Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR404.69 FtUSD389.71 FtCHF430.48 FtGBP484.73 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Voltam ma iskolában Sanyi bácsi Csak nem sokat. Holnap is megyek egy délutánra, otthon nem tudom hogy áll a nagy helyzet. Állítólag esőre áll a dolog, erről mit tudsz? Apám melózik szóval földön ő sem igazán jár most, ha minden jól megy holnap elvetik a búzát és azzal is végeztek. Aztán egyelőre áll a munka ha minden igaz, majd szántásra készülünk.Szerviz, motorolaj cserék, esetleg néhol egy egy sor tárcsa. Meg van még pár darab föld most kilátásban és várjuk mi lesz velük. Előző évekhez képest nagyon előre vagyunk most. Szóval csak ilyen lájtosan.
Az az. A John Deere-nál kétféle rugózott mellső híd van:
-TLS (Triple Link Suspension): ez tulajdonképpen egy rugózott merevhíd, számítógép vezérlésű hidropneumatikus rugóegységgel. Magyarul van rajta 3-4 hidraulika akkumulátor, amit mágnesszelepek nyitogatnak össze a felfüggesztés munkahengereivel, mindig az aktuális igénynek megfelelően. Állandó üzemű, tehát talajmunkához sem kell kikapcsolni (sőt), nem úgy mint az egyszerűbb másolatokat. Maga a futómű legjobban egy fordított Dedion és egy sima merev híd ötvözéséből született.
-ILS (Independent Link Suspension) ez egy igazi kettős-keresztlengőkaros felfüggesztést takar, tehát egymástól teljesen függetlenül tudnak elmozduni a mellső kerekek. Maga a rugózási elv hasonló mint az előzőnél, csak itt természetesen kerekenkénti szabályozás van.
Aztán vannak még olyan betűkódok, hogy:
-HCS (Hydraulic Cab Suspension) hidropneumatikus fülkerugózás. Ennél a Plus-osok hidraulikus keresztstabilizátort is tartalmaznak.
-HMS (Headland Management System) szántóföldi forduló automatika
-iTec Mint az előző, csak fejlettebb (GreenStar kompatibilis)
-ItecPro - az előző kiegészítve azzal, hogy a fordulókban is kormányozza a gépet. Magyarul teljes szántóvégi forduló végrehajtás kezelői beavatkozás nélkül
Oké hogy alkalmazottként. Mondjuk személy szerint is úgy vagyok hogy magamnak is kényelmes gépet vennék, de nem 100 lovasat 24 milláért. Ha nem ennyi lenne nekem is az kellene főleg, de mint aki a sajátját csinálja így inkább a szóráskép érdekel, utána a kényelem. Ha lenne mit kiszórni rá akkor párhuzamba mennének a dolgok.
Viszont amióta van otthon ződ azóta én is inkább abban ülnék egésznap.
Lexarom alkalmazott ként , hogy milyen a szórásképe a permetezőnek és jól dolgozik e ...
Nekem az a lényeg , hogy kell egy két JD a portára aktív üléssel , fülkerugóval , MP3 cd -vel, hogy ne rázzon és vigyorogva tisztán száljak ki belőle munka végén is !
Jó jó presztizs... De az, hogy növényápolásra vegyen valaki br. 24 milláért gépet... pénzt nem adnék a kezébe többet. Túl sok felesleges van neki belőle.
Hasonló kombinációkat láttam én is. De én az mtz-s permetezőre szavazok
ez azt jelenti, hogy a 100 lovas kategória ára is felmegy 10-20%-al?
akkor egy fullos 4 hengeres nagyon közel lesz a 100 e euróhoz?
amit most láttam rekord az egy 6330 volt 79 ezerért
Lesz.
Januártól már csak it4-es motorokat lehet gyártani, így azután már csak annyi 6030-ast tudnak gyártani, amennyi motort még le tudnak idén gyártani/raktározni.
Várható típusok/lóerők (bár ez még nem a végleges lista volt):
6100R, 6110R, 6125R, 6130R, 6140R, 6150R és a már megjelent 6170R, 6190R, 6210R
Egyik ismerősnek volt 6910 kités gépe és rugózott hidas volt illetve a 1-4 ig terhelés alatt kapcsolható a kis karral hogy most sebességet illesztett vagy nem azt már nem tudom....
Elektronikus irányváltó és fokozatváltás csak a Plus-osokban van. A sima Power Quad teljesen mechanikus.
A Plus legnagyobb előnye nem az elektronikus kapcsolás, hanem a fokozatillesztés: azaz ha mondjuk C4-ből fölteszed E-be, akkor nem E4-et kapcsol, hanem E1-et. Ami a haladási sebességhez és a motorfordulathoz illik.
Mindezt csak azért, mert a 00-ásban mintha még a sima lenne.
25068 hozzászólás
Válasz #9167. hozzászólásra
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Most találtam róla képet, tényleg nem sok lengő kar van
Válasz #9168. hozzászólásra
![smile nonono](/oldforum/images/smiles/nonono.gif)
,egész jó idő van volt, betonoztam, most meg megyek az uszodába a gyerekért.![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
Eső...
