Hirdetés
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Szőlő felvásárlási árak új
- Legelő telepítés, gondozás, stb... új
- Műtrágya árak új
- Haszonbérleti szerződés új
- Osztatlan közös tulajdon megosztása új
- Munkabérek a mezőgazdaságban új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Gazdálkodási napló/táblatörzskönyv új
- Agrártámogatások kifizetése új
Cikkajánló
Terjed és embereket fertőz a madárinfluenza – a szakértők aggódnak
A magas patogenitású A(H5N1) madárinfluenza-vírus fertőzése súlyos emberi...
Sajtóközlemény
1143 hozzászólás
Válasz #242. hozzászólásra
új vagy használt???
milyen kaszát érdemes venni,claas,pöttinger,krone,vagy a jó öreg rk? körülbelül 40hektár lucerna kaszálásását kell elvégezni vele,ami biztos.Milyen tapasztalatok vannak az alábbi márkákkal?
Válasz #239. hozzászólásra
Bár más fajta tárcsás kaszánál, de nekünk sem emeli fel alapból függőlegesre. A traki függőleges lakatjaival állítjuk be úgy, hogy jó legyen.
Válasz #239. hozzászólásra
Az a tárcsás kasza nem túl jó döntés volt.Kicsit vizes az alja papucsol mint állat
Helló ! Ha tudtok légy szíves segítsetek.
Vásároltam egy KUHN GMD-55 ös kaszát.Igen egybe van csak az a gondom,hogy felcsukásnál nem megy fel teljesen 90
fokba. Arra gondolok,hogy a rajta lévő munkahenger nem
az övé. Azt kérném,ha valakinek ilyen kaszája van mérje
meg a munkahenger hosszát és írjon. Köszi!
Válasz #237. hozzászólásra
Akkor csak jó
Nekem is SAMASZ 185 -ös kaszám van évi 60-70 hektár gyepet kaszálok 2004-es és 2 db csúszócsapágyat cseréltem benne
Én mikor kaszát vettem sok helyen érdeklődtem ilyen kaszára akartak rábeszélni használótól kértem ki a véleményt fűre nagyon jó gyümibe is jó a kisméretű de ledült lucernába okozhat meglepetéseket ráadásul az alkatrészcserék is szerintem körülményesebbek mint a hagyományos kaszáknál.
http://www.traktorpool.co.hu/hu/details/kasz%C3%A1l%C3%B3-adapter/SaMASZ-Heck-Trommelmaehwerk-1,85-mtr-kompl-mit-Gelenkwelle-NEU/1152495/
Nekem ilyen van Súlyra közel azonos az RK val német piacra szánt lengyel kasza nem panaszkodom rá szépen dolgozik 4 szijjas tévhit h szar a szíjas dobos kaszák mert megcsúszik elszakad stb ha már a 4 szíj megcsúszik talán már nem is baj mert úgy i törne valami akkor lehet mondani h a kardán is elkopik eltörik én magam is esküdtem az RK ra mert előtte az volt de nem bántam meg h jóval kevesebbért ezt választottuk.Príma az RK mai napig szeretem de kisgazdaságnak túl drága 1RK árán 2 új Samaszt veszek vagy ha kissebb az igény 3Rollpolt vagy Z119 stb hasonlót.Én nyűztem idén nagy luciba réten gáton legelőn döcögős talajon de jól vizsgázott. A 2. linken magyar forgalmazó van tőlük érdeklődhetsz. Vagy még a Szal-Agronál
http://www.traktorpool.co.hu/hu/details/kasz%C3%A1l%C3%B3-adapter/SaMASZ-Heck-Trommelmaehwerk;-2,10-Meter,-Neu-/1133632/
Tanács kérése kasza vásárlásához
Nyitotta: JUSZUF 2011-10-02 18:59:23
válasz erre >> | #1. hozzászólás, JUSZUF küldte be 2011-10-02 18:59:23-kor a
Hali! Ki akarom cserélni használt PZ kaszámat nagyobbra.(165-ös)Nézegetem a diskes kaszákat 210-230-asokat viszonylag jó árba vannak használtan,de semmit sem tudok róluk,hogy mi szól melletevagy ellene a tárcsással szembe.Néztem 185-ös RK kat de azok,havalahogyan kinéznek horror áruk van. Azért gondoltam egy diszkes 2m körüli kaszára.Azt már látom a képeken is,hogy pl a kések cseréje csavarral van és nem csak egy mozdulat: Ha tudtok segítsetek.Kösz!
