Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR412.37 FtUSD402.25 FtCHF438.98 FtGBP489 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Köszönöm azoknak akik segiteni szeretek volna de sajnos fegitségük nem érkezet meg de legalább ne keltetek volna bizalmat reményt és most egy 4 tagu család útcára kerül
köszi, és igazad van.
igen, akkor nagyon édesek, amikor pattognak örömükben, mint egy labda. a 4 nagyot is ilyen picinek vettem, majd 1,5 év múlva lett meg a gyümölcse. kellett már, mert kezdtem ráunni, hogy csak vannak.
az a lényeg örömöd teljen benne minden kis élet érték
én az enyémekkel vagyok így élvezetes ahogy ugrálnak örömükben különösen a kiskutyabárányom
eredeti szerepköre,hogy szelídítse a rackákat mára addig fajult hogy be akart jönni a nappaliba
Hali! A jelöletlen racka anyákat nem tudod törzskönyvezni, a következő lehetőséged van, veszel egy törzskönyves kost, ezzel beüzeted az anyákat és az ebből az ellésből származó bárányok megkaphatják a B törzskönyvet, majd ezeket is beüzetve kaphatsz A törzskönyves egyedeket.Tehát lényegében két generáció kell hozzá, hogy törzskönyves állományhoz jussál.
Helló mindenkinek szeretnék venni idén 2 anyának való fehér magyar parlagi tincses kecskét + hozzá 1 fehér magyar parlagi tincses kecske bakot és 2 anyának való fekete magyar parlagi tincses kecskét + hozzá 1 fekete magyar parlagi tincses kecske bakot jelenleg 2 keverék van hamarosan veszek egy bakot hozzájuk ja még a terveim kőzt szerepel a 10 anyának való szánenbtáli kecske + hozzá 1 szánentáli bak kecske és alpesiből 2 anyának való + hozzá 1 alpesi bakot 5 fehér hortobágyi racka anyának valót + hozzá 1 fehér hortobágyi racka kos és 3fekete hortobágyi racka anyának való + hozzá 1 fekete hortobágyi racka kos és még 2 magyartarka szarvasmarha anyának való és 1 magyar szűrke marha anyának való és 2 holstein friz anyának való ennyi a tervem az elkővetkezendő 5 évre mert ezek az állatok nagyon tetszenek.
Mivel teljesen kezdő vagyok még sosem volt juhom és idén szeretnék mikre figyeljek oda vásárlás kór?
Lenne pár kérdésem. Kezdő vagyok szóval úgy nézetek rám eme témában.
Ha legeltek és akkor fial/ellik meg a juh akkor már előtte el kell-e őt zárni a nyáj többi tagjától?
Fejni kell a juhokat vagy nem szokták?
A mostani állapotban melyik juh fajtát érdemes venni?(én is inkább rackát vennék, de ez a saját véleményen)
Lucernát úgy kell nekik is adni, mint a kecskénél? Előtte le kell vágni és fonnyasztani kell és utána oda adni?
Milyen legelő jó a juhok és a kecskéken?
Sziasztok van e lehetőség fajtatiszta anya rackákat amelyek per pill jelöletlenek törzskönyveztetni???illetve mi lehet a módja? a területi instruktor nem adott egyértelmű választ
Én se láttam meg nem is tudtam róla. Majd a valamelyik videómegosztón megnézem de ha te hamarabb megtalálod akkor majd tedd már fel vagy ha én akkor majd felteszem
Neem, póráz nélkül sétálunk vele kb 1 kilométeres kört minden nap. Szépen beáll kettőnk közé, és battyog utánunk. Van itt két üres házhely, odáig elmegyünk, ott legelészik ( a kutya is ) meg futkos.
Itthon is szabadon van, csak nem túl nagy a kert , kb 100 nm-en van lekerítve, bár fű van, de itt mégt nemigen láttam legelni. A szelénes sót kapja, meg a lucernás szénát is. Ez a szoktatás,amit írsz,nem lesz könnyű dolog azt hiszem, kissé el van kényeztetve a drágám, mindenesetre amikor elfogy a kaja előle, hát bizony, béget, mint a veszett fene, és akkor valakinek úgyis megesik rajta a szíve, és ad neki kaját
Tavasszal fürdetni ? a nyírás után ? mert arról volt szó, hogy március végén nyírni és körmözni kell, ugye ?
