Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR410.17 FtUSD396.2 FtCHF435.92 FtGBP487.57 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Nekem mondhatni bejött, bár régebben sem volt annyira rossz a termés. Nekem 24-27 Ak-ás középkötött talajaim vannak. Ezzel a technológiával idén 7,6 tonna lett/ha. Tavaly 6,5. Azelött a búzáim általában 5-6 tonna volt. Nem fogom csak a műtrágyára, de azért mutatja, hogy ennyi kell. Közelemben mindenki így nyomja vagy még többet. Nekem most ez ugynézki beáll.Amit én észrevettem, hogy amit alább is írtam, mindíg mikor belemegyek a vegyszerezővel (2-3szor) nyomok valamit lombra nem kell feltétlenül sok / tavaly pl 5 kiló magnézium szulfát meg 3 liter azospeed/ , csak, hogy "érezze, hogy szeretjük". És meghálálja.Nálam ez működik, ez nem jelenti azt, hogy ez mindenhol így van
Annak idején azt mondta egy növényvédős hogy tavasszal a gabona 50kg hatóanyagnál többet nem tud felvenni.Én ezért nem is szórtam többet, meg a többi falubéli sem adott csak max 100-200kg-ot.
Én tavasszal 300 kiló 27-est szoktam nyomni. Gyomirtással kap egy kicsit lombra, hogy jól érezze magát Nem szoktam sokat csak, hogy ha már úgyis bele kell menni...(keserűsó+valami nitrót vagy valami biofit vagy ilyesmi) És kalászoláskor vagy inkább egy kicsit előtte még kap 200 kiló 27 es szilárdat. Nagyjából ennyi
Valaki kísérletezett-e már tavasszal búzában az indító műtrágya adagjával?Én tavasszal szinte mindig 2q körül teszek ki pétisót,de idén az egyik táblát körbeszórtam kb 3.5q /ha-ral (rossz beállítás miatt).Ez a terület sokkal jobban nézett ki folyamatosan az alacsonyabb adagúval szemben,és jóval többet is adott.
Nektek volt már ilyennel tapasztalatotok?
Lassan (ha lemegy a víz) el kell kezdeni gyomírtani a gabonákat! Tud valaki valamilyen új szerkombinációt, gyártói csomagot, amit ajánlani tudna...egy-kétszikűre, évelőre, magról kelőre is? Előre is kössz!
De viszont rengeteg a vad.Azok miatt nem tudok kukoricát vetni,sajnos.Tavaly azt vetettünk aztán mind kiették. Ezért gondoltam hogy most búzával próbálkoznék,ha az időjárás engedné,talán.
Válasz #1478. hozzászólásra
hát nem tudom, mi vetetünk 2011 március 12-én ő.búzát kikelt, bokrosodni azt elfelejtett , aratás augusztus 16 16,5 víztartalom termés átlag 19 g/ha szalma nuku
A növénytöl vonatkoztasd el magadat... Itt a teknológiát akartam neked be mutatni..De ezek szerint nem ment át neked... Mostanság másképen nem tudnál búzat vetni!!!!!!
Te aztán kicsit se vagy elkésve.... A kérdésedet inkább úgy tedd föl hogy a kukoricát és a npra forgót el lehet e vetni szerintem sokkal idö szerűbb a kérdés!!!
5825 hozzászólás
Válasz #1522. hozzászólásra
Nekem mondhatni bejött, bár régebben sem volt annyira rossz a termés. Nekem 24-27 Ak-ás középkötött talajaim vannak. Ezzel a technológiával idén 7,6 tonna lett/ha. Tavaly 6,5. Azelött a búzáim általában 5-6 tonna volt. Nem fogom csak a műtrágyára, de azért mutatja, hogy ennyi kell. Közelemben mindenki így nyomja vagy még többet. Nekem most ez ugynézki beáll.Amit én észrevettem, hogy amit alább is írtam, mindíg mikor belemegyek a vegyszerezővel (2-3szor) nyomok valamit lombra nem kell feltétlenül sok / tavaly pl 5 kiló magnézium szulfát meg 3 liter azospeed/ , csak, hogy "érezze, hogy szeretjük". És meghálálja.Nálam ez működik, ez nem jelenti azt, hogy ez mindenhol így van
Válasz #1519. hozzászólásra
Magnézium pótlás. A növény klorofill előállítását segíti. Növény kondicionálás. Nem drága és szereti a búza
Válasz #1522. hozzászólásra
üdv!
Mi 3q val szoktunk indítani, az idén 3,5q lett és többet nem is kapott a bőtermő fajta
Válasz #1518. hozzászólásra
Ezzel a technológiával idén mennyit arattál,(kötött vagy lazább talajon)?
Nekem a 200kg 39q adott,a 350-kg szórás 48-50q!
Annak idején azt mondta egy növényvédős hogy tavasszal a gabona 50kg hatóanyagnál többet nem tud felvenni.Én ezért nem is szórtam többet, meg a többi falubéli sem adott csak max 100-200kg-ot.
Neked hosszútávon már bejött ez a 3q-ás indítás?
Csak azért kérdem mert én még csak most tapasztaltam!
Keserűsó mire jó?
