Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR404.69 FtUSD389.71 FtCHF430.48 FtGBP484.73 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #9067. hozzászólásra
A claas kombájn is elcsavarta a fejedet a nyáron!
És lehet olyan helyről venni sötétzöldet,ahonnan szervízdíj nélkül is megnézik azonnal,ha baja van! No de mindenki olyat vesz,amelyik neki tetszik!!!!!
Válasz #9066. hozzászólásra
jóóóóóóók az NH kombájnok! Ez köztudott!
A múltkor nyergeltem egy TX-66-ot,megtetszett a kezelése egyből. (és az már nem mai gyerek..)
Van most egy CX 17m-ért,inkább ezt vennék mint egy "fortiát"...A Bábolnákat tele rakja akkár több napra is kuoricából...(JD-ben 9560WTS van ennyiért ,az úgye méretben is fele ekkora
Ennek egy része igaz Drenthe, de felhígult már ez a dolog valamikor az utolsó 8300-as kiadása óta.
Meglepő, hogy nagy cégek akik világ életükben JD-sek voltak, újgép beszerzésük mégsem az lett már...
Feco jól teszi hogy körülnéz! Nekem nem fáj ha valaki zöld gépet vesz, nekem is teccenek a nagy 8000-sek, de ugyanolyan szintű gépeket kapsz más gyártótól is simán.
Plusz aki felénk zöld gépet vesz csak a baja van mert ha nem fizet szervíz általány díjjat akkor kb alig jönnek ki megnézni a gépedet, nincs annyira toppon lévő szervízes sem mint másfelé ahol sokkal erőteljesebb hagyomány a Johndeere, nincs kihez nyúlni ha baj.
Az meg nem vígasztal hogy jól javítják a konstrukciós hibákat, ez szerintem alap dolog amikor 30-40-50milláért vásárol komoly gépet egy ember vag cég.
Én egy 8295R-en meg is forgattam gondolataimat, de mivel a 7R-es modellek is ottkörül vannak vagy már drágábbak mint más gyártó nagy 8000-es gépei, plusz hozzávéve az előző helyzetet, így sosem lesz.
Mert azok a legjobbak .
-értékállók
-strapabírók
-van hozzá alkatrész
-több szerviz
-egyre rövidebb szerviz ciklusok(nagyon komoly szűrők és olajok)
-a múlt
-saját GPS rendszer(akár komplett termék palettához is)
-végtelen innováció
-az igényesség
-rugalmas konstrukciós hiba elhárítás
-és mert összességében erről hallani a legkevesebb rosszat...
Mi kaptunk egyet kipróbálni, és annyira megteszett, hogy nem is engedtük továbbvinni...
A permetezőkből a 700-as olyan, mint a többi, a 800-as viszont tetszik! Ha egyszerűbb dologban gondolkodik valaki, akkor bármelyiket lehet választani, mert mind ugyanazt tudja, de pl. a JD-nél a Twin-Fluid rendszer már elég egyedi, és tetszik! Vagy a GS-integráltsága szintén tetszik...
700-ast nem vennék, mert azonos tudású gépet szerintem lehet venni olcsóbban is, de a 800-as már komoly cucc, ha annyit szánnék permetezőre már azt venném!
Nem gondolkozok csak abban. Rendszerint körbe járjuk a lehetőségeket, most legutóbb versenyben volt a Fendt és a Claas is, de végül a JD lett a nyerő...
(sőt most pl. a JD után Claas teleszkópost vettünk)
Ěn nem rég voltam az uj john deere-rok bemutatoján. Nem semmi tágas a kabinja. De az ára na az kicsit vagyis nagyon magas. Kozel sincs a 100-hoz joval tobb. Habár ez fulos volt de akkor is igen elszabadultak az árak.
Hirtelen csak a 6020-as adatait találtam meg, de nagyságrendi eltérés nem lehet. Szóval a 460/85R38-as hátsó kerekekkel beállítható nyomtávok:
1598, 1628, 1724, 1754, 1794, 1824, 1928, 1958, 1990, 2028
Ez igaz lenne akkor, ha be lehetne állítani 1524-es nyomtavot. De ezzel a gumival vagy ki sem lehet rakni, vagy nagyon kicsi ter marad a legfek tartálya vagy a sárvedo mellett. Jellemzően 1620-as vagy 1650-es nyomtavokat használnak, így jön ki a 7-8 cm a kulso soron mellett.
