Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR404.69 FtUSD392.62 FtCHF430.85 FtGBP485.44 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #1665. hozzászólásra
2-3 naposan én már felrakom nekik, ugyanakkor, amikor a farkukra is. Tapasztalatom szerint 1 hónap után mindenféle erőlködés nélkül le lehet nekik csavarni. Nem fog vérezni egy cseppet sem. Hamarabb elsorvad, kb. 2 hét után de még hagyni kell rajta, mert olyankor belül még él valamennyire.
Üdv!
Számozással szoktuk megjelölni az anyát a bárányával vagy bárányaival, ha véletlen a báránnyal történne valami (leéhezik, nem szopik ...) így gyorsan lehet azonosítani. Ez nagy létszámnál célszerű.
Valamikor (nyáron) kivittük a kost a legelőre és együtt voltak az "anya" birkákkal. Valamikor (ősszel) meg hazahoztuk.
A Karácsony éjszaka azzal telt, hogy vártuk a születésüket.
Mi nem festettük be, hogy melyiknek melyik az anyja. Nem lett volna annyi szín, hogy mind a százat befessük.
A mostani egy anya kecskémnek Én is megtalálom, hogy melyik a gidája.
sziasztok aszt szeretném kérdezni hogy ősze csuktam az anyákat a kosal és nem tapasztalok semit 1-2 napig hajtota az egyik anyát de azota semi medig érdemes egyűt hagyni hogy bisztos elvégeze a kos a dolgát és hogy tapasztalom hogy elvégezte ???
Kifejezetten terelésre való fajtát tudtok ajánlani? Ami nem fél a kutyától de neki se megy hanem normálisan terelhető? Melyik fajta a leginkább alkalmas erre? Kutyák betanítására keres egyik ismerősöm ilyeneket. Ő valami fekete fejűre esküszik de nem tudja a fajtáját. És elmondása szerint csak a feje fekete de az teljesen sz a lábai nem. Ja és szerinte azt nyírni se kell, mert tavasszal levedli a bundáját. Valaki tudja melyik lehet ez a fajta?
Egy csinálja már csak!Béget olyan mintha fájdalmai lennének!maga alá húzza a lábát és puposkodik!3 hetes a bárány , nemtudom, hogy húgyköve lehet -e már ilyen korban? A nagykosom abba döglött bele
Üdv mindenkinek!
Segítségeteket szeretném kérni!A bárányaim előtt jó széna és táp+szelénes só állandóan ott van az óvodában!Ettől függetlenül egy pár darab maga alá húzza a hátsó lábát és össze van görnyedve, pedig ők is esznek rendesen!Mi lehet a baj és hogyan lehetne orvosolni ezt a problémát?
köszi, 100 nm az egész, a fele Ytongból, hőszigetelő szalagfüggönnyel az ajtónyílásokon. tavasszal a másik fele is fel lesz falazva. a birkák (6 anya, és 2 kos, illetve a 6 kecske, és a kicsik kényelmesen elférnek, annál is inkább, mert akkor járnak ki-be amikor akarnak, csakúgy, mint a lovak, és a magyarszürke.) a birkák, kecsók kb 40 nm-t használhatnak. a többibe a lovak, nyulak, és jelenleg egy szürkemarha éjjeli helye van kialakítva, plusz egy 2 hengerbála befogadására alkalmas rész, hogy ne kelljen a 'gennyidőben' kijárkálni szénáért.
üdv-z
A 2012. évi TOP UP támogatások kifizetése az előző évekhez képest később történik. Ennek oka, hogy az MVH-nak minden gazdálkodóra vonatkozóan meg kell állapítani az összes jogcímen kifizetendő támogatás összegét, amely nem haladhatja meg az EU támogatás 100%-os mértékét. Meghatározott támogatási összeghatárok felett „moduláció” címen, jogszabályban rögzített számítás alapján csökkentik a TOP UP támogatás mértékét.
E számítások elvégzését követően – a minisztérium tájékoztatása szerint - március második felében várható az anyajuh támogatás, kiegészítő anyajuh támogatás illetve a de minimis támogatás kifizetése. A szerkezetátalakítási támogatás átutalására pedig várhatóan áprilisban kerül sor.
Š Magyar Juh és Kecsketenyésztő Szövetség - Minden jog fenntartva!
Köszi barna!
Még egy kérdésem lenne. Azt a bárányt ami 3hónapos, és már igencsak a normál takarmányt eszi, azt is le kell választanom fokozatosan? Mert ez megy ki az anyja nélkül a legelőre. Visszaesik e ha nem választom le?
