Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR413.74 FtUSD396.67 FtCHF443.85 FtGBP498.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Az állomány felszámolása előtti utolsó bárányaimmal én is hasonlóan jártam. 4-5 db hullott el hasonló tünetek mellet. Meg azt megelőzően 2-3 anya is ha jól emlékszem. Nálam elvileg a takarmányszalma okozta, mivel a saját termesztésű zabom szalmáját bebáláztam és azzal almoltam, meg adtam nekik közben széna mellé. Csak később derült ki, hogy a gyomírtó vegyszer használata miatt a szalma nem alkalmas takarmányozásra, mert elhullást okoz.
Állatorvos is erre gyanakodott az anya elhullásnál, de nem foglalkoztunk vele a továbbiakban, mert amúgy is szabadulni akartam tőlük.
Válasz colizoli #3499. hozzászólásáraItt vagyok meglőve.A közepes kondijúak.A legjobbak,meg a selejtjelölteknek semmi baja.Felfúvódás,fosás semmi.Legjobb lucerna,toxinmentes vegyes termény táppal,korlátlan tiszta víz,alanyok a 6-8 hetesek.Eddig nem sok,de inkább leadni szeretném a többit.
Ez mi lehet?A báránynak semmi baja , aztán eldobja magát,hátravetett nyakkal,habzó szájjal vergődik és egy órán belül annyi neki.Só,abrak,lucerna,szalma,minden szokás szerint.
Üdv fórumtársak!
Van egy Osztrák nyírógépen, aminek tönkrement a hajtóspirálja. Már minden helyen néztem, ahol elvileg lennie kellene, de nem kapok sehol. Nem egy nagy szám, de arra a pár bárányra, amit most meg kellene nyírnom - éppen elég (lenne!).Felteszem a képét is, hátha tud valaki segíteni. Használt is érdekel, csak működjön.
Válasz sörhas #3493. hozzászólásáraAmit a néni kotyvaszt az elsőben elmondása szerint máj (kép alapján nyúl), vér és víz. Szte kilóméterekről megérzik. Kb 2 hétig hatásos (bár akkor sztem már dögletes a szaga).
Kiemelte h feltétlenül fekete kupak kell h ne vegyék észre a legyek h csapda.
8as lyuk kell rá.
Válasz Pityu73 #3491. hozzászólásáraKöszi szépen.
Pedig a lovakhoz vett a lányom ilyen gyári csapdát de megsem fordult a fejembe hogy ezt használjuk a juhokhoz is.
Bocs de az angol nem megy.
Németül még csak csak.
Én májra gondoltam hogy az elég jó vagy halszelet.
Ha keveset áldoznál is rá, akkor vegyél 4 ilyet, kettőt eredeti csalétekkel a hodályba tegyél, kettőt a hodály köré, de ne a hozzá kapott csalétket tedd bele, hanem , amit az előző videóban láttál. Ez egy brutálisan jó megoldás. Sokkal jobban kiadja a szagokat, mint a PET palackos, ezáltal sokkal hatékonyabb is. Nálam teljesen légymentes a telep. Egy darabot nem lehet találni.
Válasz JAGI #3487. hozzászólásáraPedig, ez alighanem az lesz, amit NB kolléga írt. A képen lévő növendéknek tuti, hogy a fültőmirigye van bedurranva.
Olvasgass utána ezeknek: Morel-féle betegség, Sajtos nyirokcsomó-gyulladás
Nincs összefüggésben a miorígyekkel, mert ez nem daganat, hanem kelés. A test külömbözőbb tájain jön elő. jó két hét alatt megérik és kifakad. De bárhol van is (mint a képen látható) hatalmas és van benne genny rendesen. A doki okosan hallgatott és csak annyi ötlete volt, hogy felnyissa.
Válasz JAGI #3481. hozzászólásáraLegközelebb tartsd az új szerzeményeket külön egy pár hétig/hónapig ha lehet, ez idő alatt lehet, féregteleníteni, oltani, ... őket, mert így végigfertőzték az egész állományt.
Talán valami nyirokmiriggyel kapcsolatos megbetegedés, mindenesetre valami állatdokit kérdezz meg.
- link
Válasz sörhas #3483. hozzászólásáraEz bennünket is érdekelne, valami magyar szer, ami beszerzhető! Van egy clik nevű, a novartis gyártja hatóanyaga dicyclanil, de M.o-on nincs engedélyezve és nem is tervezik, mert nagyon drága az engedélyeztetése és a juh meg kevés hozzá. 2 éve használtuk, jó volt, de a beszerzése körülményes. Nálunk is nagy probléma főleg olyan állatoknál amiknek rövidre van vágva a farka.
