Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR411.35 FtUSD399.52 FtCHF437.83 FtGBP488.76 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Sajnos nem tudok jó képeket csinálni. De ma fényképeztem trakiból, menetközbe, sajnos nem az enyém.
Antóniusz 140 kilóval vetve szept. 20án. A képeken de valami jól látszik de az állomány teljesen be van bokrosodva a talajt csak a művelőnyomokban lehet látni.
január 22én szórva 3nagykabátban fülkenélküli traktoral,ime az eredményja a dátum ne téveszen meg senkit nem vetem észre hogy a gyerek játszott a gépel
Kentük mi is a pétisót az új műtrágyaszóróval.
Apósom szája fülig ért, pláne hogy nem kellett annyiszor ráállni a pótkocsira. Egyszerre 7-8mázsa, nem mertünk belerakni 11-12mázsát mert az öreg belarus hanyatt vágta volna magát..
Szuper jól,gördülékenyen ment a mai nap, 2q/ha...
Ha az idén még egy facca kis gép is összejön akkor, az tuti jó lesz..
Ja reggel itt -5,-6 fok volt...
Egy kis érdekesség. Nem tudom mennyire látszik a képen, de kb. a vetés feléig zöldebb a búza. Odáig szórtunk az ősszel 1q 7:20:28-as Yarát. Elővetemény kukorica volt.
Nah, ma beszéltem a növ védős haverral, azt mondja, ezzel a napsütéssel nem párolog az a Nitrogén sehova, ahhoz 32,4 fok kell ennyi a párolgási hőmérséklete a mészbe elnyeletett ammónium nitrátnak (pétisó) + esős UVB sugárzás segíthet még neki akkor alacsonyabb hőmérsékleten is van párolgás, de hát ez a nap még csak világít. Beteknyolódással van beolvadás szerinte is, de gyökérzónába majd csak esővel jut az anyag. ennyi.....a szakvélemény
Ha még vizes a fold és taknyos beolvadaz nem párolog el nyugi. Nálunk elégé vizesek a foldek tegnap és ma reggel nyomtam volt egy kis fagy de igyis volt hogy felhasalt a traktor amugyis csak 9-ig lehet utána tapad erosen. Elvileg holnap végzunk az elso szorásal de itt még alig szor valaki még csak most éledezik a novény. Habár itt hidegebb van mint nálatok.
Nálunk is kevés szer sikerült pont havon, hó vagy eső előtt közvetlenül, volt máskor is hogy 1-2 hetére kapott csapadékot, mégis megvolt a hatás sztem. Éppen most mondta a Lajos a TV2-n hogy csütörtöktől változékonyabbra, csapadékosabbra fordul, na az éppen használna
Biztos olvadni fog az bele, nem olyan mint a havon, de eddig még csak egyszer sikerült úgy, máskor mint most is március közepe lesz, vagy ha rá lehet menni a jövő héten eső előtt. Nem szoktam miatta panaszkodni, meg a termés átlag is nekem megfelelő.
Jóvan na, és arra mit mondasz hogy a ma kiszórt pétinek ér-e valamit a reggelenkénti fagy utáni elégé erős feltaknyolódás???? Olvasz-e be rajta valamit??? Mer esőt csak a hét vége felé ígérgetnek
Szerintem nem olvad bele, csak elillan a napsutés hatására!! De vannak itt nagyobb gazdák majd megmondják, én csak egyszerűen be estem a gazdálkodásba!!
dehogy is kedves SB, nem vok én miliomos Az első kpen látható MV Kolompos kapott febr. 10 -én 230 kg pétit, és most ilyen tőle. A további képeken kátható ugyancsak Mv kolompos (másik tábla) MA kapott 270 kg pétit amit látsz az a téli ébredési állapot Igy már vili????
