Hirdetés
- Körbálázót, de milyet? új
- Magról vetett hagyma új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Életképek a gazdálkodás mindennapjairól új
- Mezőgazdasági idénymunka új
- Munkabérek a mezőgazdaságban új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Robotkormány új
- Autók, kocsik, verdák ... paraszti harci szekerek! új
- Legelő telepítés, gondozás, stb... új
Cikkajánló
Hirdetés
474 hozzászólás
nem rm hanem egy 4-tárcsás pöttinger kasza, aminek viszonylag kicsi az önsúlya, így még éppen elbírja. a bálázóval kapcs. én nem javaslom, mert nekem is van egy velger ap12-es bálázó, de nem merném elé akasztani, mert kicsi a motorteljesítménye. a bálázónál nem folyamatos teljesítményfelvétel van, hanem ingadozó, ezt nem bírná a motor. másrészt bálázni csak tűzvédelmi vizsgával rendelkező traktorral lehet, nem tudom mit szólna a tűzoltó a lefelé álló kipufogóhoz. de az én seggemben mindig benne lenne a félsz, hogy mikor gyújtom fel a határt
ez lett a kasza 230 as pöttinger CAT 300 é nem sok szerintem, szársértős a dobon még eredeti festék van a pengék sincsenek bekopva kardán hajtású majd kiderül mi lesz belőle egy csapágya se lóg és a szársétő is csak rozsdás állásába szegény de meg se kopva.
amugy meg azért adták el mert először a traktorral ami ott volt meg se bírtuk hajtani mert a derékszög hajtásába tengely lógott arra gondoltunk hogy ez most vagy fogaskerék vagy csapágy ott helyben szétkaptuk egy csapágy volt eltörve benne a fogaskerék még gyári állapotban nem látszzott rajta kopás így bemertük vállalni.a képek csak illusztrációk de ilyen állapotban van amugy
Én tavaly vettem vasváriba egy z-119es 165ös kaszát eddig kb 50 hektár van benne semmi baja nem volt ,még most fogom átfordítani benne a kést,jó kasza merem ajánlani.
Válasz #70. hozzászólásra
hát az hogy unottan beszélnek az még enyhe kifejezés
holnap megyünk műtrágyaszóróért oda, majd kiderül de az áfát nem akarják elengedni
Válasz #69. hozzászólásra
helló,én a gépeim 40%át,tiszavasváriból vettem,3 éve vettem én is műtrágyaszórót,semmi bajom vele ,semmivel sem rosszab mint egy olasz,vagy más ilyen tölcséres műtrágyaszóró,amúgy az az ő titkuk ,saját maguk mennek ki lenygelbe cuccért saját kamionnal és ezért tudják ilyen áron adni az árujukat ,ha megnézed náluk a legolcsóbb minden,én már tőlük vettem:z-119es kaszát,műtrágyaszórót,5 csillagos függesztett rendsodrót,600 lityis vegyszerezőt,3.2es tárcsát.5.2gyűrűshengert,2.6kombinátort,én ajánlom őket igaz egy kicsit unottan beszélnek ,meg elég unottak is,de nem kell velük foglalkozni,mert jó áron elfogadható minőségű árukat árulnak.
van valakinek tapasztalata pöttinger doboskaszáról y késes szársértővel ??? 300 ezer forintért lenne egy 230 széles jo állapotban illetve nem ide tartozo de a tiszavasvári műtráágyaszóró ról is kéne használati tapasztalat meg éri e a pénzét mert a használtak is annyiért vannak mint az uj tölcséres 49 meg áfával ez meg azért csak új
Válasz #65. hozzászólásra
Üdv!
Nekem is van 1 9éves piros lengyelem(nálam kezdett), jó kaszának tartom,újkorában vázerősítéseket csínáltunk rajt,ennyi gyengéje volt.
Az Rknál könnyebben hajtja a traki,meg hát árban is jobb!