Válasz #1652. hozzászólásra
Üdv Karesz
A kis bárányokat fokozatosan
szokatjuk a szilárd takarmányokhoz.Kb.10 napos korban iskolát csinálunk nekik.Itt a bárány ind.tápra lehet egy kis tejport rászórni,így a kicsik számára ízletesebb,és hamarabb rászoknak.2-3 hetes barit naponta pár órára leválasztani az anyjától és bezárni az iskolába.(anyát karámba,v. másik helységbe zárni a bőgésekkel ne zavarják egymást vagy kihajtani legelni)Leválasztások időtartamát fokozatosan növelni./Délelőtt is 2-3 óra és délután is 2-3 óra,majd egész nap/Általában így marad és a teljes leválasztást az ember ritkán alkalmaz,mert 20-25 kg-os súlyban eladja a bárányt.Vagy mikor már a barik "megélnek" abból amit esznek akkor végleg elválasztani.
Barna! 2-3 hónapos bárányt hogyan tudok teljesen leválasztani? 1,5 hét szakaszos különzárás, vagy iskoláztatással kezdek?Az egyik bárányt elviszik 3 hónaposan a másik pedig az anyja nélkül megy ki a legelőre.
Válasz #1650. hozzászólásra
A bárányt leválasztani ajánlatos, ha nem csak egy lécka választja el.Másik helységbe zárni az anyákat,így a "bőgésükkel" nem zavarják a bárányokat.Pár nap múlva elfelejtik egymást.
Sziasztok!
Olyan kérdésem volna, hogy hogyan kell abrakolni az anyajuhokat leválasztás után?4 hónaposak a barik!Olyan ordítást rendeznek a kicsik, hogy az anyjuk el lett tőlük választva, hogy mégolyat.
2006-ban hoztunk először brittejelő kosokat (2 db) magyar merinóra, azoktól származó F1-es anyák több alkalommal elletek 3 bárányt, de inkább az iker a jellemző.
Nekem brittejelő van. Az anyáknál valóban sok a tej, a bárányok súlygyarapodása is nagy (2 hónapos 20-24 kg),de csak ősszel ivarzik és érzékeny a betegségekre főleg a tüdeje megy tönkre a kosok maximum 3-4 évig bírják.
Válasz #1643. hozzászólásra
Igazad lehet a megfelelő takarmányozás hiányával.Az idén egy hónappal korábban jöttek a bárányok és mivel a kos állandóan a hat anya között van, igy nem tudtam pontosan "belőni" az időpontokat és elkéstem a vemhesség végi pótabrakolással. Nem is olyan szépek a bárányok és a születéskor is gizdák voltak. Jövőre nem fogok spórolni a kukoricával...Köszi
Ha már tejelés, akkor milyen fajtát ajánlotok, ami adja a tejet, de a húsformája is jó...lacaune nekem nem jött be tisztavérben...nem bírta a telet a szabadban. Brit tejelőről meg a charollaisról hallottam jókat, de nehéz hozzájutni szép állathoz.
4292 hozzászólás
Válasz #1665. hozzászólásra
2-3 naposan én már felrakom nekik, ugyanakkor, amikor a farkukra is. Tapasztalatom szerint 1 hónap után mindenféle erőlködés nélkül le lehet nekik csavarni. Nem fog vérezni egy cseppet sem. Hamarabb elsorvad, kb. 2 hét után de még hagyni kell rajta, mert olyankor belül még él valamennyire.
Válasz #1690. hozzászólásra
Szia!
Nincs.
Milyen kondícióban vannak az anyák?
Válasz #1688. hozzászólásra
Üdv!
A dorper juhval kapcsolatban az utóbbi Kistermelők lapjának valamelyike foglalkozott. A DATE tenyészti ezt a fajtát.
Válasz #1685. hozzászólásra
szia oktoberbe szűletek és most választotam le a barikat harmadik nap hoztam hozájuk a kost ilyenkor nincsen tejláz??
Válasz #1687. hozzászólásra
Üdv!
Számozással szoktuk megjelölni az anyát a bárányával vagy bárányaival, ha véletlen a báránnyal történne valami (leéhezik, nem szopik ...) így gyorsan lehet azonosítani. Ez nagy létszámnál célszerű.
Válasz #1680. hozzászólásra
az a dorper lehet, de sztem mo-n nem nem sokat talál belőle
Válasz #1684. hozzászólásra
![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
A mi birkáink Karácsokykor születtek.
Valamikor (nyáron) kivittük a kost a legelőre és együtt voltak az "anya" birkákkal. Valamikor (ősszel) meg hazahoztuk.
A Karácsony éjszaka azzal telt, hogy vártuk a születésüket.
Mi nem festettük be, hogy melyiknek melyik az anyja. Nem lett volna annyi szín, hogy mind a százat befessük.
A mostani egy anya kecskémnek Én is megtalálom, hogy melyik a gidája.
Mármint 6 hétre:)
Szia!
