Hirdetés
Fórum
- AKG támogatás új
- Életképek a gazdálkodás mindennapjairól új
- Erdőgazdálkodás, szakirányítás új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Szántóföldi permetezőgépek új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- John Deere traktorok, kombájn minden mennyiségben új
- IH Cyclo vetőgép új
- Tavaszi bokrosító hengerezés új
- Napraforgó ára új
798 hozzászólás
Válasz #46. hozzászólásra
Arra gondolsz, hogy megállítja-é a traktort?
Azt nem. Csak sípol a forduló megkezdése előtt pár méterrel (ezt te adod meg)
Amire gondolhatsz, az az iTec Pro: Ekkor a traktor a teljes fordulót elvégzi helyetted. Azaz ha beprogramoztad a forduló automatikát, akkor mindent megcsinál gép. Elhagyja a tábla szélétől a forgót, működteti a munkagépet, mindent. A tábla elején elindítod, és ha nincs benne villanyoszlop, akkor hozzá se kell nyúlnod semmihez, amíg be nem fejezi a táblát.
De ehhez minimum SF2 jel kell, beépített AutoTrac-el, meg persze iTec Pro. Ez így már közel sem a 2millás kategória (c:
http://www.youtube.com/watch?v=WHWSJCd00II&feature=related
Válasz #42. hozzászólásra
Az, persze. És pont ezért lett olyan lényeges az rtk, ezért érdeklődünk eziránt néhányan mostanában. A strip till-hez nagyon kellene!
30cm-essel, tudja a greenstar azt hogy ha beűtőm a tábla kordinátáit és tudja hol a széle és odáig megy? elvileg lessz idén a 8345r-re grennstar
Válasz #44. hozzászólásra
Nem nyilatkozhatom (meg nem is tudnám pontosan), meg ez még így kevés.
De legyen mondjuk 2 és 8 millió között bármi. Függ attól, hogy milyen pontos jellel akarsz dolgozni, és milyen egyéb szoftverre van szükséged.
korzo mi pénz most egy antenna és az érintős monitor?
Válasz #23. hozzászólásra
A csak műholdas helyzetmeghatározás minden esetben elsodródik (JD esetében ez az SF1 és SF2 jelszint). Ez a navigációs máholdak mozgásából ered.
Az elsodródás mértéke percenként kb. 0,5-1cm. Az irány viszont mindíg pontos marad, így ha egy "hosszabb" szünet után kell folytatni a munkát (pl. ebédszünet) akkor egy gombnyomással helyre kell rakni a nyomvonal helyét. Ehhez be kell állni a géppel a pontosan kimért, vagy megjelölt helyre, vagy egy korábbi nyomra, és akkor pontosítani a "vonalat", ezután újra lehet húzni a géppel a szép párhuzamosokat.
A fix helyzetű, vagy más néven telepített bázisállomásos korrekciós jellel dolgozó megoldásoknál (pl: JD RTK) erre nincs szükség. Azzal akár egy év múlva is képes a gép a kívánt/beállított/tavalyi nyomvonalon végigmenni 2cm-es pontossággal.
Válasz #40. hozzászólásra
Na jó, de ez egy "Strip Till" -es gép.
Az nagyon más technológia.
Válasz #39. hozzászólásra
Mégegyszer leírom, én a lazítózást hagyományos talajművelési rendszerben képzelem el ,tehát utána elmunkállás, pl rövidtárcsával, nyári lazítás esetén később még egy ápoló művelet szóba jöhet, amit beéredett talajon akár egy kombinátor is megoldhat, de ha csak rövidtárcsa van a lazító után és utána a téli fagy hatás, akkor ott már nincsen árok a lazító után meg rögek sem.
Válasz #32. hozzászólásra
A talajművelőn rajta van a nyomjelző, így viszonylag pontosak lesznek a csatlakozó sorok. Ha nincs gps, akkor ez is jó, de nem annyira pontos.
Válasz #37. hozzászólásra
Hagyományos lazitonal ha nincs elővago tárcsa, es olyan tarcsa amelyik betakarja a barazdat, akkor szerintem felejtős, mert a kés árkabol kifordított rögök helyen kialakuló gödrök, és árkok szerintem vethetetlenek lesznek tavasszal...
