Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR410.68 FtUSD394.79 FtCHF438.21 FtGBP494.32 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Kérdésed aktuális,mivel télvégére szükség van pótlásra,főleg a nevelő vagy lenevelt állományoknak.
Millaphos Leckshale 15kgos vödrös kiszerelésbe'nyalósó'formába,mi ezt használjuk merem ajánlani,minden benn van ami a barinak kell!
Vetimec,Noromectin,(hatóanyaguk 1)mi ezeket használjuk durván félévente,külső-belső paraziták-férgek ellen.
Árban türhetőek,és beváltak.
Ha komolyabbat akarsz,akkor Dectomax árban húzósabb,hatását tekinve én vitatom(olvass vissza a témában)
Ha mélyterületen vagy,májmétejre-Vermitan ez is elméletileg félévente,jó szer,csak ára növekszik 1rejobban
Dokim épp a napokban ajánlott helyette valamit,de nem ugrik be a neve,(hatása hasonló,ára kedvezöbb)
kösz azért kérdezem mert ha jol tudom a nagy juhászok is elkeritik az anyát de csak néhány napra
másik kérdésem most ajánlottak vemhes elöhasu anyákat merino jellegüek ir ár 18000 ez sok vagy kevés?
ami a hodalyba vannak azok nem fagynak el, ill csak nagy hidegbe hartyasodnak meg, a kinti nagy az fagymentes, mar ha ö is ugy akarja. Kutvizröl megy es ezert kelett kicserelnia hodalyban levöket, mert eleg vasas viz es a membran mindig eltömödött es fogtam kicsereltem uszosra ar jobban birja a vasat.
haliho miért lehet az hogy a birka leellik és azok a birkák melyekkel együtt van bántják a picit
illetve el kell e zárni öket ha ellenek a helyük elég nagy nincsenek zsufoltan 50 nm 5 anya ki tud tanácsot adni?
SZIA 35 ANYA 15 TOKJO ES EGY PAR DARAB LEMARADOTT.MEG A TAVALY KEZDTEM DE SZERETNEM MAJD NOVELNI AZ ALLOMANYT.12 ELET 10 BARI MARADT MEG EDDIG CSAK AZ ANYAK ELETEK.MENNYI A NYIRAS NALATOK?
Igen. Nekem is tokjók ellettek nagy többségben és van amelyiknek nincs elég teje meg nem szereti a bariját...de hát sajos ez ezzel jár..de ha belegondolsz lehet 1x 2x kell megszoptatni vagy megtanítani szopni mert magától nem képes rá és megmarad! mentettem már meg pár barikát így és mint a karácsony árat nézve lejártak nekem darabonként 20000et az nem kevés és megéri a kis odafigyelést
Sajnos nekem is van ami menthetetlen. Ami nem életre való beviheted azt a paplanba is akkor is megdöglik.
Pl ma reggelre is ellett kint az akolba egy bari a vállóba befagyott a víz de a bari felszáradt és az anyja után szaladgálva fogadott. Az ujjunk se egyforma így a barik sem
Az igazat +valva,én sem'dicsekszem'a juhállományal.
Elég gyenge az ellés eddig-Kicsi születésisúly,nem a +szokott életképeség,stb.
Az ilyen bárányal sok a nyűg!
jelenleg 75 anya 10 tokjó 2 törzskos meg az apróságok amik változnak folyamatosan. Szóval itt ott 100 körül néha még több is. 3 tehén 1 tinó meg 1 paci. Neked?
Hogy áll az álományotok? Szaporodnak? Nekem a mai 3-al van 22bari. De elhullott az utóbbi napokban 5-6db is sajnos de hát ez van. A többi az szépen növekszik
Szia!
Itt találtam egyet biztos jó lehet. De az ára az elég magas. Tudok egy régi orosz gyártmányt használtba néha lehet látni de az ritka alkalom csak azoknak az az átka hogy egy nagy átalakító generátor szerűség van hozzá és azt kell hurcolni..meg alkatrészt is kintről vagyj ó esetben KGST piacon tudsz hozzá szerezni de viszont az ára csak 60-70körül mozog. Ukrajnából akár 20-30ért be lehet szerezni a komplett gépet csak ismerős kell hozzá aki felhajtja.
Nálunk 1 fickó szokott jönni nyírni 2 nap letudja..még nem fektettem bele pénzt de bővül az állomány és idővel én is veszek egyet mert nem ördögi mesterség de nem is gyerekjáték.
Attól függ milyen álományod van hogy érdemes e egyáltalán ennyit költeni rá
4261 hozzászólás
Egy kis segítség, mennyi lehet a birka hektáronkénti számos állat létszáma ??? Köszi.