Válasz #233. hozzászólásra
nekem sip3.40es rotoros rendsodróm van... egyszerű, szükség esetén házilag is könnyen javítható szerkezet. A függesztő pontjainál elrepedt azt kellett eddig hegeszteni rjata. gondolom ez anyagminőségi probléma. ausztriából hoztuk, akkor úgy adták hogy a fogaskerekek össze törtek benne.... de csak csapágy problémája volt és egy a görgőpálya volt benne kicsit elgörbülve... de ezek nagy valószínűséggel kezelői faxságból eredtek... szóval meg vagyok vele elégedve. Ár-érték aranyban pláne...
A SIP kaszákról tud valaki valamit?előre is köszi! üdv4
Válasz #217. hozzászólásra
hello Bencsiki,ha még aktuális a kasza keresésed,azt hiszem tudnék segiteni,én 3 éve dolgozom egy osztrákból behozott 3 dobos kaszával 5211 zetor húzza dombos helyen..könnyen dolgozik.ezek mennek ilyen árban.. márka deutz
én megvagyok elégedve a E-303 és a E-304sel ,kaszáló terület csökkenése miatt a 303 as eladóvá válik
http://www.youtube.com/watch?v=rTqY0ehBHlY
Ez is nagy kasza még is bírja az MTZ:)
http://www.youtube.com/watch?v=NUXuk8ScpdM&feature=related
Akkor ezt nézzétek h mit tud ez az MTZ:) nekem 185 ös van Lengyel de én azt vettem észre h könnyebben visszi az MTZ mint a 165ös RK-t. Valamivel jobb a hajtása nem zúg annyira és könnyebb is.
Mit szoltok az E-302 és 303-hoz?Érdemes-e venni?
Válasz #225. hozzászólásra
a lóerő az a sebességet fogja meghatározni mennyivel mehetsz max nekem a 230 as kasza megfogta már a nyuszit rendesen nagy fűben!!a szársértőhöz nem kell annyi plusz lóerő ami ne lenne a traktorban amit elviszi szársértő nélkül is!!
de mióta tegnap előtt láttam egy mtz 50 est nagy 4 korongos kaszát huzni energiafűben ami majdnem méteres volt terep 1 ben azota már bármit elhiszek
Válasz #225. hozzászólásra
Konkrétan nem tudom. De itt a faluban egy 90lovas fend egy 270es class cortoval amin gumihengeres szársértő van iszonyatosan porol... 15km/h fölött megy vele a srác... és nagyon szép tarlót vág brutál nagy fűbe is.
Egy szársértős kaszához a normálhoz képest hány lóerő szükséges plusszba?
koszi a valaszokat?
Válasz #223. hozzászólásra
így hirtelen nem de nem tudom ki forgalmazza a Fella kaszákat mármint melyik cég mert ha megtudod és van a közeledben szerintem akár ingyen is kinyomtatnak neked egy kezelési útmutatót de ha nem akarsz utána járkálni akkor csak annyira kell meghuzni mint ahogy Sz J írta hogy kaszáláskor ne csukódjon hátra....
Válasz #222. hozzászólásra
Fella KM 166 típusú!
Ennek tudsz valami adatot, hogy menyire kell megszorítani a rugót?
Válasz #220. hozzászólásra
meg attól függ milyen kasza!! mert nekem a pöttinger gépkönyv meg van de neked is meglehet mert interneten ingyen letöltheted benne van a beállítási érték ha más akkor úgy ahogy Sz J írta
Válasz #220. hozzászólásra
Úgy hogy kibírjon oldani. Feszítsd a rugót de annyira hogy még legyen elég hely neki aZ ÖSSZENYOMÓDÁSHOZ HA KELL. Megfeszíted meghúzod, ha könnyen old akkor még feszítesz rajta. Ha NORMÁL TEREPEN NORMÁL TEMPÓBAN TUDSZ KASZÁLNI kioldás nélkül akkor biztos jó.
Üdv!
