Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR407.33 FtUSD394.17 FtCHF433.65 FtGBP489.72 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Az egy dolog, hogy hivatalból azt kell mondanom, hogy nem.
A másik az, hogy a 6430-as alatt a hathengeres első hídja, és véglehajtása van. Bizonyára nem ok nélkül ;)
(nem itt fejtettem ki korábban az álláspontom a csiptunningról?)
Kb. hasonlóan csináltuk itt is. Egyik nap az húzta a réseltet, a másik a telit, és ezt vagy 8-9 napon keresztül, egymás mellett-után egy táblában, egy helyen tankoltunk és semmi mérhető nem jött ki.
A szántás minőségében sem volt különbség.
Minden "csak" eke beállítás kérdése.
Gödöllői egyetemen végeztek összehasonlító méréseket VN WY400, és az abból kialakított réselt fejekkel. Semmi (!) vonóerő szükségletbeli eltérés nem volt!!! Én ezt elég egzakt összehasonlításnak tartom. Tehát üzemanyagmegtakarítás sem érhető el egymáshoz képest. Hogy bizonyos körülmények között a réselttel esetleg jobban szétesnek a rögök, az esetleg lehet. Ugyanakkor azt meg konkrétan láttam, hogy a réseltre jobban fel tud akadni a szármaradvány. Ha ehhez a réslt jóval drágább kopóalkatrészeit hozzátesszük, nálam egyértelműen a teli a nyerő.
No, én pl azt nem vennék. Nincs értelme.
Annál a vonóerő átadásának nem a hajtómű a korlátja, hanem a traktor tömege, ami kevés ahhoz a LE-höz (még akkor is, ha egy tonnával nehezebb mint egy 936-os)
Nehéz talajmunkához: 55 kg/LE
Közepes terheléshez: 50 kg/LE
Könnyű munkához: 45 kg/LE
Nem az volt a kérdés.
Az IVT hajtóműnek nagyobb a belső vesztesége, ezért állandó(!) és nagy(!) terhelésen nincs olyan jó, mint egy powershiftes vagy akár egy szinkron.
Viszont ha változó a terhelés, és/vagy részterhelésen használod a gépet, akkor sokkal könnyebb vele jó munkapontot találni, mint egy fokozatos váltóval.
Magyarul, ha csak szántani-tárcsázni kell a gép akkor jobb a fokozatos, ha könnyű munkái is vannak - ne adj'Isten pótkocsizik is - akkor sokkal jobb az IVT.
(én magamnak most egy 7830 IVT-t vennék mindenes gépnek)
nem pont ugy van.)))
az IH ágyekéknek semmi köze a rabewerk kleiberhez például
ágyekéek esetében
a váltforgatonál meg végkép
rabewrk albatros,supertaube
te szerinted akkor mért a réselt az ""olcsóbb""
???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
Felén a réselt Voogel-ek nem tudnak jobbat, mint a bármely más márkás teliek.
Kötöttek a területeink.
Fogyasztásban semmi különbséget nem tudtunk kimérni.
itt az egyik kollégának is van asszem u ilyen mint a tied,ő mindig több literrel szánt mint más,meg neki is nehezen megy,ugyanezeket mondta. De ez a 6os más volt,a réselt lemez rengeteget jelent.
25053 hozzászólás
Válasz #1004. hozzászólásra
Igen?
A 64-es már szinte 65-ös?
Válasz #998. hozzászólásra
Az egy dolog, hogy hivatalból azt kell mondanom, hogy nem.
A másik az, hogy a 6430-as alatt a hathengeres első hídja, és véglehajtása van. Bizonyára nem ok nélkül ;)
(nem itt fejtettem ki korábban az álláspontom a csiptunningról?)
Válasz #1002. hozzászólásra
És a 8 -asokban hogyis?
