Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak637 FtBenzin árak617 FtEUR414.59 FtUSD403.23 FtCHF442.87 FtGBP499.75 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #11442. hozzászólásra
Nem,valami szarral be van kenve.A motortérnél is sajnos.Lehet is csutakolni újkorában átadás előtt.De a "0" szervíz után úgyis le kell mosni őket!
6190 szerintem jön valamikor!
Na igen az vacak olyat mutatott mint valami olaj származék, ragadt rá a por. Kézzel ugyan nem töröltem. 6190 érdekelt volna közelről. 7215 néztem de az nagy nekünk... sajnos
Ha többet megnéztél akkor láthattad hogy majdnem mind poros.Főleg 7R-8R.Rajta van valami vacak amire ragad a por.Mit néztetek?Beszéltem volna veled!!!Kereshettél volna.
Azt szeretném,megkérdezni ha Kiténél,akarok szakmai gyakorlatra menni,vagy valamilyen munkára főiskola mellett,Kecskeméten.Nem tudnál valami segítséget,hol jelentkezek,interneten már megtettem,de valami gyorsabb lehetőség nincs?
probléma úgy néz ki megoldva. a tanktól az adagolóig teljes tisztítás, majd gázolaj szűrő csere és hibátlanul működik. a tápszivattyú szűrője egyöntetűen tele volt dzsuvával. csoda h egyáltalán elindult. most hogy ki lett tisztítva még talán a fogyasztása is jobb lett!
Válasz #11425. hozzászólásra
Csak akkor csinálja,ha kézigázzal beállítod,vagy amikor a gázpedállal tartod a fordulatot?
Az adagoló bemeneti csatlakozójában van 1 kis szűrőcske,az szokott fordulatszám változási bonyodalmat okozni,de általában csak alapjáraton.
Jd 6110-nél mitől lehet, hogy munka közben beállítom a megfelelő fordulatot és kb 150-160 fordulattal megemelkedik majd visszaesik. Alapjáraton ezt nem csinálja.
7730 nál el képzelhető a bontás nélküli meló,de nekem a 7710 esnél el képzelhetetlen a valamilyen bontás nélküli kardán csere szerintem.Annyira rossz helyt van ,lefele akadály a TLS -híd belső felfüggesztése.
Kérdésem lenne,hogy a 7000-res szériás traktoroknál hogyan szoktátok cserélni a motor és váltó közti kardánt, TLS- hidas a traktor.Ki kell húzni a hidat?Hogyan lehet hozzá férni?
Én csak azt tudom, hogy amikor az akkori személyzetesnek elmondtam, hogy miért jöttem el, és mit gondolok a felállásról, egy-két hétre rá azonnali hatállyal kirúgták. Mondjuk azt nem tudom, hogy volt-e összefüggés, de minden esetre érdekes
Értem az nagyon jó,nagy koromban majd én is hasonló szeretnék lenni.Most a hesston leváltása lenne a fő szempont ,aztán az új kicsit rázós árban van,néha még a használt is:),igaz abban is benne van,hogy mi a hiba,miért eladó?meddig fut még jól.
Szerelni nem konkrétan szereltem, de a részegységeit, meg hogy amit lehet "legózni" rajtuk, azt jól ismerem. Termékmenedzser voltam a KITE-nél 10 évig, előbb a "szálastakamányozás gépei", később traktorok tartoztak hozzám.
Hasznosak ezek az információk,köszönöm őket.Az,hogy te szerelted be őket,az azt jelenti,hogy valamelyik forgalmazó dolgozója voltál,mert gondolom akkor fel vagy vértezve szerelési tapasztalatból is.
A Krone egyszerűbb, talán könnyebben kezelhető, a JD meg tömörebb bálát tud, és több mindenben állítható.
A JD hevederesnél még fontos/hasznos lehet széna bálázásokor a lágybálamag (SoftCore) készítő opció (a magyar gépekbe beletettem mindbe anno), amivel lazábban lehet hagyni a bála közepét (mint amilyeneket a fixkamrások csinálnak), hogy át tudjon szellőzni, ne rohadjon be. Ezt kikapcsolva meg egyenletesen kemény lesz a teljes keresztmetszetben. Közel egyformán a közepe is meg a széle is. Ez jó szalmához, meg szenázshoz.
igen,nekünk nem lenne vészes,mert nagyjából 20 hektár lucernáról kellene kétszer bálázni,nyerset+ változtatható a bálakamra,mert traktorpool-on például,azt láttam,bocs a sok kérdésért:)
(amúgy be lehet, csak nem éri meg, mert mind azt cserélni kéne, ami írtál, meg még pár mást is)
Viszont a magyar 582-esekbe beletettem* anno alapból a felső (3.) görgőhajtást is, hogy nedves anyagban se csússzon meg még véletlenül se a heveder.
Válasz #11404. hozzászólásra
Nem lehet, azoknak a gépeknek a rendfelszedőjük, meg az egész anyagbehordó szerkezetük is másmilyen, oldalt a meghajtások is máshogy néznek ki.
Különben jobb dolgozni szecskázós géppel medvézésre is kevésbé hajlamos.
