Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak658 FtBenzin árak640 FtEUR409.5 FtUSD391.39 FtCHF432.34 FtGBP484.97 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz bobo77 #3121. hozzászólásáraSzerintem semmi köze a műtrágya mennyiségnek. Ha már ilyenkor semmi életformát nem mutat az nem jó!! Tenyészidő tolódik ami termésveszteséggel jár. Ez nem könnyű téma de tudni kell dönteni sajnos!! Én is kapásban gondolkodnék.
Válasz Ktmracing101 #3117. hozzászólásáraFelénk is sok ilyen van, nem akarlak elkeseríteni, de ami február közepén még nincs kikelve abból nem hiszem, hogy lesz valami, ha egyáltalán ki is kelne. Viszont kapást még tudsz vetni bele, műtrágya nem ment kárba, csak a búzamag ami elment és a meló ősszel.
Űdv mindenki. Lenne egy kis problema az egyik buzámmal. Eleg nagy tabla sajnos keson is lett vetve november vege. Viszont ! Nem kelt még ki .. Annak hello van vagy várjak még vmire ?? Vagy inkabb kukorica lesz belöle .. Öszi buza babona a tipus ha ez szamit..
Válasz Tobszi #3115. hozzászólásáraKár lett volna bizony! Ma énis kibírtam szórni a lazább szerkezetű földet. Egy-két helyen volt csak neccesebb de kompenzálja a korai nitrogén
Reggel találtuk ki hogy megpróbáljuk. Mondjuk biztos volt vagy -6-7 fok, nem néztem. Kár lett volna otthon maradni, még csak a kerék nyoma sem látszott.
Válasz Dkc #3106. hozzászólásáraitt -Kecskeméten- tegnap annyi volt le is rohantuk reggel a kényes részeket de két alkalommal így is beszakadt a szergej.
mostmár mondja a +10eket meg hétvégére esőt utána tuti nem lehetne komoly kár nélkül rámenni
Válasz apuci #3098. hozzászólásáraHallod mi rögtön ahogy bele álltunk a laza földbe azt hittem húznak visszafele mert előre nem mentem 2centit sem úgy lesüllyedtde holnap újra megpróbálom mivel ma nem nagyon engedett ki. Hátha még jön rá plussz fagy
Válasz Dkc #3091. hozzászólásáraMi is szórtuk ma kb 55ha 6 db de legalább haladtunk,
nálunk is az van ami nálatok kötöttön működik rendesen a lazán néha süllyed kicsit!
Válasz Kenő2 #3094. hozzászólásáraUgyanez a szitu itt is, itt most éjjeli szórások mennek, most nagy a mozgolódás a határban. Azért el nem folyik mert kiólvad a fagy, az csak jó mert elólvad frankón...
Válasz F-A-R-M-E-R \ #3093. hozzászólásáraNincs általános recept. Ha valaki azért szórja, mert a fórumon "apraja-nagyja szórja", az simán csinálhat hülyeséget is.
És a nitrátérzékeny területekről még nem is beszéltünk...
Ki hogy áll? Én is ma megkezdtem a kötött talajon repülni lehetett a laza szerkezetű földön szószerint lesüpedtem agyigholnap újra próba hátha fagyosabb lesz!
Válasz TYLLA46 #3079. hozzászólásáraPróbáltam, de az asszony megnèzte a hőmèrőt hajnali 4-kor -3 at mutatott ès elzavart műtrágyát szórni, ő meg aludt nyugodtan tovább. vagy ki tudja mièrt zavart el.....
Válasz .Szabi. #3084. hozzászólásáraTe nem úgy jártál akkor mint itt egy gyerek,
mondja a körzeti nővér a feleségnek a negyedik gyerek után:Ibolya miért nem védekezel?
A válasz: én védekezek de Péter erősebb!
Válasz csferri #3076. hozzászólásárapersze nyilván alaposan megnézem, átgondolom, hisz nem is vagyok abban az anyagi helyzetben, hogy 2 tonna NPK és fémzárolt búzát csak úgy kitárcsázzak 8HA-n
Reménykedem benne hogy észhez tér, majd talán jöv hétvégén újra megnézem és akkor lefokozom!
