Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR412.2 FtUSD400.32 FtCHF438.4 FtGBP488.28 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Ma Keleten reggel fél 11-ig jól lehetett szórni,aztán már szedte a kerék.2q pétisót kapott,már éhes volt a búzám(sárgult).Április elején tervezek még 1,5q-át.
Sziasztok,tritikálét vetettem,Bács-kiskun megyében kiskunfélegyháza határában,kicsit homokos föld mennyi műtrágyát érdemes neki adni meg pétit vagy 27°?34?köszi előre is
Napraforgóban vetéskor tettem már sor mellé 1q-t, semmi gond nem volt, szétszórva 2-3q az meg sem közelíti a mag körül azt a koncentrációt. Szerintem szórhatod nyugodtan. Az már más, hogy nagyon utálom, mert főleg a magyar az egy nagyon apró szemű szar. Vetőgéppel még okés a kijuttatás, de szóróval?
Tudom , csak gondolom így kicsi a koncentráció, nem igen kerül a műtrágya közvetlen a mag mellé ha mégis akkor is nagyon kevés. Gondoltam hátha van valakinek ezzel tapasztalat.Jó lenne a lassabb feltáródás miatt.
Mást nem mar?
Mi mint lentebb írtam évek óta használjuk több száz ha-on(a munkahelyemen is meg saját részre is és lőn világosság nem mar!
De majd teszek föl képet ha rá kerül a sor.
Illan,,nameg marja a növényt amivel érintkezik,ezért ajánlják sokan csak N alaptrágyának....nameg van aki furmánykodik vele és ADBLUE-t készít belőle :D
12-15 C alatt nem jelentős az elillanasa! Csak első fejtragyanak de ajánlja a Nitrogenmuvek is ilyen célra. Hatóanyagra vetítve az ammónia utan a legjobb a fajlagos költsége!
Mi első fejtragyanak akkor szoktuk szórni ha nem akarunk kénes anyagot rakni. Ilyenkor meg lehet kis hó vagy eső, esetleg nagyobb reggeli harmat, az simán be mossa a talajba. Nem rossz cucc, és hosszan adja le a nitrogén hatóanyagot...
Válasz #2111 hozzászólás
Persze működik fejtrágyaként is, de az a probléma ha elillan 15% a 46-bó lakkor marad 39% te meg 46%-ot fizettél ki a kereskedőnek.
Így lesz a látszólag olcsóbb anyagból, ha nem is drágább, de legalább ugyan olyan árú mint az amnitrát vagy MAS.
Válasz #2110. hozzászólásra
Mi évek óta használjuk és jó,
a referencia nekem az amikor egy pár helyi gazdatárs egy kicsit elcseszte a csatlakozót,ahogy felénk mondják "ki kelt a műtrágya"
sajnos képet nem tudok mutatni róla de nagyon ki kelt és én szerintem nem drágább hanem olcsóbb (kb 5000ft/ha)
Ilyen hidegben sztem nem jelentős az elillanás, de karbamidot nem nyomják felénk fejtrágyának, az előbbi problémával magyarázzák az okot, de hogy hidegben hogyan viselkedik nem tudom?? Nem is olvastam még olyan szakvéleményt ami ajánlaná??? Ámbár ..... mindig tanul az ember, kíváncsi lennék a referenciára!
Karbamid gabonára tél végén-kora tavasszal miben jobb mint pl pétisó/mas? Olcsóbb vagy lassabban bomlik le? Gondolkodtam már rajta hogy kipróbálom de most sem mertem maradtam a mas-nál,de azért kíváncsi vok,mivel felénk fejtrágyaként nem terjedt el.
Igen rongálja mint minden gumihevederes ez is úgy fordul, de szerintem az a kis táblavégi forduló jelentéktelen főleg ha okosan fordul vele persze mi is gumikerekes traktorral szórjuk
Én is 2 mázsát tervezek szórni, és az elmúlt évek tapasztalatai alapján nem veszett kárba a sok csapadék ellenére sem. 1-1,5 hónap múlva meg a második adag 100 kilóval szórva.
Válasz #2085. hozzászólásra
Szép zöldnek tűnik! Milyen fajta és mikori vetés?
A mienk (Antonella) a szilveszteri fagyos időszakot követően igencsak besárgult, de majd csak kijavul a nitrogén hatására.
Mennyit szórsz az árpára?
Válasz #2079. hozzászólásra
Belenyúlsz te koma a jóba idén folyamatosan....
