Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak658 FtBenzin árak640 FtEUR407.5 FtUSD388.35 FtCHF428.63 FtGBP484.73 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz cimbike. #3024. hozzászólásáraPersze, én is majd később szépen adagolva. 3 szor tervezek belemenni. Így már az MV suba is termett 8.5T/h, egyszer sikerült. Agromag babona elég jókat mutat és javítóba elment. 8,5 átlag, volt ahol a Lexi szecskázó szíja megadta magát, az az ott lett vége. Mint a kefe olyan, jól bokrosodik.
Én idáig csak a pétisót használtam kisebb nagyobb sikerrel. Ugye ahhoz hogy hatóanyag is legyen valóban min.5q kell akár kuki akár búza. Ezért próbálom meg a karbamid-ot. Így olcsóbb és meg is van az a hatocucc ami minimum.
Válasz apuci #3017. hozzászólásáraA karbamid elég ütős cucc. Használva is van még itt ott felénk..de savanyú vele a szőlő is. Ezért próbálják mellőzni.
Válasz Vinkó75 #3014. hozzászólásáraEnnyi hatóanyag minimum kell csak valóban sokba kerül. Most ezért váltok karbamid -ra mert ezt 3q-val tudja. De értem a helyzeted.
Válasz apuci #3015. hozzászólásáraEz még nem sok....a (vadak) 5-6 ot is odavernek. Igaz tavaly is 85-ös átlagok jöttek le a környéken. Ha nem tolom neki akkor 6T/h és abból számolok vissza. Inkább 8T/h és abból számolok vissza.
Válasz blink #3001. hozzászólásáraNálunk sem volt 10mm--mnél több és jól ki is engedett ebben a pár napban. Én is jövőhét hétfő-keddre tervezem a reptetést
Válasz .Szabi. #2997. hozzászólásáraén is spekizek folyamatosan. engem csak ez a felül olvadó átfagyott föld tud akadályozni, ha teljesen kiolvad akkor pár nap és rá tudunk menni.
Válasz csferri #2995. hozzászólásáranagyon térség-, talaj- és domborzatfüggő amúgy, itt nem mosódott semmi sehova... a teljes felület 1-2%-án ált víz max 2 napig, a többin nem volt semmi gond... itt aki már kiszórta az biztosan nyert...
Nem is kell itt hülyézni senkit.Lehetünk szépek de,okosak aligha ,minden szezon más és az időjárás is szeszélyes örökké!Ez maga a mezőgazdaság világa :)
Válasz .Szabi. #2987. hozzászólásáraAzért erre méreget ne vegyél,az időjósok még egy hétre se nagyon találják el az időt és ha jól látom
4.-ét írunk és van még egy pár nap hátra a hónapból.Februárban a -20-tól a +20-ig a semmi csapadéktól a 30 centis hóig még akármi lehet.
Válasz Agromókuss #2985. hozzászólására Én is amondó vagyok... Mert ha nem lett volna ekkora bitang fagyás több 10 cm akkor én is kiszórtam volna na de így! + még most esőt is mond...
Válasz apuci #2978. hozzászólásáraJaja,én is igy gondolom!! Egyenlöre írják jövöhét hétvégére a fagyot de majd meglátjuk Az után való hétre meg egy csomó esöt ir, hát azért elgondolkodtato
Válasz Berkó_ #2977. hozzászólásáraÉn se bánom, hogy nem szórtam ki. Ezeket az út mellett lőttem tegnap. Az első képen ahol fénylik, az mind víz. A csíkok a földön az októberi csatornanyitás nyomai, ott ömlött le a víz.
Erre a búzámra lett volna érdemes kiszórni a pétit mi? Mindenki a saját területeit, és viszonyokat ismeri, és annak függvényében eldönti, hogy mikor mit csinál.
Jó az idő, két nap alatt a vízfoltok felszívódtak. Természetesen még nincs teljesen kiengedve. Keddre már 0-át mutat -5+5 között fog ingázni. És csapadékot,a hónap végéig.Ha bejön nyilván úszunk kicsit.