Üdv.
Olyan kérdésem lenne,hogy mi lenne a megoldás a legyek ellen.
A kosnak a pisztolyba belepetéznek az anyáknak a pérába és ott kelnek ki a nyűvek.
A körme közt is van.
Nem győzük átfogni őket.
Már volt oltva volt a hátára kenve valami szer,a doki szerint a teheneknél használ.
Kubatól sprével neocidolal is fújuk de csak ideig óráig használ.
Üdv tenyésztőtársak!
Úgy 1 hónapja vásároltam tenyészjerkéket. Már akkor is láttam az egyiken egy nagy dudort, de gondoltam, csak valami sérülés eredménye.
Kicsit tévedtem, mert szépen átragadt egyikről a másikra, sőt már a saját nevelésűeken is van. A mellékelt képen szépen látszik a mérete is. Visszavágja az állatot, de még idáig nem pusztult bele egy sem. A másik kép egy gyógyultat mutat.
Ha valaki tudja, hogy mi ez és tudja hogyan lehet kiirtani, AZT SZIVESEN VENNÉM!
KÖSZÖNÖM!
Válasz Égető László #3460. hozzászólásáraJól emlékszel.A lógó meg valakinek hiányzott,most meg nekem.Kérdezném,új ruszki kések/fésűk alapból lehetnek jók,vagy rögtön köszörűvel kéne indítani őket?Wellingtonnal dolgoztunk eddig,de van vagy két kiló ruszki zsírban,és szerdán kezdenénk.Sajna,a minőségi holmi köszörületlenül lett olajba rakva tavaly...
Válasz oprita #3457. hozzászólásáraBrigádokat próbáld meg körbeudvarolni, hátha... Illetve Szücs István (juhnyiras.eu), de az valószínűleg keményen pénzízű lesz. Esetleg Heinigernél vagy Wellingtonnál próbálkozz, mert a méretek passzolnak.
Sziasztok Az lenne a kérdésem, hogy az előhasú juh mikor tőgyel ki? Van ahol azt olvastam ellés előtt 2-3 hétel más hol ellés előtt 1-2 nappal melyik az igaz? És a többször ellett juh általában mikor? Előre is köszönöm
4250 hozzászólás
Válasz oprita #3500. hozzászólásáraÜdv!
Az állomány felszámolása előtti utolsó bárányaimmal én is hasonlóan jártam. 4-5 db hullott el hasonló tünetek mellet. Meg azt megelőzően 2-3 anya is ha jól emlékszem. Nálam elvileg a takarmányszalma okozta, mivel a saját termesztésű zabom szalmáját bebáláztam és azzal almoltam, meg adtam nekik közben széna mellé. Csak később derült ki, hogy a gyomírtó vegyszer használata miatt a szalma nem alkalmas takarmányozásra, mert elhullást okoz.
Állatorvos is erre gyanakodott az anya elhullásnál, de nem foglalkoztunk vele a továbbiakban, mert amúgy is szabadulni akartam tőlük.
Válasz colizoli #3499. hozzászólásáraItt vagyok meglőve.A közepes kondijúak.A legjobbak,meg a selejtjelölteknek semmi baja.Felfúvódás,fosás semmi.Legjobb lucerna,toxinmentes vegyes termény táppal,korlátlan tiszta víz,alanyok a 6-8 hetesek.Eddig nem sok,de inkább leadni szeretném a többit.
Válasz oprita #3498. hozzászólásáraEnterotoxémia? A legszebb bàrànyok?
Ez mi lehet?A báránynak semmi baja , aztán eldobja magát,hátravetett nyakkal,habzó szájjal vergődik és egy órán belül annyi neki.Só,abrak,lucerna,szalma,minden szokás szerint.
Válasz JAGI #3496. hozzászólásáraBovden javítással, gyártással foglalkozó céget/embert keress. Minta alapján csinálnak neked újat.
Üdv fórumtársak!
Van egy Osztrák nyírógépen, aminek tönkrement a hajtóspirálja. Már minden helyen néztem, ahol elvileg lennie kellene, de nem kapok sehol. Nem egy nagy szám, de arra a pár bárányra, amit most meg kellene nyírnom - éppen elég (lenne!).Felteszem a képét is, hátha tud valaki segíteni. Használt is érdekel, csak működjön.
