Hirdetés
Fórum
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- De gáz a gáz!!!!!!! új
- AKG támogatás új
- Mezőgazdasági támogatások, agrárpályázatok új
- Erdőtelepítési támogatás új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Hol vannak a régi fórumosok? új
- Kukorica vetőmagok új
- Poénok új
914 hozzászólás
Válasz #163. hozzászólásra
"hanem a mag méretéhez" -Miért szerinted én mire gondolok mikor azt mondom , hogy a maghoz van köze ? A színére ?
" szerinted a kisebb maghoz vékony a nagyobbhoz meg vastagabb tárcsa kell." - Ezt én mikor mondtam ? Te most teljesen bolond vagy , vagy csak viccelsz velem ?
"én még mindig az mondom hogy ne vagy képbe." Én ? Hát te képbe vagy ? Szerintem meg kellene tanulni olvasni , meg gondolkozni is kellene ...
"piszkosul mindegy az az 5-6 cm eltérés"- Neked lehet...(ilyen precíz vagy)
Valószínű a gyártók azért fejlesztették ki az elektromos hajtást-adagolást , mert annyira mindegy a tőtáv... Én tényleg nem is értelek.
Még egyszer mondom , a KITE ajánlja ezt , azért hogy összességében javuljon a vetés minősége . Ígér valamit , aztán majd meglátjuk mi lesz.
Ez a tárcsa összességében az ígéretek szerint MINDENFÉLE MAG MÉRETHEZ , ALAKHOZ, SÚLYHOZ jobb ÁLLÍTÓLAG !!!!(lehet tökéletesebb volna ha cserélgetnénk 10 fajta tárcsát percenként , de ez kivitelezhetetlen).
Remélem nem idegesítesz tovább , és leszállsz rólam , mert már sikerült így is felhúzni...
Válasz #161. hozzászólásra
Bocs látom nagyon belegázoltam a lelkedbe.Nem a mag hoz nincs köze hanem a mag méretéhez szerinted a kisebb maghoz vékony a nagyobbhoz meg vastagabb tárcsa kell.
Főnök én még mindig az mondom hogy ne vagy képbe.
Aki ott van a toppon mindegy annak jd spc csak oda kell
figyelni ha a kívánt tőszámot kiveti piszkosul mindegy az az 5-6 cm eltérés tőtávonként a termést nem befolyásolja
az csak a szemnek rossz.
Válasz #156. hozzászólásra
Nem hiszem hogy bármelyik vetőgépnek is tetszik az egy zsákban hatféle méretű mag...
Mivel Neoma van nagyrészt és emezek csak próbából voltak 150-200 hektáron , így nem variáltunk a tárcsával(nincs is másik), de a Neomával nem is nagyon volt gond.
Ez a tárcsa konkrétan jobb lesz minden maghoz , állítólag majd nem dupláz , így jobb lesz a tőszám is . Javul a tőtáv is a tárcsa szélessége és az új mag vezető cső miatt is.
Jó ez a gép , csak kicsit pontatlan , aztán ez utóbbi most javulhat.
Válasz #155. hozzászólásra
Nem én veszem , mert nem az enyém.
Még csak nem is én találtam ki.
"90% ba semmi köze"-hogy volna , akkor szerinted mihez van köze , az index-hez ?
".Azért kapsz vastagabb tárcsát hogy a cső közepébe essen a mag.Maglevezető csövet is azért cserélsz hogy középre vezesse a magot " - Tényleg ? Na ne mond...
"ezt javító programba kelet volna nekik cserélni" Valóban ? Hogy miket tudsz... Akkor szólj már ha majd ingyen kicserélik , és akkor nekünk se kell megvenni...
Ha jobb lesz , akkor jobb lesz . Ha nem , akkor meg nem. Ezt továbbra is így gondolom , mivel nem tudom hogy jobb lesz e, de ezt ígérik...
Nem szeretem a kioktatást , pláne nem olyantól aki nem bírja értelmezni amit leírtam és utána vagdalkozik a semmire.
Válasz #159. hozzászólásra
Nem utál ki itt senkit az ember,csak bizonyos hozzá szólások alapján meg lehet itélni az embert. csak szerényen,gondolom a szomszédja vagy, inkább én felfelé mutatok
Válasz #158. hozzászólásra
Nézzetek már rá a regisztrációjára,alktatrészt árul. Lehet nem kellene mindenkit kiutálni innen .
