Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR412.2 FtUSD400.32 FtCHF438.4 FtGBP488.28 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Valójában erre voltam kiváncsi, hogy milyen gyakorisággal születnek ikerbárányok, milyen a húshozam, hogy tartod őket. csak hizlalod, vagy túlnyomó részt kinnt vannak a legelőn. Birják e a hajtást a súlyuk végett.
mire vagy kíváncsi, semmi különleges nincs benne,szeretni és etetni kell őket nyomják az ikerbárányokat 4,5-5 kilós súllyal hirtelen ennyi.
ha valami konkrétra vagy kíváncsi majd szólsz.
James Hogg (1772-1835) a skót határvidéken élő juhász és költő írta:
„a terelőkutya nélkül Anglia és Skócia hegyes vidékei egy fillért sem érnének. Egy nyáj kezeléséhez és piacra hajtásához több emberre lenne szükség, mint amennyit a belőle származó profit el tudna tartani.”
pedig most az idén volt legelő bőven az enyémek jó kondiban jöttek haza nincs semmi gond.Április 1-től Novenber 1-ig vannak és szintén 500ft/db/hó. ja és székkutason a tájvédelmi körzetben legelnek szóval semmi vegyszer.
Sziasztok!
Sajnos nem fajtiszták. Merinohoz áll közel. Megnyírva beoltva és lefürdetve, ill. megkörmölve tudnám elvinni. Én Békés megyében vagyok. Valamennyit tudom utaztatni és persze fizetnék a legeltetésért. Kettő vagy három darab lenne. Eddig mi 500ft ot fizettünk a legeltetésért/hónap/darab. Viszont nagyon rosszul néztek ki amikor hazahoztuk őket. szeretném ha normális helyre kerülnének ezért kértem tőletek segítséget.
Milyen fajtákat tartasz? Azért kérdezem, mert tavasszal csinálok még egy legelőkertet, és oda valami húsfélét szeretnék. A rackák meg egy másik legelőn lennének. Valójában suffolkról, vagy texelről kéne valami infó.
Nálam is hozhatnád elférne a többivel Tiszatöltésen legelnek a mieink nem lomos gazos vizes területen csak kicsit messze lakunk egymáshoz Záhony mellett csak a tisza másik oldalán
Válasz #812. hozzászólásra
Köszi az ifót.
Megmondom őszíntén nem vártam tovább felhívtuk reggel a dokit, azt hittem később jön de rögtön kirohant, meg is nézte őket. Hát meglepődött. Üvegbe mintát is szedtem neki megnézte majd beoltotta őket. valamilyen ivermectin hatóanyagúval. 2.500,- volt a pénz 3 birkáért. Én nem sokaltam, mert rögtön jött rendes volt. Szerintem azért reális. Van olyan abban a nyájban ahová hordjuk bérlegeltetésre hogy soha nem látott oltást a birka. A sajátomat próbálom védeni.
Egyenlőre itt Békés vagy Csongrád megyében nem tudok olyan helyet ahol vállalnának legeltetést.
Ha valaki tud szóljon legyenszíves.
Ahogy gondold. Ha kell jössz és viszel. Ha van kisbálázó a közelbe akkor nagybálát átbálázni se ördöngősség, főleg 50db ot, az 3-4 körbála. 2-3 ember meg egy bálázó és maxx egy gyenge óra alatt megvan.
Redex!
Lehet mégegyszer oltani kell, de novemberben lettek beoltva. NEM ÉRTEM!! Most megnézetem egy dokival addig meg szedem a kullancsot. Most úgyis ráérek.
Lacus! A birkának sem tesz jót hogy a tyúkok bejárnak?
Azt hittem csak a báránynak baj. Sok helyen együtt tartják. Persze csak kb 10 15 fős állományoknál láttam ilyet. Három négy helyen láttam eddig. Viszont ha azt mondod, vagy mondjátok hogy ez fertőzésveszélyes, akkor megoldom valahogy. Legfeljebb az asszonyt is ki kell raknom, mert ebből konfliktus lesz. Nekem viszont a birka a lényeg.
4292 hozzászólás
Válasz #839. hozzászólásra
Valójában erre voltam kiváncsi, hogy milyen gyakorisággal születnek ikerbárányok, milyen a húshozam, hogy tartod őket. csak hizlalod, vagy túlnyomó részt kinnt vannak a legelőn. Birják e a hajtást a súlyuk végett.