Ezt kecskéknél is csinálhatom, így ha legeltetni szeretném őket? Azért kérdem, mert egy öreg argonom mondta, hogy a kecske meg a birka tartás hasonló.Tudom,hogy nem ez a topic a kecskés de ott nem volt szó erről
Nálunk ez most a karácsonyi időszakban bebizonyosodott és nemcsak a csokit, a puszedlit, a mandulát, a mogyorót, a sütit és nagyon szeret sétálni, és a környékbeliek is nagyon szeretik őt
Közben azért történt egy kis baleset is... sétálás közben mi megálltunk beszélgetni a szomszédasszonnyal, a kutya meg a bárány távolabb bóklászott. A kutya elkezdett visszafelé futni, persze a Julcsa is ugrott egy métereset helyből, és teljes erőből utána. A kutya nézte a feleségemet, és ki is kerülte, a birka meg a kutyát nézte, és nekirohant az asszony lábának, úgy, hogy lépni sem volt ideje, máris a lába a levegőben, ő meg a földön Szerencsére az ijedtségen kívül senkinek nem történt nagyobb baja, a kutya rögtön nyalogatni kezdte az asszonyt, a Julcsa meg állt mellette, mint a birka :)
most azért már néha legel is, de nem viszi túlzásba, inkább a széna, meg a köles, meg a búza a kedvenc, na meg a bokrok friss hajtása
Eredményekben gazdag szép időket kívánok mindenkinek !
http://mjksz.hu/instruktorokközülük keresd ki a
tersegednek megfelelöt es hivd fel, hogy jöjjön ki egy laza fülszamozasra es tetovalasra.. Akkor a többit is elmondja es ö lesz a kapcsolattartod a MJKSZ fele es segitenek a tamogatasok intezeseben, fülszamok beszerzeseben.
Üdv mindenkinek!
Eladó egy 3 éves Racka kos (fekete),
Čs egy idei kos bárány (Fehér)!
Csere is érdekel anyabirkára, de más ajánlatot
is meghalgatok! 06304568510
Kérésre küldöm a képet is!
feljelentés megtéve a sintér be is azonosította az elmondásom alapján a fasz udvarában a kutyát de nem foghatta be magánterületről úgyhogy most élve fogó csapda kihelyezve
ha meglátom őket akkor a faszit megnyúzom az benne lesz a híradóban az biztos
a jegyző mit tehet??
Hali!
Nyáron mi is így jártunk a faterommal, két kutya beszabadult az istállóba, 11 anyát meg egy kost megöltek meg egy csomót összeharapdáltak. Rendőrséget, állatorvost kihívtuk, feljelentés megtörtént. Két hét múlva jött a papír ismeretlen tettes hiányában eljárás megszüntetve, kenhetjük a hajunkra. Pedig láttuk a két kutyát, tudtuk kié, de azt mondták nem tudnak semmit csinálni. A gazdik persze letagadták, hogy nem az övék volt. Pedig ha elismeri, hogy az övé, és ha van lakás biztosítása akkor kifizette volna arra a biztosító a kárunkat.
Ilyen irányban tudsz keresgélni szerintem.
Borzasztóan dühös vagyok ma reggelre kettő kóbor kutya berágta magát az istállóba és összeharapdálták a rackáimat nem bírtam agyonütni őket a kos lehet nyekk lesz a doki szerint
a buzerátor tulaj azt mondta nem az övé a kutya csak befogadta őket
mit lehet ilyenkor csinálni a nyilvános agyonverésen kívül (gazda)
okosok segítsetek tippel
helo a kettöért adnék 39550 ft ot mit szólsz??
egyébként 15- 35 ig mennek az anyák
a kosok nehezen eladhatók kb egy 20 as
Az enyémet a kutya sem kérdezte meg 25 re tartva de kettéhasitva 41 et árultam ki
4292 hozzászólás
Ha az ikerbárányok különböző neműek, alkalamas a jerke a továbbtenyésztésre?
Mert szarvasmarhánál az üszők nem.
Köszönöm azoknak akik segiteni szeretek volna de sajnos fegitségük nem érkezet meg de legalább ne keltetek volna bizalmat reményt és most egy 4 tagu család útcára kerül
Válasz #1190. hozzászólásra
szépek a kicsik.
Január 2-i születések, aképek kb 2 naposan készültek:
Válasz #1188. hozzászólásra
igen-igen.
rendben, meglesznek a képek.
