Hirdetés
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Földvétel, elővásárlási jogok új
- Életképek a gazdálkodás mindennapjairól új
- Portálfejlesztés / Gépház / Fórum használat új
- Műtrágya árak új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- AKG támogatás új
- Termőföld kisajátítása autópálya épités miatt! új
- Körbálázót, de milyet? új
- S.O.S. új
671 hozzászólás
3 éves szánentáli anyakecske 1szer ellett eladó. jelenleg üres. kezes jószág és tiszta. ha valakit érdekel képeket tudok küldeni.
Válasz #519. hozzászólásra
Az mind bak. Van rokonom a dunántúlon,ők is szinte mindet ingyen adják,nem éri felnevelni,mert drágán el tudják adni a sajtot tejet.
Kösz, látni szoktam mostanában hirdetést, hogy 1 hetes kecskét eladók, egy anya alól az összeset el kel vinni 2-3000 Ft/db olyat érdemes venni vagy inkább idősebbet ?
Válasz #516. hozzászólásra
Drága,meg ráadásul nem is kapható.Én 3 éve keresek törzskönyves alpesi gödölyéket.Magyarországon 1-2 évet várni kell rá.Osztrákból se kaptam,elvitték a románok.
Válasz #516. hozzászólásra
Sokan az átkeresztezés folyamatában vannak, de a teljes fajtaváltáshoz kell néhány generáció meg 10-15 év amennyiben a saját populációból indul ki a kecsketartó. Azért a kiindulási populációt meg a keresztezetteket( F1, R1, R2 ) nem dobják ki ,azok is termelésben maradnak, így jó vegyes lesz az állomány.
Egyébként ezeket a nagyobb tejtermelésre genetikailag képes fajtákat, ki is kellene tudni szolgálni tartási , takarmányozási téren , amit sokan nem tudnak megoldani.
Sziasztok
Azt kérdezném , hogy mért van az hogy a kecske tartok nagy részének általában parlagi vagy valami keverék kecskéje van anyának és a bak tejhasznú fajta, mért nem tejhasznú fajta az egész állomány ha tejre mennek? kényesebbek ? vagy túl drágák ?
3-ból az egyik!
Válasz #513. hozzászólásra
Oksi,már várom milyenek lesznek.Lassan keresek törzskönyvezett Alpesi bakot,ő kezelgeti majd az állományt:-)
Válasz #512. hozzászólásra
Majd küldj képeket róluk.
Válasz #511. hozzászólásra
Szia!Igen,szépek,még melegíti a gidákat a bunyós,de valamennyire nem is bánom ilyen időben.
Válasz #510. hozzászólásra
Megkaptad a képeket?
Megszületett a kiskecske?
Jó napot mindenkinek!Érdeklődnék,védett fehérje etetéssel próbálkozott e már valaki tejelős kecskénél?Tapasztalatok?
Válasz #508. hozzászólásra
Köszönöm nem.
2-3 éves anyák kellenének.
Ha valakinek van az kérem írjon.
érdekellné??
Válasz #506. hozzászólásra
emse?
Elnézzést ,hogy most válaszólók...sajnos nem falytíszták..parlagi anyától és szanentáli apától származó 2 db 6 hónapos kecskék.ez egyik bak a mássik emse..illetve van egy 10 hónapós emse is..képeket is tuddok rólluk hozzni..
Válasz #503. hozzászólásra
Milyen kecskéid lenének?
Válasz #503. hozzászólásra
fajtatiszták?
mert az fontos.......
Nállam vanak elladó kecskék,ha vallakit erdekel szoljon!!
Válasz #501. hozzászólásra
Mind eladó lesz,ha kapok az idén külföldről.De vegyes,egy törzskönyves.
Válasz #499. hozzászólásra
És eladó állataid vannak?2-3 éves anyák kellenének.
Válasz #498. hozzászólásra
sztem meg soha az életbe nem hozza be az árát egy 50e ft- os gödölye.
esetleg akkor ha te is törzstenyésztő leszel.
annak az álatnak vannak még felnevelési, takarmány , és egyéb költségei amit egyébként is elég kigazdálkodni.
ráadásul el ne pusztuljon mert az is benne van a pakliban....
Válasz #498. hozzászólásra
Nekem van egy törzskönyves anyám,a papírjai a régi tulajnál maradt.
Válasz #497. hozzászólásra
Egy két ellés után biztos behozná az árát.
De majd egy pár év múlva egyenlőre nem.Most próbálok kiválogatni szebbeket a netről.