Há bazzeg, kitudja azt előre???? Azon kívül még qrva sokat kinn alszik addig, és hogy USA-ban UK-ban, és Oroszországban, Ukrajnában mi lesz azt meg főleg nem lehet tudni Inkább arról mondjatok véleményt hogy a full nedves földre kiszórt péti beolvad-e a reggeli fagyok utáni feltaknyolódással???? Hogy milyen mélyre az már más kérdés, gondolom mélyre nemigen, de legalább ne párologjon el a N hatóanyaga aztán majd csak kap kis esőtVélemény?????
Valóságban az néz ki a legjobban. Xar a fényképezőm. De koránt sem vagyok megelégedve velük, vannak a környéken sokkal szebb búzák is. De azért még nincs veszve a dolog, remélem ha tisztességesen etetem őket akkor megemberelik magukat.
Ma végeztünkaz első kép arról a búzáról ami febr 10 -én kapott 230 kg pétit utána 35-40 mm csapadékot, vegyesen havat és esőt. A további képek a mai melóról, Mv Kolompos repce helyére vetve, 220 kg/ha. Ma kapott 270 kg pétit.
ennyi nyom maradt utánam
üDV. hÍGTRÁGY KIJUTTATÁS 200HL/HA UTÁN KELL-E MÉG AMMONIA SZERINTETEK SZEGEDI SZEMES TRITIKÁLÉROL VAN SZO. a HYGLÉ IS ELÉG JOL LEPERZSELTE VAN BENNE AMMONIATARTALOM...CSAK MÉGIS..
Sztem levegőbe csak nagyon meleg időben 20-25 fok felett párolog intenzíven, bemegy az, csak kérdés milyen mélyre, mikor jut a gyökérzónába? Dehát ez nem megrendelésre megy, minden éven bement még eddig, előbb utóbb volt rá csapadék, 1 biztos ha a hólé beviszi annál tutibb nincs, 5 hekit sikerült hó előtt megszórni, meg is lehet nézni
5825 hozzászólás
Válasz #1415. hozzászólásra
Ha kisüt a nap a talaj felületén rögtön 30 fok van...
Válasz #1423. hozzászólásra
Na ha végeztél van időd akkor törőőőőőőőőd a pulit egy hétre, mert bunkó!!
ma végeztünk vele, jöhet az eső!
Sajnos nem tudok jó képeket csinálni. De ma fényképeztem trakiból, menetközbe, sajnos nem az enyém.
Antóniusz 140 kilóval vetve szept. 20án. A képeken de valami jól látszik de az állomány teljesen be van bokrosodva a talajt csak a művelőnyomokban lehet látni.
Válasz #1420. hozzászólásra
Azt hittem már hogy madárnak nézel bennünket!
január 22én szórva 3nagykabátban fülkenélküli traktoral,ime az eredményja a dátum ne téveszen meg senkit nem vetem észre hogy a gyerek játszott a gépel
Válasz #1418. hozzászólásra
Üdv....
Kentük mi is a pétisót az új műtrágyaszóróval.
Apósom szája fülig ért, pláne hogy nem kellett annyiszor ráállni a pótkocsira. Egyszerre 7-8mázsa, nem mertünk belerakni 11-12mázsát mert az öreg belarus hanyatt vágta volna magát..
Szuper jól,gördülékenyen ment a mai nap, 2q/ha...
Ha az idén még egy facca kis gép is összejön akkor, az tuti jó lesz..
Ja reggel itt -5,-6 fok volt...
Szép napot mindenkinek...
Egy kis érdekesség. Nem tudom mennyire látszik a képen, de kb. a vetés feléig zöldebb a búza. Odáig szórtunk az ősszel 1q 7:20:28-as Yarát. Elővetemény kukorica volt.
Itt egész nap lehetett szórni,sőtt,kombinátoroztak is,porzott rendesen.Nitrosolt lehet szórni?Éjszakai fagyok nem ártanak neki?