Válasz #1187. hozzászólásra
Nagyon jó fűnyírók
Csinálj majd képet az új jövevényről, hagy lássuk mi is
Válasz #1186. hozzászólásra
köszi, és igazad van.
igen, akkor nagyon édesek, amikor pattognak örömükben, mint egy labda. a 4 nagyot is ilyen picinek vettem, majd 1,5 év múlva lett meg a gyümölcse. kellett már, mert kezdtem ráunni, hogy csak vannak.
az a lényeg örömöd teljen benne minden kis élet érték
én az enyémekkel vagyok így élvezetes ahogy ugrálnak örömükben különösen a kiskutyabárányom
eredeti szerepköre,hogy szelídítse a rackákat mára addig fajult hogy be akart jönni a nappaliba
sziasztok!
ma megszületett életem első kisbarija! nagyon édes és eleven jószág. tudom,hogy nektek nem nagy hír, de nekem nagy boldogságot okozott.
sziasztok!
ma megszületett életem első kisbarija! nagyon édes és eleven jószág. tudom,hogy nektek nem nagy hír, de nekem nagy boldogságot okozott.
köszi a választ akkor törzskönyves kost kajtatok még ellések elött
támogatást kapott már valaki?
Válasz #1179. hozzászólásra
"mikre figyeljek oda vásárlás kór?"
Vigyél magaddal hozzáértőt.
Van ismerősöm akik kecskét tartott. Sok éven keresztül több százat.
A másik birka tartó. 1 000 db os állománya van.
Nos neki ne beszélj a kecske tartásodról, mert le fog róla beszélni. Engem nem sikerült. Van egy hasas kecském.
Én annyit tudok róla, hogy fehér, és könnyen leadja a tejet. Tavaly már fejtem, de nem ízlik a teje, pedig a feleségem azt ivott gyerek korában.
Nem éhezik, mert az abrakhoz hozzá szokattam. Állandóan előtte van a tengeri és a friss víz.
Válasz #1176. hozzászólásra
Hali! A jelöletlen racka anyákat nem tudod törzskönyvezni, a következő lehetőséged van, veszel egy törzskönyves kost, ezzel beüzeted az anyákat és az ebből az ellésből származó bárányok megkaphatják a B törzskönyvet, majd ezeket is beüzetve kaphatsz A törzskönyves egyedeket.Tehát lényegében két generáció kell hozzá, hogy törzskönyves állományhoz jussál.
Helló mindenkinek szeretnék venni idén 2 anyának való fehér magyar parlagi tincses kecskét + hozzá 1 fehér magyar parlagi tincses kecske bakot és 2 anyának való fekete magyar parlagi tincses kecskét + hozzá 1 fekete magyar parlagi tincses kecske bakot jelenleg 2 keverék van hamarosan veszek egy bakot hozzájuk ja még a terveim kőzt szerepel a 10 anyának való szánenbtáli kecske + hozzá 1 szánentáli bak kecske és alpesiből 2 anyának való + hozzá 1 alpesi bakot 5 fehér hortobágyi racka anyának valót + hozzá 1 fehér hortobágyi racka kos és 3fekete hortobágyi racka anyának való + hozzá 1 fekete hortobágyi racka kos és még 2 magyartarka szarvasmarha anyának való és 1 magyar szűrke marha anyának való és 2 holstein friz anyának való ennyi a tervem az elkővetkezendő 5 évre mert ezek az állatok nagyon tetszenek.
Mivel teljesen kezdő vagyok még sosem volt juhom és idén szeretnék mikre figyeljek oda vásárlás kór?
Szevasztok
Lenne pár kérdésem. Kezdő vagyok szóval úgy nézetek rám eme témában.
Ha legeltek és akkor fial/ellik meg a juh akkor már előtte el kell-e őt zárni a nyáj többi tagjától?
Fejni kell a juhokat vagy nem szokták?
A mostani állapotban melyik juh fajtát érdemes venni?(én is inkább rackát vennék, de ez a saját véleményen)
Lucernát úgy kell nekik is adni, mint a kecskénél? Előtte le kell vágni és fonnyasztani kell és utána oda adni?
Milyen legelő jó a juhok és a kecskéken?
A válaszokat előre is köszönöm
Necces...De ha sikerül is, valószínűleg csak "B"-s törzskönyvet kapsz, amivel nem állíthatsz elő tenyészállatot.
Sziasztok van e lehetőség fajtatiszta anya rackákat amelyek per pill jelöletlenek törzskönyveztetni???illetve mi lehet a módja? a területi instruktor nem adott egyértelmű választ
Válasz #1170. hozzászólásra
Én meg,néha legeltetek-meg odafigyelek
Válasz #1171. hozzászólásra
Én se láttam meg nem is tudtam róla. Majd a valamelyik videómegosztón megnézem de ha te hamarabb megtalálod akkor majd tedd már fel vagy ha én akkor majd felteszem
Neem, póráz nélkül sétálunk vele kb 1 kilométeres kört minden nap. Szépen beáll kettőnk közé, és battyog utánunk. Van itt két üres házhely, odáig elmegyünk, ott legelészik ( a kutya is ) meg futkos.