Válasz #496. hozzászólásra
hú....
nem szívbajos a tenyésztő........
véleményem szerint nem érdemes ennyit adni érte csak akkor ha az ember be akar állni közéjük.......
ennyit nem érnek ezek az állatok ... ennyivel nem tud többet , max van róluk egy törzskönyv.....
Egy 5 hónapos göbölye 60, egy 5 hónapos bak 100.Persze törzskönyvesek.
Válasz #493. hozzászólásra
Törzskönyves állatoknál,az egyesületi szabályzatban megvan határozva egy minimum ár.Ez tavaly előtt 35000 ft volt.
Válasz #493. hozzászólásra
mennyi?
Ma felhívtam egy szánentáli tenyésztőt,Hát megmondom őszintén nagyon megleptek az árak,gondoltam hogy drágábbak mint a falusi vegyes,de ennyire!?
Köszi a válaszokat!
Válasz #489. hozzászólásra
Lehet használni, kollektort, kelyheket cserélni kell és a vákuumot kicsit vissza venni.
A támogatásról:minimum 10 anya kecske kell hozzá+1törzskönyves bak
Fejőgéppel kapcsolatba azt szeretném tudni,hogy lehet e használni kecskéhez a tehén fejőgépet?(lehet hogy h.lye kérdés de én nem tudom)
A szánentáli mellet maradok,mindenhol azt olvastam hogy ő tejel lejoban.
És valószinü szarvatlant.
Válasz #485. hozzászólásra
Ha nem tiszta vérű,az utódok,a kutyának se kellenek.Ez tapasztalat.Ha egyszer áldozok tiszta vérű állományra,nálam is sorban állnak az utódokért.Románok korlátlanul viszik,sokszor még az osztrákoktól is kiürítik.Ha szerbia uniós lesz,az is egy újabb piac.
Núbiaival, anglonúbiaival is érdemes foglalkozni, tejel rendesen, jó a minősége is.
Szánen jobban szereti az intenzív tartást.
Éredemes sutát választani, mert ha többen vannak öklelik egymást és képes elvetélni ha beledurrantanak az oldalába, ráadásul fel is tudják egymást nyitni.
Válasz #484. hozzászólásra
Ha nem ragaszkodsz tisztavérűhöz akkor gondolom hamarabb kapsz..
Válasz #483. hozzászólásra
Magyarországon,2-3 évet kell várni,mire kapsz.De itt is 40ezer a minimum.
Válasz #482. hozzászólásra
A 100e/db azért elég húzós ár.
Mo-n gondolom olcsóbb... nem érdemesebb először itthon körülnézni?
Válasz #468. hozzászólásra
Az igényes.Alpesi őzbarnát tarts.Osztrák,vagy németből hozni tenyészanyagot.Kb.100ezer/db.
Válasz #476. hozzászólásra
Gondolom tudod mi a különbség a sima egyed és tenyészet nyilvántartás, és a törzskönyvezés között mert midegyik "teljesen hivatalos" csak egyik nyűgösebb...... egy kicsit, mert támogatás sztem csak a törzskönyvezett állatokra jár.
Azt szeretném még kérdezni.hogy menyire lehet kordában tartani a kecskét villanypásztorral.
Válasz #478. hozzászólásra
Azt megköszönöm ha megteszed.
Válasz #477. hozzászólásra
Azt tudom, minimum 5db kell anyakecskéből.
Ha gondolod megkérdezhetem, hogy a magyar-tarkákkal, hogyan ment neki.
Igen teljesen hivatalosan szeretnék mindent csinálni.
Épp ezért érdeklődtem hogy esetleg valaki igényelt e már ilyesmit.
Válasz #475. hozzászólásra
Ha a támogatás iránt kérdezett, akkor gondolom teljesen hivatalosan gondolja a dolgot. Akkor meg nem nyűg a törzstenyészet neki.
Haver marhára igényelte tavaly, majd meginterjúvolom mi lett belőle.
Válasz #474. hozzászólásra
sztem van rá őshonos támogatás!
de feltételei is vannak...
törzstenyésztőnek kell lenni hozzá annak minden nyűgjével együtt..
Válasz #473. hozzászólásra
A parlagira van az őshonos!? Mielőtt kapok a fejemre, ez csak kérdés volt.
Válasz #472. hozzászólásra
Van ilyesmire támogatás?
Válasz #471. hozzászólásra
a szánen egyértelműen jobb sokkal!!!