Hirdetés
Fórum
- Agrártámogatások kifizetése új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Kalászosok műtrágyázása új
- Vadászat, vadgazdálkodás, vadászati jog – minden ami vadászat....... új
- Tárolók, színek.. egyéb géptárolók.. új
- Gyomfésű vagy küllős kapa?? új
- Termőföld kisajátítása autópálya épités miatt! új
- Öntözés új
- Zetor traktorok új
- Glifozát új
Cikkajánló
Hirdetés
![A napraforgó tápanyagellátásának 8+1 fontos kitétele A napraforgó tápanyagellátásának 8+1 fontos kitétele](https://static.agroinform.net/data/cikk/7/9127/cikk_79127/napraforgo--------_fill_540x300_0.jpg)
665 hozzászólás
Válasz #212. hozzászólásra
Ha képviselésről van szó, akkor csak a John Deere-t (c:
Válasz #213. hozzászólásra
a Tiéd azzal egyenlő ?
Válasz #210. hozzászólásra
6530 Premiumban kipróbáltuk, ugyanígy alakult a fogyasztás.
Válasz #210. hozzászólásra
Te melyik céget képviseled ?
Válasz #209. hozzászólásra
Hát az ő hatására sokszorosan körbejártam ezt a dolgot, és most már nyugodtan csinálom így, ahogy bevált. No problem.
Válasz #202. hozzászólásra
Vigyázz, az a JD motor nem az a JD motor.
A Renault mindig csak az ipari motort kapja meg vezérlés nélkül, és azt csinál vele amit akar.
Válasz #208. hozzászólásra
na épp ez jutott eszembe (Mfpisti)
Válasz #207. hozzászólásra
Szervizmérnökkel is megdumáltam Baján (mert MFPisti kétségeket ébresztett bennem) és azt mondta, simán OK!
Válasz #206. hozzászólásra
és a szervizes urak erre mit mondanak ? oké ?
Válasz #205. hozzászólásra
Úgy, hogy terhelve 1680-1700 körül forogjon. Ez terheletlenül kb. 1750-1800 között van.
Válasz #202. hozzászólásra
te mennyire húzod vissza a kézi gázt ? (ford?)
Válasz #196. hozzászólásra
Mindegyik igazi erő.
Igazából két gép összehasonlításakor kell figyelni arra, hogy a mit hasonlítunk mivel.
Válasz #201. hozzászólásra
ezt, hogy hagyják pörögni, ez mi is ?
3 fejjel 2200 ford. lazán ?
Válasz #201. hozzászólásra
Ezzel pont ellentétes tapasztalatom van. Igaz, Claas trakiban, de négyszelepes, common rail JD motorral.
Válasz #195. hozzászólásra
Attól függ. Változó terhelésen a négyszelepes jobb, főként a változó turbógeometria, és az intelligens motorvezérlés miatt, állandó magas terhelésen majdnem mindegy, többet számít traktoros meg a gépkapcsolat összehangolása.
De úgy általában legtöbb a traktoroson múlik. A JD motort le kell terhelni, hogy jól fogyasszon, ha hagyják pörögni, akkor fogyaszt szépen.
Válasz #197. hozzászólásra
Azt mondják,a standard többet eszik,mert ott több tüzelőanyaggal érték el a teljesítmény növekedést,míg a prémiumon a változó geometriájú turbóval.
Válasz #198. hozzászólásra
Ne zavarj össze...
Válasz #197. hozzászólásra
és ha a 2 szelepnyi folyik 4 felé ?
Válasz #195. hozzászólásra
4 szelepen kétszer annyi üzemanyag folyik be, nem?
Válasz #194. hozzászólásra
melyik eredmény mutatja a legigazibb erőt a szántásnál ?
Válasz #194. hozzászólásra
a standard 2 szelep.
a prémium 4 szelep.
fogyasztási különbség ?
Válasz #193. hozzászólásra
Jav.:
Akarom mondani a 97/68 EC a prospektusokban van.
Válasz #182. hozzászólásra
Először is üdvözlet az őslakosoknak.
Másodszor, egy kis háttérinfo: a 6330 Premium nem fért bele a kertészetibe sajnos, csak a 6230 Premium.
Tehát az eredeti listában nincs benne, viszont gépcserénél a helyi iroda dönti el, hogy elfogadja-é.
A 6330 Standard viszont benne van, és nyárra abból is lesz TLS-es, ha csak a rugózott első híd az érdekes.
Teljesítmény anomáliák: A katalógusban az ECE-R24 szerinti névleges teljesítmény van megadva, szántóföldi üzemmódban (a JD-nél legalábbis). Ezen kívül persze lehetne még vagy 4-5 féle valós teljesítményt megadni egy tipusra, de a katalógus céljának ez volt a legmegfelelőbb ;). A katalógusokban (az újabbakban) a 97/68 EC szerinti LE van megadva.
Válasz #190. hozzászólásra
Az én mhelyemen sincs má 4 éve mtz.
De néha szoktam "nosztalgiázni",és a barátom '98-as 2000 üó-s "muszkájával" szivesen szoktam ügyködni,pedig még klíma sincs enne.Most készülök venni magamnak is egy megkímélt példányt.Pedig 8 éve egyébként csak JD-n járok.
Válasz #190. hozzászólásra
Az avatarodon lévő gép a sajátod ?
Válasz #189. hozzászólásra
ez van nem kell sajnálni.én is elfogadnám a fiatal tecniket
Válasz #188. hozzászólásra
a modosabak viszont megtehetik
Válasz #180. hozzászólásra
Nem kell bemutatni,mit tud a 6000-es Jd, "üldöztem" már '400-ast,'310-est,'320-ast,'910-est,'920-ast.De azért azt el kell ismernünk,hogykiszolgálónak luxus ilyen gépeket tartani!A vizeslajtot,műtrágyás és vetőmagos pótkocsit büszkén húzza a jó öreg belarusz is!Sőt aratáskor is jól helytállnak,velünk szokott lenni pár "külsős",becsülettel helytállnak.
