Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak652 FtBenzin árak637 FtEUR408 FtUSD391.24 FtCHF431.97 FtGBP486.14 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #9546. hozzászólásra
No és akkor miért nem ferga lett???????
Felénk aki meg volt elégedve egy márkával,ott mára olyan az egész flotta! Lásd a barna valrtás cég,amiről vmelyik este beszéltünk a valtrásban.
Akárkivel beszéltem, legyen az felhasználó vagy szervízes mindenki aztmondta hogy kocka magnumot vagy semmilyet ezekből. Ezeken a modelleken jött be az elektrohidraulikus váltómű kapcsolós rendszer és könnyen szétverte magát. Egy mágnes beragad vagy valami kosztól megszorul és máris két fokozatba hagyja magát és vége is mint sósnak...
Szóval felejtős. sőt! egyik IH szervízes urember azt is mondta, hogy szakadt már be szelep a motorba 6ezernél is meg 9-nél is, de mindenképpe szokott ilyet csinálni...
Úgyhogy mellőztem pedig kivolt nézve egy ugyanilyen!!!
Válasz #9531. hozzászólásra
Ne foglalkozz senki kritizáló véleményével!!!
Ezeknek a traktoroknak ennyi az ára.....
Tudomásom szerint nem 185 hanem 195 lovas, de ha kevés
lenne, akkor a 8210 (215 ló) teljesítményére fel tudjátok húzni. Nekünk olyan van és eddig 1-szer emelte
meg a teljesítményét 240 lóig, egyébként mindig elég volt az alap. Mi 5 fejjel szántunk, húzzuk a 6,2 IH+va-derstad henger 10 km körül, Vogel&noot terra dig XS7
lazítót 6-7 km körül.
A mienkben 7500 óra van és 3 vízszivattyún kívül semmit
nem költöttünk rá, nagyon stabil gép.
Úgyhogy gratula hozzá, aki meg kritizál,annakés még "finom voltam.
Ezzel lehet jobban jártál volnahttp://www.agroinform.com/gepkereskedok/768999/Case-IH-Magnum-Mx-270.html Ez simán felszaladt volna a parton az ih val még hengert is akaszthattál volna utánna
Igen 5-ből 4-be hanyagolni kell, egyszer véletlen lehúztam 4-ig, meg is döglött ott abban a pillanatban. Gondolom hogy ezt mennyire "szereti". Persze ezt a könyvben sehol sem említik, minden mást leírtak
Válasz #9540. hozzászólásra
No erre a 12-13 közti különbségre utaltam én is.Nekem egy öreg szaki azt mondta,5-ből 4-be terhelés alatt NEEE,mert olyan pillanatnyi nyomatékok ébrednek,hogy nagy baj lehet. Inkább könyítsek neki a munkagéppel,és utána váltsak,ha kell!
A kalibráció úgy emlékszem 1500 üón-ként van előírva.
Igen tudom 4 fokozatonként vált csoportot, de legalább nem kell a kuplungot nyomogatni meg váltókarral kutyulni. Egy ami nem tetszik a vasban, hogy 12-13 közé még egy 12.5-es fokozat befért volna, mindig az az érzésem. Néhol még tolnám felfele, de akkor meg már túl nagy az áttétel különbség. Tavaly szántásban különleges helyeken lehetett érezni, hogy ugyanez van 4-ik és 5-ik között is, csak azt ugye ritkán használja az ember.
Különben csak hidegen van neki olyan, hogy néhol ránt egyet a váltó mikor váltok, aztán ha bemelegedett utána teljes harmóniában dolgozik a motorral és szépen lágyan pakolgatja. Ezért akartuk kalibráltatni kicsit, hogy hidegen se rántson néha nagyot, de azt mondták amíg nem fejelem meg a kormányt addig semmi baja a gépnek.
Szerintem "ennek" sincs ki a nyégy kereke(mármint a traktornak) mert lehet,hogy nem csak a pilóta a traktor is még bakon ül( csak azt nem merte fotózni)...Két napig nem vagyok itt és máris ezt teszi,ilyen fickót...Peddig kinyomoztam neki egy tökéletes hevederesről mindent amit lehet,előéletről tulajról,traktorosról,művelőeszközökről,szervitestől,minden mindenről éééés errre hűtlenkedik...Naa mindegy,de egy biztos amikor én veszek majd nagytraktort az csakis HEVEDERES lesz és csakis CATERPILLÁR, lehet hogy ez ragályos???
Válasz #9486. hozzászólásra
A power-shift is vált tartományokat. Ott is meg van az a probléma olyankor,hogy mire vált,nem bír "fölállni a motor,és a váltónak se használ. A 8100-ban 12.-ig ajánlja az irodalom a szántóföldi munkát!(12.-el farokfelvágva húzza a 6-es rövidtárcsát,de 13.-nál már akkora az ugrás,hogy nem bírja).Egyébként nekem legjobban eddig az tetszett,azok közül,amikkel dolgozhattam. (ha baj van,lehet kapcsolni visszafelé,ameddig kell!)