Válasz #841. hozzászólásra
van e-mail: címed? és mi?
Válasz #840. hozzászólásra
Felhívhatnálak valamikor?? Megadod a telefonszámod?
Válasz #833. hozzászólásra
egy idős juhász embernél.
Válasz #830. hozzászólásra
mire vagy kíváncsi, semmi különleges nincs benne,szeretni és etetni kell őket nyomják az ikerbárányokat 4,5-5 kilós súllyal hirtelen ennyi.
ha valami konkrétra vagy kíváncsi majd szólsz.
Válasz #837. hozzászólásra
Neked meg a kutyushoz!!! Látom, épp csak beszélni nem tud!
Válasz #836. hozzászólásra
Gratulálok én is neked! Sok sikert és ambiciót, kitartást!
Válasz #835. hozzászólásra
KOSZI SZEPEN EN IS NAGYON ORULOK NEKI
Válasz #834. hozzászólásra
Gratulálok! Nagyon szép bari!!!
hello mindenkinek.az iden kezdtem a juhaszkodast ez az elso kisbarany ami megszuletet
Köszönöm a lehetőséget.
Birka tartó! Székkutason kinél voltak??
Válasz #831. hozzászólásra
James Hogg (1772-1835) a skót határvidéken élő juhász és költő írta:
„a terelőkutya nélkül Anglia és Skócia hegyes vidékei egy fillért sem érnének. Egy nyáj kezeléséhez és piacra hajtásához több emberre lenne szükség, mint amennyit a belőle származó profit el tudna tartani.”
Válasz #827. hozzászólásra
Én Fejér megyében vagyok Székesfehérvárhoz közel.Ha gondolod, hozhatod is őket.
Válasz #826. hozzászólásra
Szia! tudnál mondani tapasztalatot a suffolkról?
Válasz #827. hozzászólásra
pedig most az idén volt legelő bőven az enyémek jó kondiban jöttek haza nincs semmi gond.Április 1-től Novenber 1-ig vannak és szintén 500ft/db/hó. ja és székkutason a tájvédelmi körzetben legelnek szóval semmi vegyszer.
Békés megyében Nagyszénáson vagyok.
Sziasztok!
Sajnos nem fajtiszták. Merinohoz áll közel. Megnyírva beoltva és lefürdetve, ill. megkörmölve tudnám elvinni. Én Békés megyében vagyok. Valamennyit tudom utaztatni és persze fizetnék a legeltetésért. Kettő vagy három darab lenne. Eddig mi 500ft ot fizettünk a legeltetésért/hónap/darab. Viszont nagyon rosszul néztek ki amikor hazahoztuk őket. szeretném ha normális helyre kerülnének ezért kértem tőletek segítséget.
Válasz #825. hozzászólásra
suffolk van párdarab csak hobbi
Válasz #824. hozzászólásra
Szia birkataró!
Milyen fajtákat tartasz? Azért kérdezem, mert tavasszal csinálok még egy legelőkertet, és oda valami húsfélét szeretnék. A rackák meg egy másik legelőn lennének. Valójában suffolkról, vagy texelről kéne valami infó.
Válasz #820. hozzászólásra
szia szerintem nem.( A bérlegeltetéshez írtam)
Válasz #818. hozzászólásra
Szia valószinű lesznek, mert fekete kost raktam a juhokra!
Válasz #815. hozzászólásra
Karesz hozzám is hozhatod, ha gondolod. Tavasztól én ősgyepen legeltetek.
Nálam is hozhatnád elférne a többivel Tiszatöltésen legelnek a mieink nem lomos gazos vizes területen csak kicsit messze lakunk egymáshoz Záhony mellett csak a tisza másik oldalán
Válasz #819. hozzászólásra
Szia! Ezt nekem írtad?
Válasz #813. hozzászólásra
szia én azt hiszem tudnék segíteni merre lax mert 2-öt tudok csak ugye a távolság véget.
Válasz #817. hozzászólásra
Üdv!
Feketeracka gidáid lesznek? Két jerke érdekelne majd valamikor amikor lesz...
Válasz #816. hozzászólásra
vagyis legeltetést vállalást??
