Hirdetés
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Kukorica vetőmagok új
- Fiatal agrárvállalkozók induló támogatása c. pályázat - Minden Fiatal Gazda ide :) új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Munkabérek a mezőgazdaságban új
- Juhtenyésztés új
- Osztatlan közös tulajdon megosztása új
- Haszonbérleti szerződés új
- Kukorica terményárak új
- Claas Lexion vélemények új
945 hozzászólás
Moderálási elveink miatt törölve.
Czanik Sanyi (1178)
2012-08-26 21:17:59
kell a káp ezt pótolni kell!!!http://www.kiskegyed.hu/landingpage/aktualis/kozugy/savanyukaposzta-aldi-uvegszilank-116773/lp
Válasz #585. hozzászólásra
Embörök majd ősszel ez elválik.Addig senki semmit nem tud..Az is lehet hogy 100forint lesz!!!
Válasz #590. hozzászólásra
Én nem bírom a lengyeleket de nagyon nem , és fültől fülig vigyorognék hetekig ha 40 forintot (többről jelenleg álmodni se merek) kapnék érte , de úgy néz ki a dolog ahogy nekem a rokonok mondják , hogy már most telefonálgatnak , hogy lesz kb 500 mázsám , a másiknak 600 , másiknak 800 hogy kell e majd , a hordókból meg nem igazán fogy ,tehát ha az embereknek nem lesz pénze az ebéd mellé savanyút venni , akkor baszhatjuk. Pláne ha megint ki tolódik a nyár és sokaknak a földön elkezd rohadni , mint jó párnak tavaly mert dög meleg volt, és akkor savanyú káposztának meg nem igazán vágnak ,és sokan szabadulni akartak tőle mielőtt megrohad , tudok olyat aki 12 forintért is oda adta , nem elírás.
Csakhogy a Lengyel kollegák is ismerkednek olyasmivel hogy hetekig 30-32 fok,elfelejt esni,tripsz,xanthomonas,plussz az Oroszok megint ott kopogtatnak náluk...
Válasz #588. hozzászólásra
Ki írt rekord területekről ? (Mert én nem ) A káposzta mindig szélsőséges volt , 2 olcsó év 1 drága , 3-1 , 4-1, ezek vegyítve . Arról is kéne beszélni hogy a savanyú se fogy annyi mint régen , mert az emberek nagy része le van gatyásodva , és a ha kong a zseb a savanyú nem is szűkséges ,Vecsési Savanyítós családból származom , bár én nem savanyítok. Ha a lengyel a kapuig hozza 25 forintért , akkor a többi termelőnek nem fizetnek érte többet ha magyar ,ha sváb , ha marsi akkor se , bár a kis zöld vagy vörös ufokáknak lehet.
Válasz #583. hozzászólásra
Persze a 20 forintos ár után (márciusban!) idén rekord területek lesznek mindenhol!
Na ne röhögtess!
Elég ha csak annyit mondok, hogy egy Syngentás képviselő meséljen a káposzta vetőmag eladásaikról idén.
Ahol tavaly 20 hektár volt ott idén sem lesz 10 hektár alatt, az meg így is sok, de még sem 20!
:o)
Válasz #585. hozzászólásra
Nagy bajuszos nem kő....Olyan van a szomszédba is..
Ki ezzel ki azzal , hát nagy darab bajuszos banyákat láttam , de biztos vannak kisebbek is , amúgy nem ott lakók csak tudom hogy onnan van a "vecsési" káposzta 40%.
Válasz #583. hozzászólásra
Kézzel nyomják???Nem ültető géppel???Olyan sokat???
Vannak köztük szép fiatal román menyecskék is???
Válasz #580. hozzászólásra
Új krumpli volt rengeteg , és a káposzta már elvan rakva 1,5 hónapja kb , akkor a román munkások érdes kezükkel bele helyezik a káposzta palántát, a nap égette szél fújta , hajnali harmat által nedvesített talajba ahol olyan kavicsos , sóderos kutak vannak hogy csak álmodni lehet róluk annyi vizet adnak. Így jó vagy , így sem jó ??
:o)
Válasz #579. hozzászólásra
Te kelkáposztára gondolsz!
Tárolási fajtát már 2 hónapja el kellett ültetni.
Válasz #580. hozzászólásra
Vagy betárolták azt a krumplit......
Válasz #579. hozzászólásra
Akkor legalább az a krumpli elfogyott aminek a helyén káposzta lesz....
Amúgy mi az hogy raknak???
Már a rövidebb tenyészidejűeket is el kellett nyomni..Ha szar lesz az ősz,nem fog bejönni..
Válasz #574. hozzászólásra
Őszre 20-25 lesz megint , Alsónémedin rengeteg van , krumpli után azt raknak :o(
Válasz #577. hozzászólásra
Kedvenc növényem a káposzta és a karfiol....
Mennyire menő még máma káposztázni nem szokik le még a paraszt róla hm?
Válasz #574. hozzászólásra
Dorozsmán szinténzenész..1800-2000-ig megy..