Es akkor meg nem volt szó a gumiabroncsok belapulasarol...
Sormuveleshez a 380-as vagy a 420-as abroncsok az idealisak! (vagy méginkább 380 ikerben, tengelyről)
viszi a négy fejet attól füg mennyire kötött a talaj!kb. 30 cm mélyen fogja húzni 7-8 km. órával.
amúgy a motor erős a súlya nincs meg a 4 fejhez ezeknek a trakiknak-/6900/
Nincs, de csábító a 6 henger és a vele járó tartalék teljesítmény, stb..... De ha van valahol valami jó füles 6600-ra vagy 6610-re azt szívesen hallgatom!
Nincs olyan, hogy "gyári kerék". A kereskedő/importőr választott rá a 8-10 féle gyári lehetőségből valamit, ami az adott igényeknek megfelel.
Ha KITE-s gép, akkor jó eséllyel 460/85R38 van rajta hátul, amivel - ha kicsit necces is, de - be lehet menni a sorba. Bár annál csupán 7-8 cm-re lesz a a gumi széle a sor középvonalától. Magyarul vetni jó, sorközművelni határeset. Bár én ismerek olyat, aki azzal csinálja.
JD6900 milyen ekét bír hármas rábawerk vagy mehet neki a négyes is???A négyes valmelyik márkában jóbb lenne mert azt vihetbé a 4955 -ös is a Condor helyett...Cak régebbi traktorba gondolkozok az újból nem kell egy sem...Angliából hozok magmnak valmi 6900-hoz hasonlót ...Igaz nics légfék azokon,de majd lesz,rajt csak elöbb dolgozza ki az árát...
Válasz #9027. hozzászólásra
Találtál valamit a szűrőben???
Én sajnos nem tudok másnak javítani,csak magamnak,ugyanis hibás gépeket vásárolok,és csinálom őket,aztán eladóak.Bérmunkázni is járok,mindig épp azzal a géppel ami elkészült,és még nem kelt el.
Nagyon sok dolog okozhatja a problémádat,van pár dolog amit érdemes megnézni,ha nem találod meg a hibát,akkor meg szét kell borítani a gépet.
Tegnap megvolt az első hibajelenség a 6930-nál,3200 óránál.Reggel a tankolásnál megdöbbenve észleltük,hogy mikor tele löktük szakad a gázolaj a tank környékéről.Gyors vissza a műhelybe,60 liter leszív és megállt a folyás.Ekkor egyértelművé vált hogy a tankkal van a gáz valahol.Nagy kerék le,gázolaj ki(320L),tank ki,és már meg is van a hiba,kirepedt a tank a leszorítópánt alatt1 picit nagyon meghúzták a pántot a gyárban.Irány a műanyag hegesztő(még éppen dolgozott)kb. 1 percig tartott a javítás,és 1000 Huf-ba került,és fél napi szerelésbe.Tank vissza,gázolaj vissza,kerék vissza és kész.Már nem volt kedvem visszamenni szántani,ezért jó hazamentem és vasárnapot csináltam
Válasz #9022. hozzászólásra
Hali!
Ha tényleg nem értessz hozzá,inkább ne piszkáld!
Szerintem komoly baja van a gépnek,de nem akarok vészjósló lenni:( Valószínűsítem hogy a váltó zúgás,és a hidraqulika nem megfelelő működése összefügg,valami elszállhatott a váltóban,vagy a hátuljában és nincs meg a nyomásod valahol:(
Azért mielött bármit csinálsz vele,az első TRANS feliratu szűrőt leveheted,és megnézheted mi van benne!
A váltókar is valószínü a rendszerben keringő fémszennyeződés miatt szorul!
Amíg nem tudod mi a baja,ne nagyon közlekedj vele!
a szervo akadozik,a valto zug es szoros a sebvalto,es a hatso hidaulikaja is osszevissza dolgozik. szakemberre mar tobb mint egy hete varunk es meg nem jott.