Helló Mindenkinek!
Egy kis segítséget kérnék. Van egy régi 2040s traktorom és a hidraulika ill. a szervó néha nem működik alacsony fordulaton. Fordulatszám emeléssel (2000) és egy kis kormány mozgatással megoldódik a probléma egy ideig.
Ha vki tudja az okát írjon.
25046 hozzászólás
Válasz #11433. hozzászólásra
Én is mehetnék télen gyakorlatra?
Köszi az alkatrészeket! Hétfőn fél 9 magasságában ott vagyok.
Válasz #11441. hozzászólásra
Az egy korózziógátló anyag, védik az óceáni levegőtől mig idehajóznak az USA-ból, de az biztos hogy elég levakarni róla.
Válasz #11433. hozzászólásra
Miért az is Kite?
Válasz #11444. hozzászólásra
igazából 6R érdekelt volna belülről illetve néhány dolog róla közelebbről, mert lehet hasonló lenne nézve....
Válasz #11442. hozzászólásra
Nem,valami szarral be van kenve.A motortérnél is sajnos.Lehet is csutakolni újkorában átadás előtt.De a "0" szervíz után úgyis le kell mosni őket!
6190 szerintem jön valamikor!
Válasz #11440. hozzászólásra
Ment a válasz!!!
Válasz #11441. hozzászólásra
érdekes volt mert az egész alján volt mindenhol, érdekes... tehát nem folyás
Válasz #11437. hozzászólásra
Na igen az vacak olyat mutatott mint valami olaj származék, ragadt rá a por. Kézzel ugyan nem töröltem. 6190 érdekelt volna közelről. 7215 néztem de az nagy nekünk... sajnos
Válasz #11439. hozzászólásra
Írtam egy mailt majd ha lesz ídőd légyszi írj már vissza
Válasz #11438. hozzászólásra
Igen már majdnem egy éve.
Válasz #11434. hozzászólásra
Te Kecskeméten vagy??
Válasz #11436. hozzászólásra
Ha többet megnéztél akkor láthattad hogy majdnem mind poros.Főleg 7R-8R.Rajta van valami vacak amire ragad a por.Mit néztetek?Beszéltem volna veled!!!Kereshettél volna.
Válasz #11435. hozzászólásra
voltam nálatok trakit nézni. Az miért van hogy olajos poros volt az alja? Pedig új volt, kolléga szerint?
Lala!
Az alkatrészekért jöhettek!
A kistrakihoz is van minden ami kell,megnéztem!!
Válasz #11432. hozzászólásra
Gyere Odisyshez gyakorlatra!!
Válasz #11432. hozzászólásra
Gyere Odisyshez gyakorlatra!!
Kedves Korzo!
Azt szeretném,megkérdezni ha Kiténél,akarok szakmai gyakorlatra menni,vagy valamilyen munkára főiskola mellett,Kecskeméten.Nem tudnál valami segítséget,hol jelentkezek,interneten már megtettem,de valami gyorsabb lehetőség nincs?
Válasz #11427. hozzászólásra
probléma úgy néz ki megoldva. a tanktól az adagolóig teljes tisztítás, majd gázolaj szűrő csere és hibátlanul működik. a tápszivattyú szűrője egyöntetűen tele volt dzsuvával. csoda h egyáltalán elindult. most hogy ki lett tisztítva még talán a fogyasztása is jobb lett!
Válasz #11429. hozzászólásra
van a közelemben 1 7730-as megnézem nálla alolról a dolgokat,bár annak a rugózása trapéz karos.. kíváncsi vagyok nagyon
Válasz #11428. hozzászólásra
igen
Válasz #11426. hozzászólásra
Az említett 7730-nak is TLS első híd van alatta?
Moderálta: Balu3 (18885) 2012-10-24 20:02:52
Válasz #11425. hozzászólásra
Csak akkor csinálja,ha kézigázzal beállítod,vagy amikor a gázpedállal tartod a fordulatot?
Az adagoló bemeneti csatlakozójában van 1 kis szűrőcske,az szokott fordulatszám változási bonyodalmat okozni,de általában csak alapjáraton.
Válasz #11424. hozzászólásra
azért írtam a konkrét típust mert te csak 7000 írtál amiből nem derült ki miről van szó
Jd 6110-nél mitől lehet, hogy munka közben beállítom a megfelelő fordulatot és kb 150-160 fordulattal megemelkedik majd visszaesik. Alapjáraton ezt nem csinálja.
Válasz #11423. hozzászólásra
7730 nál el képzelhető a bontás nélküli meló,de nekem a 7710 esnél el képzelhetetlen a valamilyen bontás nélküli kardán csere szerintem.Annyira rossz helyt van ,lefele akadály a TLS -híd belső felfüggesztése.
Válasz #11422. hozzászólásra
itt a cégnél cseréltek 7730-onés nem bontottak semmit csak a kardánt
Kérdésem lenne,hogy a 7000-res szériás traktoroknál hogyan szoktátok cserélni a motor és váltó közti kardánt, TLS- hidas a traktor.Ki kell húzni a hidat?Hogyan lehet hozzá férni?