Nah, ma beszéltem a növ védős haverral, azt mondja, ezzel a napsütéssel nem párolog az a Nitrogén sehova, ahhoz 32,4 fok kell ennyi a párolgási hőmérséklete a mészbe elnyeletett ammónium nitrátnak (pétisó) + esős UVB sugárzás segíthet még neki akkor alacsonyabb hőmérsékleten is van párolgás, de hát ez a nap még csak világít. Beteknyolódással van beolvadás szerinte is, de gyökérzónába majd csak esővel jut az anyag. ennyi.....a szakvélemény
Válasz #1413. hozzászólásra
Úgy legyen, kösz!
Ha még vizes a fold és taknyos beolvadaz nem párolog el nyugi. Nálunk elégé vizesek a foldek tegnap és ma reggel nyomtam volt egy kis fagy de igyis volt hogy felhasalt a traktor amugyis csak 9-ig lehet utána tapad erosen. Elvileg holnap végzunk az elso szorásal de itt még alig szor valaki még csak most éledezik a novény. Habár itt hidegebb van mint nálatok.
Válasz #1408. hozzászólásra
Én is így hallottam Holnap kezdem a melót, talán jövő hétvégére jön egy kicsi eső vagy valami
Az éjszaka -5 volt, hajnal 4-kor!! A föld is megvolt fagyva rendesen!!
Válasz #1407. hozzászólásra
Napközbe 12fok körül volt itt, ragyogó napsütéssel. Aztán késő délutántól megjött a szél és most erős széllökések vannak és 0fok.
Válasz #1408. hozzászólásra
Vetni akarok a hét közepétől. Szombatig kitarthatna a jó idő!
Válasz #1405. hozzászólásra
Nálunk is kevés szer sikerült pont havon, hó vagy eső előtt közvetlenül, volt máskor is hogy 1-2 hetére kapott csapadékot, mégis megvolt a hatás sztem. Éppen most mondta a Lajos a TV2-n hogy csütörtöktől változékonyabbra, csapadékosabbra fordul, na az éppen használna
Válasz #1404. hozzászólásra
nálatok, itt ÉNY-on +7 volt ma a max
Válasz #1404. hozzászólásra
A teraszon?Itt csak 8-9.
Válasz #1402. hozzászólásra
Biztos olvadni fog az bele, nem olyan mint a havon, de eddig még csak egyszer sikerült úgy, máskor mint most is március közepe lesz, vagy ha rá lehet menni a jövő héten eső előtt. Nem szoktam miatta panaszkodni, meg a termés átlag is nekem megfelelő.
Válasz #1403. hozzászólásra
Nappal +15 fok vóóóóót!!!
Válasz #1400. hozzászólásra
Elillanáshoz komolyabb meleg kell én úgy hallottam, +10 fok körül nemigen jelentős, +20 fok felett számottevő információim szerint, aztán fax tudja
Válasz #1399. hozzászólásra
Jóvan na, és arra mit mondasz hogy a ma kiszórt pétinek ér-e valamit a reggelenkénti fagy utáni elégé erős feltaknyolódás???? Olvasz-e be rajta valamit??? Mer esőt csak a hét vége felé ígérgetnek
MA voltam én is határszemlén eddig a hóra kiszórt műtrágyás táblák vezetnek!
Válasz #1394. hozzászólásra
Szerintem nem olvad bele, csak elillan a napsutés hatására!! De vannak itt nagyobb gazdák majd megmondják, én csak egyszerűen be estem a gazdálkodásba!!
Válasz #1397. hozzászólásra
Csak kérdezek, ki jegyzi meg a régi dolgokat ennyiből, meg összehasonlítok.
Válasz #1397. hozzászólásra
Jah és REPCE volt előtte, bocs
Válasz #1396. hozzászólásra
Mi az hogy semmit?????? Én ilyet nem mondtam 2 mázsa 10-20-20+ micro + most a tavaszi amit már 2x részleteztem......NA..
Válasz #1395. hozzászólásra
Így már igen, ősszel semmit? Mi volt előtte?