Válasz #9165. hozzászólásra
Csak nem sokat. Holnap is megyek egy délutánra, otthon nem tudom hogy áll a nagy helyzet. Állítólag esőre áll a dolog, erről mit tudsz?
Apám melózik szóval földön ő sem igazán jár most, ha minden jól megy holnap elvetik a búzát és azzal is végeztek. Aztán egyelőre áll a munka ha minden igaz, majd szántásra készülünk.Szerviz, motorolaj cserék, esetleg néhol egy egy sor tárcsa. Meg van még pár darab föld most kilátásban és várjuk mi lesz velük. Előző évekhez képest nagyon előre vagyunk most. Szóval csak ilyen lájtosan. ![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Voltam ma iskolában Sanyi bácsi
Válasz #9164. hozzászólásra
Szó szerint valóban így lehetne fordítani (TLS), de közel sem az. Pl. nincs benne három lengőkar ;)
Válasz #9163. hozzászólásra
Az az. A John Deere-nál kétféle rugózott mellső híd van:
-TLS (Triple Link Suspension): ez tulajdonképpen egy rugózott merevhíd, számítógép vezérlésű hidropneumatikus rugóegységgel. Magyarul van rajta 3-4 hidraulika akkumulátor, amit mágnesszelepek nyitogatnak össze a felfüggesztés munkahengereivel, mindig az aktuális igénynek megfelelően. Állandó üzemű, tehát talajmunkához sem kell kikapcsolni (sőt), nem úgy mint az egyszerűbb másolatokat. Maga a futómű legjobban egy fordított Dedion és egy sima merev híd ötvözéséből született.
-ILS (Independent Link Suspension) ez egy igazi kettős-keresztlengőkaros felfüggesztést takar, tehát egymástól teljesen függetlenül tudnak elmozduni a mellső kerekek. Maga a rugózási elv hasonló mint az előzőnél, csak itt természetesen kerekenkénti szabályozás van.
Aztán vannak még olyan betűkódok, hogy:
-HCS (Hydraulic Cab Suspension) hidropneumatikus fülkerugózás. Ennél a Plus-osok hidraulikus keresztstabilizátort is tartalmaznak.
-HMS (Headland Management System) szántóföldi forduló automatika
-iTec Mint az előző, csak fejlettebb (GreenStar kompatibilis)
-ItecPro - az előző kiegészítve azzal, hogy a fordulókban is kormányozza a gépet. Magyarul teljes szántóvégi forduló végrehajtás kezelői beavatkozás nélkül
hirtelen ennyi jutott eszembe :o)
Válasz #9164. hozzászólásra
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Se vetés, se suli, csak lógunk a neten?
Válasz #9162. hozzászólásra
Triple Link Suspension. Három lengőkaros független felfüggesztés vagy rugózott első híd közismerten ahogy Pittix is mondja.
Válasz #9162. hozzászólásra
TLS = rugózott első híd (de nem 100%)
Mit jelent ,hogy TLS???
Válasz #9158. hozzászólásra
Oké hogy alkalmazottként. Mondjuk személy szerint is úgy vagyok hogy magamnak is kényelmes gépet vennék, de nem 100 lovasat 24 milláért. Ha nem ennyi lenne nekem is az kellene főleg, de mint aki a sajátját csinálja így inkább a szóráskép érdekel, utána a kényelem. Ha lenne mit kiszórni rá akkor párhuzamba mennének a dolgok.
Viszont amióta van otthon ződ azóta én is inkább abban ülnék egésznap.
Válasz #9160. hozzászólásra
Most nincs belőle,de ha lesz majd mutatom, de van más.
Válasz #9158. hozzászólásra
Muti melyik az !
De valószínű...
Válasz #9156. hozzászólásra
Én meg nem !
Lexarom alkalmazott ként , hogy milyen a szórásképe a permetezőnek és jól dolgozik e ...
Nekem az a lényeg , hogy kell egy két JD a portára aktív üléssel , fülkerugóval , MP3 cd -vel, hogy ne rázzon és vigyorogva tisztán száljak ki belőle munka végén is !
Válasz #9118. hozzászólásra
![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
LALA'
Megköszönném a részletes infot...
pitbullali kukac citromail.hu
Válasz #9154. hozzászólásra
Jó jó presztizs... De az, hogy növényápolásra vegyen valaki br. 24 milláért gépet... pénzt nem adnék a kezébe többet. Túl sok felesleges van neki belőle.
Hasonló kombinációkat láttam én is. De én az mtz-s permetezőre szavazok
Válasz #9154. hozzászólásra
![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
az első verzió ésszerűbb.
igen sok mtz-n van olyan.