Válasz #11415. hozzászólásra
Ezzel kapcsolatban majd nézz már be légyszi a felsőoktatásos topicba
Válasz #11419. hozzászólásra
Nekem sem tetszett a (gondolkodás mód) ezért nemet mondtam.
Válasz #11418. hozzászólásra
Én csak azt tudom, hogy amikor az akkori személyzetesnek elmondtam, hogy miért jöttem el, és mit gondolok a felállásról, egy-két hétre rá azonnali hatállyal kirúgták. Mondjuk azt nem tudom, hogy volt-e összefüggés, de minden esetre érdekes
Azért lehetett ott meglepetéseket okozni Válasz #11417. hozzászólásra
Majd a pszichológusok eldöntik, hogy van-e!
Én állat tenyésztési gépértékesítöire küldtem be az önéletrajzom
Válasz #11414. hozzászólásra
Hajrá! Mindig van felvétel.
Válasz #11413. hozzászólásra
Értem az nagyon jó,nagy koromban majd én is hasonló szeretnék lenni.Most a hesston leváltása lenne a fő szempont ,aztán az új kicsit rázós árban van,néha még a használt is:),igaz abban is benne van,hogy mi a hiba,miért eladó?meddig fut még jól.
Válasz #11412. hozzászólásra
Szerelni nem konkrétan szereltem, de a részegységeit, meg hogy amit lehet "legózni" rajtuk, azt jól ismerem. Termékmenedzser voltam a KITE-nél 10 évig, előbb a "szálastakamányozás gépei", később traktorok tartoztak hozzám.
Válasz #11411. hozzászólásra
Hasznosak ezek az információk,köszönöm őket.Az,hogy te szerelted be őket,az azt jelenti,hogy valamelyik forgalmazó dolgozója voltál,mert gondolom akkor fel vagy vértezve szerelési tapasztalatból is.
Válasz #11409. hozzászólásra
A Krone egyszerűbb, talán könnyebben kezelhető, a JD meg tömörebb bálát tud, és több mindenben állítható.
A JD hevederesnél még fontos/hasznos lehet széna bálázásokor a lágybálamag (SoftCore) készítő opció (a magyar gépekbe beletettem mindbe anno), amivel lazábban lehet hagyni a bála közepét (mint amilyeneket a fixkamrások csinálnak), hogy át tudjon szellőzni, ne rohadjon be. Ezt kikapcsolva meg egyenletesen kemény lesz a teljes keresztmetszetben. Közel egyformán a közepe is meg a széle is. Ez jó szalmához, meg szenázshoz.
Válasz #11407. hozzászólásra
igen,nekünk nem lenne vészes,mert nagyjából 20 hektár lucernáról kellene kétszer bálázni,nyerset+ változtatható a bálakamra,mert traktorpool-on például,azt láttam,bocs a sok kérdésért:)
egy 2007-2008 évjáratút milyen áron érdemes venni,fel veszi a versenyt a kronékkal?mennyire szervíz igényes stb
Válasz #11405. hozzászólásra
(amúgy be lehet, csak nem éri meg, mert mind azt cserélni kéne, ami írtál, meg még pár mást is)
Viszont a magyar 582-esekbe beletettem* anno alapból a felső (3.) görgőhajtást is, hogy nedves anyagban se csússzon meg még véletlenül se a heveder.
Válasz #11406. hozzászólásra
Hát ez így van, de ha nem kell sokat zölden bálázni azért el, lehet mindenhol boldogulni a simával is.
csak azért kérdeztem,mert azt jobb etetni is,de az a baj egy szeletelős jó állapotú krone vagy bármi más is nagyon drága,nagy előny lenne a szeletelő.
Válasz #11404. hozzászólásra
Nem lehet, azoknak a gépeknek a rendfelszedőjük, meg az egész anyagbehordó szerkezetük is másmilyen, oldalt a meghajtások is máshogy néznek ki.
Különben jobb dolgozni szecskázós géppel medvézésre is kevésbé hajlamos.
Válasz #11402. hozzászólásra
Azt meg tudnád mondani,hogy utólag lehet e szeletelőt beépíteni?
Helló Mindenkinek!
Egy kis segítséget kérnék. Van egy régi 2040s traktorom és a hidraulika ill. a szervó néha nem működik alacsony fordulaton. Fordulatszám emeléssel (2000) és egy kis kormány mozgatással megoldódik a probléma egy ideig.
Ha vki tudja az okát írjon.
Válasz #11401. hozzászólásra
Tud igen! semmi probléma nincs vele, mi JD 580-al szoktuk csinálni.
JD 582-vel lehet nyers bálát csinálni,hevederes ,2006 után gyártott,vagy ilyennel ne is próbálkozzon az ember?csak azért ,mert a v660 tud!
sziasztok.velemenyt szeretnek kerni a JD 6506-os okorol!jo lenne ha valaki tudna segiteni
Képet nem tudtam beilleszteni, de itt a link:http://www.agroinform.com/aprohirdetes/3019908/John-Deere-6300-Stoll-homlokrakodoval.html