Hirdetés
Fórum
Cikkajánló
Terjed és embereket fertőz a madárinfluenza – a szakértők aggódnak
A magas patogenitású A(H5N1) madárinfluenza-vírus fertőzése súlyos emberi...
Sajtóközlemény
Minden jog fenntartva.
© 2025 Agroinform Média Kft.
428 hozzászólás
Válasz #227. hozzászólásra
Elég ha végig olvassa az oldalt.... Lényeg ha a motor nincs ki nyírva akkor ugyan arra kell figyelni mint a többinél.Az elektronika megbízható. A kopások könnyen javíthatók. Nekem egy gyenge pontja volt a hűtőnél, főleg szeles időben eldugult az elszívó rendszer csöve (kuk-ban).de ez szezonban 4-5 alkalom volt. Egy drótdarab valamint a hidraulika (zár)kapcsoló lenyomásával,járó motornál meg piszkáltam és már mentem is tovább.
Segítséget kérnék 2266-os kombájnnal kapcsolatban ...
Barátom ebben gondolkodik és érdekelne mit tudok róla elmondani nagy vonalakban ?
Mire érdemes figyelni , ha megvette , mit érdemes átnézni rajta ?
Típushibák ,rejtett hibák , stb.
Miket kell cserélni x óra után , stb.
Hol van olcsón és gyorsan hozzá cucc , esetleg bontó ?
Fogyasztás , esetleg ehhez tartozó üzemeltetési tippek ?
Mit tud , mennyi gázolajból ?
Úgy általában mennyire megbízható , stb...
Lécci írjatok már minél többen , több véleményt !
Olvasni fogja ma a fórumot , ezért számítok a segítségetekre !
Kösz !
Válasz #224. hozzászólásra
De nem kell ezen agódni ha félsz tölle szereld ki beelölle az ujakat kb 1-1.5 óra alatt kinn van és már mintha ott se lenne ez kis ügy..
Válasz #224. hozzászólásra
Nem akkor nekem még benne volt.. És mire ki került már nem vágtam repcét!!
És a szeparátor nem csinált gondokat?
Válasz #222. hozzászólásra
Én vágtam vele a szárazban egész jól ment de a nyers-fél nyers az nemigazán tetszett neki..
Szevasztok!
Szeretném megkérdezni hogy megy ez a gép a repcében, és főleg hogy használjátok-e a szeparátort.
A segítséget előre is köszönöm !
Válasz #219. hozzászólásra
Mi a tizes...
Válasz #214. hozzászólásra
Hát amit tudsz azt gyártasd le (lemezmunka) a csapágyak irány a csapágybolt. Mivel a gyári is onnan van csak szépen van csomagolva. http://www.donghua.hu/ Láncban minden féle. A körmös kapcsoló betét gondolom eltört. A hegesztés nem tartós ezért gyári kellene. A lemez spanoló szegecseit ugraszd le és kész,csapágycsere. Majd csavarozd össze-vagy vissza szegecseled. De ha (gyári kellene)Akkor (versenyeztesd)meg. A kereskedőkkel ! A listád.
Válasz #218. hozzászólásra
Baranyában...egy tízes
Válasz #217. hozzászólásra
Az hol van...
Válasz #216. hozzászólásra
Harkány
Válasz #215. hozzászólásra
Vannak kombájnok,meg van a csombér.
A 208-as Mega sehol nincsen,ez tényállás...
Sütemény!!!
Sziasztok! Segítségeteket szeretném kérni, hogy az alábbi alkatrészek JD 2264 v 66-os kombájnhoz hozzávetőlegesen mennyibe kerülnek
Kerék csapágyak belső
Körmös kapcsoló
Magfelhordó alja
Spanoló kerék
Lánckerék agy
Kapcsoló köröm
Lánc
gázolaj cső
műanyag persely
bedobó szíj
dörzstárcsa
Válasz #195. hozzászólásra
Ez az avatar nem mai,több mint húsz éves, de ismerős gépek, meg ismerős emberek.
Válasz #211. hozzászólásra
Válasz #210. hozzászólásra
Azért vagyunk
Hííííííííííííííí !! Jó a műsor !
Válasz #207. hozzászólásra
Válasz #207. hozzászólásra
És az alkatrészárak barátságosabbak(mert néha azért ahhoz is kell) a Megához,és seftbe is több van, sok 106-os alkatrész passzol
Válasz #206. hozzászólásra
Ezt nem hinni kell ,ez alaptétel,az igazi kombájnosok tudják és bevallja akinek gázolajtemetője van
Válasz #205. hozzászólásra
Vagy valósitsd meg azt mint az egyik sárác itt a fórumon hogy ilyet is olyat is!! Az aztán a válalkozó szellem!! Én azért nem tuloznék ezel a fogyasztásos dologal anyira!!! Mert a végén még valaki elhiszi!!!
