Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR413.05 FtUSD403.06 FtCHF439.56 FtGBP492.13 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Az is igaz hogy valahonnan el kell indulni az alkudozással, de azért 40-50 milla pluszt rárakni... Igaz hogy az első ilyen gép lett volna a környéken, de mégis csak túlzásnak gondolta mindenki.A Tsz szórja a pénzt néha feleslegesen, de azért ők sem hülyék. Kicsit visszább vettek a nyereség vágyból, de mégse Xerion lett.
ja nemigen változik.
Mtz nem fog beelőzni...hehehehhee
ideiek érdekelnének számokkal.
számokkal ér vlm.t az ilyesmi.
visszamenőleg előtom kotorni a sorrendeket...vlhol megvan.
Nekem inkább az induló 80 a túlzás. annó kíváncsiságból mi is rákérdeztünk, amikor a 936-os és a 8530-as egyaránt 38 körül mozgott, a Xerion 3300-asra azt mondták, hogy olyan 42-25 a vége. Hogy ez hogy lehet első ajánlatban 2x-e a versenytársainak????
Az Axiál néha komolytalannak veszi az ügyfelet, és nevetséges ajánlatokat ad ki a kezéből....
Mondjuk ott azért lehet legózni rendesen, de az akkor is durva különbség. Egy 20-as simán hihető lenne (kerekezés + iker, fülkeforgatás, ahhoz kapcsolódó első-hátsó függesztések/csatlakozók, GPS-es megoldások stb-stb-stb.), de a 40 az túlzás.
Bocs, de nem. Beszéltem azzal, aki tárgyalt a Claassal, vagyis konkrétan az Axiállal. A második ajánlat egy olyan gépről szólt, amit teljesen lecsupaszítottak elektronikailag. Fogalmam sincs, mi az az elektronika, ami ennyit ér egy Xerionban, de az biztos, hogy ezt a két árajánlatot kapták.
Persze nem azt jelenti hogy a Claas megbízhatatlan, de azért bőr van a képén minden cégnek, nem kell őket félteni az eladhatatlan akciós gépek miatt...
Azért a claas is tud alkotni Fater ahol dolgozik ott Xeriont akartak venni. 80 millió+fa(!)-ról indultak. Aztán mikor elkezdtek kacsintgatni a Fendtek fele, hirtelen már 40+fa-ért is tudták volna adni...Azért 50 millát érő elektronika nincs abban se amit ki tudtak volna operálni...
Én most halotam a havertol hogy a fend 936-ot 36 miláért adják !!!!
Egyszerüen nem tudják eladni mert nem megbizható!!!
Mondjuk ezt én látom it a faluban is!!!
A fend gyár leakciózta a gépeit hogy talpon maradhason!!
Ez igy van!!Egy öreg haver egyszer IH kombájnal probálkozot!! Ojan SZ volt hogy a hire ugy elterjedt hogy vagy 10 évig a környéken senki nem mert ven!!
Ez nagyban függ a vetésszerkezettől is. Ott, ahol búza-kukorica bikultúra van, sokkal jobban ki vannak élezve a teljesítmények, mint ahol több növényből áll a vetésszerkezet. Pl. nekünk a 9640i volt, hogy 850 ha-t aratott, mert alig volt más növény, és végigdolgozta a szezonokat. Másik évben meg volt 100 ha árpa, 150 ha repce, 30 ha tavaszárpa, 90 ha olajretek, és 300 ha napra, gyakorlatilag le sem állt a kombájn a szezonok között, úgy mente végig az évet. akkor nekünk is 1300 ha ment bele, pedig még éjszakázni sem nagyon kellett.
25046 hozzászólás
Válasz #3644. hozzászólásra
Az is igaz hogy valahonnan el kell indulni az alkudozással, de azért 40-50 milla pluszt rárakni... Igaz hogy az első ilyen gép lett volna a környéken, de mégis csak túlzásnak gondolta mindenki.A Tsz szórja a pénzt néha feleslegesen, de azért ők sem hülyék. Kicsit visszább vettek a nyereség vágyból, de mégse Xerion lett.
