Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR406.34 FtUSD390.63 FtCHF433.46 FtGBP488.28 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Szabad műtrágyázni, meg érdemes is ha van rá keret.
Én minden évben megszórom, utána fogasolás és kész. Ősszel vagy kora tavasszal érdemes csinálni, hogy a csapadék bevigye. Az állatoknak semmi bajuk nem lesz.
Kb 4. farokcsigolya környékén egy hirtelen erős csavarintás és ennyi. Élvezni fogja, mert egyből földhöz veri magát. De aztán nem annyira vészes dolog, simán kiheveri.
Válasz #1419. hozzászólásra
helló a nyirás március utolsó napjai és azon a napon kell kost engedni,legelnek meg kapnak egy kis abrakot ,ja és a farok csonkításra felesleges a gumi gyűrű meg ilyenek, csak egy hirtelen mozdulat és már nincs is farka(csak a két kezed kell hozzá)
Tehát, egyik kezedben a fogó, rajta a gyűrűvel kifeszített állapotban.Ráhúzod a herezacskóra, ekkor a másik kezeddel a herezacsit megfogod a tövénél és lefelé húzva a kezed, óvatosan kitapintod, hogy mind a kettő hgolyó lent legyen, ha lent van akkor a zacsi tövénél a fogóval ráteszed a gyűrűt.A zacsi a golyókkal nem kap vért és 1 hét - 10 nap múlva leszárad és leesik.Nem volt még semmi komplikációm, de mitől is lenne.A dokid meg még lehet hogy nem látott ilyet,(de akkor mihez ért cica doki)
koszonom szepen valaszod.az abaj hogy en kerdeztem az allatorvost is ezzel kapcsolatban es azt mondta hogy o nem ajanlja mivel nem tudja hogy milyen kovetkezmenyekel jar.o meg nem hasznalta.valami komplikacio lepet fel mar nalad?vagy csak a herek nem fejlodnek ki es kesz?
Kicsiben minden csak hobbi.
Édesapámnak 100 db anya volt.
-akkor kezdte el, amikor unokatestvérénak 500 db-ból fele a vízbe fulladt és talpra állt.
Ezt a mai világban nem tudja egyetlen egy állat sem produkálni.
Én szoktam rakni gyűrűt,azokra teszem amiket meg akarok hagyni későbbi pörkölt projektre.Így akár 1-2 évesen is maradhat a többiek közt és nem fog bekavarni a kosok munkájába.jól ki kell tapintani, hogy mind a kettő lent legyen a zacsiba és akkor rátenni.Néha szenvedek sokat amire sikerül ,de megéri. A jerkéknek is gyűrűvel csonkolom a farkát.Ja.. és ha a születés után rögtön ráteszed akkor később esik le, ha vársz és mondjuk a 2. napon teszed föl akkor hamarabb leszárad(gondolom a vérkeringés miatt).
Szia
Mi még csak itt tartunk
Bár most már 3-szor annyian lettek.
Tudsz mesélni nekem erröl a karácsonyi bárányról.
Mikor nyirtok? Mikor üzödnek? Mit esznek? Mennyi idö amig kész lesz stb, minden amit fontosnak tartasz.
Sziasztok!
Szeretnék jövőre birkákat tartani, kaptam egy 5ha-os birtokot két 100-as istállóval, valamint ugyanennyi kaszálót. A kérdésem az lenne, hogy szerintetek érdemes lenne belevágni, van-e jövője, lehet-e értékesíteni, vagy próbálkozzak mással?
villanypásztor ügyben tud valaki segíteni ?
1 db báránykámnak kellene, a kertbe, kb. 120nm lekeríteni.
2 vagy 4 J teljesítményűeket árulnak, elég-e a kisebb a báránynak, és a drótot 3 csíkban, 30-50-70 cm-nél kell-e kihúzni ?
esetleg, van-e valakinek használt, ami eladó ?
érdeklődöm meg van-e még az állomány hány db-ról lenne szó,koruk érdekelne,köszönöm válaszát.e mail.cimem:p.andi72@freemail.hu ha lehet képet is küldjön róluk.
tud-e valaki segíteni, hogy Érd-Diósd-Székesfehérvár környékén kisbálás szénát és szalmát szeretnék venni.
kb 5-5 bála kellene, és a kukorica silót is megpróbálnám etetni vele, ha tudnék venni valakitől.
köszi a segítséget előre is.
