Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR411.69 FtUSD399.52 FtCHF438.21 FtGBP488.76 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Jah.... rég voltam erre igaz, eléggé rosz dolgok történtek velem mostanában a tavaly őszi időszak nagyon nehéz volt, abban sem voltam biztos hogy fel tudok állni és tudom folytatni, de hála Istennk azért volt mire szórni a műtrágyát.......de az ősz az nagyon nehéz volt lelkileg és fizikailag is. Apu sajnos kiszállt...... és pont aug. végén (sohasem jókor) de így még nehezebb volt szezont kezdeni...
Én 2q Pétit akarok kiszórni most, aztán ámen, de erre is azt mondta egy cimborám hogy sok az árpára..........szerintem nem de meg fogom tudni, remélem.
200 litert szerettem volna,de nem sikerült a permetezőt jól be kalibrálni
és így 170 literre jött ki.30% volt az anyag.Gyomirtáskor szeretnék még
100 litert.
Hát reggelre meg érkezett egy kis bemosó csapadék!Várhatott volna estig,de ez nem kívánság műsor Tuti bele olvadt!Ha nem esik akkor 7végén be is tudjuk fejezni!Elvileg mutatja hétfőre is kb 2 mm-t!
jó nektek nálunk meg esik mostanában minden nap kisebb nagyobb mennnyiségü eső rá se lehet menni a talajra csak az út melletti táblákat szórtuk el míg nem állt be az idő
Azért elnézve a fotókat, országon belül nem semmi különbségek vannak. Arrafelé szép tavaszias meleg idő, itt dunántulon meg 4 fok volt ma, és péntek óta már 40mm esett, több helyen elég belvízesek a területek
Alacsony humusztartalmú homokos földön (12-15ak) vetettem tritikálét. Ha majd az idő engedi kiszórok rá 1,5-2q pétit. Utána megéri még tenni rá később további adagot? Esetleg folyékonyat? Növelné még annyival a termést, hogy megérje taposni?
Meg tudná nekem mondani valaki, hogy melyik EU határozat alapján lehet február 1. -től szórni? Lehet a Magyarországi törvényhatározat számát is, melyben feltételezem be lessz írva az EU határozat száma.
Kérdezni szeretném hogy a feb15 előtti műtrágyázás a kalászosokra is vonatkozik ha nem mi a kivételi jogszabály mert sokat járják a határt a természetvédők és nem kellene egy feljelentés.
Jah azt néztem hogy Dtúl meg Észak kap rendesen. Ezért is tervezzük elnyomni, ha lehet, nehogy itt is beálljon az idő. Bár az eső meg kellene majd utána.
csak 6,5 t/ha lett, de..
fogott mag volt, ahogy kijött a kombájnból, úgy ment a vetőgépbe / erre nem vagyok büszke, de a szükség nagy úr / és ebből adódóan volt vetési probléma is / sokszor eldugult / + kalászoláskor vetésfehérítő csúnyán meglepte, a fertőzést túlzottan kicsinek ítéltem meg és még sajnáltam is volna taposni, ezért nem fújtam, hát ez hatalmas baki volt
A tritikálénal menyi a maximum q nitrogén ha-ra amit tavaszal rá lehet teni,de ugy hogy nedőljön meg. Én jó 3q/ha tervezek de félek hogy megdőlne.Mult éven 2q/ha-ra kapot és termet 55q-át.
Csináltattam levél analízist is tavaly.
főleg kálium minden táblán túlzott ellátottsággal bírt, foszfor is legtöbbször így néha csak ellátottsága "jó" jelzőt kapott. Nitrogén viszont minden táblán hiányos és erősen hiányosan volt feltüntetve az alábbi nitró adagok mellett. Annyi, hogy a nitrosolt ezek után kapta, de az a 70+40lityó nemfogja már megváltani a világot utána.
IGaz tavaly ráesett 30-40centi hó kiszórás után vagy 3héttel, közben nemtudom menyit tudott felvenni belőle de tuti ahogy ez elolvadt elvitt magával valamennyit plusz utána esők is voltak keményen.
Most ebben a francia búzában bízok, hogy fogja adni jól főleg szója után vetve, de még arrébb van, hogy kiderüljön ,egyenlőre jólettvolna megszórni, csak amikor fagy volt akkor még 20centi hó is állt a táblákon mire elolvadt meleg van meg eső esik...
Azt bánom, hogy év végén két ünnep között nem foglalkoztam a nitrosol kérdéssel, lekelltt vona tolni őket, akkor száraz volt a föld de reggel egy kis harmat betaknyosította azért lett volna egy kis megkötő betaknyolódó nedvesség nomeg levélről felvette volna szépen.
csak sajnos itt felénk ezt is nehéz beszerezni, vagy jön a 25köbös tanker és megveszed vagy pórkocsival megyek 80km-re köbös tartályokkal ha egyáltalán van készen ilyenkor holtidőben, mert legtöbbször nincsen.