Válasz #995. hozzászólásra
Mert csak 8-)
(abban komolyabb hajtáslánc van mint a 7730-ban 8-)
Válasz #1000. hozzászólásra
Te, csak azér, h. a tied l1N ne teregess!
1000
Hello mindenkinek. Korzó mit szólsz egy kis chiphez? (pl 6330)
Akkor mentem.
Vár a család.
Válasz #994. hozzászólásra
Erről papolok.
Kb. hasonlóan csináltuk itt is. Egyik nap az húzta a réseltet, a másik a telit, és ezt vagy 8-9 napon keresztül, egymás mellett-után egy táblában, egy helyen tankoltunk és semmi mérhető nem jött ki.
A szántás minőségében sem volt különbség.
Minden "csak" eke beállítás kérdése.
Válasz #986. hozzászólásra
A 7830-ast miért ?
Arany középút ?
Gödöllői egyetemen végeztek összehasonlító méréseket VN WY400, és az abból kialakított réselt fejekkel. Semmi (!) vonóerő szükségletbeli eltérés nem volt!!! Én ezt elég egzakt összehasonlításnak tartom. Tehát üzemanyagmegtakarítás sem érhető el egymáshoz képest. Hogy bizonyos körülmények között a réselttel esetleg jobban szétesnek a rögök, az esetleg lehet. Ugyanakkor azt meg konkrétan láttam, hogy a réseltre jobban fel tud akadni a szármaradvány. Ha ehhez a réslt jóval drágább kopóalkatrészeit hozzátesszük, nálam egyértelműen a teli a nyerő.
Válasz #989. hozzászólásra
A fekete agyag, meg beragad.
Válasz #991. hozzászólásra
(mondjuk vízfeltöltéssel fel lehet vinni 18 tonnáig is, de én a vas híve vagyok :o)
Válasz #988. hozzászólásra
No, én pl azt nem vennék. Nincs értelme.
Annál a vonóerő átadásának nem a hajtómű a korlátja, hanem a traktor tömege, ami kevés ahhoz a LE-höz (még akkor is, ha egy tonnával nehezebb mint egy 936-os)
Nehéz talajmunkához: 55 kg/LE
Közepes terheléshez: 50 kg/LE
Könnyű munkához: 45 kg/LE
Válasz #989. hozzászólásra
Ja biztosan. Akkor összegezve te sem mondod h egy rossz váltó?
Válasz #984. hozzászólásra
Ezt nem lehet így kijelenteni. A talajtól függ.
pl. amikor szabolcsban a rések között kifolyik a homok.
Válasz #986. hozzászólásra
és akkor a 8530? ami csak ivt vel van legalábbis ezt hallottam? az csak állandó és nagy terhelésen dolgozik..
Válasz #982. hozzászólásra
Hát én csak azt tudom, hgy elég sok kamiont küldünk a RABE gyárába ekéért ...
Válasz #979. hozzászólásra
Nem az volt a kérdés.
Az IVT hajtóműnek nagyobb a belső vesztesége, ezért állandó(!) és nagy(!) terhelésen nincs olyan jó, mint egy powershiftes vagy akár egy szinkron.
Viszont ha változó a terhelés, és/vagy részterhelésen használod a gépet, akkor sokkal könnyebb vele jó munkapontot találni, mint egy fokozatos váltóval.
Magyarul, ha csak szántani-tárcsázni kell a gép akkor jobb a fokozatos, ha könnyű munkái is vannak - ne adj'Isten pótkocsizik is - akkor sokkal jobb az IVT.
(én magamnak most egy 7830 IVT-t vennék mindenes gépnek)
Válasz #984. hozzászólásra
egyet vértek
még szárazabb körülmények közt is jobb a munkája
massssszíírozzzzzzza a talajt
Válasz #983. hozzászólásra
Én biztos hogy réselt mellett döntök,próbáltam is,és sokkal szebben ment mint a teli. De ki amit jónak lát...