Válasz ewtoto #3075. hozzászólásáraCsak óvatosan azzal a tárcsával. Tavaly én a 6 ha napraforgót akartam kitárcsázni, vontatottan, szarul kelt, még jó hogy meghagytam,, 40q/Ha lett
5825 hozzászólás
ki mennyi mütrágyát dob a repcére ,búzára az elsö körbe?
Válasz bobo77 #3121. hozzászólásáraSzerintem semmi köze a műtrágya mennyiségnek. Ha már ilyenkor semmi életformát nem mutat az nem jó!! Tenyészidő tolódik ami termésveszteséggel jár. Ez nem könnyű téma de tudni kell dönteni sajnos!! Én is kapásban gondolkodnék.
Válasz Ktmracing101 #3117. hozzászólásáraKi kell ásni egy darabot földestől,és hazavinni meleg helyre.1-2 hét után már okosabb leszel.
Válasz Ktmracing101 #3117. hozzászólásáravárj még,kell a búza nagyon/hamarosan/.
Válasz Ktmracing101 #3117. hozzászólásáraSzerintem nem eszik még ilyen forrón a kását...Várj vele még. Mennyi mükakit terveztél neki?
Válasz Viktor 12045 #3119. hozzászólásáraNem semmi!
Kár volt kinenni.
Válasz Ktmracing101 #3117. hozzászólásáraFelénk is sok ilyen van, nem akarlak elkeseríteni, de ami február közepén még nincs kikelve abból nem hiszem, hogy lesz valami, ha egyáltalán ki is kelne. Viszont kapást még tudsz vetni bele, műtrágya nem ment kárba, csak a búzamag ami elment és a meló ősszel.
Űdv mindenki. Lenne egy kis problema az egyik buzámmal. Eleg nagy tabla sajnos keson is lett vetve november vege. Viszont ! Nem kelt még ki .. Annak hello van vagy várjak még vmire ?? Vagy inkabb kukorica lesz belöle .. Öszi buza babona a tipus ha ez szamit..
Válasz Tobszi #3115. hozzászólásáraKár lett volna bizony! Ma énis kibírtam szórni a lazább szerkezetű földet. Egy-két helyen volt csak neccesebb de kompenzálja a korai nitrogén
Reggel találtuk ki hogy megpróbáljuk. Mondjuk biztos volt vagy -6-7 fok, nem néztem. Kár lett volna otthon maradni, még csak a kerék nyoma sem látszott.
Válasz Bán Zsolt #3113. hozzászólásáraAz biztos!!
Válasz Dkc #3106. hozzászólásáraitt -Kecskeméten- tegnap annyi volt le is rohantuk reggel a kényes részeket de két alkalommal így is beszakadt a szergej.
mostmár mondja a +10eket meg hétvégére esőt utána tuti nem lehetne komoly kár nélkül rámenni
Válasz cross #3111. hozzászólásáraÉn apácán szórtam egész nap de kövesút mellett nem szórtam és nem is volt nagyon meg vágva csak itt ott
Apáca határában kövesút mellett próbálta valaki, hát elég szarul nézett ki. Ahol volt egy kis mélyedés, már vágta is a földet.
Válasz bobo77 #3100. hozzászólásáraItt se
Cimac vulcano 600 műtrágyaszórója nics véletlen vakinek vagy beálitási táblázata
itt még sok a jég és a hó
Válasz Bárány #3095. hozzászólásáraAzt hiszem mi sem fogunk barizni
Válasz Kisvuk #3097. hozzászólásáraHát én a -6ba bízok,ennyi kéne!!
Felénk az első próbálkozások.....merülősre sikerültek.
Válasz Bárány #3095. hozzászólásáraMilyen megfontolt és kimért vagy
Válasz Dkc #3101. hozzászólásáraAzért itt nem volt ilyen gond,egy kicsit rugkapált meg itt ott mélyebbre vágott a kerék stb.
Válasz bobo77 #3100. hozzászólásáraNálunk mi voltunk az első fecskék,de már jöttek a telefonok hogy nem ragadt-e nagyon?