Válasz #1391. hozzászólásra
dehogy is kedves SB, nem vok én miliomos Az első kpen látható MV Kolompos kapott febr. 10 -én 230 kg pétit, és most ilyen tőle. A további képeken kátható ugyancsak Mv kolompos (másik tábla) MA kapott 270 kg pétit amit látsz az a téli ébredési állapot Igy már vili????
Válasz #1387. hozzászólásra
Há bazzeg, kitudja azt előre???? Azon kívül még qrva sokat kinn alszik addig, és hogy USA-ban UK-ban, és Oroszországban, Ukrajnában mi lesz azt meg főleg nem lehet tudni Inkább arról mondjatok véleményt hogy a full nedves földre kiszórt péti beolvad-e a reggeli fagyok utáni feltaknyolódással???? Hogy milyen mélyre az már más kérdés, gondolom mélyre nemigen, de legalább ne párologjon el a N hatóanyaga aztán majd csak kap kis esőtVélemény?????
Válasz #1389. hozzászólásra
Valóságban az néz ki a legjobban. Xar a fényképezőm. De koránt sem vagyok megelégedve velük, vannak a környéken sokkal szebb búzák is. De azért még nincs veszve a dolog, remélem ha tisztességesen etetem őket akkor megemberelik magukat.
Válasz #1387. hozzászólásra
IKR-es összeröffenésen a tavalyi árakat jósolták aratásra!
Válasz #1385. hozzászólásra
Jól értelmezem, összesen 5g pétisó?
Árpa:
első képen az a távoli élénkzöld folt az, messziről világít a határban.
Válasz #1388. hozzászólásra
A legfelső képen elég "foghijas".
Enyémek így néznek ki, búza, tegnapi képek:
Szép "zőőőőőd" csak nehogy a nyáron 40 forint legyen egy kiló!!!!
Szép zőőőd!
Ma végeztünkaz első kép arról a búzáról ami febr 10 -én kapott 230 kg pétit utána 35-40 mm csapadékot, vegyesen havat és esőt.
A további képek a mai melóról, Mv Kolompos repce helyére vetve, 220 kg/ha. Ma kapott 270 kg pétit.
ennyi nyom maradt utánam
Válasz #1383. hozzászólásra
köszi
Válasz #1380. hozzászólásra
Wuxal Réz Top 2487+ÁFA
Epso Combitop 225+ÁFA
Az árak listaárak, ezekből még jelentős kedvezményt szoktak adni.
Válasz #1381. hozzászólásra
Jah és február elsején szórva.
Most töltöttem át a képeket a telómról.
MAS 40 centi hó után. Remélem látszóik majd a fotón a műtrágya maradványok. Február 16.-i képek.
Válasz #1349. hozzászólásra
Amugy árakat tudsz mondani?
mennyibe kerül a wuxal réz,combitop?
Válasz #1377. hozzászólásra
Szerintem elég az neki.
-4 fok nálunk fehér a határ,de nem a pétisótól.
Nem nagyon mozgolodnak a gazdák,talán még téli álomban vannak.
üDV. hÍGTRÁGY KIJUTTATÁS 200HL/HA UTÁN KELL-E MÉG AMMONIA SZERINTETEK SZEGEDI SZEMES TRITIKÁLÉROL VAN SZO. a HYGLÉ IS ELÉG JOL LEPERZSELTE VAN BENNE AMMONIATARTALOM...CSAK MÉGIS..
Válasz #1375. hozzászólásra
Sztem levegőbe csak nagyon meleg időben 20-25 fok felett párolog intenzíven, bemegy az, csak kérdés milyen mélyre, mikor jut a gyökérzónába? Dehát ez nem megrendelésre megy, minden éven bement még eddig, előbb utóbb volt rá csapadék, 1 biztos ha a hólé beviszi annál tutibb nincs, 5 hekit sikerült hó előtt megszórni, meg is lehet nézni