Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR406.34 FtUSD390.63 FtCHF433.46 FtGBP488.28 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Az a baj hátul a hárompont nem orsóval állítható hanem betétes megoldású, így sokat nemlehetlesz vele rövidtárcsázni mert megfogja enni az emelőszárakat illetve a koptatókat.
8110-es gépezet.
Nem rossz. Kicsit sovány a fergához képest, kisebb parton is csak hőköl a tárcsa előtt dehát ezvan ez gyengébb. Jah meg be is pattogott ittott pedig hátul hosszútengős+duplakerekekkel van
gondolom a 6000 sekben is ezért van egy kulisszás váltó mert rém egyszerű és olcsó amire tettek egy 4es powert ami megint nem lehet túl drága... a kis mindenes gépedben pedig nem ritka 24es váltó már jobban felszereltekben, ami kell is ha minden munkát az csinál...
A powerquad mechanikus váltó 4 terhelés alatt kapcsolható fokozattal. Az autoquad ugyanez, csak automata kapcsolás funkcióval, az autopower pedig fokozatmentes...
Igen, nagy gépbe való. A kisebbekbe több variáció kell a munkák miatt.(vetés,műtrágyasz.,kaszálás,sodrás,bálázás,palánta,vegyszer stb....)
Gondolom én....
Válasz #9483. hozzászólásra
Értem a problémát, nekem annyira nem hiányzik az autopowr, a mi gépeink váltójában csak az zavar nagyon hogy egyes tartományok legalsó fokozatait megelőzi az alsóbb tartomány felső fokozata(i), így hiába lehet tartományon belül terhelés alatt kapcsolni, ha nem akarok kettőt majdnem mindig tartományt is kell váltani.
Valakitől meg akartam már néha kérdezni, ami kicsit egy ideje visszajön az agyamban mindig: A full PowerShift-ből miért van olyan kevés? Mi lehet az az ok amiért azt nem rakták annyi gépbe bele?
PowerQuad, AutoQuad ezekkel Dunát tudnánk rekeszteni, de vajon a full PowerShiftből miért nem?
Vagy nem olyan takarékos váltó mint ezek és a nagy gépnél ez a szempont mindegy csak húzza bődületesen az ekét és akkor meg is válaszoltam magamnak a kérdést?
A powerquad váltónál a tartományváltás 13 km/h-nál van. Vagy C tartományban dolgozol, és ott a C4 tud 13,5-et 21000 körül, vagy átteszed D1-be, ott megvan a 14 km/h úgy 1800 körül, azonban a fordulóknál nem tudsz visszaváltani. Ha viszont C tartományban akarsz dolgozni 1600-1700 fordulattal, akkor alig megy 11,5 km/h-val...
fokozatmentesnél a váltókarral beállítod, hogy menni akarsz 15 km/h-val, és a gép ejti magának a fordulatot addig, amíg tudja. Ha kell a kraft, akkor ad még neki, ha már nem, veszi el újra, de a haladási sebességed állandó. Ha lassítanod kell, akkor húzod vissza a váltókart, és kész, a fordulatod csak 1400 körülig esik, így a nyomatékod állandóan megmarad.
Mechanikus váltónál nem megy így, ott ha haladnál mondjuk 14-el 1700 fordulaton, és jönne egy part, akkor hiába taposod a gázt, nem áll rendelkezésre több erő, mert azzal egyszerre gyorsítani is akarna. Ha mondjuk beleérsz egy rosszabb részbe, (görcsök, vagy sár, stb) akkor sem tudsz lassítani, mert ha ejted a sebességet, akkor esik a fordulat is, és ha aláesik a nyomatékcsúcsnak, akkor egyszerűen lefullad. Visszakapcsolási lehetőséged pedig nincs...
A Powerquad és az Autoquad kozot csak annyi a kulombség hogy van egy auto gomb amit ha benyomsz akkor a gép választja a 1-4 fokozatokat? Amugy ugyan az? Szokta valaki használni az autot? Melyik a jobb vagy strapabirobb?
szerintem már hegeszti föl rá a 6,2-es ih-t, mer milen fain lesz az, ha könnyebben fordul vele
vagy leszabta a ferga hátulját, mer összeakasztották a két gépet, hogy hulljon a férgese
A mi kis JD-nk nem olyan kicsi, mert 7430-as (170/200 LE). Ez könnyedén fut a 3 m-es rapiddal is, a legtöbb esetben 1600-1700-as fordulaton kotyog 15 km-es sebességgel. Ezt azonban csak az autopower-al tudod megcsinálni, ugyanez nem megy hagyományos váltóval, oda már nem kell ennyire túlgépesíteni...
Ez könnyedén vinné a 4m-es mechanikust, vagy a 4,5-es pneus rapidot is, még a 6 m-es Spirit-et is (a rapidot már nem).