Meg idén kifogom próbálni, hogy ha nitrosolom nem is marad esetleg akkor nitrogén műtrágyázok ősszel kikelt állományra az alap map-on kívül egy mázsával mondjuk.
5825 hozzászólás
Válasz #1874. hozzászólásra
Jah.... rég voltam erre igaz, eléggé rosz dolgok történtek velem mostanában a tavaly őszi időszak nagyon nehéz volt, abban sem voltam biztos hogy fel tudok állni és tudom folytatni, de hála Istennk azért volt mire szórni a műtrágyát.......de az ősz az nagyon nehéz volt lelkileg és fizikailag is. Apu sajnos kiszállt...... és pont aug. végén (sohasem jókor) de így még nehezebb volt szezont kezdeni...
Válasz #1872. hozzászólásra
Üdv!
Téged is látni?!
Válasz #1871. hozzászólásra
Én 200 liter nitrosolt tettem tavaly,lett jégverés után 6,5 tonna.
vasárnap elszórva 2,5q/ha péti. eddig 10-11 mm eső volt rá. lehet még hatni is fog!!!!!!!!!!!!!!!!!
Válasz #1870. hozzászólásra
Én 2q Pétit akarok kiszórni most, aztán ámen, de erre is azt mondta egy cimborám hogy sok az árpára..........szerintem nem de meg fogom tudni, remélem.
Válasz #1867. hozzászólásra
inkább 2x2-t, akkor kisebb a megdőlés esélye
Válasz #1865. hozzászólásra
Látom akkor most területed nagy részét őszibe fordítottad
Válasz #1867. hozzászólásra
3+1q pétisó 14AK-s földre (+vetés előtt 2q 3*15NPK) tavaly is lett 54q-ás Hanzi
Tisztelt Kollegák,
Árpára ki mennyi Pétit szokott kirakni?
Pénteken kinyomnám, szombatra mondja az esőt.
mifelénk esett ma is, megint nem kell rámenni, bár út közben láttam egy Damman-t, azzal erőlkedtek az esőben is, bár az tiszta homok terület
Válasz #1864. hozzászólásra
repce,búza,őszi árpa
Válasz #1859. hozzászólásra
Mi alá szórtad vagy mire decsi? nem tán mind a 260ha búza?
Válasz #1862. hozzászólásra
A purhab darab,több napja úszik a nitrosol tetején,még semmi baja.
Válasz #1861. hozzászólásra
200 litert szerettem volna,de nem sikerült a permetezőt jól be kalibrálni
és így 170 literre jött ki.30% volt az anyag.Gyomirtáskor szeretnék még
100 litert.
Válasz #1859. hozzászólásra
Mennyit kapott?
55 ha leszórva. Iszonyatosan száradnak a talajok felénk..
Mi is végeztünk 260 ha leszórva nitroszollal.
Mi is szórtuk volna holnap de taknyolt egész reggel az eső. Pedig voltak területek ahol száraz volt a föld. Nah majd vasárnap vagy hétfőn.
Válasz #1856. hozzászólásra
MI már napok óta szórjuk!!!
Válasz #1852. hozzászólásra
Itt senki nem szorta még.
Válasz #1854. hozzászólásra
Hát reggelre meg érkezett egy kis bemosó csapadék!Várhatott volna estig,de ez nem kívánság műsor Tuti bele olvadt!Ha nem esik akkor 7végén be is tudjuk fejezni!Elvileg mutatja hétfőre is kb 2 mm-t!
Válasz #1853. hozzászólásra
jó nektek nálunk meg esik mostanában minden nap kisebb nagyobb mennnyiségü eső rá se lehet menni a talajra csak az út melletti táblákat szórtuk el míg nem állt be az idő
Műtrágya majdnem elszórva holnap de-re maradt még egy kicsi utána jöhet a bemosó csapadék!:)))
Válasz #1851. hozzászólásra
MI is örülnénk az esőnek de mivel nincs így műtrágyát szórunk!!!
Válasz #1850. hozzászólásra
Azért elnézve a fotókat, országon belül nem semmi különbségek vannak. Arrafelé szép tavaszias meleg idő, itt dunántulon meg 4 fok volt ma, és péntek óta már 40mm esett, több helyen elég belvízesek a területek
Válasz #1849. hozzászólásra
Az nem volt semmi ahogy ki mentünk,le akarta nyomni a sár az első sárvédőt!!!
Válasz #1845. hozzászólásra
OK!
Tényleg semmi a taposás.
Alacsony humusztartalmú homokos földön (12-15ak) vetettem tritikálét. Ha majd az idő engedi kiszórok rá 1,5-2q pétit. Utána megéri még tenni rá később további adagot? Esetleg folyékonyat? Növelné még annyival a termést, hogy megérje taposni?
Válasz #1846. hozzászólásra
Tőled kb 60 km-re délre
Válasz #1845. hozzászólásra
Ma voltam kint szétnézni én is de még rosszabb min 2 napja.pedig csak
egy pár szem eső volt.Te merre vagy?