Válasz #3646. hozzászólásra
ja nemigen változik.
Mtz nem fog beelőzni...hehehehhee
ideiek érdekelnének számokkal.
számokkal ér vlm.t az ilyesmi.
visszamenőleg előtom kotorni a sorrendeket...vlhol megvan.
Azok minden évben egyformák..
UK: JD - MF - NH
DE: JD - Fendt -Claas
Fr: Claas - NH - JD
NL: NH - JD - MF
DK: JD - Fendt - Claas
ritkán vannak meglepetések...
Európai eladásokat szerezzetek hapsikáim.
Ki tud?
Hol lehet Bundy????
Nekem inkább az induló 80 a túlzás. annó kíváncsiságból mi is rákérdeztünk, amikor a 936-os és a 8530-as egyaránt 38 körül mozgott, a Xerion 3300-asra azt mondták, hogy olyan 42-25 a vége. Hogy ez hogy lehet első ajánlatban 2x-e a versenytársainak????
Az Axiál néha komolytalannak veszi az ügyfelet, és nevetséges ajánlatokat ad ki a kezéből....
Válasz #3638. hozzászólásra
Mondjuk ott azért lehet legózni rendesen, de az akkor is durva különbség. Egy 20-as simán hihető lenne (kerekezés + iker, fülkeforgatás, ahhoz kapcsolódó első-hátsó függesztések/csatlakozók, GPS-es megoldások stb-stb-stb.), de a 40 az túlzás.
Csak azt tudom hozzáfűzni, hogy a Fendt gyár leáll egy hónapra januárban. Most így néz ki az udvara:
Válasz #3640. hozzászólásra
Bocs, de nem. Beszéltem azzal, aki tárgyalt a Claassal, vagyis konkrétan az Axiállal. A második ajánlat egy olyan gépről szólt, amit teljesen lecsupaszítottak elektronikailag. Fogalmam sincs, mi az az elektronika, ami ennyit ér egy Xerionban, de az biztos, hogy ezt a két árajánlatot kapták.
bocs ez hülyeség
Persze nem azt jelenti hogy a Claas megbízhatatlan, de azért bőr van a képén minden cégnek, nem kell őket félteni az eladhatatlan akciós gépek miatt...
Válasz #3637. hozzászólásra
Azért a claas is tud alkotni Fater ahol dolgozik ott Xeriont akartak venni. 80 millió+fa(!)-ról indultak. Aztán mikor elkezdtek kacsintgatni a Fendtek fele, hirtelen már 40+fa-ért is tudták volna adni...Azért 50 millát érő elektronika nincs abban se amit ki tudtak volna operálni...
Én most halotam a havertol hogy a fend 936-ot 36 miláért adják !!!!
Egyszerüen nem tudják eladni mert nem megbizható!!!
Mondjuk ezt én látom it a faluban is!!!
A fend gyár leakciózta a gépeit hogy talpon maradhason!!
Válasz #3635. hozzászólásra
Akor meg pláne..
Válasz #3634. hozzászólásra
Hát még ha azt írják rá, hogy Fendt :-D
Válasz #3633. hozzászólásra
Igaz..Mert pl: a Nagyobb Ferg komb kibb Drága!!
Válasz #3632. hozzászólásra
nem is biztos, hogy olcsóbb
Válasz #3630. hozzászólásra
az a kis árkülönbség megbóditja az emberekett
Válasz #3630. hozzászólásra
Ez igy van!!Egy öreg haver egyszer IH kombájnal probálkozot!! Ojan SZ volt hogy a hire ugy elterjedt hogy vagy 10 évig a környéken senki nem mert ven!!
Válasz #3629. hozzászólásra
Ja. Valakinek azt is ki kell próbálni, hogy kiderüljön, hogy nem jó (c:
Válasz #3628. hozzászólásra
hadd bizzanak
Válasz #3627. hozzászólásra
De vanak még mindig fanatikusok és különcök akik bizony a maradék 5% ban biznak!!!