Volt olyan éve,h 250ha is vágott,de 100ha alatt 1ik évben sem!
Válasz #66. hozzászólásra
És mekora ez a Z-119-es 165-ös vagy nagyobb?Nekem egy 185-ösre fáj a szivem.Mekora területet és mit vág vele.Hány éve dolgozik vele volt e már javítva.
Válasz #65. hozzászólásra
nekem is a piros sárga van z-119es,az agroman forgalmazza,szerintem jó minőségű ,megszólalásig hasonlít a ztrre
Üdv!
Én is gondolkodom egy lengyel kaszában (kedvezö ár) de egy kicsit félek is töle mert már vannak rossz tapasztalatok az ismeröseim körében de ezekböl a kaszákbol 3félét is láttam már a zöldet ami a sogoroméknak volt alig egyévesen lenyalta a kúpfogaskerekeket ugy mindha lekvárbol lett volna,a másik egy kék aminek ugy elhajlott a váza hogy ledobálja a szíjjakat na ez elég negativ.De találkoztam már piros szinüvel is ami nagyon hasonlit a cseh ZTR-re évek ota használják semmi probléma vele ezt talán egy másik gyár késziti vagy esetleg export kivitel lehet?Várom a véleményeket.
Válasz #63. hozzászólásra
Hát te tudod de az új kasza az új,és egy év gari is van rá,használtra meg nincs ,ezt kétlem hogy egy lengel csak annyit bír ki mint gy használt nyugati ,bár ha szerencséd van kifogsz egy jót ,de nagy frászok ám,ott kinn ,kiszámolják rendesen mikor kell eladni ,én amit még vettem nyugati glépet kintről az mind egy két év után fel kellett újítani ,a pöttinger kasza szerintem felejtős,tesómnak volt mindig szétment benne vmi,de mondom a te döntésed ,deutz fahr kaszához érdeklőd meg mennyi egy fogaskerék egyből eldobod az agyad,kb 50-60.000 a csúszótalp az lehet vmi utángyártot,hidd el ha nem mész eszetlenül a lengyelle soká kitart ,én is sok rémhírt halottam ,felőle hogy egy vakondtúrásba száthajlik ,én siskába belementem 6.al,olyan hanygazsombikot fogtam hogy a biztonsági zár kioldott és hátrament a ksza ,vissza lükfercbe és visszakattant a zár is és ucu neki tovább.
Válasz #62. hozzászólásra
aha az a baj !! néztem hogy hiába egyezik meg az alap kasza attól még hajtómű más de az drága melo kicserélni szóval olyat kell szerválni amin van sajnos, de azokat drágábban adják
Válasz #60. hozzászólásra
Szárropantót külön nem nagyon fogsz találni szerintem. amiket én láttam azoknak már gyárilag dupla a hajtómű kialakításuk.
egyébként ma néztünk 160 ért egy pöttingert 165 set szinte uj csuszotalp kicsit kotyan a dob de nekünk megtenné talán de csak azért hagytuk ott mert kicsivel több pénzért nagyobb kaszát is tudnánk venni csak nehéz választani nem kell sok földre inkább csak a gyep miatt kell mert a lucrnát alternáloval szönyegre vágjuk 3 nap alatt száraz de nem volt rosz kis kasza csak kis kasza
Válasz #52. hozzászólásra
hát az a 150 az télleg figyelem felkeltő de a mai lengyelek majdnem annyit birnak szerintem mint egy használt nyugati üzemórába és az hogy drága azt én ugy hallottam hogy a deutz fahr hoz a csuszótalp 16 ezer forint ujonnan bár én ehez fele anyit se konyítok mint ti azért kérdezem
a niemeyert halottam hogy nagyon drága de a pöttinger meg a deutz az olcsónak mondható talán, a diskes kasza kilőve csak dobos kaszába gondolkodunk és az a fránya szársértő kellene rá de külön nem tok rola semmit sajnos
Válasz #57. hozzászólásra
nekem volt egy kétrotoros deutz fahr rendsodróm... ha olyan a kaszája is akkor részvétem... én deutz-fahrt többé nem engedek be a portára az tuti! Inkább kaszálok-gereblyézek kézzel.
