Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR413.74 FtUSD403.39 FtCHF440.14 FtGBP493.34 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz VMisi #4870. hozzászólásáraSzárba induláskor, ha látszik csapadék, akkor még adok neki, amúgy nem biztos.
De mindig az utolsó pillanatig agyalok, úgyhogy majd kiderül.
Válasz zsoltrs #4872. hozzászólásáraAmikor zsákban van a 2. nódusz. Ha ez nem megy, először kérj meg valakit, aki megmutatja, aztán már pofonegyszerű. Általában együtt mehet az első gombaölővel, és gyomirtóval, de ez nyilván a te döntésed.
Rég nem csináltam kontrollt. Tény, hogy nem magas az állomány, és nincs dőlés.
Idéntől a Cycocel helyett valami más fog menni, talán Moddus Evo, de ez megint csak egyéni döntés. Beszélgess a növényvédősöddel!
Válasz B.Bali #4865. hozzászólásáraA reggeli harmattal, párával, (dér) beolvad, most a nedves talajon meg főleg. A párolgástól ezen a hőfokon nem kell tartani, még akkor sem ha bejön a hétvégi 10-15 fok. A "N" párolgási hőmérséklete 20 fok felett van bőven. Hogy mikor jut le a gyökér zónába az egy másik kérdés, na az már érdekes ha nem kap csapadékot.
Ilyenkor még ez nemigazán kardinális kérdés, ezen inkább az áprilisi szóráskor lehet aggodalmaskodni. Az már nem biztos hogy hasznosul, ott már lehet párolgás jószerivel.
Szórjad !
Válasz zsoltrs #4862. hozzászólásáraSzerintem a 400 kilótól alapvetően nem biztos, hogy bármi baja is lesz! Persze osztva lehet optimálisabb lett volna, de ez így alakult.
A lefekvés az nagyon sok mindentől függhet, de kolléga már írt valami szert, bár én még soha nem használtam gabonában ilyesmit(4-500kg Péti mellett, mondjuk 2 részletben)!
Válasz Nyomasek Bobo #4859. hozzászólásáraHa lennél szíves erről a "kicioccó" cuccról pár infot és a vásárlási elérhetőséget elküldenéd nekem piviben. Megköszönném. Régebben úgy fordultam a 12 m-es kerettel a búzában, hogy szinte centire, most pedig közben meg kell állni és lépem a távolságot...... Lehet hogy öregszem????
Válasz gazda001 #4857. hozzászólásáraÉn ezért vettem a kicsióccsó centerlinet.
Volt mikor 5 kor kezdtünk egyik éven. Lámpafénynél körbe tudtam menni a szélén... Aztán előkerült a zseblámpa....és kerestem a drazsét ...minden fordulás után
Válasz Nyomasek Bobo #4854. hozzászólásáraGPS nincs, nem is volt eddig gond, a kis szórót már zsigerből nyomtam. De mióta nagy szóró 24 m azóta még vilàgosban is jó volna. Asszem beruházás lesz......
Válasz Bárány #4849. hozzászólásáraÉn engedélyeztem saját magamnak a munkavégzést. Múlt szerdáról csütörtökre virradó éjjel 20.00tól 4.00ig a Lébény külterület 059/1envalahanyas táblán. Munkavégzést is és az éjszakai utazást a munkahely és lakóhely között
1. A mezőgazdasági tevékenység alapból engedélyezett, nem kell semmi igazolás. (mondjuk a traktor, meg a műtrágyaszóró azért csak nem szorul magyarázatra.
Szerintem ez a mérvadó.
2. Kell igazolás munkavégzésről. Letöltheted a formanyomtatvány a kormány oldaláról, vagy írhatsz te is egyet.
Ha őstermelő vagy, csinálj egyet saját magadnak, ha ez megnyugtat.