Üdvözletem! Kis-, és középtermelő illetve kereskedő felhasználókat keresünk a nemrég indított ingyenes portálunkra. A portál célja,
hogy a mezőgazdasággal és élelmiszeriparral foglalkozó felhasználók egyszerűbben és gyorsabban tudjanak egymásra találni szűkebb
környezetükben (kb. 35-40km-es körzetben). Ezáltal reméljük hogy erősödhetnek, és gazdaságosabban működhetnek a helyi gazdasági
közösségek. XXXXXXXXXXXXXX
4292 hozzászólás
Válasz #1441. hozzászólásra
na sikerült:)
feltölti,de fórumban nem jeleníti meg
csak sikerül már feltöltenem
Válasz #1438. hozzászólásra
BEILLESZTÉS
Ne felejtsd el
előbb nem sikerült csatolnom a képet
legújabb jövevények
Megérkezett a legújabb két bandatag
Üdv Juhászok!
Érdeklődnék,h pálinkafőzdei főzött szőlőtőrkölyt-gyümölcs cefrét etettek-e??
Minden tapasztalat érdekelne
Válasz #1426. hozzászólásra
http://www.youtube.com/watch?v=SGgA4jauSFg
http://www.youtube.com/watch?v=SGgA4jauSFgszia igy gondoltad?koszi a segitseget
Válasz #1430. hozzászólásra
Szabad műtrágyázni, meg érdemes is ha van rá keret.
Én minden évben megszórom, utána fogasolás és kész. Ősszel vagy kora tavasszal érdemes csinálni, hogy a csapadék bevigye. Az állatoknak semmi bajuk nem lesz.
Válasz #1429. hozzászólásra
Kb 4. farokcsigolya környékén egy hirtelen erős csavarintás és ennyi. Élvezni fogja, mert egyből földhöz veri magát. De aztán nem annyira vészes dolog, simán kiheveri.
Válasz #1424. hozzászólásra
köszi az infót.
Egyébként a legeltetett területet szabad műtrágyázni?
Nincs negatív hatása az állatokra?
Vagy érdemes úgy időzíteni, hogy mire legelhető lesz a fű, arra már felszívódnak a hatóanyagok?
Válasz #1427. hozzászólásra
Idősebb anyabirkának, milyen módszer a legjobb a farok csonkításhoz?
amúgy én is 2db-al kezdtem
helló a nyirás március utolsó napjai és azon a napon kell kost engedni,legelnek meg kapnak egy kis abrakot ,ja és a farok csonkításra felesleges a gumi gyűrű meg ilyenek, csak egy hirtelen mozdulat és már nincs is farka(csak a két kezed kell hozzá)
Válasz #1425. hozzászólásra
Tehát, egyik kezedben a fogó, rajta a gyűrűvel kifeszített állapotban.Ráhúzod a herezacskóra, ekkor a másik kezeddel a herezacsit megfogod a tövénél és lefelé húzva a kezed, óvatosan kitapintod, hogy mind a kettő hgolyó lent legyen, ha lent van akkor a zacsi tövénél a fogóval ráteszed a gyűrűt.A zacsi a golyókkal nem kap vért és 1 hét - 10 nap múlva leszárad és leesik.Nem volt még semmi komplikációm, de mitől is lenne.A dokid meg még lehet hogy nem látott ilyet,(de akkor mihez ért cica doki)
Válasz #1420. hozzászólásra
koszonom szepen valaszod.az abaj hogy en kerdeztem az allatorvost is ezzel kapcsolatban es azt mondta hogy o nem ajanlja mivel nem tudja hogy milyen kovetkezmenyekel jar.o meg nem hasznalta.valami komplikacio lepet fel mar nalad?vagy csak a herek nem fejlodnek ki es kesz?
Válasz #1423. hozzászólásra
Esós évben, vagy aszályos évben kérded?
Az AKG hektáronként 0,3 állategysget ír elő.
Kb 6 birka egy állategység.
Kicsiben minden csak hobbi.
Édesapámnak 100 db anya volt.
-akkor kezdte el, amikor unokatestvérénak 500 db-ból fele a vízbe fulladt és talpra állt.
Ezt a mai világban nem tudja egyetlen egy állat sem produkálni.
Sziasztok,
juhonként mekkora az ajánlott legelőméret?
Mik a tapasztalataitok?
Válasz #1421. hozzászólásra
Én is beállok a sorba.
Válasz #1417. hozzászólásra
Én is szeretnék kapni ilyen birtokot!
Válasz #1416. hozzászólásra
Szia Kezdő!
Én szoktam rakni gyűrűt,azokra teszem amiket meg akarok hagyni későbbi pörkölt projektre.Így akár 1-2 évesen is maradhat a többiek közt és nem fog bekavarni a kosok munkájába.jól ki kell tapintani, hogy mind a kettő lent legyen a zacsiba és akkor rátenni.Néha szenvedek sokat amire sikerül ,de megéri. A jerkéknek is gyűrűvel csonkolom a farkát.Ja.. és ha a születés után rögtön ráteszed akkor később esik le, ha vársz és mondjuk a 2. napon teszed föl akkor hamarabb leszárad(gondolom a vérkeringés miatt).