Válasz apuci #3098. hozzászólásáraHallod mi rögtön ahogy bele álltunk a laza földbe azt hittem húznak visszafele mert előre nem mentem 2centit sem úgy lesüllyedtde holnap újra megpróbálom mivel ma nem nagyon engedett ki. Hátha még jön rá plussz fagy
Válasz apuci #3098. hozzászólásáraFelénk még szinte senki nem mocorog...
Válasz Bárány #3095. hozzászólásáraA nitrátosra is szórhatod 1-től ami kalászos!
Válasz Dkc #3091. hozzászólásáraMi is szórtuk ma kb 55ha 6 db de legalább haladtunk,
nálunk is az van ami nálatok kötöttön működik rendesen a lazán néha süllyed kicsit!
Válasz Dkc #3091. hozzászólására
Elég határeset volt,itt-ott megszakadt a gép alatt,jobb lett volna egy -6 de csak -3 volt.
Válasz Kenő2 #3094. hozzászólásáraUgyanez a szitu itt is, itt most éjjeli szórások mennek, most nagy a mozgolódás a határban. Azért el nem folyik mert kiólvad a fagy, az csak jó mert elólvad frankón...
Válasz F-A-R-M-E-R \ #3093. hozzászólásáraNincs általános recept. Ha valaki azért szórja, mert a fórumon "apraja-nagyja szórja", az simán csinálhat hülyeséget is.
És a nitrátérzékeny területekről még nem is beszéltünk...
Válasz F-A-R-M-E-R \ #3093. hozzászólásáraCsak ha megenged mintha talajvíz jönne fel olyanok a táblák félő hogy elfolyik a műtrágya
Válasz Kenő2 #3092. hozzászólásáraÉrdemes? Itt már apraja nagyja szórja, szórta. Hol voltál eddig, téli álmot aludtál
Sziasztok! Szerintetek 50-60cm-er mélyen van még fagyva a föld! Érdemes e műtrágyát kiszorni így rá??
Ki hogy áll? Én is ma megkezdtem a kötött talajon repülni lehetett a laza szerkezetű földön szószerint lesüpedtem agyigholnap újra próba hátha fagyosabb lesz!
Válasz gazda001 #3089. hozzászólásáraNem lennék nyugodt az biztos
Válasz TYLLA46 #3079. hozzászólásáraPróbáltam, de az asszony megnèzte a hőmèrőt hajnali 4-kor -3 at mutatott ès elzavart műtrágyát szórni, ő meg aludt nyugodtan tovább. vagy ki tudja mièrt zavart el.....
"Rossz az,aki rosszra gondol"
Válasz .Szabi. #3084. hozzászólásáraTe nem úgy jártál akkor mint itt egy gyerek,
mondja a körzeti nővér a feleségnek a negyedik gyerek után:Ibolya miért nem védekezel?
A válasz: én védekezek de Péter erősebb!
Válasz .Szabi. #3084. hozzászólásáraPróbáld a szomszédba hátha ott engedik
Válasz .Szabi. #3084. hozzászólásáraakkor elég nagy a baj
Válasz TYLLA46 #3079. hozzászólásáraÉn próbáltam,de az asszony nem engedte.
Válasz B.laca #3082. hozzászólásáraAz egyik szemem sír...........és a másik is!
Jó nektek!
Ma reggel elkezdtük.
Hali nálunk -3 volt fekete kötött talaj simán a lazább szerkezetű az beszakad.
Igen.-5 fok pest megye,repcére,simán elbírta a traktort.
Próbálta valaki ma korán?
Válasz ewtoto #3077. hozzászólásáraA műtrágya nem veszne el!
Válasz csferri #3076. hozzászólásárapersze nyilván alaposan megnézem, átgondolom, hisz nem is vagyok abban az anyagi helyzetben, hogy 2 tonna NPK és fémzárolt búzát csak úgy kitárcsázzak 8HA-n
Reménykedem benne hogy észhez tér, majd talán jöv hétvégén újra megnézem és akkor lefokozom!
Válasz ewtoto #3075. hozzászólásáraCsak óvatosan azzal a tárcsával. Tavaly én a 6 ha napraforgót akartam kitárcsázni, vontatottan, szarul kelt, még jó hogy meghagytam,, 40q/Ha lett