Ezt a régebbi ferga megoldotta... 2x4 mechanikus fokozat van benne és minden fokozatba van 4 terhelés alatt kapcsolható. Ám de a felső két terhelés alatt kapcsolható fokozat szinte megegyezik a következő mechanikus fokozat alsó két terhelés alatt kapcsolható fokozatával. Így mindig van hová visszakapcsolni, nincs az a jelenség hogy csoportot kellene visszarakni. Mert elfogyott a nyomaték.
Ha normális gazdája volt eddig, akkor még egy egyszer ennyi belefér. Azt nem kérdőjelezem meg hogy normális gazdája lesz.A váltó normálisan használva örök élet meg két nap.
Kérdés, hogy mivel ez az első modellek egyike ebből a szériából, szóval hogyan kezdődtek ezek. Eleve Dyna 4lehet VP adagolós rendszerrel, de megkéne tudni hány javítóprogram volt visszahívás esetleg meg ilyenek.
Olyan megfontolásból, hogy kiforrottság lehet jobbvolna egy olyan széria ami 2004-ben futott ki utolsó modelleivel, pl egy 8270 Xtra modell.
A szériák végei általában stabilabbak mint az új eleje, de ez csak saját vélemény
Ne akarj vele gyorsaságira menni, de a mienk elhúzta a 7,2-est is igaz nem agyig engedve, de vitte mikor a TSZ-ben a Rába "pihent" (de nem voltak dombok). Vinni fogja az 5 fejes ekét is, de azzal sem fogsz 15-el menni. Ha a ferga húzza 10-el akkor ez 7-8al.
De hogy érted hogy elkoptatja az emelő szárakat?
Különben ezúton gratulálok a választáshoz
Az a baj hátul a hárompont nem orsóval állítható hanem betétes megoldású, így sokat nemlehetlesz vele rövidtárcsázni mert megfogja enni az emelőszárakat illetve a koptatókat.
8110-es gépezet.
Nem rossz. Kicsit sovány a fergához képest, kisebb parton is csak hőköl a tárcsa előtt dehát ezvan ez gyengébb. Jah meg be is pattogott ittott pedig hátul hosszútengős+duplakerekekkel van
25048 hozzászólás
Válasz #9548. hozzászólásra
Hát, nem volt olcsó. Üóra olyan 5000 körüli?
No és akkor miért nem ferga lett???????
Felénk aki meg volt elégedve egy márkával,ott mára olyan az egész flotta! Lásd a barna valrtás cég,amiről vmelyik este beszéltünk a valtrásban.
Válasz #9547. hozzászólásra
amennyire kivehető :vett egy 8110-et 50-é,
Akkor most mondd el röviden légyszi, hogy mi a szitu gépvásárlás fronton!
Válasz #9543. hozzászólásra
Ezek szemetek, mármint ezek a gépek.
Akárkivel beszéltem, legyen az felhasználó vagy szervízes mindenki aztmondta hogy kocka magnumot vagy semmilyet ezekből. Ezeken a modelleken jött be az elektrohidraulikus váltómű kapcsolós rendszer és könnyen szétverte magát. Egy mágnes beragad vagy valami kosztól megszorul és máris két fokozatba hagyja magát és vége is mint sósnak...
Szóval felejtős. sőt! egyik IH szervízes urember azt is mondta, hogy szakadt már be szelep a motorba 6ezernél is meg 9-nél is, de mindenképpe szokott ilyet csinálni...
Úgyhogy mellőztem pedig kivolt nézve egy ugyanilyen!!!
Szerintem még mindig a Ferga viszi a prímet!!!
Ne foglalkozz senki kritizáló véleményével!!!
Ezeknek a traktoroknak ennyi az ára.....
Tudomásom szerint nem 185 hanem 195 lovas, de ha kevés
lenne, akkor a 8210 (215 ló) teljesítményére fel tudjátok húzni. Nekünk olyan van és eddig 1-szer emelte
meg a teljesítményét 240 lóig, egyébként mindig elég volt az alap. Mi 5 fejjel szántunk, húzzuk a 6,2 IH+va-derstad henger 10 km körül, Vogel&noot terra dig XS7
lazítót 6-7 km körül.
A mienkben 7500 óra van és 3 vízszivattyún kívül semmit
nem költöttünk rá, nagyon stabil gép.
Úgyhogy gratula hozzá, aki meg kritizál,annakés még "finom voltam.
