Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR405.35 FtUSD392.31 FtCHF431.22 FtGBP486.62 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Devyd #2839. hozzászólásáraSzerintem is felesleges még kapkodni. Ahogy most nézegetem az előrejelzéseket, két hétig nem nagyon kell még gondolni se rá.
Felénk tavaly február 26-án kezdett majdnem mindenki a szórással...Idén se lesz másképp.
Előtte csak az szórja, aki tudja biztosan, hogy 2-3 hétig nem tud rámenni.
Hogy ne ölje meg a műtrágya sem a földet sem a pénztárcánkat én a Haifa szabályozott tápanyagleadású bevonatos műtrágyáit ajánlanám a figyelmetekbe: CoteN és TurboK Plus.
Fele annyi mennyiség és csak egyszer, vetéssel egy menetben kell kiadni egy évben és semmi nem vész kárba. Leírást itt találjátok kertcenter.com
https://kertcenter.com/coten/
https://kertcenter.com/turbo-k/
Kukoricában, búzában, szójában, napraforgóban több helyütt bizonyított.
Ha áll a víz a földön tavasszal akkor se vész kárba a nitrogén, védve van. Csak 12 C fölött kezdi a kapszula kiadni a tápanyagot.
Fele annyi mennyiségű bevonatos műtrágya ugyan azt vagy jobb eredményt hoz. Szerintem ez a jövő útja.Haifa bevonatos szántóföldi műtrágyákHaifa bevonatos szántóföldi műtrágyák
De igen, csak nálam a saválló részről már néhol lepergett a festék, és messziről fénylik :-)) A tied még nagyon piros, ebből gondoltam, hogy nem saválló.
Hány éves a te géped ? Sajnos ezeknél is van betervezett avulás.
-A zártszelvény végét műanyag dugóval zárják le, itt mosáskor befolyik a műtrágyás víz, belülről kezd rozsdállni a váz.
-Tartály és a váz közé nem kennek pasztát, ide is be tudod mosni a műtrágyát, rohad a váz.
- Tartályfeneket 6 db. izmos hefteléssel illesztik a tartályra, bemosod a 2 lemez közé a műtrágyát, rohad a tartály alja.
Egy flakon tömítőanyaggal meg lehet előzni ezeket a hibákat, de bosszantó.
Válasz burlaszandrea #2830. hozzászólásáraMondjuk én pont azt akarom majd nézni, hogy ha sok esőt mond akkor nem fogok szórni, mert annak nem sok értelme van, hogy összemossa, meg aztán lefollyon a csatornába. Ha szolíd olvadást mond nagyobb eső nélkül, akkor mehet a dolog.
Válasz Vadmalac #2827. hozzászólásáraÉrtelek,az elörejelzés szerint a februárra nem igazán írnak minuszt és esöt is ígérnek növény. Úgyhogy én azt mondom hajrá a szorással!!
Válasz burlaszandrea #2818. hozzászólásáraÚgy értettem hogy én is kb. akkor akarom. Amúgy tényleg pétisó lesz.
Bár ma voltam kint az egyik úthoz közeli táblán, és még 5 cm körüli hó van egybefüggően, lehet hogy ha lassan olvad 1-2 napot, akkor még marad 1-2cm, és majd akkor megyünk. Meg majd attól függ milyen időt mond utána.
Válasz Büresz #2823. hozzászólásáraNekem egy Kuhn MDS 921-es van (Első ránézésre majdnem ugyanez ) kértem ajánlatot lapátra, mert már kopottak voltak. A nettó 75 ropin kicsit meglepődtem :- (((
Válasz Vadmalac #2816. hozzászólásáraÉs azt jól tudom, hogy ha valakit rajtakapnak,hogy előbb szór akkor teljes AKG kizárás a helyes mezőgazdasági gyakorlat be nem tartása miatt?
Válasz Büresz #2809. hozzászólásáraEz okt.-nov.-i kötés. KITE-nél, pár kamion-nyi tétel.
Mennyiért kaphatják az igazán nagyok, ahol még a kereskedőket is kiiktatják mert van kapcsolat?
Jó hogy nem érdekli ha elúszik olvadáskor egy pár kiló!
5843 hozzászólás
Nekem még elmaradt 1,5 hektár szántani való terület, lehet, hogy előbb szóróm ki a műtrágyát, mint fejezem a szántást?