Válasz #55. hozzászólásra
Az biztos hogy mindent kaszálnak vele...
Válasz #54. hozzászólásra
szerncséd volt,itt van csákó akinek deutz fahrt hozott be kintről 210 es kaszát egy fogaskerék 60ezer bele,egy lengyel kasza volt az ára maga a kaszának ,de 100ezreket köklt rá évenete ,igaz kb ő is 300 hekiket vág ,de szerintem egy dobos kasza főleg 165ös ,max 150 hektárra elég,ez is lég sok ,én mondom évi 100 hektárt vágok de ez is soknak tűnik nekem.
Az én kaszámat 200ért vettem + ráköltöttem maxx 50ezret. És 240 széles nem 165ös. Előtte volt 5tárcsás BCS-m iszonyú zajos volt aztán egyszer kölcsönadtam, megadták neki a kegyelemdöfést. Nemhogy a kaszatestet de még a tartó vázat is kiflibe hajtották hogy az ékszíjtárcsa kiesztergálta a burkolatlemezt... :s Persze sunyiba vissza hozák és lerakták mikor nem voltam itthon, nem szóltak egy szót se... és mégelőtte volt ZTRem is. Az is jó kis kasza volt csak ott gyakran a forgó kopótalpakkal volt a baj, meg a pontatlan gyártással. Szlovákoktól hoztam hozzá új talpakat, csapágyakat... egyikbe beleesett a csapágy és máris lötyögött másikba alig lehetett belepréselni, tolta ki maga előtt a csapágyhát anyagát olyanyira méretpontatlan volt... de a 165ös munkaszélesség is eléggé kiábrándító...
évi 2-300 hektárra nem való ezt aláírom,de nagyon szar kaszálók lejhetnek ezek ,amőúgy meg csak a csúszótányért fogó zéger törik el ami fogja az egész dobot ,nekem még ztrnél volt ilyen,ennél még nem,és az általában vakond meg hanygazsombik miatt törik szét,megoldás ,el kel dobni a cseh zégert messzi ,és skf csapágyboltba svédet vagy németet venni örök élet meg 3 nap.
Válasz #52. hozzászólásra
Nekem egy ausztriából behozott cseh 6tárcsás kaszám van már 4-5éve. évi 100-150ha vágok vele kb. Mikor megvettem rendberakatam, (koptatók, ékszíjak) azóta csak pengét cseréltem rajta. Az összel egyik tárcsa alatt szivárgott az olaj de csak annyira hogy a por beletapadt. Azt majd megkellene néznem alkalomadtán... ennyi. Egy másik gazda aki vág úgy évi 2-300ha 2-3évente vesz lengyel kaszát és nemegyszer láttam őt úgy bejönni a határból hogy valamelyik dob hiányzott a kaszáról, utána mentek érte vissza autóval...
Válasz #33. hozzászólásra
Hát ha megnézitek akármelyik gyártó prospektusát akkor a tárcsás kaszákat ajánljják pillangósokhoz a dobosakat pedig gyephez. Ha erős a gyep akkor a tárcsást képes "megfogni".
amúgy nekem azt mondta egy használt nyugati gépkereskedő,haver volt,hogyegy deztz fahr vagy egy márkásabb nyugati kasza olyan 1500-2000hektárt megy el,nyugaton már adják el az 5-6 éves kaszákat ami közel 1500hektár van,mert tudják hogy sokkal többe keül a felújítás mint maga az új kasza,visszatérve a lengyel kaszára szerntem a ztrtől nem sokban különbözik sőt ugynaaz,előtte az volt,csak ukrán csapágyak vannak benne,de van a faluban akinek 10 éves és nem ment ki belőle ,pedig mégh zsírzógomb sincs sokon ,csak zárt csapágy,de hát ettől olcsó,amúgy azt mondják ha kimész lengyelbe a rol poll gyár kb tőlem oda vissza 500kmre van ,megveszed ezt a kaszát kb 150ért,sokan kupeckednek is már vele az országbe ha megfigyeled,én vegyszerezőért akarok majd kimenni ,kb május körül ha addig nem veszelk megmondom neked az árát.