De nagy marha vagy Máté fiam.........10 éves.....tízen ezer ü.ó.......15 millió..........
Ezzel lehet jobban jártál volnahttp://www.agroinform.com/gepkereskedok/768999/Case-IH-Magnum-Mx-270.html Ez simán felszaladt volna a parton az ih val még hengert is akaszthattál volna utánna
Válasz #9541. hozzászólásra
Igen 5-ből 4-be hanyagolni kell, egyszer véletlen lehúztam 4-ig, meg is döglött ott abban a pillanatban. Gondolom hogy ezt mennyire "szereti". Persze ezt a könyvben sehol sem említik, minden mást leírtak
Válasz #9540. hozzászólásra
No erre a 12-13 közti különbségre utaltam én is.Nekem egy öreg szaki azt mondta,5-ből 4-be terhelés alatt NEEE,mert olyan pillanatnyi nyomatékok ébrednek,hogy nagy baj lehet. Inkább könyítsek neki a munkagéppel,és utána váltsak,ha kell!
A kalibráció úgy emlékszem 1500 üón-ként van előírva.
Válasz #9537. hozzászólásra
Igen tudom 4 fokozatonként vált csoportot, de legalább nem kell a kuplungot nyomogatni meg váltókarral kutyulni. Egy ami nem tetszik a vasban, hogy 12-13 közé még egy 12.5-es fokozat befért volna, mindig az az érzésem. Néhol még tolnám felfele, de akkor meg már túl nagy az áttétel különbség. Tavaly szántásban különleges helyeken lehetett érezni, hogy ugyanez van 4-ik és 5-ik között is, csak azt ugye ritkán használja az ember.
Különben csak hidegen van neki olyan, hogy néhol ránt egyet a váltó mikor váltok, aztán ha bemelegedett utána teljes harmóniában dolgozik a motorral és szépen lágyan pakolgatja. Ezért akartuk kalibráltatni kicsit, hogy hidegen se rántson néha nagyot, de azt mondták amíg nem fejelem meg a kormányt addig semmi baja a gépnek.
Válasz #9509. hozzászólásra
Most nem mondom ki amit gondolok.......................
Válasz #9458. hozzászólásra
Szerintem "ennek" sincs ki a nyégy kereke(mármint a traktornak) mert lehet,hogy nem csak a pilóta a traktor is még bakon ül( csak azt nem merte fotózni)...Két napig nem vagyok itt és máris ezt teszi,ilyen fickót...Peddig kinyomoztam neki egy tökéletes hevederesről mindent amit lehet,előéletről tulajról,traktorosról,művelőeszközökről,szervitestől,minden mindenről éééés errre hűtlenkedik...Naa mindegy,de egy biztos amikor én veszek majd nagytraktort az csakis HEVEDERES lesz és csakis CATERPILLÁR, lehet hogy ez ragályos???
Válasz #9486. hozzászólásra
A power-shift is vált tartományokat. Ott is meg van az a probléma olyankor,hogy mire vált,nem bír "fölállni a motor,és a váltónak se használ. A 8100-ban 12.-ig ajánlja az irodalom a szántóföldi munkát!(12.-el farokfelvágva húzza a 6-es rövidtárcsát,de 13.-nál már akkora az ugrás,hogy nem bírja).Egyébként nekem legjobban eddig az tetszett,azok közül,amikkel dolgozhattam. (ha baj van,lehet kapcsolni visszafelé,ameddig kell!)
Válasz #9483. hozzászólásra
A 6920,amivel dolgoztam,C-4 1700 fordulattal ment 12.8-körül.Igen a gond ott van,hogy D-1-el macerás a forduló!
Válasz #9483. hozzászólásra
Ezt a régebbi ferga megoldotta... 2x4 mechanikus fokozat van benne és minden fokozatba van 4 terhelés alatt kapcsolható. Ám de a felső két terhelés alatt kapcsolható fokozat szinte megegyezik a következő mechanikus fokozat alsó két terhelés alatt kapcsolható fokozatával. Így mindig van hová visszakapcsolni, nincs az a jelenség hogy csoportot kellene visszarakni. Mert elfogyott a nyomaték.
Nem ebbe a topicba való, de csak egy gyors kérdés: Tud valaki segíteni menta termesztés elkezdésében? kisszaby@gmail.com Előre is köszönöm!
Válasz #9532. hozzászólásra
jelzőzöd a gazdákat.
Ha normális gazdája volt eddig, akkor még egy egyszer ennyi belefér. Azt nem kérdőjelezem meg hogy normális gazdája lesz.A váltó normálisan használva örök élet meg két nap.
Válasz #9529. hozzászólásra
2001-es modell és 10ezren átfordúlt
Remélem fogja még bírni egy darabig.
Válasz #9527. hozzászólásra
Na ez döfi!
