Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR407.33 FtUSD394.17 FtCHF433.65 FtGBP489.72 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
itt az egyik kollégának is van asszem u ilyen mint a tied,ő mindig több literrel szánt mint más,meg neki is nehezen megy,ugyanezeket mondta. De ez a 6os más volt,a réselt lemez rengeteget jelent.
Valami 4 fejes erősített.
A 165-ös kék bogrács, majd meg döglött alatta.
Most egy 5-ös kverni van, de csak 4 fejjel használom, mert 5 fejjel nem emelné ki a talajból.
4 fejjel most olyan 170-180 cm fog, a gregoire meg tökre össze volt húzatva.
Ezt viszont cáfolom! Mi is azt hittük,meg mindenki le akart beszélni,a tele korm lemezes lehet h rosszabb,de ezt a réseltet gyönyörűen vitte,a féligfügg szerkezet is nagyon jó működött,követte az eke a gépet stb.. ez az én tapasztalatom.
szerintem 1varió váltós gépnél jobban kell figyelni az erőgép munkagép összhangra ne 5-6 km re legyen képes teljes fordulaton.ismerősöm szerint a 820 fendt 15 % al kevesebbet eszik a tm 165 nél, 1 barázdába azonos ekével ,7-8 km el .a fendt 1400 ig is visszaszabályoz neki , az nh meg végig 1800-1900 en van.ha a fendt is ennyin forog akkor az se eszik kevesebbet.
Itt vagyok,csak tegnap le kellet lépnem. Azzal hogy levesz a lóerőből nem értek egyet,ezt semmi teszt meg mérés nem igazolja,az meg hogy hallottam innen onnan nem jelent semmit.Az hogy nincs kiforrva az sem túl valószínű mert a jd nemnagyon szokott csak úgy váltókatcserélgetni. Errefele egy 7920dolgozik 6000óra,hiba nélkül.
Válasz #924. hozzászólásra
Ebben igazad van!
Az biztos hogy a motornak kíméletesebb a vario mint a ps.
Mindegyiket meg lehet szoni és mindegyiknek van előnye hátránya.
Ja és nem lehet össze hasonlítnani a 412-est egy 936-os Fendtel vagy egy 8530-al.
A 412-nél be állítom a max sebességet aztán a gázt meg kézzel adagolhatod. A nagyoknál már a gáz mértékét is magától szabályozza a kívánt mértékben.
Van Fendt 412-esünk, vario váltós. Szerintem könnyű munkáknál (kuk vetés, permetezés, szállítás stb) nagyon jó, nem kell kapcsolgatni, de pl: tornadó műtrágyaszóróval egy süllyedéskor nagyon nehéz kijönni, képtelenség hintáztani, előre hátra nagyobb gáznál is hiaba engedem fel gyorsan a kuplungot nem ugrik meg a traktor, ez egy ps váltónál simább ügy.
A nagyokat addig terhelik,amíg kb a legjobb a területre vetített fogyasztás.
Rohadt egyszerű,mert tekeri az ürge a potit,és figyeli a pillanatnyi fogyasztást.
A nagyoknál,ha jó a munkagép,ez általában olyan 1800-2000 körül áll be.
Max terület teljesítmény,ill minimális területre vetített fogyasztás.
Nézd,az hogy mi a jobb,azt nem én döntöm el.
Én azt tudom,hogy a ps-el több bajunk volt.
A fokozatmentes megszokást igényel,mert nem olyan "merev",de emiatt a motort nem éri annyi ütésszerű terhelés.
Viszont mindig optimumra terheli a motort.Sőt egyszerüen megteszi magától is,és ettől rohadt jó a fogyasztás.min 20% a fokozatmentes javára.ha évi 1000 órára számolod,azmár nem kevés.
És egy nagytraktor ha be van terhelve,óránkéntmin:60L
A jd-ét nem ismerem,de nézegettem a katalógust a deere.com-on,és láttam hogy nem gatyáztak.Belenyomtak a házba egy kpl.szansztrön egységet.