Válasz #960. hozzászólásra
Etetve, itatva vagy?
Válasz #959. hozzászólásra
Szájonát.
Válasz #948. hozzászólásra
Köszi.
Es hogy adjatok be nekik?
Válasz #957. hozzászólásra
nem köszönöm.
Válasz #956. hozzászólásra
Ha gondolod szerzek tel.számot,ha a megyédben is terítenek.
Válasz #954. hozzászólásra
Csongrád Megye
Válasz #949. hozzászólásra
Legyen szerencséd hozzájuk. Nekem is vannak. Szeretem őket. Nincs velük baj. Egy hete ellett meg az egyik anya.
Válasz #953. hozzászólásra
Én az Intermix Kft-töl szerzem be,a szomszédom az 1ik üzletkötöjük,h mennyire fedik az országot azt nem tudom.
350ft+áfa/kg
Melyik megyében vagy?
Válasz #951. hozzászólásra
még anyit kérdeznék csak pesten lehet kapni? és menyiért?
Válasz #951. hozzászólásra
Oké köszönöm.
Válasz #950. hozzászólásra
Üdv!
Kérdésed aktuális,mivel télvégére szükség van pótlásra,főleg a nevelő vagy lenevelt állományoknak.
Millaphos Leckshale 15kgos vödrös kiszerelésbe'nyalósó'formába,mi ezt használjuk merem ajánlani,minden benn van ami a barinak kell!
Üdv mindenkinek: kérdezném ki milyen vitamint ad a juhainak?
hali megvannak a rackáim vettem 3 mat 2 toklyo 1 kos
Válasz #946. hozzászólásra
Üdv!
Albendanin 3500-4000ft/l adagolása 1ezik a vermitanéval(3ml/10 ttkg)
koszonom a valaszokat
Válasz #945. hozzászólásra
Hali
az a vermitan potlo szer engem is erdekelne. Legyszi nez mar utana. hogy mi a neve?
Köszi
Válasz #943. hozzászólásra
Üdv!
Vetimec,Noromectin,(hatóanyaguk 1)mi ezeket használjuk durván félévente,külső-belső paraziták-férgek ellen.
Árban türhetőek,és beváltak.
Ha komolyabbat akarsz,akkor Dectomax árban húzósabb,hatását tekinve én vitatom(olvass vissza a témában)
Ha mélyterületen vagy,májmétejre-Vermitan ez is elméletileg félévente,jó szer,csak ára növekszik 1rejobban
Dokim épp a napokban ajánlott helyette valamit,de nem ugrik be a neve,(hatása hasonló,ára kedvezöbb)
Válasz #943. hozzászólásra
Ivergen premium. nekem bevált úgy gondolom.
ki mivel szokta oltani tavaszal a barikat?valaszokat koszi
Szia szerintem ha dísznek tartod amelyik tetszik.
köszönöm a választ!
szerintetek hortobágyi rackát,gyimesit,vagy ciktát érdemesebb tartani kinek mi a tapasztalata?
Válasz #936. hozzászólásra
Zoli! Köszönöm szépen!
Válasz #932. hozzászólásra
szia.kerisd el oket 1.5-2 nm eleg egy anyanak kb egy heteig kell oket egyutt tartani utana kirakhatod oket a tobbi koze
kösz azért kérdezem mert ha jol tudom a nagy juhászok is elkeritik az anyát de csak néhány napra
másik kérdésem most ajánlottak vemhes elöhasu anyákat merino jellegüek ir ár 18000 ez sok vagy kevés?
Válasz #932. hozzászólásra
Szia! Feltétlenül kerítsd el az anyát és a kicsit mert a többiek vagy megtaposság vagy úgy meglökik h megdöglik.
Kell neki pár hét amíg megerősödik!
Válasz #934. hozzászólásra
ja igen es szabadvizuek.
Válasz #934. hozzászólásra
vegül is mind uszos, ezek szerintem mennek ejtötartalyrol, de a membranos nem azt mar probaltam.
Válasz #933. hozzászólásra
Akkor marháknak való önitatód van? Az úszós pedig szabad vizű? Szerinted működnének ezek ejtőtartályról? Nálam a tanyán nincs áram, csak agregátor.
Válasz #931. hozzászólásra
ami a hodalyba vannak azok nem fagynak el, ill csak nagy hidegbe hartyasodnak meg, a kinti nagy az fagymentes, mar ha ö is ugy akarja. Kutvizröl megy es ezert kelett kicserelnia hodalyban levöket, mert eleg vasas viz es a membran mindig eltömödött es fogtam kicsereltem uszosra ar jobban birja a vasat.
haliho miért lehet az hogy a birka leellik és azok a birkák melyekkel együtt van bántják a picit
illetve el kell e zárni öket ha ellenek a helyük elég nagy nincsenek zsufoltan 50 nm 5 anya ki tud tanácsot adni?
