Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR403.06 FtUSD389.11 FtCHF426.08 FtGBP483.79 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Mf-es? #609. hozzászólásáraÉppen bejáratós! Amit én vettem tavaly 2009-es kiadású, és ~1200 ha volt benne, semmi kopás semmi lógás nincs, és a lentebb belinkelt módon néztem én is az összesen vetett hektárt, és az is ennyit mutatott. Ha vigyázol rá, egy jó darabig nem lesz vele gondod! Gratulálok hozzá!
Sokallod a ha-t ???
Mikori ???
Itt volt egy cég aki az első tavaszi szezonban bele tett egy 6 soros vetőgépbe majd 1300 ha-t.!!!! Szinte 0-24-be vetettek.
Válasz lac* #585. hozzászólásárahat nem tudom, en ezert akarnam utoljara hogy addig legyen idom kiserletezgetni, de a yetter poliuretan butykos zarokereke egy osszehasonlitasban kb 5 masikkal nagyon jol szerepelt es az nem draga.
Válasz horvath.agro #578. hozzászólásáraFurrow force,ahhoz kell monitor?Én a sorrendet pont fordítva tervezem.Ha a kombájn elfér 6 sorral,a vetőgépnek is el kellene.
Válasz bandigh #577. hozzászólásáraigen ebben igazad van teljesen, ezen is gondolkozok, mert ugye a vetogep adott a 6 sorral a strip tillt meg akkor 6 sorra epitem. a 215 lovas el fogja vinni siman.
de ezzel meg az a baj hogy csukhatora kell csinaljam, az meg plusz koltseg
Válasz horvath.agro #575. hozzászólásáraNotillben a taposás a kulcs, 4 sorral sokkal több gépnyom lesz a földön! Meg ugye, a vontatott 6 sor(4!), azért nem olyan mint a függesztett, az rtknak jól be kell lenni lőve, meg csak lassan menni, vonórúd nem lehet görbe, tárcsahúzó nem lötyöghet oldalra centiket, mert akkor 8-10 centiket is kell korigálni a nyomvonalon ha olyan helyre fordulsz be véletlen, màrmint pl 6 sor vetés, 6 sor húzatásnàl, de nem gond, beállsz kézzel a közepére faszàul, kinullàzod, aztàn végigmegy szépen, de ha a 4 sorok toldásánál lesz ilyen döccenő, amit elég ha elhúz egy néhai barázda, akkor már sorközműveléskor lehet hogy 2 sor kasza lesz!
Válasz horvath.agro #575. hozzászólásáraÉn a helyedben meggondolnám a full pp-t,elég simán csak az esetkészlet,ha azzal 8-al mész már az is pontos. A full pp-t jobb lenne fokozatosan megcsinálni,amilyen szinten jönnek évente az újítások. Az idei lehet jövőre már elavul
Válasz horvath.agro #573. hozzászólásáraDe ha rtk-val striptillezel,akkor a 4 soros után is vethesz 6 soros vetőgéppel szerintem. Ezért nem kell leamortizálni egy 6 soros vetőgépet.
Válasz bandigh #568. hozzászólásáraigazabol teljes atepites pp-re. de felesleges a 6 sor. lesz mutragya de csak folyekony starter. igy a gyari nem kell.
valamint 4 soros strip till gepet epitek igy eleg a 4 soros vetogep is.
Válasz horvath.agro #567. hozzászólásáraÚgytudom az xp kocsi váza kajakabb, meg a tárcsa csapágy is másabb, összességében robosztusabb valamivel az xp. Egyébként mi a cél a 4 soros géppel? Valami spéci növény? Mert 6 alatt menni inkább csak bosszúságot okoz. Műtrágyatartály is lenne rajta? Mert azt is ketté kell akkor vágni meg bevégelni
914 hozzászólás
Válasz Mf-es? #611. hozzászólására350-es monitor kezelési:
![](/static/site/img/icon-document.png)
Nyomjelző,hogyan működik?Van 2 vékony hidraulika cső,kék,sárga jelzés.Meg egy vastagabb,visszafolyó ág.
Válasz Mf-es? #609. hozzászólásáraÉppen bejáratós! Amit én vettem tavaly 2009-es kiadású, és ~1200 ha volt benne, semmi kopás semmi lógás nincs, és a lentebb belinkelt módon néztem én is az összesen vetett hektárt, és az is ennyit mutatott. Ha vigyázol rá, egy jó darabig nem lesz vele gondod! Gratulálok hozzá!
