Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR413.22 FtUSD397.3 FtCHF442.87 FtGBP497.76 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #13195. hozzászólásra
Az 70en körül lett volna igen alapfelszereltséggel,de szerintem még az alá is lementek volna annyira nem kérdeztem ,nem akartam M-est.
Válasz #13186. hozzászólásra
Megbízható ezt biztosan állítom!
Tankolsz mész,tankolsz mész...
Olajcserét időben elvégzed,gázolajszűrőket inkább előbb cseréled (szar magyar gázolaj),és nincs semmi gond,bár azt hozzá kell tennem hogy ez elég alap gép volt tehát meghibásodási lehetőség nem sok volt,a 6140R-től már kicsit jobban tartok!
Válasz #13179. hozzászólásra
Kevés a 105Lóerő,az ilyen gépek inkább kiszolgáló traktornak vannak kitalálva,nálunk mindenesként dolgozott,nem volt vele soha semmi gond,viszont egy 140Lóerős gép gazdaságosabban üzemeltethető,meg persze többféle munkaeszközt tudsz vele használni.
Nem azt mondtam hogy a NH jobb. de legalább olcsóbb. Az meg hogy a sok buta paraszt mit vesz a tanyán az nem befolyásoló tényező.
A szerelőket kell faggatni vásárlás előtt ők megmondják a frankót mindegyikröl.
Nekünk ez végül is a 6920-as mellé kellene Mtz-t kiváltani mert eddig a hengert és a szemenkénti vetőgépet is az Mtz húzta, símítóval persze duplakerékkel, de erőlködik csak. A vetőgép meg nehéz neki emelgeti az elejét. A 4,4-es kombinátort a régi 120-as Zetorunk simán vitte, de a 6920-asnak meg kicsi.
Válasz #13165. hozzászólásra
Hát mivel a JD-nál alighanem 4 féle váltóval rendelhetők a kabinnal szerelt vasak...... ZF 7100 105LE-ig: 4 szinkron fokozat, 3 fokozat POWERSHIFT (sebességi fokozaton belüli váltás), terepváltó, (elektromos irányváltó) POWERSHUTTLE 24 előre és 8 hátramenet
ZF 7200 106LE-től: 6 szinkron fokozat, 4 fokozat POWERSHIFT (sebességi fokozaton belüli váltás), (elektromos irányváltó) POWERSHUTTLE 24 előre és 24 hátramenet. Több infót a kereskedésben -szervizelésben érintettek tudnak adni.
Pedig sajna ez a jövő. Élettartam nem számít.
Illetve dehogynem: lehetőleg mielőbb vegyél újat.
Középkategóriás trakikban már 3500-as körüli motor? Nem is olyan rég a középkategóriás autókban volt akkora. Na jó, az amcsikban.
Jah és a prémium kategória természetesen....Ha csak 100 paci környékében gondolkozol...S esetleg ZF váltós verzió....akkor lehetőleg a ZF600-as vagy a ZF 7200 váltóval szerelt legyen. Az előző fapados strapabíró. Az utóbbi viszont 105pacitól felfelé konstruálva. A ZF7100... 105 paciig kiélezve na ott már vannak törések s egyéb kalandok. Nos ezt csak azért mondom ha az ár miatt más típust választanál. Most van nálam egy Deutz agroton 105... 6 éves de a hajtáslánc széthullva. De a másik kettő is már átesett a kalandon.
Azért valaki aki ért is a jdkhez pár éve, meg úgy összességébe is...... kielemezhetné a mai jd kínálatot.......
Mégpedig az lenne a téma h. a mostani kínálatból mi a fölösleg, ballaszt típus ami tulképp magyarul ------fölösleges ........
pl a 6105R 1 ilyesmi
ki a fax vesz ilyet most őszintén??????????
Ahogy írtam ez körülmény függő. Ha az adott régióban a talajszerkezet engedi akkor a nagyobb simán mehet. Ezt mindenkinek tapasztalnia kell. Környezetemben a 7-8m es vasat 200 pacival húzgálják igaz vagy 5 soron vannak a kapák.
5m Persze ez függ a kapák számától....Szerintem ez elég neki, s ha kell lehet vele jobban haladni. Ezt én 15km és környékére gondolom, persze ez körülmény,mélység és kapaszám függő. Természetesen az említett tempó nem első menetben.
Mivel a he-va és a kombi nem kis vasak én úgy a 120-130 paci környékét javaslom (nem fog csúcson járni a paripa) Tapasztaltam a környezetemben. A 100le kategória kiszolgáló vasnak van fenn tartva.