Válasz #1517. hozzászólásra
Én tavasszal 300 kiló 27-est szoktam nyomni. Gyomirtással kap egy kicsit lombra, hogy jól érezze magát Nem szoktam sokat csak, hogy ha már úgyis bele kell menni...(keserűsó+valami nitrót vagy valami biofit vagy ilyesmi) És kalászoláskor vagy inkább egy kicsit előtte még kap 200 kiló 27 es szilárdat. Nagyjából ennyi
Valaki kísérletezett-e már tavasszal búzában az indító műtrágya adagjával?Én tavasszal szinte mindig 2q körül teszek ki pétisót,de idén az egyik táblát körbeszórtam kb 3.5q /ha-ral (rossz beállítás miatt).Ez a terület sokkal jobban nézett ki folyamatosan az alacsonyabb adagúval szemben,és jóval többet is adott.
Nektek volt már ilyennel tapasztalatotok?
Válasz #1514. hozzászólásra
... és mire ő is észre veszi , hogy válaszoltam , már talán 2015-öt írunk majd .
Válasz #1514. hozzászólásra
Jó munkához idő kell !
Válasz #1513. hozzászólásra
Ez egy "rekord sebességű" válasz volt.
Válasz #1511. hozzászólásra
Hy ! Nem is tudom mit mondjak...
Jól csináltad !
Hóra szórni tilos !!!!!..................
Drenthe koma mondj már valamit te is légyszíves!!!
Válasz #1496. hozzászólásra
De a tiéd az őszi volt, azért lett szar!!
Tavaszi búzát még vethetsz, mi a gond az idő olyan mintha február lenne nem április!!!
Válasz #1507. hozzászólásra
Hát ez az,,,,,,,,,,,,.. csak nem lesz ami megtartja a permetezőt
Lassan (ha lemegy a víz) el kell kezdeni gyomírtani a gabonákat! Tud valaki valamilyen új szerkombinációt, gyártói csomagot, amit ajánlani tudna...egy-kétszikűre, évelőre, magról kelőre is? Előre is kössz!
Akkor nem vetünk azt sem, mert abból van itt a legtöbb,a gyepet teljesen felszántják.
Az nem rossz, úgy gondolod hogy abból még lehetne valami.
Válasz #1502. hozzászólásra
Üdv!
A zabot se vetik meg a vadak, főleg a disznó...
Válasz #1502. hozzászólásra
160-180 kg/ha
Mennyi kell abból egy hektárba?
Válasz #1499. hozzászólásra
esetleg zabot tegyél ha meg oldható
Válasz #1498. hozzászólásra
de vetettük 3 g felett hektáronként mondjuk nem fémzárolt mag volt hanem amit fogtunk magunknak
De viszont rengeteg a vad.Azok miatt nem tudok kukoricát vetni,sajnos.Tavaly azt vetettünk aztán mind kiették. Ezért gondoltam hogy most búzával próbálkoznék,ha az időjárás engedné,talán.
Válasz #1496. hozzászólásra
19q-t adott????? nem is biztos hogy olyan rossz ahhoz képest amit írtál
Válasz #1494. hozzászólásra
Jaaa hacsak úgy nem
hát nem tudom, mi vetetünk 2011 március 12-én ő.búzát kikelt, bokrosodni azt elfelejtett , aratás augusztus 16 16,5 víztartalom termés átlag 19 g/ha szalma nuku
Nálunk a talajviszonyok olyanok hogy 1 napos eső után ha van max.3 nap tiszta,száraz idő akkor már művelhető a föld.
Válasz #1491. hozzászólásra
Mostanság sok gépben van Párhuzamkövető miért pont ebbe ne lenne
Nálunk traktorozható lenne a föld(ha nem esne ismét a eső),de ha volna egy kis száraz idő akkor már nem érdemes a búzával kínlódani.
Válasz #1488. hozzászólásra
A növénytöl vonatkoztasd el magadat... Itt a teknológiát akartam neked be mutatni..De ezek szerint nem ment át neked... Mostanság másképen nem tudnál búzat vetni!!!!!!
Válasz #1479. hozzászólásra
és hogy látja hogy hol kell menni a művelt terület mellet
Arról már lecsúsztál.Nekem egy ismerősőm akart 400 ha,tav.búzát,és tav. árpát vetni,a mag meg a fészerben.Nem lennék a helyében.
Válasz #1487. hozzászólásra
A rizs nálunk nem nyerő.
Válasz #1485. hozzászólásra
Optimista vagy ezek szerint!!!!!!!!!! Sok emberé szerintem még azt se éri meg ha ez a tendencia marad..
Válasz #1476. hozzászólásra
időszeű, de alighanem azt sem lehet
Válasz #1482. hozzászólásra
Baxátok meg még a miénk is lehet így lesz aratva
Hál Istennek a szép Mátrába lakom,így innen csak lefele folyik a víz.
már ha indulna szárbafele az sem lenne korai, ámbár amilyen "tavasz" van mostanság lehet még behozná a tiéd is az őszieket
http://www.youtube.com/watch?v=x9LD8SeAjqM És ha minden jól sikerül már csak ez lesz hátra!!!!!!
Vetni.bocs
Válasz #1477. hozzászólásra
szerintem eteti a halakat
http://www.youtube.com/watch?v=ZbZye90_XTY Vetés után meg adj neki egy kis ilyet és már kész is a vetésed...{:l{::}ol:}
Sajnos az időjárás miatt csúsztam ennyit. Akkor már nincs értelme búzát venni,nem lesz már belőle semmi?
http://www.youtube.com/watch?v=lI_Uh5qyQEQ Ez is egy követendö példa a te esetedben!!!
Válasz #1475. hozzászólásra
Te aztán kicsit se vagy elkésve.... A kérdésedet inkább úgy tedd föl hogy a kukoricát és a npra forgót el lehet e vetni szerintem sokkal idö szerűbb a kérdés!!!