Válasz #157. hozzászólásra
Ja akkor ezért szavak embere
Válasz #155. hozzászólásra
Nem az övé a pénz,Ő csak "szórja"...meg szerintem a " magot is",csak úgy "össze-vissza"...
Nemhogy inkább vennétek normális vetőgépet akkor nem lenne gond a maggal
Válasz #153. hozzászólásra
Főnök te jól telelehetsz lóvéval hogy egy fél misit kidobsz úgy hogy vagy bejön vagy nem.Így vásárolsz mindig?(nem 10 zsákos gazda vagyok)Ha jobban átnéznéd hogy most is mit veszel rájönnél hogy a vetőmaghoz 90% ba semmi köze.Azért kapsz vastagabb tárcsát hogy a cső közepébe essen a mag.Maglevezető csövet is azért cserélsz hogy középre vezesse a magot magkilökő meg van a gépel úgyhogy nem a maggal van baj hanem a vetőgéppel ezt javító programba kelet volna nekik cserélni.Nekem is jd van.Meg van itt kezelő probléma is.Sok sikert vagy bejön vagy nem.
Válasz #152. hozzászólásra
Ja , mert te azt gondolod , hogy válogathatsz a vetőmagban...
Ugye viccelsz ?
Örülsz ha kapsz és viszed...(amúgy sincs idő itt ilyenekkel tökölni)
Ne csak 10 zsákos tételben gondolkodj vetésben.
Válasz #151. hozzászólásra
Ennyi kérdéssel ne fárassz...
Én vetettem .
Ez az újdonság állítólag megoldja a tőszámproblémát egy tárcsával , és valamelyest a tőtáv problémát is.
Ha érdekel , felhívod a KITE-t és elmagyarázzák hogy miért.
Gyakorlatban majd kiderül.
Egyébként ehhez az összevissza magokhoz nem tudsz csak egy tárcsával dolgozni , mert évi 8-900 hektár vetésnél nem igen van idő cserélgetni a tárcsákat meg méregetni ezt az percenként.
Ha jobb lesz , akkor jobb lesz . Ha nem , akkor meg nem. Egy próbát megér...
Szerintem még az is sokat segítene a vetőgépek minőségi vetésén, ha utánna néznénk hogy milyen mérető mag fog nekünk kelleni és olyat kérünk ami nekünk -vetőtárcsánknak - bevált.
A zsákon rajta van a kg és a magméret tól -ig.
De ha csak ahogy esik és ez van akkor jön, hogy a vetőgépünk .... már megint nem jól vetett.
Holott az bevásárláskor is segíthetnénk magunkon!
Válasz #135. hozzászólásra
Szerinted és az eladó szerint egy kukorica tárcsával és egy napraforgó tárcsával Te megoldod az eddigi fémzárszámas kukorica kivetését?
A gyártónak ehhez az egységhez van legalább még 10 féle kukorica tárcsája!
Azok miért vannak?
Te meg majd azzal az egyel tutti leszel?!
Mi változott? A fémzárszámot nem ugyan úgy adják mint az elmúlt években? A kalibróló géepeket kidobálták a zsákoló üzemekből, mert szerintem ugyan azok most is mint az elmúlt években! A mi szabványunk enyhült a nyugathoz.
A napraforgót ami amúgy is egy érzékeny mag, mind formára hosszú, vékony, kicsi, nagy, könnyű. Vákuumra is! A JD ajánl legalább 3 féle tárcsa lehetőséget naprára! 1000 magsúly a kérdés!
Ti ezt is egy tárcsával megoldjátok!
Máglesodró? Magkilőkő? Magas vákuum?
Magas vákuum persze hogy kell a síktárcsához ezért kell a maglesodró! Nem fészkes ahol lehet kisebb a vákuum! Miért jó a magas vákuum? hogy biztos megfogja a magot, de ekkor már a lyukat sodorni kell, hogy egy maradjon rajta!
Miért jó a magas vákuum? Hogy a traktorosnak ne a vákuum beállítással foglalkozzon, de az SPC-nél is be kell állítani a maglesodrást, mert az is sík tárcsa!
Magkilőkő? Beragadt hosszú és beragadt tört szemet kinyomja a lyukból! Van ez az új egységen? Lehet?
Ki vetett a Ti vetőgépetekkel?
Tulaj?
Ki olvasta el a kezelésit?
Van ideje a gépkezelőnek a különböző fémzárszámú magokhoz megnézni a JD beállítási diagramját? Tárcsa és vákuum?