Válasz #200. hozzászólásra
neked Mega a nyerő,az átszerelés,nem nagy dolog,a ferdéröl nem kell leállnod lemezelni nem kell a dobot,és hektáronként hagy 10-15 liter gázolaj árát a zsebedben,terepjáró képességben is sokkal jobb a Mega
Válasz #203. hozzászólásra
Köszönöm az értékes információkat így már azért könnyeb lessz a válogatás
Ne félj már tölle anyira!! Látom kevésbé vagy tájékozott!! Ezért elmondom hogy a Z szériát és szerintem azóta a töbit is a KITE zömében az univerzális cséplö kosáral rendeli és Opció ként rendelhetsz hozzá spec gabona és külön kukorica kosarat amivel csak nagyon kevesen éltek!!Akinek van azt mondja hogy nem bánta meg de akkor viszont szerelgetni kell+ ba!! És magárol a kukorica aratásárol csak anyit mivel ez a gép azon kevesek közzé tartozik ami a napraforgót kifelyezeten csakis dob letakarása nélkül szereti aratni ezért elöfordulhat olyan is hogy hol naprát és hol kukoricát kell hogy arass! Ezért lesz lehetöséged arra hogy kiprobáld takarás nélkül aratni a kukoricát is! Én hol igy hol ugy aratom! Talán takarva kicsivel szebb munkát végez de ezt is csak atom száraz kukoricában ahol törik a szem és a csutka is!! Nyersben mint az idén ezt észre sem veszed!! És még a dob fordulat csökentöröl!! Én csak a nagyon régi talán 94 ben gyártot 2056 osokon látam lasitó nélküli gépet gondolom ezt is az ár csökentés miat rendelték igy!! Olyanrol tudok hogy meghibásodik a bolygómü a lasitóban de etöl csak az alacsony fordulatod megy el ami 400 tol lefele értendö tehát a fölöte lévö tartomány ami 400 -1000 terjed az épp ugy megmarad!Néhány extrém kivételtöl eltekintve nincs is rá szükség!! De egy lehetöség ha van használod!! És valóban egyszerü a ki be kapcsolása!! Ami tuti hogy egy 105 után KIBB nagy fejlödés lenne az tuti!!
Nem kell ! Univerzális kosárral voltak ellátva. Vagy kuk kosárral,mint nálunk. Az átszerelése lemezelése a pucoló nyílásokon keresztül pikk-pakk, meg van.
Válasz #198. hozzászólásra
Az mindegy menyi az üzemóra ! Lényeg a láda tengelyek állapota. a lemezkopások könnyen orvosolhatók. Maga a gép egyszerű mint a fa ék !Mechanikai fáradások minden tipusnál vannak egy idő után !"A JD elszúrta hogy nem gyártja tovább a típust" szerintem !
Válasz #199. hozzászólásra
Kösz a segítséget azt tudtam hogy a 56 kissebb a 64 nél
engem inkább a kukoricára való átállás érdekelne mert úgy tudom nem biztos, hogy jól, hogy a 2266 ban is cserélni kell a dobkosarat hogy mi mást még azt nem tudm elntétben a 64-el.
Most a gabnát egy öreg claas 105-el szedem és lekéne váltani valami nagyobbra korszerübbre.
Válasz #198. hozzászólásra
Szevasz!! Látom belemerültél a témába rendesen!!Nem akartalak öszezavarni.. Tehát akkor azt mondom hogy csak a szalmarázó ládák száma a hozzá tartozó nagyobb keresztmetszet nagyobb magtartály és nagyobb motor és motor teljesitmény gumi abroncsok mérete és a vágó asztalok szélessége kb enyi.. De ha csak ugy elsöre körbe sétálod mind kettöt akor az jön le hogy ez tök ugyan az!! Ami kis tulzásal igaz is.. !! A gép számozása?? Igencsak egyszerü mint egy JD csak értened kell a logikát!! Ami után te érdeklödsz azt ugy hivják hogy Z széria-- amik álnak abbol hogy 2054-2056 2058-2064 2066 majd a késöbbi model frisités a 22 elöjelel az elsö három 5 ládás felszereltségü lehet nem egészen pontosan 180le -210-230 mig a másik 250-265 le 6 ládás kivitelben!
