Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- VI. Agroinform Fórum Találkozó 2025.02.15. új
- Direktvetés, no-till. új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Életképek a gazdálkodás mindennapjairól új
- MTZ 1221 traktor új
- Mezőgazdasági támogatások, agrárpályázatok új
- Gazdálkodási napló/táblatörzskönyv új
- AKG támogatás új
- SPC-6 vetőgépek új
Cikkajánló
Két fontos információval indított az évet a Magyar Államkincstár
Állattartó vagy? Kerülj képbe most!
Hirdetés
428 hozzászólás
Maszek olvasd már el mit írtam kb 5 perce!!!!
Válasz #72. hozzászólásra
A wts 2003-ban jöt tehát apád még akkor alkalmazot volt!!!!! Pár év allat 5db konbánjt összehozni nem semi!!!! Mostmár biztos blöf!!!!!!
Válasz #73. hozzászólásra
az 580-nak se nagyobb a rostája mint az 560- nak tehát 9méterrel azzal se lehet döngetni kivéve ha már vetsz is egy menetben
Egyébként nem saját vállalkozásról van szó hanem társas vállalkozás!!!!! Tehát a gépnek 5 tulajdonosa van!!!!!
Amint mondtam, csak egy kép mind az 5 géppel és máris, a jómodor minden formájában bocsánatot fogok érni ;) És hogy ne legyen egy túl nagy kihívás, a 9 méters asztalt nek kell ráraknod, elég ha a számokat látom sorban: 580 - 580 - 360 - 360 - 208 :D
Én nekem az a véleményem amit bír a gép azt ki kell belőle hozni, nem 2-3 km/h-val szúnyogolni!!!! Sokkal többet szór olyankor a gép, mert nincs leterhelve a rosta!!!!!!!!!!! És a szelelő szépen kifújja!!!
rátapintottál a lényegre, DOLGOZOTT!
Egy normális kombájnos sose dönget még maszekba se
Visszatértve a WTS-esre, nem tudok olyan Claast amelyben 1 éves korára főtengelyt, szelelő variátort, kormányszirvattyút kellett volna cserélni!!!!!
Válasz #67. hozzászólásra
Én csakk azt nem értem,ha apád alkalmazotként dolgozott othon meg vann ennyi class !!!!
Sok bérmunkát végzünk, és van olyan is akinek 10 ha földje van 6 darabba! 9m-es asztallal elég rossz lenne mindig szerelgetni, mikor a mega az 510-es asztallal elég sok helyen elfér!!!!
Nem blöff! Ha egy kicsit logikusan gondolkozik az ember, nem csak több 100 ha-a földek vannak a világon! A Megák tökéletesen ,megfelelnek a 100 ha alatt területekre! Van egy jó pár 5 ha körüli földünk is! Minek küldenénk oda egy 580-as lexiont, mikor a Mega is bőven elég! A Lexionokkal meg lehet döngetni a 200-300 ha-s földeken!!!!
Claasm én tényleg Claas fanatikus vagyok de tiszteletben tartom más márkák képviselöit,és ezt tartom reálisnak .A fő mottom minden kombájn jó amig mozog
Válasz #63. hozzászólásra
Hány éves vagy ??? Mert szerintem még tanuló!!!!!!!!
Már ne haragudj claasm, de tutira blöffölsz... A Megák még ok, de a 2 db 580as Lexion :D Minden tiszteletemmel: vicces egy figura vagy! Gondolkozz már, ha lenne 2db 580as Lexionod, akkor a Megék helyett is nagyobbat vettél volna, ha meg Megád van akkor maradtál volna az 540es 550es Lexionnál...
De ha tévednék a feltevésemmel, csak linkelj be egy képet ahogy integetsz az 5 kombájnnal a háttérben és máris bocsánatot fogok kérni.
Visszont mindennek ellenére, tartom magam ahoz hogy nem férnek össze ezek a gépek és csak blöff az egész.
Az apám régi munkahelyén volt! Volt 2 db 9640 WTS! Az Egyik 4 éves volt a másik meg zsír új! Egy hét alatt bemondta az oldalán a fő hajtómű! 1 hétig matekoztak vele a Kitések, mire rávették magukat, hogy kicserélik és nem rakják össze! Addig adtak helyette egy 2058-ast cseregépként és onnan tudom mennyit lehet ráverni! A WTS 30ha, volt egy 9680 WTS bérgép az 41 ha, meg a 2058! Aznap összesen 108 ha búzát vágtunk le! Ki lehet számolni hogy a 2058 mennyit vágott le!!!!!
Válasz #59. hozzászólásra
Akkor hol van a wts meg a 2058 hogy öszehasonlitotad??? Szerintem blőfölsz!!!
Mert mivel bizonyítottam be?????