A JD ezért is egy preciz vetőgép!
Válasz #140. hozzászólásra
A síkpor kell a grafitpor nem kell!
A grafit spray kell a vetőtárcsa és a gumi tömítés ápolásra!
Szerintem ez az új amcsi nem JD csodaszer a vetéshez! Bevásároltak és el kell adniuk!
Ez is síktárcsa, mint a ProMax 40 -es tárcsa.
Ők ezt úgy adják elő mintha megoldották volna a pontatlan vetést?
Ezt még senki nem oldotta meg, mert van egy két három alapvető dolog hozzá....
Csak az új egységre azt állítják, hogy új dolog. Úgyanakker ez is sík tárcsás, mint ahogyan ez már nagyon régen az európai gépekre jellemzően! Ezt használta már a JD is kb 10 éve a ProMax 40 tárcsával, ami eddig "nagy csemege kukorica" tárcsa volt.
Nem tisztszégem a JD mundért védeni, de hogy ezt pont a KITE alkatrész gyalázza!?
Lenne egy pár kérdésem még!
Válasz #147. hozzászólásra
Én sajnos nem láttam még hogy néz ki ...
Válasz #146. hozzászólásra
akkor lehet,hogy ez lesz az: http://www.dqprecisionplanting.com/prod_misc.html
kiváncsi leszek rá
Válasz #144. hozzászólásra
Állítólag nem is JD gyártmány , valami Amcsi.
De azt mondta a csávó hogy 2 centi vastag és vannak valami mélyedések vagy bütykök a furatok közt...
Válasz #143. hozzászólásra
Asszem, ezt én is beszerzem, (hát nem olcsó tényleg) tavaly a saját napránkban például kimondottan gyalázatos volt a tőszám egyenletesség.
Válasz #143. hozzászólásra
Nem lesz az 2centi,meg nem üreges de az lesz az Legalább tudtok majd pontosan vetni!
Szólj a haverodnak is
Válasz #138. hozzászólásra
Valami 2 centi vastag üreges tárcsák , magkilökő-duplázás gátló , új ejtőcső , Napra és kuk tárcsa garnitúra , megemelt vákum ...
12 sora , 1 kocka bála...
Válasz #140. hozzászólásra
Egyenletesebb vele a tőtáv? Konkrétan mit használsz?
ESET átszerelő szettről mik a tapasztalatok? ha van egyáltalán.......vélemények?
a JD síkpor nem jó!!!
grafitport javaslom mindenkinek........az a tuti!!
Válasz #137. hozzászólásra
szerintem túláraztad egy picit
az a promax lesz,csak felveszik a fordulatot a kitések
Pöpec lesz meglásd...ja én jd 1750 itthon nem nagyon kell,DEE a szerbek és a románok jönnek már kukolni
Hello, gyere már át a sorközművelős topicba!
Válasz #132. hozzászólásra
Most ajánlott a KITE egy új tárcsa típus szettet , megrendeltük.(amúgy ja , a fészkes volt eddig)
Válasz #133. hozzászólásra
Az a naív aki rábízza egy macskára az őrzést...
Tudni való hogy a .... fél a kutyától . Nem az ugatástól , hanem a kutyától.(ami 40 kilónál kezdődik)
Akinek nagy értéke van egy parkban amit nem lát be , oda kell két elmebeteg kutya SZABADON !!! és mindjárt nem olyan vonzó a dolog nekik.
Nekünk kerítés nélkül voltak a gépek évekig(és mai napig is) , de van 3-4 kutya mindig és lopás még egy se... KOPP KOPP(pedig itt van annyi retek ...)
Moderálta: (3932) 2013-11-13 13:47:22
Válasz #132. hozzászólásra
Ne legyél naív drenthe.,ha ezek a retkek egyszer elhatározzák hogy bemennek a tigris se akadály neki sajnos.
Válasz #123. hozzászólásra
Az ilyent ne hagyjátok ennyibe,minimum összes tv de a "legjobb" jobbiknak egy telefon és kivonulnak...ja drenthe" nálatok is még a fészkes műanyag tárcsákkal megy a vetés?
Akkor az nem kutya volt , hanem macska.
De egy Kuvasz-t, Kaukázusi vagy Közép ázsiai juhász kutyát , Pitbull-t nem igen kötnek fel...
Válasz #127. hozzászólásra
Nem ismerem a jd síkport,mert a 11 év alatt sosem kaptam.