Sanyi akkor amit ígértem képeket ,ma készültek!!!
Válasz #1842. hozzászólásra
Köszönöm
Válasz #1842. hozzászólásra
Köszi az infót
Válasz #1841. hozzászólásra
http://www.muszakiforum.hu/cikk/49757/a-helyes-mezogazdasagi-gyakorlat-hmgy?wa=egri0812h
Meg tudná nekem mondani valaki, hogy melyik EU határozat alapján lehet február 1. -től szórni? Lehet a Magyarországi törvényhatározat számát is, melyben feltételezem be lessz írva az EU határozat száma.
Válasz #1836. hozzászólásra
Csak kalászosokra vonatkozik!
ugyanaz a kérdés elhangzik minden héten ,,,,,,,,,
lusták a fórumozók visszaolvasni 1 oldalt........
Kérdezni szeretném hogy a feb15 előtti műtrágyázás a kalászosokra is vonatkozik ha nem mi a kivételi jogszabály mert sokat járják a határt a természetvédők és nem kellene egy feljelentés.
Válasz #1831. hozzászólásra
Jah azt néztem hogy Dtúl meg Észak kap rendesen. Ezért is tervezzük elnyomni, ha lehet, nehogy itt is beálljon az idő. Bár az eső meg kellene majd utána.
Válasz #1833. hozzászólásra
csak 6,5 t/ha lett, de..
fogott mag volt, ahogy kijött a kombájnból, úgy ment a vetőgépbe / erre nem vagyok büszke, de a szükség nagy úr / és ebből adódóan volt vetési probléma is / sokszor eldugult / + kalászoláskor vetésfehérítő csúnyán meglepte, a fertőzést túlzottan kicsinek ítéltem meg és még sajnáltam is volna taposni, ezért nem fújtam, hát ez hatalmas baki volt
Válasz #1832. hozzászólásra
Lett is 7-8t-ás árpád,vagy nem, az öt mázsa az már nem kevés
én tavaly odaszórtam az őszi árpának 5q pétisót/ha , 2 részletbe és nem dőlt meg egyáltalán
ahol nagy-barom szél fúj ott lefekszik mindegyik gabona, tök mindegy hogy magas N hatóanyagot kapott vagy sem
Válasz #1829. hozzászólásra
Ide a dunántúlra meg 35-40mm-t, szivattyút csónakot előveszem, szánkót meg felviszem padlásra Szórás várhatóan Márciusra marad
A tritikálénal menyi a maximum q nitrogén ha-ra amit tavaszal rá lehet teni,de ugy hogy nedőljön meg. Én jó 3q/ha tervezek de félek hogy megdőlne.Mult éven 2q/ha-ra kapot és termet 55q-át.
4q 3x15? Nem sz@rral gurigáztok. Én ezek után biztos nem tennék ki 50-60kg N hatóanyagnál többet elsőre. De majd a hozzáértők kijavítanak.
Holnaptól kb. két hétig száraz idő várható DK-Mo-n, aki eddig nem szórta a műtrágyát és tervezi, az készüljön szerintem.
Üd.
Tavasszal mit szórjak a tritikálé-ra???
kukorica volt előtte, és vetés előtt kapott 400kg/ha 3x15-öst
Csináltattam levél analízist is tavaly.
főleg kálium minden táblán túlzott ellátottsággal bírt, foszfor is legtöbbször így néha csak ellátottsága "jó" jelzőt kapott. Nitrogén viszont minden táblán hiányos és erősen hiányosan volt feltüntetve az alábbi nitró adagok mellett. Annyi, hogy a nitrosolt ezek után kapta, de az a 70+40lityó nemfogja már megváltani a világot utána.
IGaz tavaly ráesett 30-40centi hó kiszórás után vagy 3héttel, közben nemtudom menyit tudott felvenni belőle de tuti ahogy ez elolvadt elvitt magával valamennyit plusz utána esők is voltak keményen.
Most ebben a francia búzában bízok, hogy fogja adni jól főleg szója után vetve, de még arrébb van, hogy kiderüljön ,egyenlőre jólettvolna megszórni, csak amikor fagy volt akkor még 20centi hó is állt a táblákon mire elolvadt meleg van meg eső esik...
Azt bánom, hogy év végén két ünnep között nem foglalkoztam a nitrosol kérdéssel, lekelltt vona tolni őket, akkor száraz volt a föld de reggel egy kis harmat betaknyosította azért lett volna egy kis megkötő betaknyolódó nedvesség nomeg levélről felvette volna szépen.
csak sajnos itt felénk ezt is nehéz beszerezni, vagy jön a 25köbös tanker és megveszed vagy pórkocsival megyek 80km-re köbös tartályokkal ha egyáltalán van készen ilyenkor holtidőben, mert legtöbbször nincsen.
Meg idén kifogom próbálni, hogy ha nitrosolom nem is marad esetleg akkor nitrogén műtrágyázok ősszel kikelt állományra az alap map-on kívül egy mázsával mondjuk.