Válasz kovacsmihaly0905 #3492. hozzászólásáraNocsak! A neved alapján nem rémlik, hogy ismernénk egymást...
Válasz sörhas #3493. hozzászólásáraAmit a néni kotyvaszt az elsőben elmondása szerint máj (kép alapján nyúl), vér és víz. Szte kilóméterekről megérzik. Kb 2 hétig hatásos (bár akkor sztem már dögletes a szaga).
Kiemelte h feltétlenül fekete kupak kell h ne vegyék észre a legyek h csapda.
8as lyuk kell rá.
Válasz Pityu73 #3491. hozzászólásáraKöszi szépen.
Pedig a lovakhoz vett a lányom ilyen gyári csapdát de megsem fordult a fejembe hogy ezt használjuk a juhokhoz is.
Bocs de az angol nem megy.
Németül még csak csak.
Én májra gondoltam hogy az elég jó vagy halszelet.
KisErdősnek igaza van!!
Válasz sörhas #3483. hozzászólásáraHa ingyen akarod megoldani, akkor csinálj 8-10 ilyet a hodály köré:
https://youtu.be/XgdBs3B3Rnk
Ha keveset áldoznál is rá, akkor vegyél 4 ilyet, kettőt eredeti csalétekkel a hodályba tegyél, kettőt a hodály köré, de ne a hozzá kapott csalétket tedd bele, hanem , amit az előző videóban láttál. Ez egy brutálisan jó megoldás. Sokkal jobban kiadja a szagokat, mint a PET palackos, ezáltal sokkal hatékonyabb is. Nálam teljesen légymentes a telep. Egy darabot nem lehet találni.
https://youtu.be/vb5r6EkKyK0
Válasz JAGI #3487. hozzászólásáraPedig, ez alighanem az lesz, amit NB kolléga írt. A képen lévő növendéknek tuti, hogy a fültőmirigye van bedurranva.
Olvasgass utána ezeknek: Morel-féle betegség, Sajtos nyirokcsomó-gyulladás
Válasz _NB_ #3486. hozzászólásáraKöszönöm a segítséget!
(Írtam emailt!)
Köszönöm a segítséget!
(Írtam emailt!)
Nincs összefüggésben a miorígyekkel, mert ez nem daganat, hanem kelés. A test külömbözőbb tájain jön elő. jó két hét alatt megérik és kifakad. De bárhol van is (mint a képen látható) hatalmas és van benne genny rendesen. A doki okosan hallgatott és csak annyi ötlete volt, hogy felnyissa.
Válasz JAGI #3481. hozzászólásáraLegközelebb tartsd az új szerzeményeket külön egy pár hétig/hónapig ha lehet, ez idő alatt lehet, féregteleníteni, oltani, ... őket, mert így végigfertőzték az egész állományt.
Talán valami nyirokmiriggyel kapcsolatos megbetegedés, mindenesetre valami állatdokit kérdezz meg.
- link
Válasz sörhas #3483. hozzászólásáraEz bennünket is érdekelne, valami magyar szer, ami beszerzhető! Van egy clik nevű, a novartis gyártja hatóanyaga dicyclanil, de M.o-on nincs engedélyezve és nem is tervezik, mert nagyon drága az engedélyeztetése és a juh meg kevés hozzá. 2 éve használtuk, jó volt, de a beszerzése körülményes. Nálunk is nagy probléma főleg olyan állatoknál amiknek rövidre van vágva a farka.
Válasz JAGI #3481. hozzászólásáraSürgősen beszélj öreg szaki orvossal.Ez valami nem szokványos mirigynyavalya.
Üdv.
Olyan kérdésem lenne,hogy mi lenne a megoldás a legyek ellen.
A kosnak a pisztolyba belepetéznek az anyáknak a pérába és ott kelnek ki a nyűvek.
A körme közt is van.
Nem győzük átfogni őket.
Már volt oltva volt a hátára kenve valami szer,a doki szerint a teheneknél használ.
Kubatól sprével neocidolal is fújuk de csak ideig óráig használ.
Válasz JAGI #3481. hozzászólásáraSzia. Én első körben férgességre tippelnék. Külső-belső élősködő ellen minél előbb le kellene oltani.
Üdv tenyésztőtársak!
Úgy 1 hónapja vásároltam tenyészjerkéket. Már akkor is láttam az egyiken egy nagy dudort, de gondoltam, csak valami sérülés eredménye.
