill_540x300_0.jpg)
798 hozzászólás
Válasz #197. hozzászólásra
![smile blushing](/oldforum/images/smiles/blushing.gif)
Persze hogy nem, mivel oda a sort kéri bocs..
Válasz #196. hozzászólásra
Oh....te ezt az opciót használod. Engedi be írni a gépközép-nyomjelző távolságot ?
Szerintetek a fekete mezőbe mit kell írni?
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20130407183709_img_1565_1_.jpg)
Válasz #194. hozzászólásra
Nyilván kissé nagyra volt állítva a vonal érzékenység. már jártam én is így...de lehet finomítani.
Válasz #193. hozzászólásra
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
A kütyü rángatja ennyire a kormányt,vagy csak a gumis felfogatás miatt reszket úgy a sárvédő??
NA ezt a kütyüt szeretném a gépbe bedobni!!!
Leica Mojo 3 d
Válasz #191. hozzászólásra
Már itt sem megy, lekicsinyítették
a bazi nagy képemet...
De szerintem elég jól lehet
látni, más nem jelezte még
eddig, hogy kicsi lenne.
Bár, ha nagyon mozog a traktor, nem
lehet jó egy számot nézni folyamatosan.
Válasz #189. hozzászólásra
![Ez-250](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20130403165829_ezguide250.jpg)
Azt sajnos nem lehet.
Hacsak nem így:
pályázatban gondolkodom az egyértelmű, de lehet pár nap múlva meg is nyílik egy lehetőség amire ugrásra készen kell állni!
Jelenleg egy forrás permetezőm van de már idős is és egyre több nitroszolt szeretnék kijutattni nekem nincs sok munkám de fontosnak tartom a gyors precíz munkát!!!
MErt ilyen áraknál sokat jelenthet!
Válasz #188. hozzászólásra
Szia! A ledsorral egyet értek! Azt szeretném kérdezni, hogy az ez250 képernyőjének bal felső sarkában lévő eltérés mutató számokat nem e lehetne valahogy kicsit kinagyítani esetleg?
Válasz #176. hozzászólásra
Szia !
Idézet:"itt dgps (egnos, msas, glonass, galileo)
e.dif korrekció ez számomra pontosabbnak tűnik!"
Sok hülyeséget lehet olvasni. Az msas például nagyon hasznos ha Japánban kell dolgoznod. Ugyanis ez az Egnos korrekció Japán megfelelője. A Galileo, ha így halad sosem lesz kész, talán 4 műhold működik, ami azt jelenti, hogy jó esetben láthatsz 1-et.
A DGPS az ingyenes korrekció típusa. Ennek egy megvalósítása az Egnos.
A Glonass az orosz műholdrendszer, ami működik, de a pontosságot nem növeli, csak ha korlátozott a kilátás az égboltra, vagyis, ha kevés GPS műhold látszik.
Például erdőben, vagy városban...
Ne érts félre egyébként, csak sok hülyeséget lehet olvasni a neten. Egy ilyen hosszú és értelmetlen felsorolásból nem következik. hogy az a GPS pontosabb lenne.
Én is azt javaslom, keress valakit, aki ezt a típust használja, és ne dőlj be a rizsának.
Egyébként én nem vennék olyan sorvezetőt, aminek nincs különálló LED-sora, mert nagyon nem mindegy, hogy mit kell bámulni egész nap.
Válasz #183. hozzászólásra
Akkor sima az ügy. Várnék 1 évet, lenne valami támogatás akkor belelehetne pumpálni az új vegyszerezőbe.A gps-t is.
Milyen permeteződ van? Mennyit gondolsz érte? Nekem is be kell majd újítanom permetező fronton előbb-utóbb, lehet érdekelne.
http://www.teejet.com/hungarian/home/products/precision-farming-products/gps-guidance/matrix--pro-guidance.aspx
Üdv!
A lineguide 800-asnak csak az antennája JD, abból a is a kisebbik starfire 300, ami csak egnos jelre jó(20 centi alatti pontosság), a nagyobb pontossághoz a starfire 3000 antenna kell, meg magánál a készüléknél se írja hogy bővíthető rtk-ra vagy omnistar hp-re. Tehát ez a lineguide motyó ugyanazt tudja mint az EZ guide 250 és a teejet matrix pro 570. Ha később bővíteni akarod akkor neked a teejet a megoldás, mert az tudja a bővítést, a másik kettő meg nem. Vetni is akarsz a gps-el? mert ha csak talajmunka, permetezés,műtrágyaszórásra kell akkor jó a 20 centi pontosságú is.
Válasz #180. hozzászólásra
A zöld sárga az RTK rendszer miatt szerintem jobb, a robotkormány csatlakoztatható a G800 hoz de most nincs rá píz, szeretném a vegyszerezőt is szakaszolni és az elektromos szelepeket beszerezni, de lehet jövőre vennék egy újabb vegyszerezőt az enyém már 6 éves, és egyre több nitrosolt szeretnék fújni!