25068 hozzászólás
Válasz #9067. hozzászólásra
A claas kombájn is elcsavarta a fejedet a nyáron!
És lehet olyan helyről venni sötétzöldet,ahonnan szervízdíj nélkül is megnézik azonnal,ha baja van! No de mindenki olyat vesz,amelyik neki tetszik!!!!!
Válasz #9066. hozzászólásra
jóóóóóóók az NH kombájnok! Ez köztudott!
A múltkor nyergeltem egy TX-66-ot,megtetszett a kezelése egyből. (és az már nem mai gyerek..)
Van most egy CX 17m-ért,inkább ezt vennék mint egy "fortiát"...A Bábolnákat tele rakja akkár több napra is kuoricából...(JD-ben 9560WTS van ennyiért ,az úgye méretben is fele ekkora
Ennek egy része igaz Drenthe, de felhígult már ez a dolog valamikor az utolsó 8300-as kiadása óta.
Meglepő, hogy nagy cégek akik világ életükben JD-sek voltak, újgép beszerzésük mégsem az lett már...
Feco jól teszi hogy körülnéz! Nekem nem fáj ha valaki zöld gépet vesz, nekem is teccenek a nagy 8000-sek, de ugyanolyan szintű gépeket kapsz más gyártótól is simán.
Plusz aki felénk zöld gépet vesz csak a baja van mert ha nem fizet szervíz általány díjjat akkor kb alig jönnek ki megnézni a gépedet, nincs annyira toppon lévő szervízes sem mint másfelé ahol sokkal erőteljesebb hagyomány a Johndeere, nincs kihez nyúlni ha baj.
Az meg nem vígasztal hogy jól javítják a konstrukciós hibákat, ez szerintem alap dolog amikor 30-40-50milláért vásárol komoly gépet egy ember vag cég.
Én egy 8295R-en meg is forgattam gondolataimat, de mivel a 7R-es modellek is ottkörül vannak vagy már drágábbak mint más gyártó nagy 8000-es gépei, plusz hozzávéve az előző helyzetet, így sosem lesz.
Válasz #9065. hozzászólásra
Na ugye ! Csak elő kell venni rá a jurókat és biztos lehetsz benne hogy jó befektetést csinálsz.
Egyébként az előbbieket a traktorokra és a munkagépeikre + az önjáró permetezőire értettem ! Kombájn fronton más a helyzet szerintem .
Kombájn nálam a LEXION , NH CX , NH CR és kifújt...
Válasz #9064. hozzászólásra
ez a büdös nagy helyzet ha tetszik ha nem
Válasz #9058. hozzászólásra
Mert azok a legjobbak .
-értékállók
-strapabírók
-van hozzá alkatrész
-több szerviz
-egyre rövidebb szerviz ciklusok(nagyon komoly szűrők és olajok)
-a múlt
-saját GPS rendszer(akár komplett termék palettához is)
-végtelen innováció
-az igényesség
-rugalmas konstrukciós hiba elhárítás
-és mert összességében erről hallani a legkevesebb rosszat...
Szerintem...
Válasz #9061. hozzászólásra
én nem veszek semmit
csak agyalgatok ideoda ösznyevisznya hehehe
megsimoggattam ma 1pár jdt oszt villannak be a kérdések a simogatások hatására
Válasz #9060. hozzászólásra
Mi kaptunk egyet kipróbálni, és annyira megteszett, hogy nem is engedtük továbbvinni...
A permetezőkből a 700-as olyan, mint a többi, a 800-as viszont tetszik! Ha egyszerűbb dologban gondolkodik valaki, akkor bármelyiket lehet választani, mert mind ugyanazt tudja, de pl. a JD-nél a Twin-Fluid rendszer már elég egyedi, és tetszik! Vagy a GS-integráltsága szintén tetszik...
700-ast nem vennék, mert azonos tudású gépet szerintem lehet venni olcsóbban is, de a 800-as már komoly cucc, ha annyit szánnék permetezőre már azt venném!
Válasz #9060. hozzászólásra
Hecci!
A múltkor még occsó spriccelőt akartál venni! Nyertél a lottón?