Válasz #37. hozzászólásra
akkor passz
marad az rtk
Válasz #36. hozzászólásra
Én hagyományos lazítóra gondolok ami után elkerülhetetlen az elmunkállás, ezek a spéci eszközök szerintem inkább tavaszi lazításnál léjogosultak akkor a minimális bolygatás a cél, nyári-őszi lazításnál nem látom benne a rációt.
De én pl olyanra is gondoltam, h gépközépre(ha a sávművelő eszköz, ésa vetőgép szélessége egyezik) feltenni egy kapát, ami egy szolíd jelölőárkot húz, de olyat ami megmarad tavaszra is.
Vetéskor meg traktorközéppel végigballagsz rajt
Válasz #34. hozzászólásra
hát ez esetben tudsz egy olyat csinálni, h a sekélyműveléssel kezdesz, aztán mehet a sávos(a gépen nyomjelzővel), és aztán imádkozás, h tavaszra a kis bakhátak látható formában megmaradjanak
Válasz #33. hozzászólásra
Köszi. én arra gondolok, hogy ősszel rendesen lazítok, amit ha kell el is művelek, és tavasszal vetés.
Válasz #32. hozzászólásra
Használd!
Válasz #31. hozzászólásra
Sávos művelésnél mit kezdjek a nyomjelzővel?
Válasz #14. hozzászólásra
Amcsiban nyomjelzővel oldják meg az esetleges gpstelenséget.
Válasz #29. hozzászólásra
teljesen okos gondolat.
Alkudd bele az RTK-t.
0cm, beszarsz......:-)
A KITE-nek, ha minden igaz, már saját hálózata van.
Válasz #28. hozzászólásra
Ja !
veszek is még belőle!!
Válasz #27. hozzászólásra
de hisz akkor az tökéletes!!!!!!!!!!!
Válasz #26. hozzászólásra
2 éve van meg !!
Vegyszerezés
műtrágya
talajmunka /szántás kivéve/
betakaritás sorközm nem
12soros vetögép viszont elmegy vele
Válasz #25. hozzászólásra
Műtrágyaszórónál nem baj.
Permetezőnél se nagyon.
KUltivátorozás?
Betakaryítás?
mióta dolgozol ezzel?
Válasz #24. hozzászólásra
Szerintem igen de nem vagyok biztos bene !!!
Ki menek a fejemből ezek a kúrva sok tip jelölés !
De a szerződésben bizt megvan!!
Válasz #23. hozzászólásra
Ez a gyári, és SF1?
Válasz #21. hozzászólásra
Robotkormányos jd 30cm pontoság de a műtrágyaszórásnál látam hogy nem tud viszameni ugyanara a nyomra!!
Párhuzamosan tartja de kb 10cm -rel aréb megy
Válasz #19. hozzászólásra
Lehet, hogy én keverem a fogalmakat, már nem értem pontosan a kérdésed.
Válasz #20. hozzászólásra
neked milyen rendszered van?
Nekem azt mondták, hogy a rendszereket a "visszatérési pontosságg"-gal jellemzik.
Tehát egy adott rendszer, lehet adott idő pillanatban 0 centiméter pontos, de két nap múlva 10cm pontosan folytatja az adott gép a félbehagyott munkát.
Válasz #19. hozzászólásra
Sajnos nem nekem a Gr st-om nem tér visza 10sec múlva sem ugyan ara a nyomra!!
Válasz #18. hozzászólásra
Szerintem az én ismereteim hiányosak.
Ha van egy bizonyos intelligens rendszered, akkor az végtelen nyomvonalat megjegyez.
Illetve van egy "visszatérési pontosság" ami megmutatja, hogy x idő mulva milyen pontosan jön vissza a géped, adott nyomvonalra, pontra, stb.
Válasz #17. hozzászólásra
Az elvileg ugyan olyan pontos mint a navigációs pontosság, így gondoltad a kérdést?
Válasz #16. hozzászólásra
Mi az összefügggés a "visszatérési pontosság"-gal?