Válasz #50. hozzászólásra
Kb annyi egy deutz fahr kaszába az alkatrész ,mint maga a lengyel kasza ára,én nem vettem észre lassú lenne ,mihez képest,lassú,én mtz 6.-7.el nyomatom a szénát kb 50 centiset,8.al a lucit,és érdekesmós nem pereg szét ,nekem még a váza is épp,nekem z-119es van,szerintem inkább ezt mint egy szétnyűtt nyugatit,nekem 3 éve van meg,évi 30 hektár rét ,10 hektár luci ,az összesen közel 100 hktár,összesen eddig olyan 200hektár van benne ,de semmi baja nem volt eddig,én 220 3 áfaért vettem ,meg 25 volt a gardán pluszba ,én merem ajánlani,a nyugatival szívni fogsz ,méregdrága bele a cucc
helo !!
niemeyer kaszák alkatrész ellátottságáról szeretnék kérdezni és hogy mennyire drágák? pöttinger van szóban meg deutz fahr de azok ugy tom olcsók és még érdekelne hogy külön szársértőt hogyan lehet szerezni honnan és lehet azt csak ugy szerelgetni rá vagy átalakitani kell valamit
vagy csak alap szársértős létezik és akkor nem lehet gyárilag átszerelni ezeket?
Válasz #47. hozzászólásra
Inkább használt és szélesebb
Válasz #47. hozzászólásra
Nem 1 nagy VAS IST DAS !
De mi 8 évig elvoltunk vele.
Lassú.
Felszereltük full pengésre (6-6/dob), meg megnöveltük a fordulatát, így már javult a teljesítménye de sosem éri utol a tárcsásakat.....
csak egy kérdésem lenne !!!!
Lengyel dobos kasza ujonnan megér e 240 ezret ??? 165 cm es vagy ki mit tud az árakról ? csak ilyen árba gondolkodunk most....
Válasz #42. hozzászólásra
Ezek hidromotorosak,ésa két kerék közti folyadékmennyiség eltéréssel.Tehát amelyik fele kevesebbet kap arra fordul.
Válasz #44. hozzászólásra
Nem érted a lényeget. A nagyon száraz időben nagyon csúszik a fű, és szinte pár óránként kell cserélni a pengéket, de a lényeg az, hogy tárcsás kaszánál a penge lényegesen tovább tart, illetve ezt az elhagyott sávot a dobosnál csak sodráskor veszed észre. Tárcsásnál biztos nem lesz ilyen szépségprobléma.
Sajátnál nem annyira lényeg, de amikor bérbe dolgozol ilyenre is adni kell.
Válasz #43. hozzászólásra
hát olyankor csere, mi megszoktuk élezni az elkopottat, először megcseréljük a két dobba a kést az rk-n,egy jó késsel szép tarlót hagy, amúgy meg sövényeset
Válasz #39. hozzászólásra
Nem is arra gondoltam. Az alapvető, hogy egy szálat sem hagyunk állva, ha hagyok is, visszatolatok és levágom.
Én arra gondoltam, hogy amikor előre van bukva kicsit a kasza, és kezd életlen lenni a penge, akkor a két dob között valamivel nagyobb tarlót hagy.
Válasz #41. hozzászólásra
Általában ezek a kaszák alternáló assztallal vannak, ennél tárcsás van,de Keni a száját.
Hogy működhet a kormányzása?
azért ez is elég szépen dolgozik
Jó estét!