A 2 dobos fűkaszákon, hogyan kel beállítani a rugós biztonsági kapcsolót?
így már jobb
Ez is kasza, csak kézi, de azért jó:
http://youtu.be/B_0L8M27mTQ
Ez pedig a kistestvére:
http://youtu.be/qm-6A9Tj8dk
Sziasztok!
Keresek diszkes kaszát kis trakesz után. Minél könnyebbet, minél kisebb teljesítmény igényűt. Max 160 cm, de az sem baj, ha 130.
Szerintetek mit érdemes venni? 250 eft körüli pénzem van rá.
Válasz #215. hozzászólásra
nekem pöttinger y ujas van én szeretem nincs tapasztalatom dobos kasza után hogy szárad a rend de 4 ik nap reggel sodrás ha kell este bálázás de 5 ik nap szoktuk bálázni a széna meg másnap sodrás 3 ik nap bálázás
már kaszáltam vele olyan ledőlt füvet vele amin még víz is állt arra kell figyelni hogy feltekeri a dobra pedig a 230cm es kaszának nagy dobja van de feltekerte a terelőlemezeket meg el is hajlította a szársértőre meg faszán feltekeredett a lucernában száguldani lehet vele a szénában is lehet vele csak eggyel megyek lassabban mint a luciban
én azon mondjuk elgondolkoznék hogy jobb lenne e hengeres szársértő!!! de olyat is még csak láttam szóval semmi összehasonlítási alapom nincs mert ez előtt meg alternáló kaszám volt szőnyegre vágta azt is 4 ik nap sodortam
Most szeretnék venni egy Claas Corto kaszát yújas szársértővelvan véleményt szeretnék kérni róla.Van-e valakinek ilyen.
Ez pont olyan mintha bottal bróbálnál kaszálni:D
Vízszintes tengelyűt is láttam már dolgozni, nagy fűben teríti a rendet de csak ha nyitható a hátulja amúgy nem. Akkor még a sodró is összeszedi de akkor is van veszteség elég nagy..
Függőleges tengelyű után már sodróztam meg báláztam is. Hát mit mondjak a fele ott maradt mert nem vágja csak tépi a füvet a másik meg ha kicsit le van dőlve már nagyobb csatakot hagy..volt ahol 20 cm is volt elfeküdve. teszem azt azon a területen összetarlóztam 120 bálát de ha normálisan le lett volna vágva elképzelhető lett volna a 200 is.
Kaszáltasd inkább le bérbe mert nem nagy pénz ha aszénát hasznosítani akarod de egy használt fűkaszát is lehet találni
Válasz #209. hozzászólásra
Meg kell próbálni, össze szedni össze lehet.
Amennyi üzemanyagból te lezúznád, annyiért le is tudod kaszáltatni.
Az első zúzásnál el vesztel egy kasza árát.
Válasz #208. hozzászólásra
no most légy okos, domonkos!
Milking, Te megpróbálnád?
ez olyan "inkább nem kellene, de kényszermegoldásként elmegy" vagy láttam már ilyet, de sosem merném kipróbálni"?
nincs lovetta kaszára, sajna...
Gyakorlati tapasztalat.
Lezúztak (visszintes zúzóval) 120 ha táblát volt fű hozzam, a tulaj kérésemre meg engedte ,hogy bebálázzam.
simán összelehet szedni olyan volt , mindha szecskázótt használtam volna.
Mindentől fügetlenül, a kaszálót kaszálni kel
Válasz #203. hozzászólásra
Lehet ,,,,,szamár tövist..
én talán a függőleges tengelyűt tudom elképzelni a vízszintes csak szétszórja és mulcsot csinál belőle! az nincs ami összeszedné!!
Hát ez nagy hülyeség lenne! A függőleges tengelyűvel még csak-csak össze lehetne kókányolni, de vízszintessel biztos nem. Eleve nagy tarlót hagy, apróra vágja amit aztán talán a rendképző sem sodorja össze, a hagyományos lengyel sodró meg biztos nem. Ha össze is sodorja, akkor a bálázó sem nagyon kapkodja fel könnyen, és milyen bálát lehet csinálni törekből? Kb ötször annyi lenne a fogyasztás mint kaszával.