Válasz #15. hozzászólásra
Azt, hogy megjegyzi a rendszer a lefutott nyomvonalat,és hónapok múlva ugyanott elvezet.
Válasz #14. hozzászólásra
Mit jelent az ismételhetőség?
Válasz #13. hozzászólásra
Hát elég súlyos árak asszem ez még nem az én szintem, pedig szöget ütött a fejembe ez a sávos művelés téma, szerintem nagy lehetőség van benne. Majd talán néhány év mulva elérhetőbb lesz.
Egyébként, ha a jövőben SF2nél is lenne ismételhetőség (nem tudom ez elképzelhető e) talán még beleférne a +-10cm, a lazítókésnek is van szélessége, nem csak egy vonalban lazít, és a növény gyökere is megkeresi bizonyos határok között az utat magának.
Válasz #12. hozzászólásra
RTK, mert csak ott van ismetelhetőség. Másrészről 10 cm-es eltérés két irányba már nagyobb eltérés, mint amit a strip-Till enged, szerintem...
Válasz #9. hozzászólásra
És ha a lazítózás után lazítókések nyomába vetést tavasszal programban gondolkodnék, ahoz milyen szintű rendszer kell és az kb mibe van?
Válasz #10. hozzászólásra
A tűmet mindjárt kézbe kapom.....
Csak a cérnával van a gond...
Benneteket nehéz cérnával bírni...... hehehehee
Mellesleg szinte ingyen van
Ha találnánk az utcán ennyi milkát akkor nem csak szinte lenne hanem VALÓBAN. heehhehehe
Az a monitor hol van?
Nálam a főnöknél a klímás viskóban?
Válasz #8. hozzászólásra
Ere varj gombot hehehe!
Válasz #8. hozzászólásra
Traktor-oldali elemek a kormányrendszerhez kb. 2,5 milla/gép
"közös komponensek": GPS antenna, monitor 800+1,8
Szoftverek kb. 1,7 millió
Válasz #5. hozzászólásra
Van mondjuk 3 jd a cégnél.
Kopaszok.
Nem vettünk még rá semmi cuccot...
Ez a felRTKzás ez miféle árakból meg cuccokból adódik össze?????
Válasz #6. hozzászólásra
Nekünk nem volt, de cimboramnak van. 750 volt talán? Nem 100%...
Ami viszont biztos, hogy a lassabb reakció miatt SF1-el nem is ajánlják, kb. SF2-vél tudja az SF1 pontosságát.
Válasz #5. hozzászólásra
értem, és kösz a válaszokat!
Még egy dolog, azt nem tudod véletlenül, h egy kormányra szerelhető autotrac mibe fáj?(esetleg nektek volt e képben)
Válasz #5. hozzászólásra
Nekünk mind a két JD-ben beépített AutoTrack van, nem universal.
A tesztdőszak alatt SF2 korrekció volt, de miután lejárt nem vettük meg, csak az SF1-et. Talajmunkahoz meg búzát vetni az is elég, és ha utólag upgrade-eled SF2-re, árban ugyan ott vagy.
Az idén viszont gondolkodunk, hogy RTK-ra váltunk, mert lehet a nagyokkal fogunk kukoricát vetni is.
A greenstar csak a saját korrekcióját használja. Az SF1 ingyenes itt is, az SF2-ért pedig hasonló árat kérnek, mint a Trimble-nel...
Az idei évtől van földi RTK korrekció is, kb. 100 ropi/év, így nem is nagyon hiányzik az Omnistar korrekció...
Válasz #4. hozzászólásra
Milyen korrekciós jelet használsz?
Hidraulikába épített, vagy kormányra szerelt az aut.kormány?
Gondolom SF iTC antennád van. Ez tudja fogadni az Omnistaros jelet?
Válasz #3. hozzászólásra
Kérdezz nyugodtan!
Válasz #2. hozzászólásra
hát a gyári jd gps!
igazából az 1800+ os monitor, meg az sf itc antennáról kellene pár info.
De mondjuk ha feco erre jár, akkor mondhat pár dolgot a 2600as monitorról is!
Sziasztok!
Valaki használ GreenStart?
Ha igen, szeretnék kérdezni párat!