Válasz #9059. hozzászólásra
aha normális ember szimatol előtte persze
claas mivel több a többinél?
jd vont. permetezők milyenek szted?
Válasz #9058. hozzászólásra
Nem gondolkozok csak abban. Rendszerint körbe járjuk a lehetőségeket, most legutóbb versenyben volt a Fendt és a Claas is, de végül a JD lett a nyerő...
(sőt most pl. a JD után Claas teleszkópost vettünk)
Fecó
miért gondolkozol
miért gondolkozni
CSAK JDkben?
Ez a kérdés villant be máma bizonyos behatásokra....
Válasz #9049. hozzászólásra
Még jó hogy lehet kapni
7230!!!!
Bocsi elirtam!!
Válasz #9051. hozzászólásra
Lehet ez is annyiba kerül...
Ezaz
Válasz #9053. hozzászólásra
Sajnos nagy az isten állatkertje!
Válasz #9052. hozzászólásra
láttam már olyat is,hogy a 8100 ást lefestették és 8410-es matricát tettek rá
2 hét alatt eltünt a kereskedésböl
Válasz #9051. hozzászólásra
Erre szokták mondani,hogy ennyiért az "átírás" is ingyen van
Válasz #9050. hozzászólásra
kár,hogy olyan nem létezik
7280R a legnagyobb
7320R 113670 Euro
Es jol felszerelt!!!!
Válasz #9047. hozzászólásra
Ěn nem rég voltam az uj john deere-rok bemutatoján. Nem semmi tágas a kabinja. De az ára na az kicsit vagyis nagyon magas. Kozel sincs a 100-hoz joval tobb. Habár ez fulos volt de akkor is igen elszabadultak az árak.
Válasz #9047. hozzászólásra
Válasz #9046. hozzászólásra
a 6210R ára 100 ezer juró körül de inkább fölötte
mennyi pénz lehet most a 7530 utódja ezekből a 7 r-ekből?
Egyáltalán melyik az utódja?
Hmmmmmmmmmmm
variós 7530 mennyivel pézigényesebb buli mint a nyomkodós ?
Válasz #9042. hozzászólásra
Hirtelen csak a 6020-as adatait találtam meg, de nagyságrendi eltérés nem lehet. Szóval a 460/85R38-as hátsó kerekekkel beállítható nyomtávok:
1598, 1628, 1724, 1754, 1794, 1824, 1928, 1958, 1990, 2028
Válasz #9040. hozzászólásra
Ez igaz lenne akkor, ha be lehetne állítani 1524-es nyomtavot. De ezzel a gumival vagy ki sem lehet rakni, vagy nagyon kicsi ter marad a legfek tartálya vagy a sárvedo mellett. Jellemzően 1620-as vagy 1650-es nyomtavokat használnak, így jön ki a 7-8 cm a kulso soron mellett.
Es akkor meg nem volt szó a gumiabroncsok belapulasarol...
Sormuveleshez a 380-as vagy a 420-as abroncsok az idealisak! (vagy méginkább 380 ikerben, tengelyről)
Válasz #9031. hozzászólásra
viszi a négy fejet attól füg mennyire kötött a talaj!kb. 30 cm mélyen fogja húzni 7-8 km. órával.
amúgy a motor erős a súlya nincs meg a 4 fejhez ezeknek a trakiknak-/6900/
Válasz #9036. hozzászólásra
7-8cm?
75-46=29cm
29:2=14,5cm
Válasz #9038. hozzászólásra
Nincs, de csábító a 6 henger és a vele járó tartalék teljesítmény, stb..... De ha van valahol valami jó füles 6600-ra vagy 6610-re azt szívesen hallgatom!
Válasz #9037. hozzászólásra
Ezek szerint még nincs ilyen géped,szerintem Ő azt is tudná hol lehet egy ilyent "össze korzozni"...
Válasz #9036. hozzászólásra
Köszönöm! Valahogy biztos voltam benne, hogy tőled választ kapok!
Válasz #9035. hozzászólásra
Nincs olyan, hogy "gyári kerék". A kereskedő/importőr választott rá a 8-10 féle gyári lehetőségből valamit, ami az adott igényeknek megfelel.