Kicsit tévedtem, mert szépen átragadt egyikről a másikra, sőt már a saját nevelésűeken is van. A mellékelt képen szépen látszik a mérete is. Visszavágja az állatot, de még idáig nem pusztult bele egy sem. A másik kép egy gyógyultat mutat.
Ha valaki tudja, hogy mi ez és tudja hogyan lehet kiirtani, AZT SZIVESEN VENNÉM!
KÖSZÖNÖM!
Válasz oprita #3478. hozzászólásáraMeg ma jött a határozat is, vagy legalább is gondolom, mert nem tudtam átvenni, de jött egy levél a MVH-tól.
Válasz mocsok14 #3473. hozzászólásáraNa meg egy számlát vagy nyugtát!
Válasz colizoli #3474. hozzászólásáraJó hír,köszi!Lesem a bankot,mert nálam most van nagyböjt.
Válasz subikiss #3475. hozzászólásáraáprilis legeleji.
Nekem se jott mégp
Válasz colizoli #3474. hozzászólásáraNekem nem jött semmi. Mikori beadású az igénylésed?
Válasz oprita #3467. hozzászólásáramegjött a kostámogatás
Sziasztok
Ha bárányt akkarok eladni őstermelőként
Magán embernek akkor elég irnom egy szálitó levelet ?
Pár zsák fekete gyapjúm van.Kellhet ez valakinek?
Sziasztok!
Frissen kaszált lucernát mennyi idő múlva lehet etetni a juhokkal?Fonnyasztva már ehetik?
Válasz oprita #3469. hozzászólásárane vedd kézpénznek, én is várom,
Válasz colizoli #3468. hozzászólásáraKöszi,hát ez nem nagy élmény,de jobb,mint a jövő júni lenne.
Válasz oprita #3467. hozzászólásáraállítólag kb 2 hónap, úgyhogy júliusnál elöbb ne nagyon várjad.
Tenyészkos támogatást mennyi időre fizetik? Kérelem beadva 04.28.
bértartás vállal valaki Baranya Tolna megye esetleg még Somogyba ?
Ma vitték 350ft/kg
Válasz mocsok14 #3463. hozzászólásáraAz nem sok, múltkor még 350-380-t hallottam.
Válasz oprita #3462. hozzászólására320/kg hunland
Válasz oprita #3461. hozzászólásáraUtólag apróságnak túnik,megoldva.
Gyapjú a zsákban.Mit tudtok az árakról?
Válasz Égető László #3460. hozzászólásáraJól emlékszel.A lógó meg valakinek hiányzott,most meg nekem.Kérdezném,új ruszki kések/fésűk alapból lehetnek jók,vagy rögtön köszörűvel kéne indítani őket?Wellingtonnal dolgoztunk eddig,de van vagy két kiló ruszki zsírban,és szerdán kezdenénk.Sajna,a minőségi holmi köszörületlenül lett olajba rakva tavaly...
Válasz oprita #3457. hozzászólásáraJól emlékszem, hogy te vettél egy-két éve egy komplett felszerelést? Nem volt hozzá? Vagy mi lett vele a baj?
Válasz oprita #3457. hozzászólásáraBrigádokat próbáld meg körbeudvarolni, hátha... Illetve Szücs István (juhnyiras.eu), de az valószínűleg keményen pénzízű lesz. Esetleg Heinigernél vagy Wellingtonnál próbálkozz, mert a méretek passzolnak.
Válasz colizoli #3456. hozzászólásáraIgazad van, de hátha lesz. Vagy nem??
Orosz köszörűhöz keresek kés-fésű befogó kézi eszközt,ha valakinek felesleges,megvenném.
Válasz Égető László #3455. hozzászólásáraTegnap este se volt.
Válasz colizoli #3454. hozzászólásáraKösz a tippet, neked nincs?
Válasz Égető László #3453. hozzászólásáraFigyeld az apróhirdetéseket, szokott fent lenni.
Jó estét mindenkinek!
Tud valaki dolgozó border collie szülőktől kiskutyát Bács-Kiskun megyében (esetleg nem túl messze Bócsától)?
Sziasztok Az lenne a kérdésem, hogy az előhasú juh mikor tőgyel ki? Van ahol azt olvastam ellés előtt 2-3 hétel más hol ellés előtt 1-2 nappal melyik az igaz? És a többször ellett juh általában mikor? Előre is köszönöm