Mert én ugyhallottam h belefér mert emeltek a lóerőn egy tizest de a katalógusban 100 lovasnak maradt irva
de fülkerugós meg meslsőtengejrugós akkor?
Válasz #184. hozzászólásra
bizt?
mondjad!
Válasz #183. hozzászólásra
Bizt!!!!
Válasz #180. hozzászólásra
NEM MONDOD!!!!
Válasz #181. hozzászólásra
6330-as prémium belefér!!!
Sziasztok a 6330 premium az rugózott hidas? meg fülkerugós? ja és belefér a kertészeti pályázatba?
1 db jd 6000-res 3 fulos mtz-t dolgozik ki!!!!
Válasz #178. hozzászólásra
arra nem gondolt, hogy vajon miért????????
Szasztok! Nagyon lebecsmérelitek a jó öreg mtz-t:-).Az biztos,hogy az új ára elég borsos,és akko már megéri nemsokkal többért vmi "nyugatit" venni.De hihetetlen,hogy 2-2.5 milláért szinte újakat lehet találni.
aki most új mtz-t vesz 4-5-6-7 millerért az 2-3 év múlva örül ha meg tud tőle szabadulni.
gondoljatok bele, hogy azért egy új mondeót is vehetsz és hasonlítsd össze a kettőt
a szakadásokról ,kényelemről megbízhatóság ról nem is beszélve.
Válasz #107. hozzászólásra
Na mire jutotatok a biroságon a kitével?????
Az mtz-t bármelyik nyugati gép veri mindenben szerintem. Ültem 4630-as JD-ban és igaz, nem egy kategória de abban szinkronos váltó volt, pedig az nem mostani kiadvány. Az mtz-kbe meg mostanában lehet szinkronos váltót rendelni és a kényemmet akkor még nem is említettem. Egyedül az az előnyük, hogy borzasztó igénytelenek és olcsóbban a nyugatiaknál.
Válasz #173. hozzászólásra
ne foglalkozz a súlyokkal
egy ismerősnek van NH95TD az még könnyebb, de szétszaggatja még a 100 pacis mtz-t is
Válasz #172. hozzászólásra
a 6éves mtzbe 1500 üzemóra van,meglehet vele ,de most ezt a 35% os támogatást ki kell használni,összeségébe 2-2.5 millióból meglenne a gépcsere beszámítással ,minden visszaigényléssel.jó gépek ezek mind,a fergusson is biztos jó ,nekünk volt egy 30-35 éves 2.5méteres massey vetőgép és jól vetett nagyon szépen egyenletesen kellt után minden meg jó mélyre letette.ezek a t5050 esek már euro 3as motor turbo,intercooler,600 uzemóra szervíz intervallum,csak az lesz a kérdéses h hogy fogja bírni a talajmunkát,az mtz 4900 kg az Nh 4250
Válasz #171. hozzászólásra
dyna4
ti legalább kaptatok, nekem januárba igérték, hogy küldik, de nem tették
annyi földet mtz-vel is meglehet könnyedén művelni. elég lesz nektek a NH is nem rossz gépek. nekem is úgy indult, hogy az mtz-t kiváltom egy NH-ra, azért is tudom az árait
Válasz #170. hozzászólásra
nemtudom melyikre lett beadva,apám rendezte,de szerintem a simára nemhiszem hogy nagy szükség van a nyomaték alatti váltásra max eggyel lejjebb kapcsol ilyen kis gépnél nekünk 28Ha szántó van arra bőven jó lessz a sima is.A fergussonba sima váltó van vagy a dyna4es v a 3.féle??ezeket a traktorokat nemszabad összehasonlítani egy mtz-vel annyival levan maradva az mtz h az 10években mérhető legfőkébb kényelem és hidraulika terén a motor az agyonüthetetlen.mi azért választottuk az nh-t mert viszonylag olcsó,ennyi földnek kell egy pár év mire kitermeli a befektetést,mi azMF 5445re 9.6ért kaptunk ajánlatot az eurowest borsod megyei telephelyéről
Válasz #168. hozzászólásra
melyikre a HI-LO ra vagy a simára
a sima 8285000 FT
a HI-LO 9229000 FT (255 Ft/euró)
97 Le
nem egy kategória a fergimmel
Válasz #168. hozzászólásra
az enyém 5455 100le
nézd meg a vetőgépet több mint 20q feltöltve
az mtz fel se tudná emelni
150 üó van benne
még indul reggel is
Üdv!
mióta van meg a fergusson??tapasztalat?katagólus alapján elég könnyű a 5445ös 3900kg a többi a landini4080 súly nélkül,a Nh t5050 4250.Mi az Nh ra adtuk be majd meglátjuk még mi lessz,az axiál kiad egy landinit próbára ,majd ott megmutathatja a perkins motor mire képes 2.8as 1700kg-os omikron tárcsával az mtz 892 elégé szenved ,ugrál,pattogmondjuk csak parton felfele,komolyabban megnézve az mtz elég szerencsétlenül van kialakítva az egész hátra van esve nagy az első kerek a szöghajtásos hídhoz
Válasz #166. hozzászólásra
az gazdaságos lenne nekem
esetleg 10 évesen az akkori új árának a 60%-ért
Válasz #155. hozzászólásra
Ha nyersz a pályázaton megveszem a fergit 60%-os áron.Mostmár kíméld :)