Itthon is szabadon van, csak nem túl nagy a kert , kb 100 nm-en van lekerítve, bár fű van, de itt mégt nemigen láttam legelni. A szelénes sót kapja, meg a lucernás szénát is. Ez a szoktatás,amit írsz,nem lesz könnyű dolog azt hiszem, kissé el van kényeztetve a drágám, mindenesetre amikor elfogy a kaja előle, hát bizony, béget, mint a veszett fene, és akkor valakinek úgyis megesik rajta a szíve, és ad neki kaját
Tavasszal fürdetni ? a nyírás után ? mert arról volt szó, hogy március végén nyírni és körmözni kell, ugye ?
Kedves Gyuri
Ugye a póráz, csak sétáltatáskor van rajta?
"most azért már néha legel is,"
De szabadon?
A barik a szabadsághoz vannak szoktatva, és hogy finom pörkölt legyen belőluk.
Tavasszal, fürdetni kell!
Szelén tartalmú só legyen a kecske, marha előtt.
Baka88
Rózsa Peti tegnap beszélt a TV-ben.
Nekem nem volt időm. Majd a Neten.
Talán az Újváros adón.
Válasz #1168. hozzászólásra
Én nem legeltetek.
Sőt édesapám sem.
Azért van a juhász.
Válasz #1166. hozzászólásra
Szerintem igen.
Ha nem pányvázod ki, arra számolj, hogy a nádat a hodály tetejéről kezdi enni. Nem lentről felfele, ahogy gondolná egy átlag ember.
A lényeg, hogy újfajta kajából elsőre csak keveset szabad engedni, hogy egyen.
Válasz #1167. hozzászólásra
Bárhol legeltetsz,"azt mindig érteni kell"
Válasz #1165. hozzászólásra
Hol olvastad, hogy gyep?
Az eset lucerna földön történt. Talán írtam is, hogy lucerna íz miatt embeir fogyasztzára alkalmatlan a húsa.
Ezt kecskéknél is csinálhatom, így ha legeltetni szeretném őket? Azért kérdem, mert egy öreg argonom mondta, hogy a kecske meg a birka tartás hasonló.Tudom,hogy nem ez a topic a kecskés de ott nem volt szó erről
Válasz #1164. hozzászólásra
Gyepen"bezabált birka"????---Mai világban????
Ott gondok vannak,de nem a Juhásszal.?.?
Válasz #1163. hozzászólásra
"most azért már néha legel is, de nem viszi túlzásba, inkább a széna, meg a köles, "
A legelésre nagyon könnye rá tudod venni.
Az abrakot lecsökkented. Ha nem sajnálod, akkor egy nap elfelejtel neki adni.
Másnap csak a felét add, mint szoktál.
A következő két nap az abrakon kívül na adj neki semmi szálast. Ekkor kiviszed legelni, de csak fele annyit engedj enki enni, mint amennyit szeretne.
Egy hét után alig várja, hogy kimehessen legelni.
Azt tudni kell, hogy 100 anyajuh közül egy kettő mindig bezabál a friss legelő, és beledöglik. (meghal)
Ennek a húsa azért ehetetlen, mert lucerna ízű lesz.
Nekünk minden évbe 1-2 felfúvódott, ha a juhász nem volt észnél.
BOLDOG ÚJ ÉVET kívánok mindenkinek !
Tudtátok, hogy bárány imádja a csokoládét ?
Nálunk ez most a karácsonyi időszakban bebizonyosodott és nemcsak a csokit, a puszedlit, a mandulát, a mogyorót, a sütit és nagyon szeret sétálni, és a környékbeliek is nagyon szeretik őt
Közben azért történt egy kis baleset is... sétálás közben mi megálltunk beszélgetni a szomszédasszonnyal, a kutya meg a bárány távolabb bóklászott. A kutya elkezdett visszafelé futni, persze a Julcsa is ugrott egy métereset helyből, és teljes erőből utána. A kutya nézte a feleségemet, és ki is kerülte, a birka meg a kutyát nézte, és nekirohant az asszony lábának, úgy, hogy lépni sem volt ideje, máris a lába a levegőben, ő meg a földön Szerencsére az ijedtségen kívül senkinek nem történt nagyobb baja, a kutya rögtön nyalogatni kezdte az asszonyt, a Julcsa meg állt mellette, mint a birka :)
most azért már néha legel is, de nem viszi túlzásba, inkább a széna, meg a köles, meg a búza a kedvenc, na meg a bokrok friss hajtása
Eredményekben gazdag szép időket kívánok mindenkinek !
támogatásról tud valaki valamit?
mikorra várható?