Mi valamikor 412-es Fendt-hez vettük a rapidot, csak kiderült, hogy a 6920S-es JD jobban fogyaszt vele, majd ettől örökölte el az utóda. Ehhez már majdnem kicsi, előbb-utóbb kicseréljük majd...
25067 hozzászólás
Válasz #9513. hozzászólásra
Elég annak a Ferga.
Ez nemtudom hogyan fogja bírni... illetve majd lasabban
Válasz #9517. hozzászólásra
16 lityó / heki sok?
Válasz #9514. hozzászólásra
ááá hevederes kiesett mert mert....
mert ha bajvan akkor sokkal cumibb vele mint a kerekessel, szerelni szétszedni trélerezni izééééé
Jólenne az de ÚJBAN! ami tiszta lappal indul és minden pászos rajta.
Majd egyszer.
Válasz #9514. hozzászólásra
Ezen hátsó lesz mint régen a G-35-ön.
Az a baj hátul a hárompont nem orsóval állítható hanem betétes megoldású, így sokat nemlehetlesz vele rövidtárcsázni mert megfogja enni az emelőszárakat illetve a koptatókat.
Válasz #9509. hozzászólásra
De , hogy jön most ez a hevedereshez ?
Válasz #9510. hozzászólásra
a 6.2 IH-t a 3traki most már elhúzza.
Nálunk a 8100-es Raabe vf 5 húz 50-es fogásba.
Az kizárt , azt csak a fergák birják
KÍváncsi vagyok bírja e az 5-ös rabe ekét
Válasz #9459. hozzászólásra
VÉLETLENSZERŰEN DE EZ LETT.
8110-es gépezet.
Nem rossz. Kicsit sovány a fergához képest, kisebb parton is csak hőköl a tárcsa előtt dehát ezvan ez gyengébb. Jah meg be is pattogott ittott pedig hátul hosszútengős+duplakerekekkel van
Válasz #9507. hozzászólásra
Látszik hogy fórumon nevelkedett...
Válasz #9506. hozzászólásra
Dobot csontot az ebeknek....Nesztek !! Rágódjatok !!!
Válasz #9504. hozzászólásra
Azt csak megszokásból, hogy beletaláljon...
Nem kicsit tudom elképzelni hogy itt van rejtve és röhög a markába...
Válasz #9497. hozzászólásra
POWER SHIFT TRANSMISSION
Magyarul terhelés alatt kapcsolható sebességváltó,15 előremeneti,4 hátrameneti fokozattal.
Ez a 4650-es váltója.
Válasz #9502. hozzászólásra
De valami pirosat rakott az ajtóra.
Válasz #9502. hozzászólásra
vagy vesz egy benzinkutat is
Válasz #9501. hozzászólásra
Végre megjött az esze
Válasz #9499. hozzászólásra
Vagy vált Ő is divat...
Válasz #9498. hozzászólásra
meg a gyíkot, most már az is hosszabb :):)
(nah ezt töröld ki, pernahajder)
Válasz #9496. hozzászólásra
Vajon MFPisti kitörölte már a számát a telójából !!??...........
Válasz #9496. hozzászólásra
Válasz #9495. hozzászólásra
4650 ben is a szomszédban ha jól láttam 16/4 full power van, de hát az amerikai
Válasz #9478. hozzászólásra
Az inasok, sem mehettek haza, fényezik a gépet, fotózásra.
Válasz #9492. hozzászólásra
Lehet hogy van olyan is, nekünk 16.
Válasz #9491. hozzászólásra
gondolom a 6000 sekben is ezért van egy kulisszás váltó mert rém egyszerű és olcsó amire tettek egy 4es powert ami megint nem lehet túl drága... a kis mindenes gépedben pedig nem ritka 24es váltó már jobban felszereltekben, ami kell is ha minden munkát az csinál...
Válasz #9485. hozzászólásra
A powerquad mechanikus váltó 4 terhelés alatt kapcsolható fokozattal. Az autoquad ugyanez, csak automata kapcsolás funkcióval, az autopower pedig fokozatmentes...
Válasz #9490. hozzászólásra
Vagy 18, nem ???
Válasz #9488. hozzászólásra
szerintem meg egyszerűen drága, és egy kicsi gép árát nagyon megdobná...
a másik lehetőség, hogy fizikailag is nagy, és nem nagyon férne kisebb gépben...
Válasz #9489. hozzászólásra
16/4 vagyis a mienk.
Válasz #9488. hozzászólásra
Miért, a full powershift váltó az hány fokozatos?
Válasz #9486. hozzászólásra
Igen, nagy gépbe való. A kisebbekbe több variáció kell a munkák miatt.(vetés,műtrágyasz.,kaszálás,sodrás,bálázás,palánta,vegyszer stb....)
Gondolom én....