Válasz #3621. hozzászólásra
A piac 95%-át ez a 3 márka alkotja
Válasz #3625. hozzászólásra
Ebben az a jó hogy ez nem reklám anyag hanem a vásárlók döntése alapján készült!!
Válasz #3624. hozzászólásra
Így van. De jelenleg mindkét első hely megkérdőjelezhetetlen !
Válasz #3622. hozzászólásra
Enyi jóság biztos van a piacgazdaságban hogy mindenki ojat vesz amijet csak akar!! Mert manapság már nem csak ezt a 3mat választhatja a vevö!!
Koszönöm igy fer a dolog
Claas forever....
Válasz #3620. hozzászólásra
Claas_________247
John_Deere____121
New_Holland___112
Válasz #3616. hozzászólásra
Kombájn adatokat is!!!!!!
Válasz #3618. hozzászólásra
Szia!!
Válasz #3617. hozzászólásra
Helloo mindenki :)
Válasz #3616. hozzászólásra
És a használtan gazdát cseréltekröl se feledkez meg..
November végével (és ebben nincsenek benne a szürkék)
John_Deere_____507
New_Holland____415
FENDT__________208
CASE_IH________189
LANDINI________165
Válasz #3614. hozzászólásra
Igazad van !!!
Hozá lehet még azt teni hogy a saját száritó a legfontosabb a konbájn napi tejesitményébe!!
Ez nagyban függ a vetésszerkezettől is. Ott, ahol búza-kukorica bikultúra van, sokkal jobban ki vannak élezve a teljesítmények, mint ahol több növényből áll a vetésszerkezet. Pl. nekünk a 9640i volt, hogy 850 ha-t aratott, mert alig volt más növény, és végigdolgozta a szezonokat. Másik évben meg volt 100 ha árpa, 150 ha repce, 30 ha tavaszárpa, 90 ha olajretek, és 300 ha napra, gyakorlatilag le sem állt a kombájn a szezonok között, úgy mente végig az évet. akkor nekünk is 1300 ha ment bele, pedig még éjszakázni sem nagyon kellett.
Nálunk 1350ha van 1 db john deere W650-es kombájn van és elgyőzi!!! igaz 13-14 órába megy!!
Én is itt tanulok Debrecenbe !
Agrárt végeztél vagy még ott tolod?
Válasz #3605. hozzászólásra
Vagy 10 éve mondta egy Kités, hogy egy kombájnra 7-800 hektár kell, hogy ki lehessen rendesen gazdálkodni. És akkor még csak Z-k voltak.
Válasz #3609. hozzászólásra
hajdú-bihar, apám kezdte még a rendszerváltás után...
Feco te merre laksz és mióta nyomjátok a gazdálkodást.
Válasz #3607. hozzászólásra
Attól is függ mekkora az a kombájn... Amikor 300 ha volt, az egy 204-es kicsi volt. Most 900 ha van, és az egy WTS elgyőzi...
én inkább a kevesebb nagyobb gép híve vagyok...
Sztem annyinál már megéri 2őt tartani, mivel az idő pénz betakarításnál
Válasz #3605. hozzászólásra
Sokaknak csak 1 van ennyire..
Azért 600 ha ra már kell sztem 2 kombájn
Válasz #3600. hozzászólásra
Akkor gondolom bérbe is tevékenykedik.
Ismerek én egy komát, van 3 WTS-e meg jópár gépe, és 600Ha az össz területe.
Inkább bérmunkákat vállal.
Lehet valami intenzív kultúrával foglalkozik
Válasz #3601. hozzászólásra
Azt má nem tom........
Ennyi csak az infóm.
Lehet még +800on izzadnak mellette... hehehe
Válasz #3597. hozzászólásra
de milyen kultúrái vannak? no bérmunka?
Válasz #3599. hozzászólásra
Nem akar apám MÁ VAN!!!
Válasz #3597. hozzászólásra
160hektárra akar ilyen gépeket?