Válasz RkTomi #603. hozzászólásáraPontos link?
Válasz Mf-es? #609. hozzászólásáraAz mondjuk 6 szezon, durván 300 ha/szezon. Szerintem ez semmi.
Válasz Szabi. #608. hozzászólásáraNem tudom,ennek a JD nek mi a sok.2015-ös kiadás.
Válasz Mf-es? #607. hozzászólásáraGrarula !![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Sokallod a ha-t ???
Mikori ???
Itt volt egy cég aki az első tavaszi szezonban bele tett egy 6 soros vetőgépbe majd 1300 ha-t.!!!! Szinte 0-24-be vetettek.
Válasz lac* #605. hozzászólásáraÉs ár-ban méri,ha jól olvastam.Azt osztani 100-al,annyi ha.Nekem 1888.8ha. van benne így.Hajtották rendesen.
Válasz lac* #605. hozzászólására
Na ezt kipróbálom majd
Válasz bandigh #604. hozzászólásárade van területösszesítő rajta
de van területösszesítő rajta
Válasz Mf-es? #601. hozzászólásáraSzerintem nem mutatja az összeset. Mert mindkét területszàmlálót le tudod nullázni
Válasz Mf-es? #601. hozzászólásáraA JD honlapról hivatalosan le lehet tölteni magyarul a 126 oldalas kezelésit.
Válasz Mf-es? #601. hozzászólásáraHello
Pdf et tudok küldeni, ha megfelel
Én is most kaptam egy ilyen vetogepet.. ????
ComputerTrak 350 monitorhoz magyar kezelési van valakinek?Össz ha. meg lehet benne nézni?Mit hogyan állítani vetéskor?
Válasz Mf-es? #597. hozzászólásáraJól be zöldültél gépekből és már sárgulhatnak az irigységtől!![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
gratula!
Válasz horvath.agro #598. hozzászólásáraDehogy most szerezte. Inkább most végzett a kukorica, napra vetéssel és megy hazafelé!![smile w00t](/oldforum/images/smiles/w00t.gif)
Válasz Mf-es? #597. hozzászólásáranaaaa most szerezted? mi van rajta?
Válasz Mf-es? #595. hozzászólásárahat akkor itt valami nem kerek, de majd ha eljutok odaig megirom az arat![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Válasz horvath.agro #593. hozzászólásárahttps://agropilot.hu/uj-termek-a-kinalatunkban-precision-planting-dealerek-lettunk
Válasz Mf-es? #592. hozzászólásáraigen, es biztos jo, ez is meger egy probat
Válasz Mf-es? #591. hozzászólásáraki volt az?
Válasz horvath.agro #590. hozzászólásáraEz olcsóbb.
Válasz horvath.agro #589. hozzászólásáraNekem felét mondta másik kereskedő.
Válasz lac* #587. hozzászólásárarendelem amerikabol, es 132 dollar/db
Válasz Mf-es? #588. hozzászólásáraa kereskedotol, sebestyen gergotol.
Válasz horvath.agro #583. hozzászólásáraHonnan szedted ezt az 1 millió/kocsinként?
Válasz horvath.agro #586. hozzászólásáraÉs annak mi az ára,és honnét veszed?
Kellene egy garnitúra nekem is
Válasz lac* #585. hozzászólásárahat nem tudom, en ezert akarnam utoljara hogy addig legyen idom kiserletezgetni, de a yetter poliuretan butykos zarokereke egy osszehasonlitasban kb 5 masikkal nagyon jol szerepelt es az nem draga.
elso korben az lesz fent nekem, utana meglatjuk.
legfeljebb kap erosebb rugot a tomorito kerekekre
Válasz horvath.agro #583. hozzászólásáraakkor nemnagyon éri meg
Válasz Mf-es? #582. hozzászólásáraén sohasem hengerezem a kuk és napraforgó vetéseket
Válasz Mf-es? #580. hozzászólásárakell a monitor mindenhez, mindent az vezerel. es 1 millio forint kocsinkent az ara.
Válasz lac* #581. hozzászólására10000 USD/6sor.Hengerem nincs,gondolkodom,ha tud annyit,mint egy hengerezés,megérné.Egy menettel megint kevesebb.
Válasz horvath.agro #578. hozzászólásáraA furrow force-ra tudsz árat?
Válasz horvath.agro #578. hozzászólásáraFurrow force,ahhoz kell monitor?Én a sorrendet pont fordítva tervezem.Ha a kombájn elfér 6 sorral,a vetőgépnek is el kellene.