Válasz #181. hozzászólásra
400+áfa
Válasz #178. hozzászólásra
400+áfa körül, vagy bruttóban?
Válasz #177. hozzászólásra
Egy ártatlan észrevétel. Ha most nem menne, akkor rágyúrni egy bővíthető motyóra (robot kormány) Környezetem tapasztalatai alapján. Az alap rendszerek mind a polcon kötöttek ki 2 év után. Rá lehet kapni az ízére és az ember ebben is szeretné ha összetettebb rendszerrel tudna dolgozni. Talán ami komolyabb és megfizethetőbb bővíthető motyó az a Topcon lenne pl. Mi is körbejártuk a témát végül zöld sárga lett.(egyéb okok)De a Trimble mellet a Topcon javára dőlt a mérleg.Ha más felállást választottunk volna.
Válasz #178. hozzászólásra
![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
április első felében ha minden jól megy valamelyiket megvesszük, de az Ez guide felé hajlunk inkább, meg az az előnye hogy nem kell azt a csúnya zöld-sárga antennát rárakni a trakira, még elcsúfítja
Válasz #177. hozzászólásra
Üdv!
Mi az EZ Guide 250-ben és a Teejet matrix pro 570g ben gondolkodunk ezek 400 körül vannak,ha permetezni, műtrágyát szórni kell nem kell jobb, elég sok embert megkérdeztünk az Ez guide-ot mindenki dicséri
senki??
LD Agro Lineguide 800 starfire 300 antenna mire képes tapasztalatok mekkora a kijelző???
erősen gondolkodom rajta, 575 ért adják, a korrekciós vételi lehetőségek nélkül is pontos? GLONASS ?
Vagy inkább lineGuide 300 itt dgps(egnos, msas, glonass, galileo) e.dif korrekció ez számomra pontosabbnak tűnik!
Elég messze vagyunk a Kités rendszer legközelebbi adójától is!
Talán ezért inkább az utóbbi?
Ki használja valamelyiket szívesen felhívnám!!! ????
Válasz #173. hozzászólásra
http://www.gnssnet.hu/ Talán tudnak valami okosat mondani.
Válasz #173. hozzászólásra
Földi jeleket szolgáltató a fömi és a kite. Valamint akár te is ha veszel egy állomást melyet magaslatra (szárító teteje) vagy mobil kivitelben elhelyezed.Ez kb 15km szórás
SF2 előfizetést csak a kitén keresztül lehet
igényelni?Vagy meg lehet venni mástól is?
Esetleg online?
Válasz #170. hozzászólásra
Ez kicsit összetettebb az antenna egy mozdulattal
levehető és ugyan oda vissza rakható.Ha átrakod egy
másik gépbe akkor ki kell választanod a gép tipust
aminek a paramétereit már el lettek mentve a gps-be
Lehet választani derék csuklós trakit is.
Válasz #170. hozzászólásra
Ha két egyforma vasad van+tartó konzol akkor mennie kell. Ha eltérő akkor az antenna beállítások menüben átállítod és kész. Mikor a repcét vetem minden második sorral,(gabona vtg)akkor hogy jól jöjjön ki a csatlakozás.Antenna eltolás funkció balra megadott értékkel. És szépen pakolja hol hozzá hol távolodva a gépet.Igaz ehhez nem a hagyományos körbe szegéssel kezdem a táblát. Mivel akkor felborul a szisztéma és a visszajövetel lenne a felmenet.
de akkor az antennának pont ugyanoda kell visszakerülnie, különben hiba lesz, nem? És van benne derékcsuklós traktor lehetőség is? Vagy az antennát lehet a munkagépre is szerelni?
Válasz #166. hozzászólásra
Ha rtk van akkor igen.
Válasz #166. hozzászólásra
A legutolsó mentésnek meg kell lennie még felül nem írod vagy törlöd. Rá állsz a nyomra ha van egy kis bibi akkor nyomvonalra igazítás gomb és mehet. Ezt a műveletet bekapcsoláskor el szoktam játszani. Mikor be állok a táblába mit az előző nap otthagytam-vagy napközben kellet otthagynom valamiért.
Szerintetek, ha 5 vagy 7 késes lazítóval csinálok talajt ősszel, akkor tavasszal, mondjuk a 30. kerülőnél is még mindig a kések nyomába vet?
Válasz #165. hozzászólásra
És visszatalál a jelre még akkor is, ha közben átszerelted a másik gépbe?
Válasz #164. hozzászólásra
Zöld búzára ment úgyhogy nem.
EZ jó maffia
Válasz #163. hozzászólásra
a KITE maffián kívül kértél mástól is ajánlatot?