Válasz #930. hozzászólásra
Szia! Nem fagy el? Vezetékes vízről megy?
Válasz #929. hozzászólásra
Igen, miert?
Sziasztok! Önitatóval tart valaki birkát?
sehol senki?
Válasz #926. hozzászólásra
Nálunk 200-250 között ment eddig darabja.
Válasz #922. hozzászólásra
SZIA 35 ANYA 15 TOKJO ES EGY PAR DARAB LEMARADOTT.MEG A TAVALY KEZDTEM DE SZERETNEM MAJD NOVELNI AZ ALLOMANYT.12 ELET 10 BARI MARADT MEG EDDIG CSAK AZ ANYAK ELETEK.MENNYI A NYIRAS NALATOK?
Válasz #924. hozzászólásra
Sajna nálam,nem a tokjokkal van gond.
Hanem emberi mulasztások
Válasz #923. hozzászólásra
Igen. Nekem is tokjók ellettek nagy többségben és van amelyiknek nincs elég teje meg nem szereti a bariját...de hát sajos ez ezzel jár..de ha belegondolsz lehet 1x 2x kell megszoptatni vagy megtanítani szopni mert magától nem képes rá és megmarad! mentettem már meg pár barikát így és mint a karácsony árat nézve lejártak nekem darabonként 20000et az nem kevés és megéri a kis odafigyelést
Sajnos nekem is van ami menthetetlen. Ami nem életre való beviheted azt a paplanba is akkor is megdöglik.
Pl ma reggelre is ellett kint az akolba egy bari a vállóba befagyott a víz de a bari felszáradt és az anyja után szaladgálva fogadott. Az ujjunk se egyforma így a barik sem
Válasz #920. hozzászólásra
Üdv!
Az igazat +valva,én sem'dicsekszem'a juhállományal.
Elég gyenge az ellés eddig-Kicsi születésisúly,nem a +szokott életképeség,stb.
Az ilyen bárányal sok a nyűg!
Válasz #921. hozzászólásra
jelenleg 75 anya 10 tokjó 2 törzskos meg az apróságok amik változnak folyamatosan. Szóval itt ott 100 körül néha még több is. 3 tehén 1 tinó meg 1 paci. Neked?
Válasz #920. hozzászólásra
szia.neked mennyi juhod van?kozvetlen eles utan egy par oraval doglenek meg vagy birjak vagy 1-2 napot?
Sziasztok!
Hogy áll az álományotok? Szaporodnak? Nekem a mai 3-al van 22bari. De elhullott az utóbbi napokban 5-6db is sajnos de hát ez van. A többi az szépen növekszik
Válasz #918. hozzászólásra
Én is azt néztem ki én is olyat veszek ha eljön az ideje szerintem nem lehet rossz
nagyon szepen koszonom a valaszod.a heiniger valahogy megfogot jobban tetszik a tobbinel
http://www.regam.hu/main.php?Esemeny_Id=eGtGVSs2SSswRFAxMmlkbm9YRDVXQVJBVE40N1Q2QzA1YkNlTzZDRTMxbz0=
Itt is van pár darab olcsóbb drágább.
http://www.ghislandi.hu/juhnyiro.pdfhttp://szemesbolt.hu/?p=productsMore&iProduct=317&sName=heiniger-juhny%EDrog%E9p-%28-320-w-%29
Válasz #914. hozzászólásra
Szia!
Itt találtam egyet biztos jó lehet. De az ára az elég magas. Tudok egy régi orosz gyártmányt használtba néha lehet látni de az ritka alkalom csak azoknak az az átka hogy egy nagy átalakító generátor szerűség van hozzá és azt kell hurcolni..meg alkatrészt is kintről vagyj ó esetben KGST piacon tudsz hozzá szerezni de viszont az ára csak 60-70körül mozog. Ukrajnából akár 20-30ért be lehet szerezni a komplett gépet csak ismerős kell hozzá aki felhajtja.
Nálunk 1 fickó szokott jönni nyírni 2 nap letudja..még nem fektettem bele pénzt de bővül az állomány és idővel én is veszek egyet mert nem ördögi mesterség de nem is gyerekjáték.
Attól függ milyen álományod van hogy érdemes e egyáltalán ennyit költeni rá
tudd valaki valami jo minosegu juh nyiro gepet ajanlani? koszi a valaszokat
Üdv Mindenkinek!
Januári bárányárak szerte az országban,tudtok valamit??