Válasz bandigh #577. hozzászólásáraigen ebben igazad van teljesen, ezen is gondolkozok, mert ugye a vetogep adott a 6 sorral a strip tillt meg akkor 6 sorra epitem. a 215 lovas el fogja vinni siman.
de ezzel meg az a baj hogy csukhatora kell csinaljam, az meg plusz koltseg
Válasz lac* #576. hozzászólásáraeloszor csak vset, vdrive, 2020, smart firmer lesz.
2. evben delta force
3. evben furrow force
Válasz horvath.agro #575. hozzászólásáraNotillben a taposás a kulcs, 4 sorral sokkal több gépnyom lesz a földön! Meg ugye, a vontatott 6 sor(4!), azért nem olyan mint a függesztett, az rtknak jól be kell lenni lőve, meg csak lassan menni, vonórúd nem lehet görbe, tárcsahúzó nem lötyöghet oldalra centiket, mert akkor 8-10 centiket is kell korigálni a nyomvonalon ha olyan helyre fordulsz be véletlen, màrmint pl 6 sor vetés, 6 sor húzatásnàl, de nem gond, beállsz kézzel a közepére faszàul, kinullàzod, aztàn végigmegy szépen, de ha a 4 sorok toldásánál lesz ilyen döccenő, amit elég ha elhúz egy néhai barázda, akkor már sorközműveléskor lehet hogy 2 sor kasza lesz!
Válasz horvath.agro #575. hozzászólásáraÉn a helyedben meggondolnám a full pp-t,elég simán csak az esetkészlet,ha azzal 8-al mész már az is pontos. A full pp-t jobb lenne fokozatosan megcsinálni,amilyen szinten jönnek évente az újítások. Az idei lehet jövőre már elavul
Válasz lac* #574. hozzászólásárasokkal nehezebb a 6 sorral vonulni, plusz a 2 sor mire full pp-vel fel van szerelve az kb 4 millio.
azert hogy 1 nappal hamarabb vegezzek, nem szeretnek 4 millioval tobbet kiadni, hogy aztan 361 napot nezzem a szin alatt.
ezert dontottem a 4 sor mellett
Válasz horvath.agro #573. hozzászólásáraDe ha rtk-val striptillezel,akkor a 4 soros után is vethesz 6 soros vetőgéppel szerintem. Ezért nem kell leamortizálni egy 6 soros vetőgépet.
Válasz bandigh #572. hozzászólásárasorkozmuvelek, de rtknak mindegy hogy 4 vagy 6 sor az 75cm mindig mindenhol
Válasz horvath.agro #570. hozzászólásáraMondjuk ha nem sorközművelsz, akkor oké. Kombájnos meg oldja meg![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Válasz Peti 8310 #569. hozzászólásáraen is igy tudtam, koszi.
akkor xp kocsit keresek majd
Válasz bandigh #568. hozzászólásáraigazabol teljes atepites pp-re. de felesleges a 6 sor. lesz mutragya de csak folyekony starter. igy a gyari nem kell.
valamint 4 soros strip till gepet epitek igy eleg a 4 soros vetogep is.
nekem ez 1 nappal tobb vetest jelent, semmiseg
Válasz horvath.agro #567. hozzászólásáraÚgy tudom, hogy a Plus vetőkocsi fő tartóeleme lemezből hajtott, az XP pedig öntvény.
Itt írnak róla bővebben.
Válasz horvath.agro #567. hozzászólásáraÚgytudom az xp kocsi váza kajakabb, meg a tárcsa csapágy is másabb, összességében robosztusabb valamivel az xp. Egyébként mi a cél a 4 soros géppel? Valami spéci növény? Mert 6 alatt menni inkább csak bosszúságot okoz. Műtrágyatartály is lenne rajta? Mert azt is ketté kell akkor vágni meg bevégelni![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
Válasz bandigh #566. hozzászólására2 igen.
mi lehet a kulonbseg a maxemerge xp es a maxemerge plus kocsi kozott??
Válasz horvath.agro #565. hozzászólásáraAkkor csak 2 kerekű lenne? Mert a két szélső kerék a 4 soron kívül van
sziasztok,
1750et mennyire lenne nehez 4 sorra alakitani?
a 2 szelso kocsit csak le kell szedni, vagni a vazbol es kesz is?
az alap lancos meghajtasu gep mennyire pontos?
koszi