Válasz zsoltrs #4843. hozzászólásáraHeló a kijárási korlátozást hogy oldjátok meg? Elég az őstermelő i kártya ha megálít a rend éber őre?? Köszi a választ
Válasz Bárány #4834. hozzászólásáraGondolom,látom tettél a szóróba rendesen ezt már ki kell szórni ha lesz fagy ha nem.Mondjuk ha nem lesz legfeljebb kicsit nyomol akkor legalább egész évben megtalálod a művelőutat.
Válasz Bárány #4832. hozzászólásáraCsak fát kéne hozni markoloval szétkurt uton. Legyen szerencsétek! Borsod kivételével országosan mindenhova max minusz 2őt mutat az arome radar. Kva ritkán téved szerintem most sem fog. De ha be van töltve a gép akkor már csak lefagy. Én nem probálkozok.
Válasz Bárány #4832. hozzászólásáraNem kell aggódni ,csak mielőtt ki akarsz állni nyisd ki a kaput,bár azt a traktor is ki tudja nyitni ha minden kötél szakad.
Válasz pamko #4829. hozzászólásáraÉn megyek, az első töltés már benne is van a szóróban. -3 - -6 között mozognak a prognózisok.
Egy félelmem van csak: elég meredek az udvar, ha a mai havas-olvadós nap után éjjelre jól megfagy, lehet, hogy sózással kell kezdenem.
Válasz Szabi. #4826. hozzászólásáraMondom én már régóta hogy minden gondunk akkor kezdődött mikor betiltották a tarló égetést.Az a gond már újabban a száraz idő járást is erre kezdik fogni.
5825 hozzászólás
Válasz VMisi #4870. hozzászólásáraSzárba induláskor, ha látszik csapadék, akkor még adok neki, amúgy nem biztos.
De mindig az utolsó pillanatig agyalok, úgyhogy majd kiderül.
Válasz VMisi #4870. hozzászólásáraAz a kérdés hogy hányszor még
Válasz zsoltrs #4872. hozzászólásáraAmikor zsákban van a 2. nódusz. Ha ez nem megy, először kérj meg valakit, aki megmutatja, aztán már pofonegyszerű. Általában együtt mehet az első gombaölővel, és gyomirtóval, de ez nyilván a te döntésed.
Rég nem csináltam kontrollt. Tény, hogy nem magas az állomány, és nincs dőlés.
Idéntől a Cycocel helyett valami más fog menni, talán Moddus Evo, de ez megint csak egyéni döntés. Beszélgess a növényvédősöddel!
Válasz Bárány #4869. hozzászólásáraTényleg nagy ügyelni kell a kijutattás időpontjára?
Mit látsz alacsonyabbak a növények?
felénk az árpa dilemma leginkább arról szól, érdemes e bálázni vagy szétfúvassuk.
Aki most kiszór kb. 70-80 kg hatóanyagot, utána még ad neki? Vagy csak az aki a minőségre hajt? Vagy nitrosolt? Mennyit még?
Válasz zsoltrs #4862. hozzászólásáraSemmi baja nem lesz a 400kg-tól. Amúgy én mindig használok szárszilárdítót.
Válasz B.Bali #4865. hozzászólásáraA reggeli harmattal, párával, (dér) beolvad, most a nedves talajon meg főleg. A párolgástól ezen a hőfokon nem kell tartani, még akkor sem ha bejön a hétvégi 10-15 fok. A "N" párolgási hőmérséklete 20 fok felett van bőven. Hogy mikor jut le a gyökér zónába az egy másik kérdés, na az már érdekes ha nem kap csapadékot.
Ilyenkor még ez nemigazán kardinális kérdés, ezen inkább az áprilisi szóráskor lehet aggodalmaskodni. Az már nem biztos hogy hasznosul, ott már lehet párolgás jószerivel.
Szórjad !
Válasz Sz_Pisti #4863. hozzászólásáraKöszi A.I.
Lehet, h biztonság kedvéért lefujom vele.
Köszi
Válasz B.Bali #4865. hozzászólásáraÉn úgy tudom, h a melegtől és az UV-tol indul meg...