Válasz #197. hozzászólásra
Jól látod vagy 2246 lessz vagy 208,218-as mega minden képp a nagyobbal szemezek csak találtam egy jól kinéző 2256 ot és és érdekelt mi a különbség a méreteken kívűl mert azért elég kecsegtető a számomra hogy a kukoricára való átálláshoz nem kell szétburítani az egész gépet. ráadásul nem igazán igazodok ki a john deere számozásokon és semi leírást nem találtam róluk.
menyi az az üzem óra amivel még érdemes megvenni mondjuk egy 2264-et mer elég sok óra van a bennük
Válasz #196. hozzászólásra
Amint látom gép vásárlás elött álsz??! Röviden azt tudom mondani hogy elég sokban különbözik a két gép!! De lényegét tekintve csak abban hogy az egyik 5 ládás a másik meg 6!! Kialakitásában ugyan az... Ne kivánd hogy belemenjek a részletekbe szerintem felesleges is... Ha elfogadsz egy jó tanácsot akkor inkább a nagyobbat válaszd nem bánod meg!! Sok szerencsét hozzá!!
Sziasztok!
Egy kis inót szeretnék kérni mi a különbség a 2264 és a 2256 között azt tudom hogy teljesítményben kisseb meg azt hiszem öt ládás engem inkább a technikai megoldások érdekelnek. Hallotam hogy a 64 ben nem kell semi komojbb szerelés a kukoricára történő át álláshoz mert univerzális kosár van benne és a doblasítás is csak egy kar és kész. Nem tudom hogy pontosan hogy van. A vezérlő rendszerben van valami különbség?
A segítségeket előre is köszönöm
Napraforgóban az 50 ha 14 óra alatt van meg kb....
50 ha-t sehol nem írtam 12 órára!!! 40 Ha-t írtam kukoricára 12 órára!! Ha 24 alart kb. 125 Ha-t vágott le a CR 980 akkor az 580 fele ennyi idő alatt le tudja vágni 8 sorral is a 40 ha-t!!!!!!
Mert voltak itt olyanok akik nem hitték el, hogy a 105-ös Dominator tud aratni szárzúzós kukoricaadapterrel, de volt olyan is aki azt írta fel sem tudja emelni! A képen CD 105 + Oros 6011 SA van. Remélem kielégítő volt a válasz!!!!
Claasm!Az ötven hektár felett 12 óra alatt a hihetetlen!Nekem van rotoros Lexionom,tudom mit lehet vele!Hidd el,feltelik a rosta!Napraforgónál mindegy,a másodlagos leválasztás ládás vagy rotoros.Mint már írtam,a rotor még több forgácsot csinál a tányérból,ami a rostára kerül.Kérdezném,miért nem egy 580-as van a képen?
ÉS AKKOR MÉG ÉN NEM ÉRTEK HOZZÁ!!!
ÉN NEM IS AKARTAM EZEN VITÁZNI CSAK NEM HITTE EL SENKI!!!! NEM TUDOM MI EBBEN A HIHETETLEN????
jAJAJAJAJAJAJA!
Válasz #186. hozzászólásra
A világrekord 12. valahány ha/24 óra ha jól tudom 12 soros OROS adapterrel . A honlapjukon meg lehet nézni . Innentől azt hiszem vita lezárva
ÉN CSAK ENNYIT AKARTAM ÍRNI, HOGY A 40 HA NEM SOK 16 SORON!!!
IGAZAD VAN ABBAN HÚSFUTÁR HOGY NINCS, MEG NEM IS LEHET KIHASZNÁLNI, EZT TUDOM NAGYON JÓL AZ EGÉSZ DOLOGNAK CSAK ANNYI A LÉNYEGE HOGY TUDJA A MIN 40 HA-T!!! CSAK EZT VALAKI NEM HISZI, MEG NEM IS AKARJA ELHINNI!!!
hihetö a 40 ha én is arattam a két 5,1 asztallal egy nap 78hektárt igaz csak 2,5 tonnás volt a buza ésha tényleg 580-assal jár az a világ egyik legnagyobb teljesitményű kombájnja és nagy táblában irtozatos a teljesitménye
Nem azt mondtam hogy 10 Ha-t lehet levágni vele de a 6 sorral is 30 hektár fölé lehet menni naponta 100 mázsás kukoricában .Ezért mondom hogy hülyeség a 16 sor . Amúgy meg a sok parcella miatt nem lehet kihasználni .
Nem a kihasználtságról beszélek, hanem arról hogy tudja a 40 ha-t!!!!!!
Jó akkor 16 soros adapterrel csak napi 10 ha-t lehet levágni!!!!! Gondolkozzatok már egy kicsit!!!! 6 sorral meg 20-at mi??????
Figyu szerintem azért többet értenek itt hozzá páran mint te azt képzeled .
Egyébként meg a 16 sor nem irreális hanem hülyeség . Szerintem 8 sor felett már kár gondokodni mert nem ésszerű a kihasználtság .
Válasz #179. hozzászólásra
"már"
Válasz #177. hozzászólásra
Figyu!
Abból,amit irogatsz... megkérdezném, hogy mér megengette a gazdája, hogy beleülj állóhelyzetbe abba a 105-ösbe?