Válasz #982. hozzászólásra
az eke akinek megfizethető annak réselt!!!!!!!
)))))))))
Válasz #978. hozzászólásra
sajnálom az ilyen embereket, akik
azt gondolják, a rabewerk az ih az vmi külföldi gyártmány azért jó
Válasz #980. hozzászólásra
De csak ideális körülmények közt.
Az meg luxus.
Válasz #972. hozzászólásra
tőlem halhatsz.. kisebb vonóerő,eleve a talaj kisebb felületen érintkezik. Nekem bevállt.
Válasz #965. hozzászólásra
Lehet,nekem akkor is tetszik az ivt és nem bántam meg hogy ezt választottam. És akkor mért találták ki ha állítólagosan gyengébb?
Válasz #977. hozzászólásra
"VILI TE NAGYON HÜLYE"
Válasz #974. hozzászólásra
mindegyik kühne
ezt nektek a kereskedő nem mondta
nem németországból
meg am ból
hozzák hajóval
na mentem sziasztok
Válasz #971. hozzászólásra
http://www.mezogeparchivum.hu/tema_szantas.html
ki van csukva
az rabewerk liszens
jobb ha tölem tudud meg:))
Na ezt a marhaságot honnan szedted????????????
Válasz #963. hozzászólásra
Még épp kéz-láb véleménybe nem is hallottam senkitől, hogy jobb lenne, mint a teli.
Válasz #968. hozzászólásra
rabewwerk kondor=ih eke féligfügg
Válasz #969. hozzászólásra
Így van.
A saját talajaimat Én ismerem, nem a gépkereskedő !
Válasz #967. hozzászólásra
:))))
mindenki azt használja ami bevált neki ennyi
Válasz #962. hozzászólásra
nem pont ugy van.)))
az IH ágyekéknek semmi köze a rabewerk kleiberhez például
ágyekéek esetében
a váltforgatonál meg végkép
rabewrk albatros,supertaube
Válasz #966. hozzászólásra
Nem érdekel a réselt, és kész !
Válasz #963. hozzászólásra
te szerinted akkor mért a réselt az ""olcsóbb""
???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
Válasz #954. hozzászólásra
Legnagyobb vonóerő:
7930 IVT: 12771 kN
7930 PQ: 13175 kN
Mechanikus hajtás hatásfoka: 97-98%
Hidrosztatikus hajtás hatásfoka: 90-92%
Hidrodinamikos hajtás hatásfokat ~80%
Válasz #962. hozzászólásra
ÁÁÁÁÁÁ.
Ez még a régi IH.
Szerintem ez nem a rabe-s.
Volt egy tarlónjáró Rábewerk, de azt is eldták már vagy 3 éve
Válasz #958. hozzászólásra
Itt ezeken a talajokon, írtam, semmi mérhető különbség, csak a kopó részek hamarébb kopnak a réselten és drágábbak.
Senki nem győzz meg, hogy itt Nekekm réselt kellene.
Válasz #961. hozzászólásra
ih=rabewerk
Válasz #959. hozzászólásra
Nincs.
Voogel.
Kuhn.
Kverni.
Ih.
Válasz #959. hozzászólásra
Nincs.
Voogel.
Kuhn.
Kverni.
Ih.
Válasz #957. hozzászólásra
és rabewrk ??
az van felétek??
Válasz #957. hozzászólásra
hidd el nyugodtan hogy jobbak
Válasz #956. hozzászólásra
Felén a réselt Voogel-ek nem tudnak jobbat, mint a bármely más márkás teliek.
Kötöttek a területeink.
Fogyasztásban semmi különbséget nem tudtunk kimérni.
Válasz #955. hozzászólásra
itt az egyik kollégának is van asszem u ilyen mint a tied,ő mindig több literrel szánt mint más,meg neki is nehezen megy,ugyanezeket mondta. De ez a 6os más volt,a réselt lemez rengeteget jelent.