Üdv mindenkinek, egy kis tanácsot szeretnék kérni. Traktor vásárlás előtt állunk, ami mindenképpen John deere lenne. Az alábbi munkák elvégzésére kellene: permetezni egy UG 2200-sal, vetni egy kverneland accord optima nt-vel, simítózni egy 5,4-es he-va-val, kombinátorozni 4,4-es kombinátorral. Lehetőleg újat szeretnénk nézegettem a 6330-asat, 6115m-eset és a 6110rc-t. Kiniek mi a véleménye? Mit ajánlanátok mást esetleg? Ha tudtok körű belüli árat írjátok már le azt is légyszi.
25046 hozzászólás
Válasz #13196. hozzászólásra
Jó nagy vastag pufajkába tekergeti a kormányt mintha tekergetés nélkül nem is oda menne az a traktor ahova kell .
6 henger igen!
Persze sokféle áron fogható sokféle traktor,de azért nagyon sok függ a felszereltségtől is!
170M 85körül fogható --------nehogy túlértékelje vlk itt a támogatási hévbe
Válasz #13195. hozzászólásra
Az 70en körül lett volna igen alapfelszereltséggel,de szerintem még az alá is lementek volna annyira nem kérdeztem ,nem akartam M-est.
Válasz #13193. hozzászólásra
M-es 10 e .-el lett volna olcsóbb? Ez már 6 henger?
Válasz #13192. hozzászólásra
4000 üzemóra öt éves
Válasz #13187. hozzászólásra
Elég jól felszeret 80ezer Euró.
Válasz #13190. hozzászólásra
Mennyi ü.ó. van a 6330 ban ?
Válasz #13187. hozzászólásra
24-25 milla között, azt elhiheted!!
Válasz #13186. hozzászólásra
Megbízható ezt biztosan állítom!
Tankolsz mész,tankolsz mész...
Olajcserét időben elvégzed,gázolajszűrőket inkább előbb cseréled (szar magyar gázolaj),és nincs semmi gond,bár azt hozzá kell tennem hogy ez elég alap gép volt tehát meghibásodási lehetőség nem sok volt,a 6140R-től már kicsit jobban tartok!
Válasz #13188. hozzászólásra
vlm megaorka podkarpacija
Válasz #13185. hozzászólásra
Embdeld be had lássuk .
Válasz #13177. hozzászólásra
Az ára publikus?
ezt jól leirtam
szóval erőben vagy megbizhatóságban volt gyenge?
Őzaganccsal diszitett 8000es a jutubon......--------
Ismertek ilyen vadállatot aki nálatok is rárakta?
Kevés a 105Lóerő,az ilyen gépek inkább kiszolgáló traktornak vannak kitalálva,nálunk mindenesként dolgozott,nem volt vele soha semmi gond,viszont egy 140Lóerős gép gazdaságosabban üzemeltethető,meg persze többféle munkaeszközt tudsz vele használni.
Válasz #13176. hozzászólásra
Ennyit tud a 140 lovas nyuszi is .
4 percnél az ekére szerkesztett kamera nagyon ott van
Nincs is értelme 120 130 ló alatti 4hengeresnek mindig tartjuk ezt....
Lapitasz itten.......
Netörődj vele 150est veszü ugyhogy aludj......
Válasz #13178. hozzászólásra
Te nagyképű 2.
erőben volt gyenge vagy teljesitményben?
Válasz #13174. hozzászólásra
Nem azt mondtam hogy a NH jobb. de legalább olcsóbb. Az meg hogy a sok buta paraszt mit vesz a tanyán az nem befolyásoló tényező.
A szerelőket kell faggatni vásárlás előtt ők megmondják a frankót mindegyikröl.
Válasz #13151. hozzászólásra
Én most rendeltem egy 6140R-t,eddig 6330 volt de sok munkára elég gyenge,olyat biztos nem vennék mégegyszer.
Válasz #13173. hozzászólásra
Pedig kiscsóka is aszondja jobb mint a nyuholland hehe
Pedig tanyakörnyéki parasztok igen ráharaptak csakugy villannak föl az újak....
De a nh se köllene nagyon manapság
Legalább szip ződ no, meg a nyeresiget majd el köll verni a parasztnak valahova mindig......
Válasz #13172. hozzászólásra
Mind az .
Felejtsd már el a zöld szint szép volt jó volt de ennyi... sajnos a zöld is csak egy szar már a sok közül ráadásul jó drága szar.
Továbbá 6130M meg a 6140 M
Melyiket kiáltsuk ki ballasztnak?
Válasz #13169. hozzászólásra
4 hengeres 110 lovas géppel húzunk olyanokat ami neked is van nagyon kötöttbe, bár nem jd!
Válasz #13169. hozzászólásra
Nyilván akkor ez a kategória kellene.
Nekünk ez végül is a 6920-as mellé kellene Mtz-t kiváltani mert eddig a hengert és a szemenkénti vetőgépet is az Mtz húzta, símítóval persze duplakerékkel, de erőlködik csak. A vetőgép meg nehéz neki emelgeti az elejét. A 4,4-es kombinátort a régi 120-as Zetorunk simán vitte, de a 6920-asnak meg kicsi.