A vetőgép könyvében lévő táblázat alapján állítottam a tőszámot mindíg. Vetettem síkpor nélkül is(mert elfogyott,és napok után kaptam). Ha használtam maglesodrót,akkor általában a furat 1/3át fedte el,aztán a vákummal addig játszottam,míg be nem állt a monitoron a beállított tőszám. A magkilökőt sem ismerem,mert nem volt.
A vaákumot hogy állítjátok be?
Válasz #104. hozzászólásra
Ez a ProMax 40 tárcsa nem új dolog a legrégibb gépekkel "large sweet corn" nagy csemege tárcsa néven szerepelt. Igen ez nem cellás. 40 lyukas. Így lassaban kell neki forognia mint a 30-as lyukszámú kukorica napraforgó tárcsáknak. Így több idelye is van az egy magos kialakulásnak. Itt használni kell a maglesodrót és napraforgónál főleg ha hegyes, vékony, töredezett a drága magunk a magkilökőt. Ami csak ehhez a 40 lyukas nagy csemege tárcsa, ProMax 40-hez van.
Így vagyunk a legjobban felkészülve a vegyes méretű, alakú magokhoz persze a síkporral együtt!
Válasz #105. hozzászólásra
A JD sikporral adnak mérőkupakot, a rendesebb helyeken!
A sikporból a könnyebb méréshez elég egy féldecis mennyiség. Az amit a "rutinos kités" csinál az elég ...nem ezt tanították vele! Ez által meg is tapad a síkpor rendesen a sarkokban a vetőházban is van időszak mikor túl sok van. Ha kitisztult akkor ismét jó lesz a vetés. A síkpor kell a kukoricánál is és nélkülőzhetetlen a napraforgónál! Ez nem a gyógyszertári talc. por!Fehér por mindkettő.
Javaslat a vetőmagos zsák felbontását követően beleöntöd a fél-egy decit -az egy decivel jobban haladsz- befogod a zsák száját és megforgatod párszor, majd úgy öntöd a vetőgépbe.
Nem csak a vetőmag felűletétől függ hogy használsz -e síkport hanem a levegő nedvesség, páratartalmától is!
Csak egy javaslat. Próbáljátok ki ugyanazzal a vetőgép beállítással ugyanazzal a vetőmaggal, hogy elősször síkpor nélkül majd síkporral vettek. A soronkénti magmennyiség növekedni fog jelentősen!
Erről jut eszembe azt figyelitek, hogy a lánckerekek milyen mag/hektárra van állítva és mit mutat a monitor?
Most gyorsan ennyi!
gylala@freemail.hu
a .ur.a életbe!!!!!
bitang világ van semmi kétség!!
Válasz #120. hozzászólásra
Hívjatok fel! Lehet,tudok segíteni!
Válasz #121. hozzászólásra
"Sajnos" a kutya oda volt kötve, és a nyom jelzőre felkötötték
Sexárd Agrotipp...z
Ne csak alkatrészt keressetek , hanem egy gyilkos kutyát is !
Új topikot nem akartam nyitni, kukorica vetőgép, vagy alkatrész érdekel a szomszédnak ellopták a Hassia Multiszemről a házaka stb és szeretné pótolni ha meg érné .
ezért keresünk vetőgépet vagy alkatrészeket, aki tud infót meg köszönjük.
Válasz #118. hozzászólásra
11 km/h
Válasz #116. hozzászólásra
Mekkora sebeséggel vetsz a ProMAX tárcsákkal?
egy kis segítség a napraforgó beállításhoz:http://www.google.hu/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&frm=1&source=web&cd=1&ved=0CCoQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.seeds2000.net%2Fbookmin%2Fupload%2Ftinymce%2FFile%2Fquicklinks%2FSunflowerSeedPlanterSetup2011WORD.docx&ei=XEN7T8ONL8WRswbYx5i6AQ&usg=AFQjCNGt8L7iaimX5GCabxfvRy2rLFDrqA&sig2=L-suzkUjX9ojvaTNvBUNAw
Válasz #113. hozzászólásra
Én magkilökő kereket és duplázásgátlót is használok,de ezeket csak siktárcsához lehet használni,mint pl a promax40. Pontosabb a tőtáv így ,mint a cellás tárcsával.
Válasz #108. hozzászólásra
Azt mindig külön be kell állítani,mert az éppen aktuális tőszám beállítás befolyásolja. Ki kell mérni mondjuk 100 méteren és lemérni mérlegen és beállítani.