Hirdetés
- Szántóföldi permetezőgépek új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- AKG támogatás új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- John Deere traktorok, kombájn minden mennyiségben új
- IH Cyclo vetőgép új
- Tavaszi bokrosító hengerezés új
- Napraforgó ára új
- Kukorica terményárak új
- Körbálázót, de milyet? új
671 hozzászólás
Én tavaly nyáron kezdtem foglalkozni velük.Előtte meg vágtunk már le kolbásznak 2 kecskét.Nekem bejött a kecske hús íze tejét meg szeretem(a tehén tejet is ezért tervem hogy veszek majd 1 bocit)
A bakokat nem kell cserélni,hogy ne a saját utódait fedez be?
Válasz #218. hozzászólásra
én van hogy vágok is gidát én szeretem de az emberek töbsége nem hajlandó meg kostolnise övelük nem foglalkozok
Válasz #213. hozzászólásra
én találtam vevöt de aki indulásnál azt mondja büdös én nem foglalkozok velük lehetetlen meg gyözni szerintem
Mf-es
Szép állású a bak.Milyen fajta?
Mi már 8 éve kecskézünk.Akkor derült ki ,hogy a lányomnak tehén tej allergiája van.Akkor vettük az elsőt.Persze kényszerből.Aztán megszerettük.És jött a következő,meg a többi.A bakot azt most úgy kaptuk egy nagyon jó barátunktól,aki ilyen fajtákat tart.Az öreg bakokat pedig amikor nem lehet már fedeztetni vérfrissítés miatt,azokat eladjuk.
Törzskönyves bakkom.
Réka79 nagyon szépek a kecskéid.T mióta kecskézzel?A bakokat cseréled vagy mit csinálsz velük?
Köszönöm.Egyébként a bakot rosszul írtam már 7 hónapos.Kicsikét csúnya szegénykém a nagy füleivel,és a kos orrával.De majd meglátjuk az ősszel,hogy mit tud.Nálunk a tejet nem lehet eladni,mert mindenki azt mondja,hogy büdös.Pedig még szerintem az életbe nem ettek kecske tejet.Közületek valaki értékesít tejet,vagy sajtot?
Köszönöm.Egyébként a bakot rosszul írtam már 7 hónapos.Kicsikét csúnya szegénykém a nagy füleivel,és a kos orrával.De majd meglátjuk az ősszel,hogy mit tud.Nálunk a tejet nem lehet eladni,mert mindenki azt mondja,hogy büdös.Pedig még szerintem az életbe nem ettek kecske tejet.Közületek valaki értékesít tejet,vagy sajtot?
Válasz #211. hozzászólásra
szépek
Hát az öreglány lemaradt,de majd egyszer.Hát ezek a mieink.Tegnap le kellett kötni őket,mert a fehér a többi hasát öklelte folyton,és mivel 1 hónap,és ellenek ,így nem szeretném ,hogy elvetéljenek ez miatt.
Ők a lányok
Hát remélem sikerül
Válasz #205. hozzászólásra
Ha feltöltésre kattintassz,utánna baloldalt a kép mellett egy beilleszt alatt zöld link.Arra nyomj.Utánna mehet gomb.
Talán most
Miért nem tudok fényképet feltölteni?????
Ő a gnúbiai 5 hónapos bakkecskénk
Válasz #202. hozzászólásra
Főként nyáron fordul elő,a sajt puffadása,ez forralással megelőzhető.
A sajtok puffadását a tökéletlen pasztőrözés vagy utófertőzés következtében a tejbe került Coli aerogenes baktérium okozza. A sajtokban e baktériumok sok hidrogént termelnek, ami sok lyukat idéz elő és a sajt megpuffad. Az ilyen sajtok már préselés vagy sózás alatt megpuffadnak, ezért ezt korai puffadásnak nevezzük. A korai puffadás megakadályozására 100 l tejhez 3-10 g kálium nitrátot adunk. A KNO3 adagolása csökkentheti az oltóhatást, a sajtban szín- és ízhibát okozhat. A sajt kérge alatt vörös foltok keletkeznek és az egész sajttészta is elszíneződhet és ezen kívül a sajtok lyuknélküliek (vakok) lesznek.
Válasz #201. hozzászólásra
ok köszi
Válasz #199. hozzászólásra
Oltóval is jobb,ha felforralod,és visszahűtöd kb.35C re,és utánna az oltót.
Válasz #198. hozzászólásra
Nekem is a fehér anya kecském fejelte a többit egy darabig ,de én azt megoldottam. Eleinte az etetésnél fejelte a kicsiket,akkor marhakötél ki lett kötve így csak annyit ért el amennyit elétetem addig a kicsik tudtak enni,amikor kint próbálta meg fejelni őket akkor kapott kettőt tőlem és abba hagyta,utána már csak a bakkal fejelgetek néha. Amúgy vili 345 egy kecskéje van nekem van a 4 kecském
Válasz #198. hozzászólásra
szia probáldki az oltovalis kevesebb munka mert nemkell forralni csak simánbeleteszed az oltót és amintkicsapja szüröd és mehet a formába néztem árbais jok
Köszönöm vili a receptet.Ki fogom próbálni,amint lesz tejünk.Márciusban kezdenek majd elleni.Egyébként szépek a kecskéjeid.Nekünk is van egy ugyan ilyen fehér.Csak az a baj vele,hogy a többieket nem tudja elviselni.Mindig öklelni akarja őket.Hogy miért????????