Ha KITE-s gép, akkor jó eséllyel 460/85R38 van rajta hátul, amivel - ha kicsit necces is, de - be lehet menni a sorba. Bár annál csupán 7-8 cm-re lesz a a gumi széle a sor középvonalától. Magyarul vetni jó, sorközművelni határeset. Bár én ismerek olyat, aki azzal csinálja.
John Deere 6600-assal lehet sorközművelni(gyári kerekekkel)? Vagy az már túl széles az ilyen műveletre?
Válasz #9032. hozzászólásra
Fotó pályázatot nyerhetsz.
Válasz #9032. hozzászólásra
Most akkor minden föld végén kerestek egy árkot? Jó megoldás
Milyen az asztal kocsi?????
JD6900 milyen ekét bír hármas rábawerk vagy mehet neki a négyes is???A négyes valmelyik márkában jóbb lenne mert azt vihetbé a 4955 -ös is a Condor helyett...Cak régebbi traktorba gondolkozok az újból nem kell egy sem...Angliából hozok magmnak valmi 6900-hoz hasonlót ...Igaz nics légfék azokon,de majd lesz,rajt csak elöbb dolgozza ki az árát...
Válasz #9027. hozzászólásra
Találtál valamit a szűrőben???
Én sajnos nem tudok másnak javítani,csak magamnak,ugyanis hibás gépeket vásárolok,és csinálom őket,aztán eladóak.Bérmunkázni is járok,mindig épp azzal a géppel ami elkészült,és még nem kelt el.
Nagyon sok dolog okozhatja a problémádat,van pár dolog amit érdemes megnézni,ha nem találod meg a hibát,akkor meg szét kell borítani a gépet.
Válasz #9028. hozzászólásra
Jah,vannak képek is
Tegnap megvolt az első hibajelenség a 6930-nál,3200 óránál.Reggel a tankolásnál megdöbbenve észleltük,hogy mikor tele löktük szakad a gázolaj a tank környékéről.Gyors vissza a műhelybe,60 liter leszív és megállt a folyás.Ekkor egyértelművé vált hogy a tankkal van a gáz valahol.Nagy kerék le,gázolaj ki(320L),tank ki,és már meg is van a hiba,kirepedt a tank a leszorítópánt alatt1 picit nagyon meghúzták a pántot a gyárban.Irány a műanyag hegesztő(még éppen dolgozott)kb. 1 percig tartott a javítás,és 1000 Huf-ba került,és fél napi szerelésbe.Tank vissza,gázolaj vissza,kerék vissza és kész.Már nem volt kedvem visszamenni szántani,ezért jó hazamentem és vasárnapot csináltam
Válasz #9026. hozzászólásra
koszi a segitseget,reggel megnezem a szurot,foglalkozol szervizelessel?esetleg megtudnad javitani a mienket?
Hali!
Ha tényleg nem értessz hozzá,inkább ne piszkáld!
Szerintem komoly baja van a gépnek,de nem akarok vészjósló lenni:( Valószínűsítem hogy a váltó zúgás,és a hidraqulika nem megfelelő működése összefügg,valami elszállhatott a váltóban,vagy a hátuljában és nincs meg a nyomásod valahol:(
Azért mielött bármit csinálsz vele,az első TRANS feliratu szűrőt leveheted,és megnézheted mi van benne!
A váltókar is valószínü a rendszerben keringő fémszennyeződés miatt szorul!
Amíg nem tudod mi a baja,ne nagyon közlekedj vele!
Válasz #9024. hozzászólásra
az semmit se jelent
Válasz #9023. hozzászólásra
200 orat szurocsere ota
hidralika szűrőt megnéztétek?
Válasz #9021. hozzászólásra
a szervo akadozik,a valto zug es szoros a sebvalto,es a hatso hidaulikaja is osszevissza dolgozik. szakemberre mar tobb mint egy hete varunk es meg nem jott.
Válasz #9020. hozzászólásra
mit csinál, vagy mit nem?meg kell nézni milyen kódot irt be,ha a hiba elvan háritva ujra kell kalibrálni. bízd szak emberre ne piszkálj bele .