25054 hozzászólás
Válasz #955. hozzászólásra
itt az egyik kollégának is van asszem u ilyen mint a tied,ő mindig több literrel szánt mint más,meg neki is nehezen megy,ugyanezeket mondta. De ez a 6os más volt,a réselt lemez rengeteget jelent.
Válasz #953. hozzászólásra
Valami 4 fejes erősített.
A 165-ös kék bogrács, majd meg döglött alatta.
Most egy 5-ös kverni van, de csak 4 fejjel használom, mert 5 fejjel nem emelné ki a talajból.
4 fejjel most olyan 170-180 cm fog, a gregoire meg tökre össze volt húzatva.
Válasz #940. hozzászólásra
korzo és ebből mi derül ki?
Válasz #951. hozzászólásra
a tied milyen volt?
Válasz #950. hozzászólásra
Leforgatta,csak beforgató lemez volt rajt,semmi megtolás,pedig nem volt külön szártépve és 11t ás kuk tarló volt..
Válasz #949. hozzászólásra
Örültem, hogy megszabadultam attól a vacaktól.
3 évig csak nézegettem a raktárban.
Válasz #949. hozzászólásra
a lényeg
hogy forgatja le a csutkát!!!!??
Válasz #938. hozzászólásra
Ezt viszont cáfolom! Mi is azt hittük,meg mindenki le akart beszélni,a tele korm lemezes lehet h rosszabb,de ezt a réseltet gyönyörűen vitte,a féligfügg szerkezet is nagyon jó működött,követte az eke a gépet stb.. ez az én tapasztalatom.
Válasz #945. hozzászólásra
üdvözlöm fatert:))
Válasz #945. hozzászólásra
:))))))
Válasz #944. hozzászólásra
értelek
mert látam debi telepükön egyet még fényes volt
Válasz #943. hozzászólásra
Az (c:
Válasz #936. hozzászólásra
én a csornaiaktól kaptam.
mizu??
ebédidö???
én is szeretem nézegetni a nebraszka teszteket:))))
Ákos, ekébel az 5 fejest elvinné ?
Válasz #931. hozzászólásra
7930 AP: http://tractortestlab.unl.edu/Deere/John%20Deere%207930%20IVT.pdf
7930 PQ: http://tractortestlab.unl.edu/Deere/John%20Deere%207930%20PS.pdf
Válasz #936. hozzászólásra
A koma már szinte labanc.
Válasz #934. hozzászólásra
Érdekel a JD-d.
Szemezgetek vele Én is.
A gregoire ekét, meg felejsd el. Egy rakás szar.
Válasz #933. hozzászólásra
Attól a New Holland-tól bármi kevesebbett eszik !
Válasz #934. hozzászólásra
a gregorit a dbi alközpontol kaptad brobába??
Válasz #933. hozzászólásra
Azt biztos ha többet pörög az is meg mindegyik többet eszik.
Válasz #932. hozzászólásra
Nem,azt nem,Axiálol kaptam kipróbálásra egy 6os réselt bessont,aztán az ment meg a 4es voogelom.
szerintem 1varió váltós gépnél jobban kell figyelni az erőgép munkagép összhangra ne 5-6 km re legyen képes teljes fordulaton.ismerősöm szerint a 820 fendt 15 % al kevesebbet eszik a tm 165 nél, 1 barázdába azonos ekével ,7-8 km el .a fendt 1400 ig is visszaszabályoz neki , az nh meg végig 1800-1900 en van.ha a fendt is ennyin forog akkor az se eszik kevesebbet.
Válasz #931. hozzászólásra
Ekét is vettél?
Válasz #862. hozzászólásra
Itt vagyok,csak tegnap le kellet lépnem. Azzal hogy levesz a lóerőből nem értek egyet,ezt semmi teszt meg mérés nem igazolja,az meg hogy hallottam innen onnan nem jelent semmit.Az hogy nincs kiforrva az sem túl valószínű mert a jd nemnagyon szokott csak úgy váltókatcserélgetni. Errefele egy 7920dolgozik 6000óra,hiba nélkül.
Válasz #929. hozzászólásra
örexem!
Néhamár gondolkodnom kell a dolgokon:-)
Nem kalendárium az én fejem!