Válasz #9153. hozzászólásra
sőt olyan mtz-t is láttam már aminek a greenstar ott viritott a tetjén
Válasz #9152. hozzászólásra
![smile wink](/oldforum/images/smiles/wink.gif)
![smile wink](/oldforum/images/smiles/wink.gif)
a presztízs az sokaknak többet ér bárminél
láttam én már 80 as mtz-t 15 millás permetelővel meg láttam 6930-ast 200 e ft-os ekével
melyik a jobb?
Válasz #9145. hozzászólásra
![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
Mennyiiiiii?
Két ugyanakkorát veszek más márkából. Hiába zöld meg hiába jó (ami nem is annyira jó), de akkor is. Az életbe ki nem termeli az árát.
Válasz #9148. hozzászólásra
tettek bele jó sok mindent! :))))))
elég hamar ráuntak! :)
Válasz #9147. hozzászólásra
jaaaaa! :))))))
hát,biztosan ha sok "kütyü" van benne,akkor akkörülig elmehet az ára.
Válasz #9146. hozzászólásra![smile tonguep](/oldforum/images/smiles/tonguep.gif)
![smile tonguep](/oldforum/images/smiles/tonguep.gif)
[link1]
se volt aprópénz
Válasz #9146. hozzászólásra![smile tonguep](/oldforum/images/smiles/tonguep.gif)
EZ
se volt aprópénz
Válasz #9146. hozzászólásra
asszem bruttóba volt annyi nettóba olyan 65 volt ...de akkor is
Válasz #9145. hozzászólásra
Annak aranyból volt a kormánya??????
Válasz #9144. hozzászólásra
![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
ez azt jelenti, hogy a 100 lovas kategória ára is felmegy 10-20%-al?
akkor egy fullos 4 hengeres nagyon közel lesz a 100 e euróhoz?
amit most láttam rekord az egy 6330 volt 79 ezerért
Válasz #9123. hozzászólásra
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20111025162741_Screen_shot.jpg)
Lesz.
Januártól már csak it4-es motorokat lehet gyártani, így azután már csak annyi 6030-ast tudnak gyártani, amennyi motort még le tudnak idén gyártani/raktározni.
Várható típusok/lóerők (bár ez még nem a végleges lista volt):
6100R, 6110R, 6125R, 6130R, 6140R, 6150R és a már megjelent 6170R, 6190R, 6210R
Még "mél" jöhett![smile wink](/oldforum/images/smiles/wink.gif)
Válasz #9141. hozzászólásra
Ok.
Válasz #9138. hozzászólásra
mél megy
Válasz #9139. hozzászólásra
szessz=lessz
Lehet hogy az szessz belőle valamikor![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
Válasz #9137. hozzászólásra
Helyes!
Válasz #9136. hozzászólásra
Újat is.
Válasz #9135. hozzászólásra
Új gépet is tudsz LALA??
Vagy csak a használtban van a biznisz??
Válasz #9134. hozzászólásra
de még milyen meglepetéseket okozna az ajándék átvétele után! Tiszta öröm lenne!
Válasz #9133. hozzászólásra
ez ajándék ennyi pénzért
Válasz #9131. hozzászólásra
no hátha
Válasz #9131. hozzászólásra
akkor megkeresem neked :)
Válasz #9130. hozzászólásra
azért kíváncsi vagyok ám a lelakottra:)
Válasz #9129. hozzászólásra
![smile nonono](/oldforum/images/smiles/nonono.gif)
Akutyafáját! :(
Láthattál volna egy siralmasan lelakott masinát.
Válasz #9128. hozzászólásra
nem jó a link de elhiszem neked
Válasz #9127. hozzászólásra
IItt a 4-ik képen látható.
Válasz #9126. hozzászólásra
Én azt hittem az csak 20-astól van hoppá...
Válasz #9125. hozzászólásra
A plus,a tartomány váltó kar tetején gombokkal,illetve a 3 pont vezérlő előtt levő kapcsolóval váltja a powert.
Válasz #9124. hozzászólásra
Egyik ismerősnek volt 6910 kités gépe és rugózott hidas volt illetve a 1-4 ig terhelés alatt kapcsolható a kis karral hogy most sebességet illesztett vagy nem azt már nem tudom....
Válasz #9121. hozzászólásra
Válasz #9109. hozzászólásra
6910,power-qad-plus váltóval,rug híddal
Innen indult a dolog.......
tehát a plus-ról van szó.
kite-s gépekben csak a 6910S-ben láttam ilyet.
Válasz #9122. hozzászólásra
Lesz?
Válasz #9121. hozzászólásra
Kesz kisebb 6R is?
Válasz #9120. hozzászólásra
Elektronikus irányváltó és fokozatváltás csak a Plus-osokban van. A sima Power Quad teljesen mechanikus.
A Plus legnagyobb előnye nem az elektronikus kapcsolás, hanem a fokozatillesztés: azaz ha mondjuk C4-ből fölteszed E-be, akkor nem E4-et kapcsol, hanem E1-et. Ami a haladási sebességhez és a motorfordulathoz illik.
Mindezt csak azért, mert a 00-ásban mintha még a sima lenne.