5825 hozzászólás
Válasz cimbike. #3024. hozzászólásáraPersze, én is majd később szépen adagolva. 3 szor tervezek belemenni. Így már az MV suba is termett 8.5T/h, egyszer sikerült. Agromag babona elég jókat mutat és javítóba elment. 8,5 átlag, volt ahol a Lexi szecskázó szíja megadta magát, az az ott lett vége. Mint a kefe olyan, jól bokrosodik.
Válasz Vinkó75 #3014. hozzászólásáraDe ebből a nitrogén csak 27%. Persze., én csak 3 q-val indítok.
Válasz Dkc #3021. hozzászólásáraPersze !
Én idáig csak a pétisót használtam kisebb nagyobb sikerrel. Ugye ahhoz hogy hatóanyag is legyen valóban min.5q kell akár kuki akár búza. Ezért próbálom meg a karbamid-ot. Így olcsóbb és meg is van az a hatocucc ami minimum.
Válasz Vinkó75 #3020. hozzászólásáraCsak tudod hogy a nitrosol is karbamid alap
Válasz Dkc #3018. hozzászólásáraPár éve feljövőben van felénk a nitrosol. Mivel már ibc tartályban is elérhető a kicsik is agyalnak rajta.
Válasz apuci #3017. hozzászólásáraA karbamid elég ütős cucc. Használva is van még itt ott felénk..de savanyú vele a szőlő is. Ezért próbálják mellőzni.
Válasz Vinkó75 #3014. hozzászólásáraEnnyi hatóanyag minimum kell csak valóban sokba kerül. Most ezért váltok karbamid -ra mert ezt 3q-val tudja. De értem a helyzeted.
Válasz Vinkó75 #3016. hozzászólásáraJogos,mi ezzel is tudunk 8-at sőt ....
Válasz apuci #3015. hozzászólásáraEz még nem sok....a (vadak) 5-6 ot is odavernek. Igaz tavaly is 85-ös átlagok jöttek le a környéken. Ha nem tolom neki akkor 6T/h és abból számolok vissza. Inkább 8T/h és abból számolok vissza.
Válasz Vinkó75 #3014. hozzászólásáraSok pénzed van!
Péti 39%-os 500 kiló / heki...csak a nitrát érzékenység miatt ...
Válasz Gatti #3012. hozzászólására80-100kg hatóanyagnál sose szórtunk többet,sőt volt amikor kevesebbet ha pl. borsó volt az elővetemény.
Válasz apuci #3011. hozzászólásáraelég is :)
Válasz Dkc #3010. hozzászólásáraMi ennyit szórunk egyszerre és vége!
Válasz apuci #3009. hozzászólásáraÉn is annyival nyomnám. Utána 2.szórásnál mennyivel és milyen -fajtát? Köszi csak kiváncsiskodok
Válasz Dkc #3008. hozzászólására200kg/ha körül szoktuk.
Válasz apuci #3007. hozzászólásáraJaaaakkor nyugodt vagyokmennyivel repited??
Válasz Dkc #3006. hozzászólásáraMi csak karbamiddal fejtrágyázunk!
Válasz apuci #2978. hozzászólásáraHali! Te mit mondasz a karbamid fejtrágyához búzában? Persze ha jövőhét befagy nem kánikulában
Válasz blink #3004. hozzászólásáraÉn karbamid-ot 2q-t. Szerinted most még hogy nincs meleg és tűző nap nem illanna e sok hatóanyag?
Válasz Dkc #3003. hozzászólásáraMost elsőre MAS27 3q/ha búzára, repcére 2,5q/ha NS 21:24.
Válasz blink #3001. hozzászólásáraMennyit szórsz egyébként és milyen nitrogént?
Válasz blink #3001. hozzászólásáraNálunk sem volt 10mm--mnél több és jól ki is engedett ebben a pár napban. Én is jövőhét hétfő-keddre tervezem a reptetést
Itt megúsztuk a nagyobb esőt, meg 13-15 fokban ki is engedett a talaj. Jövőhét elejére írnak keményebb fagyot, akkor szerintem ki is toljuk...
