Hirdetés
Fórum
- Mtz műszakiztatás új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Életképek a gazdálkodás mindennapjairól új
- Robotkormány új
- Gazdálkodási napló/táblatörzskönyv új
- S.O.S. új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- Műtrágya árak új
- Húsmarhatartás a Kárpát-medencében új
- Ukrán Csemegeszöllő fajták /adok veszek cserélek / új
Cikkajánló
Hirdetés
Magyar gazdák által termelt, kiváló minőségű tej
Az Alföldi Tej Kft. termékein a KMÉ-védjegy nemcsak presztízs, hanem garancia is...
Sajtóközlemény
562 hozzászólás
Válasz #60. hozzászólásra
Majd ha lesz mesélek :), ezek csak példák voltak... De a kombájn az tényleg Claas...
Válasz #59. hozzászólásra
Aha , ez akkor lényeges... És hány lépcsős a max?
Válasz #58. hozzászólásra
Én nekem is ez a hozzáállásom. Inkább kivárok, mint olyant vegyek amit már akkor megbánok, mikor kifizetem.
Traki IH !??? Mesélj !!!!!
Válasz #56. hozzászólásra
Minél több lépcsős egy szivattyú annál nagyobb nyomást tud csinálni ugyan akkora fordulat mellett. Tömören ennyi. Mondjuk fogja is a motort. Az 1000 méter miatt fog, vagy kellene, mert ott már van vagy 2,5-3 bar veszteséged az 1000 méter eleje és vége közt és hol van még a dob csatlakozás, turbina, dob tömlő, vízágyú felállás.
Válasz #57. hozzászólásra
Félre értetek!!! És nem gazdag , inkább bevállalós... Én arra értettem ha valamit veszünk akkor az ár háttérba szorul , inkább a teljesítmény és a minőség a meghatározó...nem mindegy... Tehát kombájn:claas
traktor:Ih vetőgép:rapid stb...Öntöző:nem értek hozzá ,azért kérdeztem az ár/érték aránynak megfelelőről....
Válasz #51. hozzászólásra
Írta hát.
Kőgazdag lehet a paliiiiiiii!
Itt minden pali kőgazdag?????
Válasz #55. hozzászólásra
Ja . Tényleg mi az? Kb jövőre...
Válasz #52. hozzászólásra
Vagy még ??
Majd ha már benne leszel akkor érteni fogod ! :-)))
Mikor tervezed ???
Gondoltam !
Azért írtam !!!
:-DDDD
Válasz #50. hozzászólásra
Most nevetni fogtok!!! Mi a vérem az a 3 lépcső?
Válasz #49. hozzászólásra
Ő írta ! Vagy félre értettem ?????????
Válasz #48. hozzászólásra
Akkor 2 dob, mert ezt már eldöntötted. Akkor gyakorlatilag, mint az enyém. És akkor egyel kisebb méret a dobból, meg a szivattyúból. Akkor 110-es dob és 160-180 le szivattyú, 3 lépcsős az 1000 méter táv miatt.
Válasz #45. hozzászólásra
Erre nemcsak a gatyája menne rá neki, hanem az asszony bugyija is!
Válasz #47. hozzászólásra
Na oké , de ez a max terület ... általában csak 100 lenne , ember meg van , valaki mindig ott tudna lenni vele...
Válasz #46. hozzászólásra
A 150 heki-re elég necceske a 2 dob !
Én volt, hogy két hétig öntöztem 50 hekit a szél miatt ! És akkor is csak este mehetett !
Válasz #45. hozzászólásra
Arra gondoltam , csak nem jól írtam:):):) Na ez azért durva én max 2 dobra és egy szivattyúra gondoltam (a pénz meg a minőségre értendő, nem arra hogy egy komplett falut le akarok fedni:):):) Amúgy segg hülye vok az egészhez , de azért próbálkozok... Ilyen meg hogy T,Y,végdugó, nem sok mindent mond... De azért köszike...
Válasz #43. hozzászólásra
Az nem hidráns, hanem konzolos ! :-)))) (Ha a dos kivitelre gondoltak-tál) Vagy lineár, de az eléggé helyhez kötött. Mi lenne az ötletem !? Hát, hogy ne kelljen kapkodni akkor arra a cca. 150 heki-re, és a pénz nem számít, akkor símán 3X2 dob, 3 szivattyú, 500 cső, 5 végdugó, 3 Y idom, 10-15 T idom, 8-8 db 45,90 fokos idom. Így nagy vonalakban ennyi. A T idomokhoz a hidráns felállással nem igazán vagyok kibékülve, nem is szoktam mindig használni, szerintem diesel temető. Hallgattam rájuk és megvettem. A dobokból meg felejtsd el a bauert ! Méreg drága. Főleg egy ilyen mennyiségnél, ami neked kellene akár 10 misi fölötti is lenne a különbség. Abból meg egy évig el öntözgetsz, és az "olcsóbbikkal" is beöntözöl rendesen. Hosszas mászkálás után az ocmis-t választottam, és újból ilyent veszek-vennék. A dob cső átmérője meg 110 elég, mert nekem a 125-el eléggé életveszélyes a költözködés. Senki nem vállalja ezt a feladatot, ez mindig rám vár, és így is egyszer már majdnem megborultam, nem sokon múlt..... Tehát 110 lesz a következő. A hossza meg attól függ milyen hosszúak a területeid !?
Válasz #43. hozzászólásra
Szégyenlős látod.
Nemtom mit szégyenlősködik...
Csak bátran, kitárulkozni.