Válasz #13165. hozzászólásra
Hát mivel a JD-nál alighanem 4 féle váltóval rendelhetők a kabinnal szerelt vasak...... ZF 7100 105LE-ig: 4 szinkron fokozat, 3 fokozat POWERSHIFT (sebességi fokozaton belüli váltás), terepváltó, (elektromos irányváltó) POWERSHUTTLE 24 előre és 8 hátramenet
ZF 7200 106LE-től: 6 szinkron fokozat, 4 fokozat POWERSHIFT (sebességi fokozaton belüli váltás), (elektromos irányváltó) POWERSHUTTLE 24 előre és 24 hátramenet. Több infót a kereskedésben -szervizelésben érintettek tudnak adni.
http://www.haszonagrar.hu/mezogepek/591-mit-tudnak-az-uj-120-130-loersek.html Valamint némi össze hasonlítás!
Válasz #13160. hozzászólásra
Pedig sajna ez a jövő. Élettartam nem számít.
Illetve dehogynem: lehetőleg mielőbb vegyél újat.
Középkategóriás trakikban már 3500-as körüli motor? Nem is olyan rég a középkategóriás autókban volt akkora. Na jó, az amcsikban.
Válasz #13161. hozzászólásra
Hát az ki van rendesen "hegyezve" !!
Válasz #13164. hozzászólásra
No és akkor most mibe mi van???
Válasz #13153. hozzászólásra
Jah és a prémium kategória természetesen....Ha csak 100 paci környékében gondolkozol...S esetleg ZF váltós verzió....akkor lehetőleg a ZF600-as vagy a ZF 7200 váltóval szerelt legyen. Az előző fapados strapabíró. Az utóbbi viszont 105pacitól felfelé konstruálva. A ZF7100... 105 paciig kiélezve na ott már vannak törések s egyéb kalandok. Nos ezt csak azért mondom ha az ár miatt más típust választanál. Most van nálam egy Deutz agroton 105... 6 éves de a hajtáslánc széthullva. De a másik kettő is már átesett a kalandon.
Válasz #13158. hozzászólásra
Jelenleg a 6140r a legkissebb 6os az m-es változata pedig 4 hengeres. Mi a 6150m-et szeretnénk.
Azért valaki aki ért is a jdkhez pár éve, meg úgy összességébe is...... kielemezhetné a mai jd kínálatot.......
Mégpedig az lenne a téma h. a mostani kínálatból mi a fölösleg, ballaszt típus ami tulképp magyarul ------fölösleges ........
pl a 6105R 1 ilyesmi
ki a fax vesz ilyet most őszintén??????????
Válasz #13160. hozzászólásra
4,5lit 130 ló a pedig "fullfull"
Válasz #13159. hozzászólásra
A 4 henger 4000ccm 150-170lóban nem nagyon hiszek
Válasz #13158. hozzászólásra
Anyagilag leakarod amortizáni?
A legkisebb hathengeres felé nézelődj,ne csak a lóerőt nézd
Válasz #13155. hozzászólásra
Ahogy írtam ez körülmény függő. Ha az adott régióban a talajszerkezet engedi akkor a nagyobb simán mehet. Ezt mindenkinek tapasztalnia kell. Környezetemben a 7-8m es vasat 200 pacival húzgálják igaz vagy 5 soron vannak a kapák.
Én 160 LE-vel,6,5 méterest húzok.
Válasz #13154. hozzászólásra
Metalwolf 5,6ost néztem 140 a lóerőigénye.
Egy ismerős 4,4es ásóboronát húz 6610el ezért gondoltam , hogy akár 5m feletti kombit is birna.
5m Persze ez függ a kapák számától....Szerintem ez elég neki, s ha kell lehet vele jobban haladni. Ezt én 15km és környékére gondolom, persze ez körülmény,mélység és kapaszám függő. Természetesen az említett tempó nem első menetben.
Válasz #13152. hozzászólásra
150 le után mekkora kombinátort érdemes tenni?
Mivel a he-va és a kombi nem kis vasak én úgy a 120-130 paci környékét javaslom (nem fog csúcson járni a paripa) Tapasztaltam a környezetemben. A 100le kategória kiszolgáló vasnak van fenn tartva.
Üdv mindenkinek, egy kis tanácsot szeretnék kérni. Traktor vásárlás előtt állunk, ami mindenképpen John deere lenne. Az alábbi munkák elvégzésére kellene: permetezni egy UG 2200-sal, vetni egy kverneland accord optima nt-vel, simítózni egy 5,4-es he-va-val, kombinátorozni 4,4-es kombinátorral. Lehetőleg újat szeretnénk nézegettem a 6330-asat, 6115m-eset és a 6110rc-t. Kiniek mi a véleménye? Mit ajánlanátok mást esetleg? Ha tudtok körű belüli árat írjátok már le azt is légyszi.