Én is ma szórtam
A kiszórt műtrágya (27-es) meddig bírja csapadék nélkűl? Még nem szórtam, de holnap majdnem biztos hogy igen.
Válasz zsoltrs #4862. hozzászólásáraSzerintem a 400 kilótól alapvetően nem biztos, hogy bármi baja is lesz! Persze osztva lehet optimálisabb lett volna, de ez így alakult.
A lefekvés az nagyon sok mindentől függhet, de kolléga már írt valami szert, bár én még soha nem használtam gabonában ilyesmit(4-500kg Péti mellett, mondjuk 2 részletben)!
Válasz zsoltrs #4862. hozzászólására Cerone
Az egyik árpán elrontottam a szóró beállítását és dupláját szórta. 400kg/ha (linzi só)
Nyilvan többet már n fog kapni, 2 leveles állapotban van.
Le fog majd ez feküdni nekem? Vagy célszerű vmi szárszilárdítót használni?
Köszönet
Válasz Nyomasek Bobo #4859. hozzászólásáraHa lennél szíves erről a "kicioccó" cuccról pár infot és a vásárlási elérhetőséget elküldenéd nekem piviben. Megköszönném. Régebben úgy fordultam a 12 m-es kerettel a búzában, hogy szinte centire, most pedig közben meg kell állni és lépem a távolságot...... Lehet hogy öregszem????
3q 27es ki lett szórva pár órával rá
Kapott 2mm esőt/havas esőt
Utána razudult 8cm hó
100%lesz a bemosodàs
Válasz gazda001 #4857. hozzászólásáraÉn ezért vettem a kicsióccsó centerlinet.
Volt mikor 5 kor kezdtünk egyik éven. Lámpafénynél körbe tudtam menni a szélén... Aztán előkerült a zseblámpa....és kerestem a drazsét ...minden fordulás után
Válasz gazda001 #4857. hozzászólására Amíg nincs, addig nem érzed a hiányát, de olyan mint az autós GPS, hogy utána meg anélkül nem jó
Válasz Nyomasek Bobo #4854. hozzászólásáraGPS nincs, nem is volt eddig gond, a kis szórót már zsigerből nyomtam. De mióta nagy szóró 24 m azóta még vilàgosban is jó volna. Asszem beruházás lesz......
Válasz Bárány #4849. hozzászólásáraA műtrágyázás van annyira fontos, mint a kutyasétáltatás szabadsága ?
Válasz gazda001 #4853. hozzászólására1 körül szerintem kimehetsz...
Válasz gazda001 #4853. hozzászólásáraHolnap erre hegyezd a makkot
Szerintem egy 15re jó lehet.
Vagy kezdd korábban gps...
30 hektár kész. Még volna ennyi.....ha lenne még fagy...
Válasz Bárány #4845. hozzászólásáraMegy a nyerészkedés! Itt esély sincs rá
Válasz Bárány #4845. hozzászólásáraIdeje volt már......
Válasz Bárány #4849. hozzászólásáraÉn engedélyeztem saját magamnak a munkavégzést. Múlt szerdáról csütörtökre virradó éjjel 20.00tól 4.00ig a Lébény külterület 059/1envalahanyas táblán. Munkavégzést is és az éjszakai utazást a munkahely és lakóhely között
Válasz plantek.kriszta #4846. hozzászólásáraA jogszabály szövegét szerintem kétféleképp is lehet értelmezni:
1. A mezőgazdasági tevékenység alapból engedélyezett, nem kell semmi igazolás. (mondjuk a traktor, meg a műtrágyaszóró azért csak nem szorul magyarázatra.
Szerintem ez a mérvadó.
2. Kell igazolás munkavégzésről. Letöltheted a formanyomtatvány a kormány oldaláról, vagy írhatsz te is egyet.
Ha őstermelő vagy, csinálj egyet saját magadnak, ha ez megnyugtat.