Válasz #42. hozzászólásra
hát 1 max 2 helyre... Lehet , de miért privibe? Most ez nem reklám csak simán kifejtenéd mivel vagy , vagy lennél megelégedve...
Válasz #40. hozzászólásra
Mellesleg sok helyre kellene elvinni a vizet 1000 méteres távolságban ?
Válasz #40. hozzászólásra
Privátba, jó !?
Válasz #39. hozzászólásra
Ha volna egy ár -érték arányba legjobb ajánlásod , persze minőségi cucc legyen. Mi volna az? gondolok itt a a gyártóra, paraméterkre , teljesítményekre... A lényeg: Kb évi 100-150 ha-t locsolnánk vele(jól) és ha birja a kapacitása vinnénk a többi kultúrára is ahogy az idő engedi , amúgy kb 1000métere van a patak+a dob, amiből 2 lenne(?)és emlegették hogy hidrást is vegyünk mert a melegben sok a simának a vesztesége(el párolog)... Az ára nem érdekelne , csak tuti legyen minden tekintetben...
Válasz #37. hozzászólásra
Kb. 3 év kutatásom, és gyakorlati tapasztalatom van benne ! A gyárban hü..ének néztek !
a hektáronkénti fogyasztás meg kb 20ezer /ha ...
Válasz #36. hozzászólásra
Tehát a lényeg a vastag fővezetéken és a nagy teljesítményű szivattyú-mocin van...
Válasz #34. hozzászólásra
Lényeg az, hogy a fő vezetéked az legalább 150 mm-es legyen.(Ezt még egy ember tudja pakolni, mint én) Azon nem kell sajnálni a pénzt. Ott megy el a diesel.
Válasz #34. hozzászólásra
Ocmis dob, iveco moci 210 le, caprari szivattyú, 16 bar 4800 liter/percnél ! Az utolsó szó a lényeg. Ha 1000 méterre akarod elvinni a vizet az ü.ó.-ént (tipp) 22-25 lityi diesel.
Válasz #32. hozzászólásra
Az akkor 9ha? Kb... Milyen tipus ez és hány lovas a moci? Eltolná a vizet ugyan ilyen teljesítmény mellett akár 1000m + a dob hosszára is a pataktól? Fogyasztások?
Hát mi hagytunk kontrolt mindenből és kb 3 hete még semmi külcsi nem volt egyik javára se... Tehát egyenlőre nekem a baci és a mas is kidobott pénz , de azóta remélem változott vagy aratásra fog(majd beszámolok). Azoter asszem 12-15milliárd sejt /mili liter , ez a legtöményebb...
Válasz #29. hozzászólásra
24 óra. 2X140 sor X 430m.
Válasz #27. hozzászólásra
Azotert az nagyon dicsérik máshol, de erre felénk senki nem tud róla semmit ! Asszem ebben van a legtöbb baci töménységileg !!!??????????
Válasz #28. hozzászólásra
egyenlőre tök ua mind a szomszédé aki 2q 34% N adott.Ez egy teszt év.
Válasz #26. hozzászólásra
És 55mm-rel mennyi ment naponta le ? 2dob? Fogyasztások?
Válasz #24. hozzászólásra
Ja ősz:2q 8-20-30-5s
tavasz:Azoter+ Mas 1q sor mellé...(E82) Amúgy Qrva szépek:)
Válasz #25. hozzászólásra
Az má valami !
Válasz #21. hozzászólásra
Most az idei aszályban a kelesztőn(25) kivételével 55 mm-t nyomtunk egyszerre.
Válasz #20. hozzászólásra
Heves. Jövőre már lesz vagy 100ha(talán 200) De addig még fel akarok készülni rá a term.techn.-ból... Hogy milyen fajta legyen meg ilyenek. Korait akarunk , talán Pioneer , Dekalb , Syngenta... Majd remélem adnak itt tippeket...
Válasz #22. hozzászólásra
Én nem adtam a naprának csak bacit.Ti adtatok műtrágyát is?
Válasz #18. hozzászólásra
Még én sem ismerem teljesen ezeket de az idei N-es lombtrágy 3 nap múlva látszatta a hatását
Válasz #19. hozzászólásra
De mi , meg a napra igen...:)
Válasz #15. hozzászólásra
Az nem rossz . Mennyi mm-t adsz ki általában össz egy átlag aszályosabb évben és hány menetben?
Válasz #17. hozzászólásra
Kuki nincs !!!????
Merre vagy ?????
Válasz #17. hozzászólásra
a talajbaci nem szereti a műtrágyát
Válasz #16. hozzászólásra
Azt nem ismerem ezért nem bízok benne ....
Válasz #14. hozzászólásra
Napra alá ősszel fogunk ez után is komplexet , kuki az nincs... Tavasszal meg Masvagy megint komplex 1q sor mellé+talajbaci...
Válasz #11. hozzászólásra
Nem feltétlen mert a tavaszi nitrogén nem kell tulzásba vinni inkább nitrosolt vagy egyéb folyékonyat
Válasz #13. hozzászólásra
10 heki lazán.
Válasz #11. hozzászólásra
Naprának tavasszal komplexet ???
Ősszel a napra kuki alá ??????
Válasz #10. hozzászólásra
Hát az érdekelt volna... Kérdeztem volna múltkor tőled , hogy milyen teljesítményre képes a locsolótok mert majd egy* kéne venni... Mondjuk 2dob 3egy nagy szivattyú 20mm/ha mennyi a napi teljesítménye területre?