Válasz #928. hozzászólásra
jókor szólsz Te is :-)
Válasz #923. hozzászólásra
apropóniló!
Ha rántani kell,ki kell kaocsolni a turbókupplung funkciót!
megjöttek a pultosok
Válasz #924. hozzászólásra
Ebben igazad van!
Az biztos hogy a motornak kíméletesebb a vario mint a ps.
Mindegyiket meg lehet szoni és mindegyiknek van előnye hátránya.
Ja és nem lehet össze hasonlítnani a 412-est egy 936-os Fendtel vagy egy 8530-al.
A 412-nél be állítom a max sebességet aztán a gázt meg kézzel adagolhatod. A nagyoknál már a gáz mértékét is magától szabályozza a kívánt mértékben.
Ez bizony igaz.
ezt írtam ott lejjebb.
Megszokást igényel,mert nem olyan "merev"
Van Fendt 412-esünk, vario váltós. Szerintem könnyű munkáknál (kuk vetés, permetezés, szállítás stb) nagyon jó, nem kell kapcsolgatni, de pl: tornadó műtrágyaszóróval egy süllyedéskor nagyon nehéz kijönni, képtelenség hintáztani, előre hátra nagyobb gáznál is hiaba engedem fel gyorsan a kuplungot nem ugrik meg a traktor, ez egy ps váltónál simább ügy.
Válasz #918. hozzászólásra
jóéjt
Válasz #919. hozzászólásra
nálunk ez az osztály max 25:-))))))))))))
sajnálod terhelni.
A nagyokat addig terhelik,amíg kb a legjobb a területre vetített fogyasztás.
Rohadt egyszerű,mert tekeri az ürge a potit,és figyeli a pillanatnyi fogyasztást.
A nagyoknál,ha jó a munkagép,ez általában olyan 1800-2000 körül áll be.
Max terület teljesítmény,ill minimális területre vetített fogyasztás.
Válasz #918. hozzászólásra
YO8
Válasz #915. hozzászólásra
az én 195 lovasom, powreshift váltóval max35 l/h
300 ps vario fokozatmentes min 60 l/h az szerintem kuva sok , de lehet hogy nem tok rendesen számolni
Jó éjt.
Válasz #915. hozzászólásra
az is az volt.
310-es magnum bábolnán. csak lestem !
Válasz #913. hozzászólásra
mert az még nem nagy traktor.
Én már láttam ilyen kijelző értéket.
Válasz #913. hozzászólásra
300le körül
Válasz #911. hozzászólásra
szivattyú-motor
Válasz #908. hozzászólásra
"És egy nagytraktor ha be van terhelve,óránkéntmin:60L"
melik eszik ennyit , ez nagyon sok nem?
enyém nem tud 35-nél többet inni
Válasz #910. hozzászólásra
köszi
és mennyire tervezik a gyárak??
Válasz #908. hozzászólásra
milyen egységet ?
Válasz #906. hozzászólásra
6000 körül
2004 évvégén jött be az első,de nem abban van a legtöbb.
Én csak a statisztikám nézem x ps váltó,y hiba
z fokozatmentes, h hiba.
Kb 10:1 a fokaztmentes javára
Válasz #904. hozzászólásra
(agco)
ugyanaz
Válasz #902. hozzászólásra
Nézd,az hogy mi a jobb,azt nem én döntöm el.
Én azt tudom,hogy a ps-el több bajunk volt.
A fokozatmentes megszokást igényel,mert nem olyan "merev",de emiatt a motort nem éri annyi ütésszerű terhelés.
Viszont mindig optimumra terheli a motort.Sőt egyszerüen megteszi magától is,és ettől rohadt jó a fogyasztás.min 20% a fokozatmentes javára.ha évi 1000 órára számolod,azmár nem kevés.
És egy nagytraktor ha be van terhelve,óránkéntmin:60L
A jd-ét nem ismerem,de nézegettem a katalógust a deere.com-on,és láttam hogy nem gatyáztak.Belenyomtak a házba egy kpl.szansztrön egységet.
Válasz #905. hozzászólásra
na várj !
most megkapod !