Erről beszéltem az alább, akarom mondani hogy alább nincs megfagyva, ezért nem merek megindulni (3-4 éve kb. jártunk így)
5825 hozzászólás
Válasz #2124. hozzászólásra
Ki-ki szórjuk de fel nem veszi a növény,-6 volt reggel, nappal is csak 1fok, most meg ráesik a 10-20cm hó aztán lemosódik, összefolyik stb.
Ma Keleten reggel fél 11-ig jól lehetett szórni,aztán már szedte a kerék.2q pétisót kapott,már éhes volt a búzám(sárgult).Április elején tervezek még 1,5q-át.
Sziasztok,tritikálét vetettem,Bács-kiskun megyében kiskunfélegyháza határában,kicsit homokos föld mennyi műtrágyát érdemes neki adni meg pétit vagy 27°?34?köszi előre is
Hát a jövő hére eléggé jól kivette a keményebb mínuszokat, az ígért -1, -2 fok meg nemigen lesz elég sztem, pedig már szerveztem az akciót
Válasz #2120. hozzászólásra
Üdv .Na erre gondoltam én is.
Válasz #2119. hozzászólásra
Napraforgóban vetéskor tettem már sor mellé 1q-t, semmi gond nem volt, szétszórva 2-3q az meg sem közelíti a mag körül azt a koncentrációt. Szerintem szórhatod nyugodtan. Az már más, hogy nagyon utálom, mert főleg a magyar az egy nagyon apró szemű szar. Vetőgéppel még okés a kijuttatás, de szóróval?
Válasz #2118. hozzászólásra
Tudom , csak gondolom így kicsi a koncentráció, nem igen kerül a műtrágya közvetlen a mag mellé ha mégis akkor is nagyon kevés. Gondoltam hátha van valakinek ezzel tapasztalat.Jó lenne a lassabb feltáródás miatt.
Válasz #2117. hozzászólásra
Közvetlenül vetés előtt nem ajánlott kiszórni a nagy N tartalom miatt, csirázásgátló stb. Ezért 2-3 héttel előtte kell kiszórni és bedolgozni
És valaki használja ezt a karbamidot tavaszi vetésűek alá, közvetlen vetés előtti magágykészítéskor mondjuk 2-3g/ha adagban.
Válasz #2109. hozzászólásra
Akkor inkább szórjál 34% ha van rá lehetőséged!
Válasz #2114. hozzászólásra
Mást nem mar?
Mi mint lentebb írtam évek óta használjuk több száz ha-on(a munkahelyemen is meg saját részre is és lőn világosság nem mar!
De majd teszek föl képet ha rá kerül a sor.
Válasz #2105. hozzászólásra
Illan,,nameg marja a növényt amivel érintkezik,ezért ajánlják sokan csak N alaptrágyának....nameg van aki furmánykodik vele és ADBLUE-t készít belőle :D
Válasz #2112. hozzászólásra
12-15 C alatt nem jelentős az elillanasa! Csak első fejtragyanak de ajánlja a Nitrogenmuvek is ilyen célra. Hatóanyagra vetítve az ammónia utan a legjobb a fajlagos költsége!
Mi első fejtragyanak akkor szoktuk szórni ha nem akarunk kénes anyagot rakni. Ilyenkor meg lehet kis hó vagy eső, esetleg nagyobb reggeli harmat, az simán be mossa a talajba. Nem rossz cucc, és hosszan adja le a nitrogén hatóanyagot...
Válasz #2111 hozzászólás
Persze működik fejtrágyaként is, de az a probléma ha elillan 15% a 46-bó lakkor marad 39% te meg 46%-ot fizettél ki a kereskedőnek.
Így lesz a látszólag olcsóbb anyagból, ha nem is drágább, de legalább ugyan olyan árú mint az amnitrát vagy MAS.
Válasz #2110. hozzászólásra
Mi évek óta használjuk és jó,
a referencia nekem az amikor egy pár helyi gazdatárs egy kicsit elcseszte a csatlakozót,ahogy felénk mondják "ki kelt a műtrágya"
sajnos képet nem tudok mutatni róla de nagyon ki kelt és én szerintem nem drágább hanem olcsóbb (kb 5000ft/ha)
Ilyen hidegben sztem nem jelentős az elillanás, de karbamidot nem nyomják felénk fejtrágyának, az előbbi problémával magyarázzák az okot, de hogy hidegben hogyan viselkedik nem tudom?? Nem is olvastam még olyan szakvéleményt ami ajánlaná??? Ámbár ..... mindig tanul az ember, kíváncsi lennék a referenciára!