Válasz #199. hozzászólásra
Hali tedd el emlékbe a kaszát vegyél egy gemelli kaszát ennek mindegy mit vágsz és mijen talajon szársértős ezért rövidebb a betakarítási idő hidro hajtású dobok nagy fordulat kíméli a gardán hajtást
Üdv. Mindenkinek
új vagyok itt a fórumon (bár egy ideje már olvasgatom), és mivel senki nem foglalkozott még egyenlőre ezzel, úgy döntöttem megkérdezem.
Lehet vízszintes tengelyű szárzózóval (VN MasterCut) legelőt kaszálni? Újságcikkekben olvastam már róla, de mindenhol épp csak megemlítik. Valaki próbálta már?
Amire eddig jutottam saját nagyonsok eszemből:
előnye:
- széles (mégsem rk165)
-szőnyegrendet csinál
- a traktor nem gyalogol a levágott terményen
-nem törik, nem szakad könnyen
-eléggé megroncsolja a szárat, nincs az a szársértős kasza, ami ezt egyáltalán megközelítheti
-inkább egyengeti a talajt, minthogy nyomolná
hátránya:
-gyenge gyepnél nem tudom mit lehet utána sodorni
-ha szárad a gyep, akár nagyon is szétverheti
-letapossa a kerekek alatt (viszont a levegő, amit kelt eléggé jól emelget)
-garantáltan nehezebb hajtani, mint egy kaszát
-nyílván többet hagy a földön
-a hereféléknek nem sok esélyük van közte (ezt inkább gondolom, mint tudnám)
amiért fontos: Lett némi gyepem (kölcsönbe egy barátomtól). Ahhoz kevés, hogy kaszát vegyek, zúzóm viszont van, és ha nem muszály, nem fizetnék a kaszálásért.
Kinek mi a véleménye?
(remélem jól összeszedtem így elsőnek...)
Válasz #200. hozzászólásra
Atól függ mire akarod használni a tárcsás kaszát
Válasz #200. hozzászólásra
Nekünk a 6211 zetor tökéletesen viszi asszem az 62 LE.
210-es tárcsás kasza megfelelően működik-e, ha egy 50 lóerős traktorral működtetjük?
Ha valaki ilyet használ, vagy tud segíteni ebben, kérem tegye meg!
Köszönöm!
nekünk az rk 94 es évjárat most pukkant szét rajta a szöghajtás
Válasz #197. hozzászólásra
Szia!
Ha adhatok tanácsot akkor Claas, Kuhn vagy Krone kaszát javasolnék én, ezek bevált gépek igaz kicsit drágábbak. Az egyik barátom most hozott be osztrákból egy 250-es claast 1 milla körül, ami bemutató gép volt.
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni a kedves kollégákat, hogy mi a véleményetek a következő tárcsás kaszákról:
SIP ROTO 215 DH
FELLA SM 208
VICON CM 2200
Árban közel vannak egymáshoz kb. 1.2 Millió nettó.
Melyiket érdemes megvenni és miért. Kinek melyikkel van jó és rossz tapasztalata. Várom a válaszokat.
Hálás köszönettel:
Barankai József
Válasz #176. hozzászólásra
Ismerős, nekem nincs szemem felfogni (főleg h nincs vmi értelmes formája) így édesapám szokta felfogni én meg a másik kaszával megyek. De vhogy mindig sötétedésig van meló :D
Válasz #193. hozzászólásra
Ez is fog vágni mindent Bírnia kell. Rosszat még senkitől nem hallottam erre a márkára. Haveromnak van egy Z119es azok is jók ő csak réti szénát kaszál meg legelőket elég rossz talajon már megy vagy 3 éve de még nem volt vele gond pedig gyilkolják rendesen. Nekem RK-m volt de az új ára 1.2 millió azért annyit nem adok ki egy kaszára mert ki sem keresi az árát. Ha meg azt számolom ebből 2db ot veszek és az kizárt hogy az Rk tovább bírja mint a 2 samasz! Brutál áron kínálják az RK-t amit ki sem keres ilyen árak mellett amik napjainkban vannak... De ennek a pénztárca szab határt
Sziasztok!Ha valaki még dolgozik E-301-es kaszával,van pár bontott alkatrészem hozzá.