Válasz F-A-R-M-E-R \ #4847. hozzászólására0-2 cm. Délutánra az is elolvad, és bemossa.
Válasz Bárány #4845. hozzászólásáraRászortad a 10 centis hóra
Válasz zsoltrs #4843. hozzászólásáraHeló a kijárási korlátozást hogy oldjátok meg? Elég az őstermelő i kártya ha megálít a rend éber őre?? Köszi a választ
Válasz zsoltrs #4843. hozzászólásáraKész! Nyertem?
Válasz zsoltrs #4843. hozzászólásáraItt -6
Csakhát itt vagyok a gyárbörtönbe
Del-Borsod -4
Kávé és go
Válasz Bárány #4837. hozzászólásáraNálunk 10 centi hó van. Ott nincs?
Válasz Bárány #4834. hozzászólásáraGondolom,látom tettél a szóróba rendesen ezt már ki kell szórni ha lesz fagy ha nem.Mondjuk ha nem lesz legfeljebb kicsit nyomol akkor legalább egész évben megtalálod a művelőutat.
Válasz .Richard. #4839. hozzászólásáraMost néztem meg a mérőt, Dél-Borsodban -2 van jelenleg, nem lesz ezzel gond itt sem, lehet aludni nyugodtan.
Válasz Bárány #4832. hozzászólásáraCsak fát kéne hozni markoloval szétkurt uton. Legyen szerencsétek! Borsod kivételével országosan mindenhova max minusz 2őt mutat az arome radar. Kva ritkán téved szerintem most sem fog. De ha be van töltve a gép akkor már csak lefagy. Én nem probálkozok.
Válasz Bárány #4837. hozzászólásáraAbba aztán fér anyag...
Enyémbe csak 1800 van
Alvás
Jó fagyot mindenkinek!
Válasz zsoltrs #4836. hozzászólásáraEzt már én sem fogom visszazsákolni!
Válasz Bárány #4832. hozzászólásáraEnyémbe is benne figyel a 3 zsák...
Remélem lesz -5....
Válasz VMisi #4831. hozzászólásáraMegnézve újra az előrejelzést,itt nem kell ébresztőt állitani
Válasz Kisvuk #4833. hozzászólásáraIsmered a járást: na ott az a belső, kisudvar kerítés tudna mesélni!
Válasz Bárány #4832. hozzászólásáraNem kell aggódni ,csak mielőtt ki akarsz állni nyisd ki a kaput,bár azt a traktor is ki tudja nyitni ha minden kötél szakad.
Válasz pamko #4829. hozzászólásáraÉn megyek, az első töltés már benne is van a szóróban. -3 - -6 között mozognak a prognózisok.
Egy félelmem van csak: elég meredek az udvar, ha a mai havas-olvadós nap után éjjelre jól megfagy, lehet, hogy sózással kell kezdenem.
Válasz pamko #4829. hozzászólására-3 határeset, főleg ha nagyobb a búza és van rajta egy kis hó is, ráadásul gyorsan + fok lesz.
Válasz pamko #4829. hozzászólásáraszeretnék, itt nálunk pénteken volt utoljára eső, azóta "szárad" remélem tudunk is menni
-3...ennyit mutat hajnalra,néhány órán keresztül,a mai locspocs után szerintem kevés lesz,megy valaki?
Válasz Szabi. #4826. hozzászólásáraJól érzem, hogy ezt nem irónikusan írtad?
Akkor mától szedjél amíg élsz antibiotikumot. Viszont nem látásra :P
Válasz Szabi. #4826. hozzászólásáraMondom én már régóta hogy minden gondunk akkor kezdődött mikor betiltották a tarló égetést.Az a gond már újabban a száraz idő járást is erre kezdik fogni.
Válasz Sz_Pisti #4824. hozzászólásáraSokak által "Istenítet" szármaradványok hamarabb eszik a nitrogént, mint a vetett növény elkezdené.....