Válasz Devyd #2839. hozzászólásáraSzerintem is felesleges még kapkodni. Ahogy most nézegetem az előrejelzéseket, két hétig nem nagyon kell még gondolni se rá.
Válasz ragaszto #2840. hozzászólásáraJaj nekem!
kérdés mikor kel a tritikálét meg pétisózni és hektáronként menyit? és hány százalékossal .
köszönöm .
Felénk tavaly február 26-án kezdett majdnem mindenki a szórással...Idén se lesz másképp.
Előtte csak az szórja, aki tudja biztosan, hogy 2-3 hétig nem tud rámenni.
Válasz gazda001 #2837. hozzászólásáraBiztos is hogy így van mert most már teljesen mást jósolnak. Amúgy is az idő a gazda nem pedig mi.
Válasz burlaszandrea #2830. hozzászólásáraNincs előrejelzés aki ezt megmondja egy hónapra előre
Hogy ne ölje meg a műtrágya sem a földet sem a pénztárcánkat én a Haifa szabályozott tápanyagleadású bevonatos műtrágyáit ajánlanám a figyelmetekbe: CoteN és TurboK Plus.
Fele annyi mennyiség és csak egyszer, vetéssel egy menetben kell kiadni egy évben és semmi nem vész kárba. Leírást itt találjátok kertcenter.com
https://kertcenter.com/coten/
https://kertcenter.com/turbo-k/
Kukoricában, búzában, szójában, napraforgóban több helyütt bizonyított.
Ha áll a víz a földön tavasszal akkor se vész kárba a nitrogén, védve van. Csak 12 C fölött kezdi a kapszula kiadni a tápanyagot.
Fele annyi mennyiségű bevonatos műtrágya ugyan azt vagy jobb eredményt hoz. Szerintem ez a jövő útja.Haifa bevonatos szántóföldi műtrágyákHaifa bevonatos szántóföldi műtrágyák
Hali,hol van mindenki?? Tudom hogy fagyos a levegö,de ennyire? Hmm....
Válasz kis Zombi #2833. hozzászólására2009-ben vettem 60 hekin használom, de saváló mert belülről fényes jelenleg is.
Válasz Büresz #2828. hozzászólásáraOFF
De igen, csak nálam a saválló részről már néhol lepergett a festék, és messziről fénylik :-)) A tied még nagyon piros, ebből gondoltam, hogy nem saválló.
Hány éves a te géped ? Sajnos ezeknél is van betervezett avulás.
-A zártszelvény végét műanyag dugóval zárják le, itt mosáskor befolyik a műtrágyás víz, belülről kezd rozsdállni a váz.
-Tartály és a váz közé nem kennek pasztát, ide is be tudod mosni a műtrágyát, rohad a váz.
- Tartályfeneket 6 db. izmos hefteléssel illesztik a tartályra, bemosod a 2 lemez közé a műtrágyát, rohad a tartály alja.
Egy flakon tömítőanyaggal meg lehet előzni ezeket a hibákat, de bosszantó.
Válasz burlaszandrea #2830. hozzászólásáraMondjuk én pont azt akarom majd nézni, hogy ha sok esőt mond akkor nem fogok szórni, mert annak nem sok értelme van, hogy összemossa, meg aztán lefollyon a csatornába. Ha szolíd olvadást mond nagyobb eső nélkül, akkor mehet a dolog.
Növény helyett böven t akartam írni
Válasz Vadmalac #2827. hozzászólásáraÉrtelek,az elörejelzés szerint a februárra nem igazán írnak minuszt és esöt is ígérnek növény. Úgyhogy én azt mondom hajrá a szorással!!
Válasz Hogel #2817. hozzászólásáraErre nem tudok biztos választ.
Válasz kis Zombi #2826. hozzászólásáraTiédben nem az?
Válasz burlaszandrea #2818. hozzászólásáraÚgy értettem hogy én is kb. akkor akarom. Amúgy tényleg pétisó lesz.
Bár ma voltam kint az egyik úthoz közeli táblán, és még 5 cm körüli hó van egybefüggően, lehet hogy ha lassan olvad 1-2 napot, akkor még marad 1-2cm, és majd akkor megyünk. Meg majd attól függ milyen időt mond utána.
Válasz Büresz #2825. hozzászólásáraOFF
Saválló a tartályfenék, más különbséget hirtelen nem látok.