Válasz #160. hozzászólásra
eladási ár: 4 079 260 HUF 13 828 EUR
Specifikáció:
SF 3000 SF2 antenna
GS 1800 kijelző
Navigációs vezeték köteg
UAT Kormányforgató kerék
AT SF2 aktiváló kulcs gen2
Ez volt a lista ár de olcsóbb lett valamivel
és ebben az árban 2 traktor lett be kábelezve
meg a tartó konzolok is felszerelve.kb 30 perc
átpakolni.(BORZASZTÓ DRÁGA)
Válasz #161. hozzászólásra
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Kellet nekünk karrier, ez van, de bitang jó dolog ősszel napokig 20 órában ment két műszakban vetéskor.... de jó volt. Még annak is megtetszett ki előtte idegenkedett tőle.
Told át adathordozóra amit csak lehet...vagy jön a ceruza+ papír.
Válasz #158. hozzászólásra
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Ja mire mindent profin tudsz kezelni
addigra nincs mit csinálni
Ősszel már ment minden becsukott szemmel
minden traktor munkagép paraméterei el
voltak mentve + a kormány beállítások
most bekapcsolom és nincs benne semmi mentett
adat.Most kezdhetek mindent elölről.De most
fel fogom írni az a biztos.
Mennyibe kerül a kormányra szerelhető auto track?![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Válasz #155. hozzászólásra
![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
Most passz ???? Anno 2.5 volt nyilván
Válasz #156. hozzászólásra
![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
Persze mert ha valami nem megy majd ki jönnek. Nyilván ez az alapkoncepció. 2 év alatt 1 szer játszotta be.Azért nekem is jobban figyelnem kell a dolgokra. Most már ha előttem van akkor simán elbabrálok vele. De ahhoz előttem kell lennie. Már kezdek néha belekeveredni a monitorokba...Lassan akkora fülke kell a gépekre mint agy hajó
EGNOS jellel (25-30 cm) vetett már valaki kukit/naprát??
Válasz #154. hozzászólásra
Mert frissíteni kell?Nem mondanak ezek semmit
míg ki nem lett fizetve napjába többször is
hívtak.Azóta meg....Egyébként kités.
Válasz #151. hozzászólásra
![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
Mennyibe fáj egy ilyen cucc
Válasz #153. hozzászólásra
Hát ezaz először én is csak sikítottam mivel. A frissítés ellenére. Egy szer csak le állt a kormány. Mostmár csak nevetek. lényeg ki jött a kite és a mobilból kiolvasott egy számsort mit a gps beálíítások menüben be kellet adni. S mári s ment a kormány. A cimborám nem ott vette a GPS-t neki a kereskedő sms-ben elküldi. Ez tavaly ősszel volt remélem idén nem lesz meglepi. "Betolja a kicsikének szervizes szleng" először én is néztem.
Válasz #152. hozzászólásra
Bocs de ezt nem értem.3000-sel az autó frissítés ok, De a robot kormányhoz a friss kód vagy mi az már kézi. Attól függ kinél vetted,mivel a van ki elküldi sms-ben. De van ki ragaszkodik hogy ki jön és betolja a kicsikének.
Válasz #151 hozzászKólásra
![smile laugh](/oldforum/images/smiles/laugh.gif)
Kicsit nagyobb lehet a szórása (kb 10cm) Nekem ez a tapasztalatom. Plusz napközben 1max két nyomvonal korrekció (C..nyomvonalra igazítás). Mikor rá állok a nyomjelzőre. Nekünk megfelel, RTK nélkül is. 3000-sel az autó frissítés ok, De a robot kormányhoz a friss kód vagy mi az már kézi. Attól függ kinél vetted,mivel a van ki elküldi sms-ben. De van ki ragaszkodik hogy ki jön és betolja a kicsikének.
sziasztok!
Tavaly nyáron szerelték be a GreenStar gps-t.
SF2 jelem van,azt szeretném kérdezni éremes-e
költeni rtk-ra?Búza vetés jól sikerült SF2 jellel.
Ha nem szeretnék gps-sel sorművelőzni akkor felesleges
az rtk napraforgó vetéshez?
Sziasztok!
Az SF3000-res antennák március 22-ig ha be vannak kapcsolva átállnak maguktól, az SF iTC antennák szoftver frissítést igényelnek 2012-1, az új frekvenciát sajnos manuálisan kell beírni, ha nem frissítenek szoftvert.1539.8625 MHz
Válasz #148. hozzászólásra
Egy évben 2x adnak ki frissítést év elején meg úgy szeptember körül általában, így a tiéd biztos az újabbik, mivel a kolléga is mondta hogy variáltak rajta az annyi hogy változott a frekvencia amit használnak a vevők, az új szoftver átállítja automatikusan aki nem frissít meg manuálisan beírja.