Akkor végülis előnye fejtrágyában nincs a karbamidnak inkább csak hátránya.
Köszönöm a válaszokat megint okosabb lettem egy kicsit.
Válasz #2106. hozzászólásra
Az a baj a karbamiddal, ha nincs bedolgozva akkor jelentős a N elillanása. A napsütés és a magasabb hőmérséklet segíti az elillanást.
Válasz #2106. hozzászólásra
Drágább és gyorsabban bomlik mint a 27% Ha jól emlékszem 46% a nitrogén hatóanyag benne!!
Válasz #2105. hozzászólásra
Karbamid gabonára tél végén-kora tavasszal miben jobb mint pl pétisó/mas? Olcsóbb vagy lassabban bomlik le? Gondolkodtam már rajta hogy kipróbálom de most sem mertem maradtam a mas-nál,de azért kíváncsi vok,mivel felénk fejtrágyaként nem terjedt el.
Válasz #2101. hozzászólásra
Mi a baj vele?
Válasz #2102. hozzászólásra
Igen rongálja mint minden gumihevederes ez is úgy fordul, de szerintem az a kis táblavégi forduló jelentéktelen főleg ha okosan fordul vele persze mi is gumikerekes traktorral szórjuk
Jövő hétre mínusz 10-15 fokokat mondanak az okosok.
Mi is gondolkozunk a szóráson. De nincs még korán egy kicsit?
Válasz #2100. hozzászólásra
Ez is rongálja a vetést, nézd meg mikor fordul mennyit kivág a vetésből!! Egy fagyos reggel és góóóóóóóó gumikerekes trakival!!
Válasz #2093. hozzászólásra
Karbamidot fejtrágyázásra?
Válasz #2099. hozzászólásra
Ilyet még nem láttam na ez elég speciális cucc, de ez már bőven a luxus felett van
Válasz #2096. hozzászólásra
Én is 2 mázsát tervezek szórni, és az elmúlt évek tapasztalatai alapján nem veszett kárba a sok csapadék ellenére sem. 1-1,5 hónap múlva meg a második adag 100 kilóval szórva.
Válasz #2096. hozzászólásra
Mi a baj a 2q?? Szerintem kicsit se sok..Pláne ilyen mértékü csapadék után!!
Válasz #2095. hozzászólásra
A 2q-t miért "vállaltad" be ??
A 2. kör túl későn lesz ?
Azért amilyen csapadékos időt mond a 2q hamar kárba veszhet......
Válasz #2094. hozzászólásra
Sajnos nincs ikerkerék,pedig biztos jobb lenne.
Válasz #2092. hozzászólásra
Ikerkerékkel és 1 big-bag-nyi súllyal nem jobb ?
Válasz #2089. hozzászólásra
Ez a terv.A repcére is ezt szántam.
Válasz #2090. hozzászólásra
Igen,jól látod.
Válasz #2088. hozzászólásra
2q !????
azért próbálod már most, mert ha kienged, akkor teljesen esélytelen volna?
Karbamiddal nyomatod majd minden kalászost?
Válasz #2087. hozzászólásra
Laverda okt.10. 2q karbamid.
Szép zöldnek tűnik! Milyen fajta és mikori vetés?
A mienk (Antonella) a szilveszteri fagyos időszakot követően igencsak besárgult, de majd csak kijavul a nitrogén hatására.
Mennyit szórsz az árpára?
Hát akkor fúrjál koma, ne a műxart szórd
Válasz #2082. hozzászólásra
Itt kőolaj vezeték megy a föld alatt.(árpa)
Belenyúlsz te koma a jóba idén folyamatosan....
Erről beszéltem az alább, akarom mondani hogy alább nincs megfagyva, ezért nem merek megindulni (3-4 éve kb. jártunk így)
Válasz #2081. hozzászólásra
Na igen. A baj csak az, hogy egy hétnél tovább nem érdemes előrejelzést nézni.
Keresed a talajvizet?
Búza?
Az időkép szerint a hónap vége felé már 10-15 fokok is lehetnek majd pluszban
Válasz #2078. hozzászólásra
Szerintem jó.Teszteld egy darabig.
Tegnapi próbálkozás egész jól ment míg...
Válasz #2077. hozzászólásra
Mennyire megbízható ez az oldal a többihez képest?!
Válasz #2076. hozzászólásra
Csütörtök,péntekre a Sat24 jó kis havat ígér.
Válasz #2075. hozzászólásra
Nálunk nincs hó,holnap hajnalban megyünk kifelé!