Kérdés, hogy mivel ez az első modellek egyike ebből a szériából, szóval hogyan kezdődtek ezek. Eleve Dyna 4lehet VP adagolós rendszerrel, de megkéne tudni hány javítóprogram volt visszahívás esetleg meg ilyenek.
Olyan megfontolásból, hogy kiforrottság lehet jobbvolna egy olyan széria ami 2004-ben futott ki utolsó modelleivel, pl egy 8270 Xtra modell.
A szériák végei általában stabilabbak mint az új eleje, de ez csak saját vélemény
Válasz #9528. hozzászólásra
Amúgy mikori a kicsike és mennyi benne az óra?
Válasz #9525. hozzászólásra
hááááát inkább úgymondom 40-50ezer euró között már kapható.
185 ló papíron, egyébként többet tud mint egy pl landini 185lovas gépezet valójában.
Válasz #9526. hozzászólásra
vagy egy ILYET????????????
Válasz #9522. hozzászólásra
asszem én is kell vegyek már 1 RENDEStraktort
Ha nem vagyok túl indiszkrét nagyságrendileg mennyibe fáj egy ilyen gép? Hány lóerős?
Válasz #9523. hozzászólásra
Nézegettem Nebraskán és kb ahogy írod az várható, arányaiban is ennyi a teljesítménykülönbség.
Nagyon furcsa hogy olyan vékony a géphéztető töve a kabinablaknál, viszont jól kilátni
Válasz #9519. hozzászólásra
Ne akarj vele gyorsaságira menni, de a mienk elhúzta a 7,2-est is igaz nem agyig engedve, de vitte mikor a TSZ-ben a Rába "pihent" (de nem voltak dombok). Vinni fogja az 5 fejes ekét is, de azzal sem fogsz 15-el menni. Ha a ferga húzza 10-el akkor ez 7-8al.
De hogy érted hogy elkoptatja az emelő szárakat?
Különben ezúton gratulálok a választáshoz
Válasz #9521. hozzászólásra
Az jó.
de nem is 3-4-el húztad...
Válasz #9520. hozzászólásra
Lazító volt 50 cm re
Válasz #9518. hozzászólásra
Tárcsával még kettőre is.
Ekével jó-lenne
Válasz #9513. hozzászólásra
Elég annak a Ferga.
Ez nemtudom hogyan fogja bírni... illetve majd lasabban
Válasz #9517. hozzászólásra
16 lityó / heki sok?
Válasz #9514. hozzászólásra
ááá hevederes kiesett mert mert....
mert ha bajvan akkor sokkal cumibb vele mint a kerekessel, szerelni szétszedni trélerezni izééééé
Jólenne az de ÚJBAN! ami tiszta lappal indul és minden pászos rajta.
Majd egyszer.
Válasz #9514. hozzászólásra
Ezen hátsó lesz mint régen a G-35-ön.
Az a baj hátul a hárompont nem orsóval állítható hanem betétes megoldású, így sokat nemlehetlesz vele rövidtárcsázni mert megfogja enni az emelőszárakat illetve a koptatókat.
Válasz #9509. hozzászólásra
De , hogy jön most ez a hevedereshez ?
Válasz #9510. hozzászólásra
a 6.2 IH-t a 3traki most már elhúzza.
Nálunk a 8100-es Raabe vf 5 húz 50-es fogásba.
Az kizárt , azt csak a fergák birják
KÍváncsi vagyok bírja e az 5-ös rabe ekét
Válasz #9459. hozzászólásra
VÉLETLENSZERŰEN DE EZ LETT.
8110-es gépezet.
Nem rossz. Kicsit sovány a fergához képest, kisebb parton is csak hőköl a tárcsa előtt dehát ezvan ez gyengébb. Jah meg be is pattogott ittott pedig hátul hosszútengős+duplakerekekkel van
Válasz #9507. hozzászólásra
Látszik hogy fórumon nevelkedett...
Válasz #9506. hozzászólásra
Dobot csontot az ebeknek....Nesztek !! Rágódjatok !!!
Válasz #9504. hozzászólásra
Azt csak megszokásból, hogy beletaláljon...
Nem kicsit tudom elképzelni hogy itt van rejtve és röhög a markába...
Válasz #9497. hozzászólásra
POWER SHIFT TRANSMISSION
Magyarul terhelés alatt kapcsolható sebességváltó,15 előremeneti,4 hátrameneti fokozattal.
Ez a 4650-es váltója.
Válasz #9502. hozzászólásra
De valami pirosat rakott az ajtóra.
Válasz #9502. hozzászólásra
vagy vesz egy benzinkutat is
Válasz #9501. hozzászólásra
Végre megjött az esze
Válasz #9499. hozzászólásra
Vagy vált Ő is divat...