Üdv. SZeintetek hw kocsin mi birja jobban a 900as gumi vagy a weimar kerék 12,5 ös ?? Terhelés szempontjábol
hogy látjátok az árakat,mert Vecsésen még mindig-sajnos vagy hál'Istennek,70-90 ft nagy tételben s NINCS.
Válasz #572. hozzászólásra
A reldannál is észnél kell lenni..
ebbe a tragikus időjárásba nem bohóckodnék a b58-al,amúgy is perzsel ha túlöntöd
Válasz #570. hozzászólásra
Dimetoát-ot már elég rég óta használnak. Bi58...
Lisztecskére nem annyira jó, de minden másra igen!
Na persze akkor ha időben is van kiszórva.
Ja igen, a kohinorból 10eFt-ból megvan 1 ha, meg a mospilan is hasonló, abból káposztára nem tudom mennyi kell, 0,2-0,25kg talán.
dimetoát hatóanyagot próbáltátok már? az elég durva.
Válasz #568. hozzászólásra
Nagyjából 0,5-0,6L kell a kohinorból 1 ha-ra és 1000L-rel érdemes kijuttatni. Én 5ml-t teszek 10L vízhez, nincsenek hektárjaim. Innen szoroztam vissza 1ha-ra.
Külön-külön használtam, jaja.
1 hete fújtam a paradicsomot fóliában, tegnap még nem láttam egy imágót sem, de ma előbújt 1-2.
Válasz #567. hozzászólásra
Külön-külön használtad őket?
Milyen hektár dózissal és permetlé mennyiséggel kell egy hektárt csinálni?
Válasz #566. hozzászólásra
Nekem paradicsomban bevált a Mospilan 20 SP és a Kohinor 200 SL. Utóbbi nagyon durván ledarálta őket, 1 hétig nem láttam egyetlen imágót se, utána gondolom a tojásokból keltek ki megint..
Válasz #565. hozzászólásra
Tudom, hogy nincs olyan szer ellenük, ami lekaszálná az összeset.
Olyat kérdeznék, amivel gyéríteni lehet őket.
Válasz #564. hozzászólásra
nem okoskodni akarok,de el kell hogy szomoritsalak.........jelen esetbe nincs elenuk hatasos szer........................en is ugyan ezt tapasztaltam a brokin meg a karfiolon
Liszteske/üvegházi molytetű ellen ki mit használ?
Moderálási elveink miatt törölve.
Czanik Sanyi (1178)
2012-07-24 12:32:27
Válasz #561. hozzászólásra
MOSPILAN akarom mondani(gazelle 20 sp)
Válasz #560. hozzászólásra
a Teppeki CSAK TETÜ ELLEN,tripsz ellen Vertimec(abamektin hatóanyag),Mosoilan,és talán még a Voliam Targó,de ezek k..va drága motyók...
Tripszre és hernyókra mik a legjobb szerek???
Válasz #558. hozzászólásra
És ez hosszabb ideig képes távol tartani a bolhákat?
vagy 150 grammot
Válasz #553. hozzászólásra
Mennyi Teppekit teszel egy hektárba?
Mostmár unalmas, hogy 5 naponta permetezni kell, pedig minden bogarat lesöpör a permet.
Válasz #555. hozzászólásra
a sok esőre való tekintettel,remélhetőleg valós lesz az őszi áron a 40-50 ft/kg..(állítólag 30-35 %-al fogyott kevesebb vetőmag az ezt megelőző évihez képest...)illetőleg olyat is hallottam nem rég,hogy lengyel barátaink is elkezdtek megismerkedni olyan gondokkal,mint xanthomonas,tripsz,aszály,fusarium...de majd elválik
Mi a helyzet káposztások?Téli káposztából milyen termésre lehet számítani,nyárit el lehet adni?
Köszönöm szépen .
Válasz #551. hozzászólásra
Ezeken a felsoroltakon kivül szerintem a legjobb levéltetüírtó(tegnapelőőt szórtam én is vele)a Teppeki,(esetleg még olyan szer amelyikben imidakloprid hatóanyag van -a nevekkel ne foglalkozz-szóval a teppeki nem fog seperni 1 órán belül de tartósan 2 hétig áll a hatása..remélem segithettem...
Válasz #551. hozzászólásra
Actara, Decis, Fendona, Kaiso, Karate, Sherpa
Válasz #550. hozzászólásra
juj bi 58-al lett ,hiába no öregszem és álmos is vagyok.
Üdv , káposzta bolha ellen ki mit használ
, nálunk 3 napja szórták B 52 vel le döglöttek, de már megint tele van velük agressor white.
a jó öreg trifluralin hatóanyagot dolgozd bé(tudom már 2007 óta nincs-ÉS MÉGIS VAN MÉG).
Fejes káposzta, kelkáposzta, piros káposztára tudtok mondani gyomirtót preemergensen?
Válasz #546. hozzászólásra
Fuss el véle. :)
Itt a vége.