Értem a problémát, nekem annyira nem hiányzik az autopowr, a mi gépeink váltójában csak az zavar nagyon hogy egyes tartományok legalsó fokozatait megelőzi az alsóbb tartomány felső fokozata(i), így hiába lehet tartományon belül terhelés alatt kapcsolni, ha nem akarok kettőt majdnem mindig tartományt is kell váltani.
Valakitől meg akartam már néha kérdezni, ami kicsit egy ideje visszajön az agyamban mindig: A full PowerShift-ből miért van olyan kevés? Mi lehet az az ok amiért azt nem rakták annyi gépbe bele?
PowerQuad, AutoQuad ezekkel Dunát tudnánk rekeszteni, de vajon a full PowerShiftből miért nem?
Vagy nem olyan takarékos váltó mint ezek és a nagy gépnél ez a szempont mindegy csak húzza bődületesen az ekét és akkor meg is válaszoltam magamnak a kérdést?
vagyis a fokozatmentes. Az autoquad nem fokozatmentes, vagy igen?
Amiről te beszélsz az az autopower nem?
Válasz #9480. hozzászólásra
A powerquad váltónál a tartományváltás 13 km/h-nál van. Vagy C tartományban dolgozol, és ott a C4 tud 13,5-et 21000 körül, vagy átteszed D1-be, ott megvan a 14 km/h úgy 1800 körül, azonban a fordulóknál nem tudsz visszaváltani. Ha viszont C tartományban akarsz dolgozni 1600-1700 fordulattal, akkor alig megy 11,5 km/h-val...
fokozatmentesnél a váltókarral beállítod, hogy menni akarsz 15 km/h-val, és a gép ejti magának a fordulatot addig, amíg tudja. Ha kell a kraft, akkor ad még neki, ha már nem, veszi el újra, de a haladási sebességed állandó. Ha lassítanod kell, akkor húzod vissza a váltókart, és kész, a fordulatod csak 1400 körülig esik, így a nyomatékod állandóan megmarad.
Mechanikus váltónál nem megy így, ott ha haladnál mondjuk 14-el 1700 fordulaton, és jönne egy part, akkor hiába taposod a gázt, nem áll rendelkezésre több erő, mert azzal egyszerre gyorsítani is akarna. Ha mondjuk beleérsz egy rosszabb részbe, (görcsök, vagy sár, stb) akkor sem tudsz lassítani, mert ha ejted a sebességet, akkor esik a fordulat is, és ha aláesik a nyomatékcsúcsnak, akkor egyszerűen lefullad. Visszakapcsolási lehetőséged pedig nincs...
A Powerquad és az Autoquad kozot csak annyi a kulombség hogy van egy auto gomb amit ha benyomsz akkor a gép választja a 1-4 fokozatokat? Amugy ugyan az? Szokta valaki használni az autot? Melyik a jobb vagy strapabirobb?
Válasz #9458. hozzászólásra
Arra leszek kíváncsi, hogy milyen a piros a ződhöz képest vagy fordítva...
Válasz #9477. hozzászólásra
Ezt nem vágom,mit nem tudnál, fokozatos váltóval megcsinálni? a 1500min/1-15km/h nem jönne össze?
Válasz #9478. hozzászólásra
Az biztos hogy nincs itt... Szerintem beleült és azóta ki sem akar szállni belőle. vagy villany fénynél festi át épp a pirosat zőőődre.
Válasz #9473. hozzászólásra
szerintem már hegeszti föl rá a 6,2-es ih-t, mer milen fain lesz az, ha könnyebben fordul vele
vagy leszabta a ferga hátulját, mer összeakasztották a két gépet, hogy hulljon a férgese
Válasz #9449. hozzászólásra
A mi kis JD-nk nem olyan kicsi, mert 7430-as (170/200 LE). Ez könnyedén fut a 3 m-es rapiddal is, a legtöbb esetben 1600-1700-as fordulaton kotyog 15 km-es sebességgel. Ezt azonban csak az autopower-al tudod megcsinálni, ugyanez nem megy hagyományos váltóval, oda már nem kell ennyire túlgépesíteni...
Ez könnyedén vinné a 4m-es mechanikust, vagy a 4,5-es pneus rapidot is, még a 6 m-es Spirit-et is (a rapidot már nem).
Mi valamikor 412-es Fendt-hez vettük a rapidot, csak kiderült, hogy a 6920S-es JD jobban fogyaszt vele, majd ettől örökölte el az utóda. Ehhez már majdnem kicsi, előbb-utóbb kicseréljük majd...
Nála már sosem tudni. De nagyon sanda a mosolya, azért remélem hogy nem...
Remélem is.
Válasz #9472. hozzászólásra
A másikat!
Válasz #9458. hozzászólásra
Kamuzik..........
Válasz #9471. hozzászólásra
A hirdetésben a 4.5-ös mill, üzemóra állapot, megérné, megnézni?
Válasz #9443. hozzászólásra
Ahhan!
pffff jól belenyúlt...