Válasz kis Zombi #2824. hozzászólásáraAz fasza! A kuhn rauch ugyanaz. Csak tiéd más számozás, akkor valszeg kicsit másabb.
Válasz Büresz #2823. hozzászólásáraNekem egy Kuhn MDS 921-es van (Első ránézésre majdnem ugyanez ) kértem ajánlatot lapátra, mert már kopottak voltak. A nettó 75 ropin kicsit meglepődtem :- (((
Inkább meggyógyítottuk fél nap alatt.
Válasz csoppika #2822. hozzászólásáraAkkor szélességre gondolsz?? 18ra szórok, de tányér és lapátcserével tudja a 24-et!
Válasz Büresz #2821. hozzászólásáraNo ne mondd... Területre annyira lát el...amennyire meg bírod ülni a lovat
Válasz csoppika #2820. hozzászólásáraEzt nem értem. szélességre? Területre?
Válasz Büresz #2819. hozzászólásáraEz a rauch mennyire "lát" el???
7 év után sikerült kilámpáznom, igaz nem egésszen oda kellett volna de jobb mint a semmi.
Válasz Vadmalac #2810. hozzászólásáraEzt most nem értem!!pétisó lenne??
Válasz Vadmalac #2816. hozzászólásáraÉs azt jól tudom, hogy ha valakit rajtakapnak,hogy előbb szór akkor teljes AKG kizárás a helyes mezőgazdasági gyakorlat be nem tartása miatt?
Válasz Hogel #2815. hozzászólásáraJól tudod.
Jól tudom, hogy az őszi kalászosokat Február 1 töl lehet szórni, ha nincs összefüggő hótakaró, vagy azt is csak február 15 től?
Válasz atisgyulai #2813. hozzászólásáraLehet mert "A" betüs, az meg K.méti
Válasz F-A-R-M-E-R \ #2812. hozzászólásáraLehet arról amelyiktől 46-ért vetted.
Szórd ki gyorsan, nehogy elvigye a NAV.
Melyik cégről van szó, valaki tudja
Válasz Büresz #2809. hozzászólásáraEz okt.-nov.-i kötés. KITE-nél, pár kamion-nyi tétel.
Mennyiért kaphatják az igazán nagyok, ahol még a kereskedőket is kiiktatják mert van kapcsolat?
Jó hogy nem érdekli ha elúszik olvadáskor egy pár kiló!
Válasz burlaszandrea #2782. hozzászólásáraso-so
Válasz atisgyulai #2804. hozzászólásáraAz mégjobb! cumm
Válasz Robi3 #2806. hozzászólásáraNyáron volt ennyi, és kora ősz
Válasz F-A-R-M-E-R \ #2805. hozzászólásáraA próbagyártásból, aminek nem garantálják a hatóanyagtartalmát? Mert ezt gyakran elfelejtik megmondani...
Válasz F-A-R-M-E-R \ #2805. hozzászólásáraudv
Hol lehet ennyiert szerezni?
koszi
udv
robi
Válasz atisgyulai #2804. hozzászólásáraAz se rossz, de 46-ért még jobb
Válasz Büresz #2793. hozzászólásáraNem rossz ár!
De 49-ért meg még jobb!
Válasz burlaszandrea #2802. hozzászólásáraÉrtem.
Válasz Büresz #2801. hozzászólásáraPersze mint akár melyik. De ez csak az én véleményem.
Válasz burlaszandrea #2800. hozzászólásáraÉrtem de az savanyítja a talajt nem? Vagy csak az ammónium nitrát?
Válasz Büresz #2797. hozzászólásáraMert olcso!!!!!8500+fa. 220kg karbamidx46százalék
Válasz burlaszandrea #2798. hozzászólásáraAha
Válasz Büresz #2794. hozzászólásáraNem neked ment csak h ütös N hatoanyag kell nyomni. Hamarabb jöjjön ki a fagy stresszböl.
Válasz burlaszandrea #2792. hozzászólásáraMivel jobb a karbamid? Sose használtam még. Mennyibe fáj 1 mázsa?
És majd látjuk h milyen tavaszunk lesz esöre értem akkor még 100kg karbamid ot március elején.
Válasz pamko #2791. hozzászólásáraÉs utána? Mikor mennyit?
Válasz burlaszandrea #2792. hozzászólásáraEzt miért kapom? értem.