Válasz #1414. hozzászólásra
Szia
Mi még csak itt tartunk
Bár most már 3-szor annyian lettek.
Tudsz mesélni nekem erröl a karácsonyi bárányról.
Mikor nyirtok? Mikor üzödnek? Mit esznek? Mennyi idö amig kész lesz stb, minden amit fontosnak tartasz.
Köszi elöre is
colizoli
5-éves K törzskönyves suffolk kosom 120-130kg cserélném másikra csak suffolk érdekel.
Sziasztok!
Szeretnék jövőre birkákat tartani, kaptam egy 5ha-os birtokot két 100-as istállóval, valamint ugyanennyi kaszálót. A kérdésem az lenne, hogy szerintetek érdemes lenne belevágni, van-e jövője, lehet-e értékesíteni, vagy próbálkozzak mással?
Sziasztok.valaki probalt mar kosbaranyokra gumigyurut helyezni hogy ne fejlodjenek ki a herek?kinek mi a tapasztalata velemenye?
Válasz #1414. hozzászólásra
Gratulálok szépek!
Kész a karácsonyi pecsenye bárány
Válasz #1412. hozzászólásra
A 2-s böven elég, sőt még kisebb is. Nálunk egy 6J-s van a marháknak és a birkáknak van vagy 6km 2,2 drót rákötve és nyomja a 8000 V-t.
sziasztok,
villanypásztor ügyben tud valaki segíteni ?
1 db báránykámnak kellene, a kertbe, kb. 120nm lekeríteni.
2 vagy 4 J teljesítményűeket árulnak, elég-e a kisebb a báránynak, és a drótot 3 csíkban, 30-50-70 cm-nél kell-e kihúzni ?
esetleg, van-e valakinek használt, ami eladó ?
az én számom:06305453320
az öregemnél van az állomány, az ő száma:06205289040
hívhat mindkettőnket,de az öregem jobb lenne.
Békés megye Gyuláról.Elérhetőséget szeretnénk kérni telefon.
megvan még 130db vegyes életkorú főleg fiatalok.
képet sajnos nem tudok tölteni. honnan érdeklődik?
Válasz #1403. hozzászólásra
érdeklődöm meg van-e még az állomány hány db-ról lenne szó,koruk érdekelne,köszönöm válaszát.e mail.cimem:p.andi72@freemail.hu ha lehet képet is küldjön róluk.
Válasz #1406. hozzászólásra
Kukorica szilázst csak nagyobb menyiségben érdemes,mert a silóból megbontva hamar megpenészedik.
sziasztok,
tud-e valaki segíteni, hogy Érd-Diósd-Székesfehérvár környékén kisbálás szénát és szalmát szeretnék venni.
kb 5-5 bála kellene, és a kukorica silót is megpróbálnám etetni vele, ha tudnék venni valakitől.
köszi a segítséget előre is.
Válasz #1404. hozzászólásra
sajnos messze vagy köszi
Eladó 2 db kos növendék merinó birka ha érdekel valakit,esetleg csere is érdekel
eladóvá vált az állományom ha esetleg érdekel valakit jelezze.
Válasz #1401. hozzászólásra
Komárom-Esztergom megye,Oroszlány
1 márciusi kos 30-40 kg környéki
másik pedig egy decemberi ugyancsak kos mind2 szarvatlan és merinók
18000 valamint 20000ft
merre vagy mekkorák a birkák milyen idősek és mennyiért adnád
Van valamerre olyan vágóhíd ahol lehetőség szerint átveszik a juhokat? rám maradt 2 kos és nem találok rájuk vevőt
Válasz #1398. hozzászólásra
meglepöen jol, mert birka.
Hali. Szerintetek ha egy birkát napközbe kikötök hogy csak egy adott területet legeljen le, persze nap mint nap máshova vajon azt hogy viselné??
Üdvözletem! Kis-, és középtermelő illetve kereskedő felhasználókat keresünk a nemrég indított ingyenes portálunkra. A portál célja,
hogy a mezőgazdasággal és élelmiszeriparral foglalkozó felhasználók egyszerűbben és gyorsabban tudjanak egymásra találni szűkebb
környezetükben (kb. 35-40km-es körzetben). Ezáltal reméljük hogy erősödhetnek, és gazdaságosabban működhetnek a helyi gazdasági
közösségek. XXXXXXXXXXXXXX
Moderálta: (575) 2012-10-08 08:37:18
Válasz #1395. hozzászólásra
köszi. hallottam, hogy esetleg kuki vagy más darával keverve jobban ráállnának?! a lucerna után nem hiszem, hogy nagyon örülnek majd neki...
Válasz #1394. hozzászólásra
Persze, hogy megeszik, föleg ha nem kapnak mast,mert nalunk nem nagyon fog mas jutni.
Válasz #1393. hozzászólásra
senki?