Tetováltatni már nem kötelező és a kos kérdését is meg tudod oldani bérfedeztetés címszóval egy ismerős juhásszal akinek van!
Válasz #1157. hozzászólásra
Üdv!
'Símán'regisztáhatod,de 1törzskosod is legyen az állományodban!!
http://mjksz.hu/instruktorokközülük keresd ki a
tersegednek megfelelöt es hivd fel, hogy jöjjön ki egy laza fülszamozasra es tetovalasra.. Akkor a többit is elmondja es ö lesz a kapcsolattartod a MJKSZ fele es segitenek a tamogatasok intezeseben, fülszamok beszerzeseben.
A falugazdászt keresd fel.
Sziaszok
Van 14 anyabirkám 9 kicsivel amik max 1 hónaposak meg még pár elleni fog
hogy lehetne őket krotáliával ellátni és hivatalos álománnyá tenni amit pályázatnál elfogadnak állat egységnek
Üdv mindenkinek!
Eladó egy 3 éves Racka kos (fekete),
Čs egy idei kos bárány (Fehér)!
Csere is érdekel anyabirkára, de más ajánlatot
is meghalgatok! 06304568510
Kérésre küldöm a képet is!
egyre jobban ragozunk
szóval azt nem értem mindenki visong h. bejöttek meg elloptak meg megöltek........
közbe meg nem nagy lóvéból el lehet tartani több ebet amik elintéznek akármilyen behatoló kóbor görcsöt ha a birtokra lép
ahhoz képest nem nagy lóvéból ami kárt okoznak akár 1 akcióval.......
+ még a méreg meg az ideg
szóval marhára fölfoghatatlan sok esetbe ez
Válasz #1149. hozzászólásra
Nektek mé nincsenek kutyáid???????????
Amik öriznék a teritóriumot.......
Válasz #1152. hozzászólásra
1100-at mondanak Harkakötönyben, gondolom ez tokkal-vonóval értendő.
Válasz #1151. hozzászólásra
Kispecsenyét(24-27kg)adtam el 900+áfa
Többi kategóriát nem is kérdeztem.
Mennyiért veszik most a bárányok kilóját ???????
feljelentés megtéve a sintér be is azonosította az elmondásom alapján a fasz udvarában a kutyát de nem foghatta be magánterületről úgyhogy most élve fogó csapda kihelyezve
ha meglátom őket akkor a faszit megnyúzom az benne lesz a híradóban az biztos
a jegyző mit tehet??
Válasz #1147. hozzászólásra
Hali!
Nyáron mi is így jártunk a faterommal, két kutya beszabadult az istállóba, 11 anyát meg egy kost megöltek meg egy csomót összeharapdáltak. Rendőrséget, állatorvost kihívtuk, feljelentés megtörtént. Két hét múlva jött a papír ismeretlen tettes hiányában eljárás megszüntetve, kenhetjük a hajunkra. Pedig láttuk a két kutyát, tudtuk kié, de azt mondták nem tudnak semmit csinálni. A gazdik persze letagadták, hogy nem az övék volt. Pedig ha elismeri, hogy az övé, és ha van lakás biztosítása akkor kifizette volna arra a biztosító a kárunkat.
Ilyen irányban tudsz keresgélni szerintem.
Válasz #1147. hozzászólásra
Ha befogadta, akkor az övé. Fizessen, mint a katonatiszt!
Ha nem akar, irány a jegyző...
Borzasztóan dühös vagyok ma reggelre kettő kóbor kutya berágta magát az istállóba és összeharapdálták a rackáimat nem bírtam agyonütni őket a kos lehet nyekk lesz a doki szerint
a buzerátor tulaj azt mondta nem az övé a kutya csak befogadta őket
mit lehet ilyenkor csinálni a nyilvános agyonverésen kívül (gazda)
okosok segítsetek tippel
helo a kettöért adnék 39550 ft ot mit szólsz??
egyébként 15- 35 ig mennek az anyák
a kosok nehezen eladhatók kb egy 20 as
Az enyémet a kutya sem kérdezte meg 25 re tartva de kettéhasitva 41 et árultam ki
Sziasztok!
Juh árak után szeretnék érdeklődni! Egy cigája anya 4 éves egyszer ellett! Meg egy 2 éves merinó kos! Ár/kg!!!?
Előre is köszönöm! :))))
Válasz #1143. hozzászólásra
Értem. Nem tudom mi ütött beléjük most eddig nem csinálták ezt... akkor csak a felváltás marad.