Válasz #58. hozzászólásra
Egy 6 ládást egy 5 ládásal összehasonlitani nem semi!!!
2db Claas Lexion 580 + 2 db Claas Mega 360 + 1 db Claas Mega 208
Válasz #56. hozzászólásra
Hát haver most bebizonyitotad,hogy nem nagyon értesz a gépekhez!!!
Válasz #55. hozzászólásra
Kiváncsi vagyok már milyen claasod van,ha van egyáltalán!!!
A WTS meg gyengébb mint az elődje! A 9640i Wts-t napi 6-7 ha-ral vertük a 2058-as Johnival !!!
A John Deere nem a kombájngyártásról híres!!!
De csak 5 évente egyszer, nem kétévente!!!
Válasz #52. hozzászólásra
Mért a zárt csapágyat miota kell karbantartani???? Fogószkodj meg még van olyan zárt csapágy amitt nem kellet kicserélni!!! A claason nem cseréltél még szalmarázó csapágyat??? Mert a jd még nem kellet!!!
Válasz #6. hozzászólásra
Ezért kell a John-in 2 év alatt az összes csapágyat kicserélni, mert nem lehet karbantartani rendesen
Válasz #50. hozzászólásra
Szezonban nem találsz fuvarost ezért jobb ha saját magad oldod meg ,a traktor meg nem igazán valo fuvarra csak végszükség esetén nagyon rövid távra.
Válasz #49. hozzászólásra
2 konbájnhoz kénne 4db ez anyival több gond!!! Öszel nálunk bolondok háza vann ,de gondolom nálatok is???
Válasz #48. hozzászólásra
Hát a terepes ifák a mezögazdaságra lettek kifejlesztve szoloban szinte mindenhol elmennek csak a loerő az kevés
Válasz #47. hozzászólásra
Egyet vetem a multkor ,most mütrágyát szálit.de a sárban,hogy mitt tud le a kalapal!!!
Válasz #46. hozzászólásra
Rövid távra jó, de kell vagy 3-4 belölle
Válasz #45. hozzászólásra
A multkor irtad a 6 -os ifákrol én ezekben gondolkozom!!! Jó a terepen olcsó!!!
Válasz #44. hozzászólásra
Az átrakót csak nagy cégeknél használom , 9000volt tavaly az orabére kissebb gazdáknak rövid távra van két kissebb terepes Mercim 250mázsa raksullyal
Válasz #43. hozzászólásra
Menyit emeltél a tarifákon ?Mit szoltak a parasztok!!!
Válasz #42. hozzászólásra
Sajnos ezek a nyugati csoda autok amire rámegy 300mázsa nem a földre valók ,nem ment rá a rendre hanem simán elsülyledt és leért a kipuff aztán annyi ,egyébbként a fuvar is van olyan jo üzlet aratáskor mint a vágás
Válasz #41. hozzászólásra
Ráment a rendre mi??? Nálunk is igy jártak!!! Nekem mindenem van csek a szálitás hanyagoltam ell !De erösen gondolkozom.hogy kihagyom a bérszálitokat mert nagyon ellpofátlanodtak,gondolom tudod miröl beszélek!
Válasz #40. hozzászólásra
5.5 misi volt 2004 ben .Én szállitással vállalom az aratást nagy távolságra is, a nagy teherautoim nem tudnak bemenni a földre ezért kellett megoldani a kiközelitést.2004-ben kiégettek egy 4 éves csodaszép Scania szerelvényem akkor gorombultam be és vettem a kocsit
Válasz #39. hozzászólásra
És ennek ugy jön meg az ára,hogy tobblet teljesitményed van elgondolkoztató! Menyiért veted???
Válasz #38. hozzászólásra
Azt hiszem 50cm átmérö a csö de nézd meg a fliegl honlapján egy tengelyes 30.5 x32 gumik kurva jo dolog 5-6 perc a 150 mázsa átrakása
Válasz #37. hozzászólásra
Üritő csigával rátölti a kocsira??
Válasz #36. hozzászólásra
A 145-ös Valtra simán elhuzza
Válasz #34. hozzászólásra
És mivel huzátok?
Válasz #33. hozzászólásra
Állitolag lement 10 körülre
Aztmég nem irtamhogy nagy táblákban egy 20 köbös kiközelitö kocsit használok a két Claas mellé egy harmadik kombájnak felel meg .Ti nem probáltátok még?
Válasz #32. hozzászólásra
Halotál a napra árárol valamitt???
Válasz #30. hozzászólásra
Naprábol ki
Válasz #29. hozzászólásra
Majd a tárcsa össze töri!!!
Te Fan!Domdokon is kijön a fogyasztásod 7-8 literből?
Válasz #28. hozzászólásra
A zúzót kikapcsoljuk nincs értelme mert igy is nagyon magasra hagyja a szárat