/ hétre szokták ráengedni, de ha nem hajtja lehet, hogy nincs ivarzásuk. Mennyi anyáról van szó és mikor ellettek?
sziasztok aszt szeretném kérdezni hogy ősze csuktam az anyákat a kosal és nem tapasztalok semit 1-2 napig hajtota az egyik anyát de azota semi medig érdemes egyűt hagyni hogy bisztos elvégeze a kos a dolgát és hogy tapasztalom hogy elvégezte ???![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Válasz #1681. hozzászólásra
Milyen fajtát és hány darabot??
Válasz #1679. hozzászólásra
Üdv!
A húgyköves bárány néhány napon alatt elpusztul, de ha időben szalmiáksót kapnak akkor meg van az esély, hogy megmaradjanak.
Válasz #1674. hozzászólásra
igen
Üdv!
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Kifejezetten terelésre való fajtát tudtok ajánlani? Ami nem fél a kutyától de neki se megy hanem normálisan terelhető? Melyik fajta a leginkább alkalmas erre? Kutyák betanítására keres egyik ismerősöm ilyeneket. Ő valami fekete fejűre esküszik de nem tudja a fajtáját. És elmondása szerint csak a feje fekete de az teljesen sz a lábai nem. Ja és szerinte azt nyírni se kell, mert tavasszal levedli a bundáját. Valaki tudja melyik lehet ez a fajta?
Egy csinálja már csak!Béget olyan mintha fájdalmai lennének!maga alá húzza a lábát és puposkodik!3 hetes a bárány , nemtudom, hogy húgyköve lehet -e már ilyen korban? A nagykosom abba döglött bele
De bánkódnak is vagy csak fekszenek és rágcsálnak??
Nem megy a hasuk.Az anyák decemberben voltak féregtelenítve!Charollais-t vittem rá merinó és Németfeketefejű anyákra.
Válasz #1675. hozzászólásra
A székletük rendben?Nem megy a hasuk?Az anyák mikor voltak féregtelenítve?
Üdv mindenkinek!
Segítségeteket szeretném kérni!A bárányaim előtt jó széna és táp+szelénes só állandóan ott van az óvodában!Ettől függetlenül egy pár darab maga alá húzza a hátsó lábát és össze van görnyedve, pedig ők is esznek rendesen!Mi lehet a baj és hogyan lehetne orvosolni ezt a problémát?
TE is tartasz birkát?
Lucerna +kukorica dara mindig áll előttük....![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
Válasz #1671. hozzászólásra
Jó bizony
Ma mértem 11 Hetes SUFFOLK jerke bárányomat 34 kg akkor jó súlyban van?
Válasz #1669. hozzászólásra
![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
köszi, 100 nm az egész, a fele Ytongból, hőszigetelő szalagfüggönnyel az ajtónyílásokon. tavasszal a másik fele is fel lesz falazva. a birkák (6 anya, és 2 kos, illetve a 6 kecske, és a kicsik kényelmesen elférnek, annál is inkább, mert akkor járnak ki-be amikor akarnak, csakúgy, mint a lovak, és a magyarszürke.) a birkák, kecsók kb 40 nm-t használhatnak. a többibe a lovak, nyulak, és jelenleg egy szürkemarha éjjeli helye van kialakítva, plusz egy 2 hengerbála befogadására alkalmas rész, hogy ne kelljen a 'gennyidőben' kijárkálni szénáért.
üdv-z
Pöpec helyük van fasza nagy istáló lehet..![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
ajjaj, a beillesztés elmaradt, nna most...![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20130221090213_DSC00301.JPG)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20130221090451_DSC00282.JPG)
Rackák, merínók, alpesi kecsók![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
2013. február 19. - 15:14
Nyomtatóbarát változat
A 2012. évi TOP UP támogatások kifizetése az előző évekhez képest később történik. Ennek oka, hogy az MVH-nak minden gazdálkodóra vonatkozóan meg kell állapítani az összes jogcímen kifizetendő támogatás összegét, amely nem haladhatja meg az EU támogatás 100%-os mértékét. Meghatározott támogatási összeghatárok felett „moduláció” címen, jogszabályban rögzített számítás alapján csökkentik a TOP UP támogatás mértékét.
E számítások elvégzését követően – a minisztérium tájékoztatása szerint - március második felében várható az anyajuh támogatás, kiegészítő anyajuh támogatás illetve a de minimis támogatás kifizetése. A szerkezetátalakítási támogatás átutalására pedig várhatóan áprilisban kerül sor.
Š Magyar Juh és Kecsketenyésztő Szövetség - Minden jog fenntartva!
Hello,Sziasztok A kosok heréjére mikor ajánlatos rá rakni a FArok gyűrűt?Heteskorban vagy 3-4 naposan??![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
Sajnos nem! Állítólag csak áprilisba lesz juhtámogatás! Ezt ma mondta az ügyfélszolgálat!Azt a kutyafáját!!!!!!!!!!!!