Válasz .Szabi. #2997. hozzászólásáraén is spekizek folyamatosan. engem csak ez a felül olvadó átfagyott föld tud akadályozni, ha teljesen kiolvad akkor pár nap és rá tudunk menni.
Válasz csferri #2995. hozzászólásáranagyon térség-, talaj- és domborzatfüggő amúgy, itt nem mosódott semmi sehova... a teljes felület 1-2%-án ált víz max 2 napig, a többin nem volt semmi gond... itt aki már kiszórta az biztosan nyert...
Nem is kell itt hülyézni senkit.Lehetünk szépek de,okosak aligha ,minden szezon más és az időjárás is szeszélyes örökké!Ez maga a mezőgazdaság világa :)
Válasz Mézga #2993. hozzászólásáraNem is akartam.
Csak untam,hogy mindenki hülye aki kiszórta című műsort.
Ki fog derülni márciusban a tuti.
Válasz csferri #2995. hozzászólásáraÉn nem tudom! Pont ezért kérdezem!
Válasz decsi #2994. hozzászólásáraAz mivel van előrébb aki elszórta és összemosódott a tavakba koncentráltan
Mivel lesz az előrébb aki ebben a hónaban fogja elszorni a belinkelt
tavakra a mütrágyát?
Válasz .Szabi. #2987. hozzászólásárane vegyél rá mérget
Válasz Kisvuk #2991. hozzászólásáraÍgy van, itt még bármi lehet
Válasz .Szabi. #2987. hozzászólásáraAzért erre méreget ne vegyél,az időjósok még egy hétre se nagyon találják el az időt és ha jól látom
4.-ét írunk és van még egy pár nap hátra a hónapból.Februárban a -20-tól a +20-ig a semmi csapadéktól a 30 centis hóig még akármi lehet.
Válasz TYLLA46 #2989. hozzászólásáraez csak önámítás,lesz éjjelente -,pár óráig,ez a lekvár át Nem fog fagyni rendesen.
Válasz .Szabi. #2987. hozzászólásáraJövő héten éjjel kemény fagyokat mond....
4 napja van jó idő 10-15fok napközben ez idő alatt bő 20cm engedett ki.Egyszerűen hihetetlen még pár nap és fullra átolvad!
Februárban nem fog senki szórni semmit......
Válasz Agromókuss #2985. hozzászólására Én is amondó vagyok... Mert ha nem lett volna ekkora bitang fagyás több 10 cm akkor én is kiszórtam volna na de így! + még most esőt is mond...
Eddig az összes kép azt mutatja hogy nem kell kapkodni
Válasz Vadmalac #2983. hozzászólásáraEső volt,hóból ide kevés jutott.
Válasz .Szabi. #2968. hozzászólásáraNálatok nem volt hó? Meg pár mm eső tegnapelőtt?
Ez ma készült. Itt se kell kapkodni a szórással.
Válasz F-A-R-M-E-R \ #2972. hozzászólásáraNa ez az!!
Válasz apuci #2978. hozzászólásáraJaja,én is igy gondolom!! Egyenlöre írják jövöhét hétvégére a fagyot de majd meglátjuk Az után való hétre meg egy csomó esöt ir, hát azért elgondolkodtato
Válasz Berkó_ #2977. hozzászólásáraÉn se bánom, hogy nem szórtam ki. Ezeket az út mellett lőttem tegnap. Az első képen ahol fénylik, az mind víz. A csíkok a földön az októberi csatornanyitás nyomai, ott ömlött le a víz.
Válasz Dkc #2971. hozzászólásáraSzerintem jövő héten ha lesznek fagyok szórd,mi is szórjuk!!!
Erre a búzámra lett volna érdemes kiszórni a pétit mi? Mindenki a saját területeit, és viszonyokat ismeri, és annak függvényében eldönti, hogy mikor mit csinál.
Jó az idő, két nap alatt a vízfoltok felszívódtak. Természetesen még nincs teljesen kiengedve. Keddre már 0-át mutat -5+5 között fog ingázni. És csapadékot,a hónap végéig.Ha bejön nyilván úszunk kicsit.