Mi a lucernának duplakéses allternáló kaszát használunk jól be lehet állitani a tarlomagasságot és a vágás is sokkal kiméleteseb. Saját tapasztalatom hogy száraz időbenn az allternáló után (6cm tarlóval) sokkal hamarabb sarjadzik a lucerna mind a dobos kasza utánn és a rend is jobban szét terül.
Dobos kaszával (1.65m Rasspe Sollingen) a természetes gyepet kaszályuk.
Válasz #36. hozzászólásra
a 2dobos se hagy ha jól be van állítva a traktoron a 3pont(hátulról nézve jobbra -balra el kell tolni a kaszát hogyha a rend mellé állsz legyen egy kis rádolgozás)
Válasz #37. hozzászólásra
Rendben van de a pillangóst bálázni sem tudod olyan tempóban mint a gyep szénát,alkalmazkodni kell hozzá.
Hát ha, lóherét bálázol, rosszab mint a lucerna.
Válasz #35. hozzászólásra
Persze hogy jobb, csak a bedúrással vannak gondok.
Válasz #34. hozzászólásra
Teljesen egyenletes tarlót hagy (nem hagy középen egy sávot mint a 2 dobos), lényegesen hamarabb és teljesen egyenletesen, zölden beszárad az anyag, nem tud betömődni túl dús anyagnál és tovább bírja a penge is.
Gyepnél nem tud bedúrni se a tárcsás, lucernánál ez már nem mondható el.
Jobb az pillangósban is,optimális idő ben kel vágni,és viszi az rendesen.
(vizesen nem vágjuk,nem hagyuk megdőlni,tarló magaságra figyelünk STB)
Miben mutatkozik meg a jobbsága?
Válasz #32. hozzászólásra
A gyepre pedig lényegesen jobb a tárcsás kasza hidd el. Az egyenetlen terep miatt meg na aggódj.
Válasz #29. hozzászólásra
Valszeg dobosat veszek a Nimeyernek van 3,00 méteres fügesztett 4 dobbal.Sok gyepem van és nem mondható egyenletes terepnek,itt meg csak jobb a dobos.
Válasz #30. hozzászólásra
2003 vettem 1 lengyel Sipma kaszát tácsát vettem rá 3db ot a kő szétba..ta de még én nem bontotam meg azóta
A dobos, class corto. azzal sincs semmi bajom,de a tárcsás után 1 nappal hamarabb szedem a szénát,ha nincs szétszórva a class után a rend.
éves szinten 120 ha gyep 30 lucerna megy le.
Vennék szivesen Sipma kaszát ,de 2,40-től szélesebbet nem gyárt.
Válasz #29. hozzászólásra
és alkatrész árban melyik a jobb??? mert mi azért félünk a tárcsástól mert sok kis fogaskerék hamar tönkre megy és az ára meg azért ott van a dobos meg egyszerű és nagyszerű de én télleg csak kérdem milyen ?
Válasz #28. hozzászólásra
Nekem van tárcsás + dobos is ,tárcsás felé húzok inkább jobban szét teríti a füvet+ ha van rajta szársértő az már maga a kánaán, másfél nap és szetheted.
Pöttinger,Lely, Kuhn,Ziegler, ami szóba jöhet
Válasz #27. hozzászólásra
Helló
Nem döntöttem
tárcsás v. dobos
de valami 2,20-3,00m est
Válasz #26. hozzászólásra
Nem kell foglalkozni vele,alkudni kell ,és hozni hazafele.
Így vettewm kint szárzúzót.
Kaszáért én is készülök ki ha érdekel írj.
nem döntöttem milyet veszek,te milyet akarsz?
Válasz #25. hozzászólásra
Kint kell igényelnem?
Olyat is halottam,hogy a kinti eladó áfa nélkül adja el ha, ki viszem az adott országból,és ithon befizetemez a kapott számlán szereplő öszeg utáni áfát.
Válasz #23. hozzászólásra
Szevasz. Kint vissza igényeled, ithon meg befizeted az itteni ÁFA kulcs szerint.