Válasz #194. hozzászólásra
ezerköszi edignemjutottam hzzá istenvagy
Válasz #195. hozzászólásra
Olvassatok vissza szerintem már leírtuk.Az én sajtomból már vittek németországba is.
amúgy ha valaki tud tényleg egy használható sajt receptet akkor írja már le ide
Válasz #193. hozzászólásra
Tejoltóval,Itt rendelhetsz!
Válasz #192. hozzászólásra
model tehogyszoktad nemondom biztosvanjobb énsem régotacsinálom
Válasz #190. hozzászólásra
Ez nagyon városi sajt.
Válasz #187. hozzászólásra
szerintem csak akkor nem volt alattuk szalma,amúgy minden héten cseréltem nekik
Válasz #189. hozzászólásra
felrakod a tejet forni és literenként 1evökanálsót és 1evökanál 20%ecetet ez kicsapja a tejet és utánna leszüröd és súlyozod de ha lágyabbat szeretnél akor ne súlyozd
Sziasztok.
Nekünk is van 4 anya kecske,meg egy 7 hónapos gnúbiai bak.A kérdésem az lenne hozzátok,hogy eltudnátok mondani nekem,hogy a kecske sajtot hogy csináljátok házilag?Mert mi eddig csak a tejet ettük,mivel a lányom nem eheti meg a tehén tejet,csak a kecskéjét.Előre is köszi
Válasz #187. hozzászólásra
de szoktam rakni pláne most
Kecskék alá nemszoktatok szalmát?Nemártana!
Válasz #184. hozzászólásra
A tiéd is jól nézki
Én nem tudom,hogy hasasak-e mert nem vagyok velük most tellenek egy ismerősnél amióta eljöttem onnan ahol el kezdtem a gazdaságomat kialakítani.
Válasz #181. hozzászólásra
gyönyörüek
ez az enyém
Ő meg a nagy akit elő hasasként vettem de még sem volt benne semmi
Válasz #180. hozzászólásra
az enyémnekis mostlesz szaporoluta áprilisban ezért most perpilanat már nemfejem
Itt van a 3 kis kecske(aki már nem is annyira kicsik)
értem én is a teje miatt vettem kecskét de nekem még nem adnak tejet.Én még az eladásban is gondolkodom.
Válasz #178. hozzászólásra
sajátrészre fogyasztom frissen vagy sajt
Válasz #177. hozzászólásra
Nekem most 4 kecském van(3 lány és 1 bak)nekem még nem adnak tejet,de ha a bak befedezi őket akkor egyszer 2 legyet csapok egy csapásra mert akkor tejet adnak és lesznek új kecskék,de én is tervezem a bővítést más kecskékkel.A tejjel mit csinálsz?
Válasz #176. hozzászólásra
mostjelenleg 1db demajd lesznek töbenis
Válasz #175. hozzászólásra
Hány darab kecskéd van?
Válasz #173. hozzászólásra
az enyém 1,5lreggel es 1,2-1,5l este
Üdvözletem!
Egy kérdésem lenne,ha legeltetni szeretném a kecskét ,hogyan tudom őket egy bizonyos helyen tartani?(bármilyen állatbarát megoldás jöhet)
A válaszokat előre is köszönöm és a többi válaszomra is jöhetnek a válaszok
Lenne pár kérdésem a kecskeneveléssel kapcsolatban, mert még kezdő vagyok bár már 4 kecském van és tudok már pár dolgot azért szeretném bővíteni a tudásomat. A vakaródzót miből kell készíteni és hol kel elhelyezni?
A gidaneveléshez kell külön iskola?
Kinek mennyi tejet ad a saját kecskéje?
Tejtermék elő állításhoz hány fejős kecske kell?(eladásba gondolkodom, meg most 4 kecském van most, de szeretném még bővíteni a létszámot)
A válaszokat előre is köszönöm
Ez minden évben szokott lenni.
Azt hiszem 10 db kell és be kell jelenteni az ENAR-hoz.
http://www.agroinform.com/aktualis/Agroinform-Hirszolgalat-Januar-31-ig-kell-postara-adni-a-kerelmeket-az-anyakecskek-tartasahoz-igenyelt-tamogatashoz/20120118-18395/
http://www.agroinform.com/aktualis/Agroinform-Hirszolgalat-Januar-31-ig-kell-postara-adni-a-kerelmeket-az-anyakecskek-tartasahoz-igenyelt-tamogatashoz/20120118-18395/