Válasz #1580. hozzászólásra
a február végi utalás még aktuális?
kapott már valaki határozatot?
Nagyon köszönöm a segítséget!
Válasz #1657. hozzászólásra
Üdv!
A Te esetedben,mivel nagyok a bárányok,a fokozatosság már nagyobb léptékű lehet,sőt drasztikus leválasztás is.
Sziasztok mennyi most az élősúly ára a birkának? Mennyiért lehet eladni Előre is köszi.
Reális a február végi utalás top-up támogatásra?
Köszi barna!
Még egy kérdésem lenne. Azt a bárányt ami 3hónapos, és már igencsak a normál takarmányt eszi, azt is le kell választanom fokozatosan? Mert ez megy ki az anyja nélkül a legelőre. Visszaesik e ha nem választom le?
Haveromék a malacoknak adnak tojotŕpot.
rackaim vannak a nyaktol el megy a szőr mia gond,kösz elöre.![smile blink](/oldforum/images/smiles/blink.gif)
barna310 kőszőnőm szépen a tanácsot!!
Válasz #1652. hozzászólásra
Üdv Karesz
A kis bárányokat fokozatosan
szokatjuk a szilárd takarmányokhoz.Kb.10 napos korban iskolát csinálunk nekik.Itt a bárány ind.tápra lehet egy kis tejport rászórni,így a kicsik számára ízletesebb,és hamarabb rászoknak.2-3 hetes barit naponta pár órára leválasztani az anyjától és bezárni az iskolába.(anyát karámba,v. másik helységbe zárni a bőgésekkel ne zavarják egymást vagy kihajtani legelni)Leválasztások időtartamát fokozatosan növelni./Délelőtt is 2-3 óra és délután is 2-3 óra,majd egész nap/Általában így marad és a teljes leválasztást az ember ritkán alkalmaz,mert 20-25 kg-os súlyban eladja a bárányt.Vagy mikor már a barik "megélnek" abból amit esznek akkor végleg elválasztani.
Barna! 2-3 hónapos bárányt hogyan tudok teljesen leválasztani? 1,5 hét szakaszos különzárás, vagy iskoláztatással kezdek?Az egyik bárányt elviszik 3 hónaposan a másik pedig az anyja nélkül megy ki a legelőre.
Válasz #1650. hozzászólásra
A bárányt leválasztani ajánlatos, ha nem csak egy lécka választja el.Másik helységbe zárni az anyákat,így a "bőgésükkel" nem zavarják a bárányokat.Pár nap múlva elfelejtik egymást.
Sziasztok!![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Olyan kérdésem volna, hogy hogyan kell abrakolni az anyajuhokat leválasztás után?4 hónaposak a barik!Olyan ordítást rendeznek a kicsik, hogy az anyjuk el lett tőlük választva, hogy mégolyat.
Válasz #1647. hozzászólásra
2006-ban hoztunk először brittejelő kosokat (2 db) magyar merinóra, azoktól származó F1-es anyák több alkalommal elletek 3 bárányt, de inkább az iker a jellemző.
Válasz #1645. hozzászólásra
![smile nonono](/oldforum/images/smiles/nonono.gif)
Üdv!
Ami bőven tejelő,+ jó húsforma is-olyan nincs!
Jó anyai és apai párósítás van,és így is müködik 1jó végtermék érdekében.
Válasz #1646. hozzászólásra
És voltak/vannak hármas ikrek is tőlük?:))
Válasz #1645. hozzászólásra
Nekem brittejelő van. Az anyáknál valóban sok a tej, a bárányok súlygyarapodása is nagy (2 hónapos 20-24 kg),de csak ősszel ivarzik és érzékeny a betegségekre főleg a tüdeje megy tönkre a kosok maximum 3-4 évig bírják.
Válasz #1643. hozzászólásra
Igazad lehet a megfelelő takarmányozás hiányával.Az idén egy hónappal korábban jöttek a bárányok és mivel a kos állandóan a hat anya között van, igy nem tudtam pontosan "belőni" az időpontokat és elkéstem a vemhesség végi pótabrakolással. Nem is olyan szépek a bárányok és a születéskor is gizdák voltak. Jövőre nem fogok spórolni a kukoricával...Köszi
Ha már tejelés, akkor milyen fajtát ajánlotok, ami adja a tejet, de a húsformája is jó...lacaune nekem nem jött be tisztavérben...nem bírta a telet a szabadban. Brit tejelőről meg a charollaisról hallottam jókat, de nehéz hozzájutni szép állathoz.
Válasz #1640. hozzászólásra
hát igen ott visszáb van véve a lendület![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
36 voltos, orosz farmotoros,ezek birják a legjobban a kiképzést