Ezt a videót még nem láttam, de tudom hogy igen nagy versenyeket, sőt VB-t is rendeznek nyírásból.
Bérlegeltetés?? Hogy érted ezt??
http://www.youtube.com/watch?v=jr7AUvMCqjc&feature=related
Ezt a videót láttátok már? Megpróbálom feltölteni.http://www.youtube.com/watch?v=jr7AUvMCqjc&feature=related
Válasz #812. hozzászólásra
Köszi az ifót.
Megmondom őszíntén nem vártam tovább felhívtuk reggel a dokit, azt hittem később jön de rögtön kirohant, meg is nézte őket. Hát meglepődött. Üvegbe mintát is szedtem neki megnézte majd beoltotta őket. valamilyen ivermectin hatóanyagúval. 2.500,- volt a pénz 3 birkáért. Én nem sokaltam, mert rögtön jött rendes volt. Szerintem azért reális. Van olyan abban a nyájban ahová hordjuk bérlegeltetésre hogy soha nem látott oltást a birka. A sajátomat próbálom védeni.
Egyenlőre itt Békés vagy Csongrád megyében nem tudok olyan helyet ahol vállalnának legeltetést.
Ha valaki tud szóljon legyenszíves.
Válasz #809. hozzászólásra
Karesz! Nálunk 700Ft/birka, Ez külső, belső féregtelenítés, és a gyakoribb betegségek ellen jó. Sajnos a hatóanyagot nem tudom.
Válasz #810. hozzászólásra
Közvetlen szelet most már nem kapnak a juhok, holnap be is fejezem a javítást.
Válasz #808. hozzászólásra
Szereztem pár OSB lapot, abból megpróbálom megoldani ma délbe.
Felétek mennyit kér az állatorvos a férgtelenítő injekcióért? És mit használ? Biomectint? Vagy ti oltjátok?
Válasz #807. hozzászólásra
Ahogy gondold. Ha kell jössz és viszel. Ha van kisbálázó a közelbe akkor nagybálát átbálázni se ördöngősség, főleg 50db ot, az 3-4 körbála. 2-3 ember meg egy bálázó és maxx egy gyenge óra alatt megvan.
Válasz #806. hozzászólásra
Eddig még nem találtam itt a közelben. Mindenkinek csak nagybálái vannak. Megfontolom, bár nincs vonóhorog a kocsimon. Köszi.
Válasz #805. hozzászólásra
Ha eljössz érte kisegítelek. Nőgrád m. Vác környéke.
Válasz #804. hozzászólásra
Kibálás szalmát kell szereznem, mert a szél leszakította a juhakól egyik oldalát!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
kb 50 db. elég lenne.
Válasz #802. hozzászólásra
Karesz!
Ebben az időben mást sem lehet.
Válasz #801. hozzászólásra
Üdv. Van mindkettő!
Redex!
Lehet mégegyszer oltani kell, de novemberben lettek beoltva. NEM ÉRTEM!! Most megnézetem egy dokival addig meg szedem a kullancsot. Most úgyis ráérek.
Válasz #800. hozzászólásra
üdv!
Neked fekete vagy fehér rackák vannak?
Válasz #798. hozzászólásra
Válasz #798. hozzászólásra
Szuper hogy megvan a baj okozója.Ha beoltanád őket küllső és belső élősködők ellen, az segitene??
Megvan miért tépik a gyapjut magukon. Tele vannak kullanccsal. szedegetem egyenként, mert fürdetni ugye nem lehet.
Kellemes karácsonyi ünnepeket kívánok mindenkinek!
Lacus! A birkának sem tesz jót hogy a tyúkok bejárnak?
Azt hittem csak a báránynak baj. Sok helyen együtt tartják. Persze csak kb 10 15 fős állományoknál láttam ilyet. Három négy helyen láttam eddig. Viszont ha azt mondod, vagy mondjátok hogy ez fertőzésveszélyes, akkor megoldom valahogy. Legfeljebb az asszonyt is ki kell raknom, mert ebből konfliktus lesz. Nekem viszont a birka a lényeg.
Válasz #794. hozzászólásra
Lehet. Egyébként látom a képeken h a TYÚKO még mindíg bejárnak a barikhoz..ez nem tesz jót. különítsd el ha lehet
Lacus!
Bárány köldökcsonkját betadinnal lehet fertőtleníteni?