Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak637 FtBenzin árak617 FtEUR413.56 FtUSD400.96 FtCHF441.31 FtGBP497.51 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Mtz1wi #19995. hozzászólásáraÚgy hogy nem hivatalosan bérelsz földet csak sunyiba. Te csinálod a földet, a tulaj meg felveszi a támogatást. Amikor meg elszámolásra kerül a sor senki nem fog ja leellenőrizni hogy te valóban csak 5 hektárt arattál le vagy 10-et?
Válasz Bárány #20010. hozzászólásáraItt a februári életmentő 25-30mm előtt bármilyen talajmunkát lehetett volna csinálni. Műtrágyaszóráson kívül, mert ugye fagy utáni taknyos föld nem volt...
Válasz Bárány #20002. hozzászólásáraMég jobb is.Kár hogy én személyesen csak a szikes agyagot ismerem és egy kevés réti talajt.Tavaszi aszálykárról lettek feltéve képek egy kollegánál.Most meg a belviz hátráltat az aratásban.2q alap+5qpéti,gyom+2 rovar+gomba+rezes lombtrágya és vizben áll jó része.Elég lesz kigazdálkodni a veszteséget
Válasz Nyomasek Bobo #20006. hozzászólásáraTavalyról nincsenek feljegyzéseim, de tél végére volt elég nedvesség a talajban. Márciusban kezdett lefelé húzódni. Akkor a búzák itt is elég jól besárgultak, úgy néztek ki, hogy KO lesz, de aztán kiheverték.
Írtam már, de azért mégegyszer: a fotón lévő 104 q/ha-nál azért jóval gyengébb lesz az üzemi átlag. Idén még két elég gyenge táblába is került búza, azok még visszavannak. Azokban a 7 tonna már rekordnak számítana, idén 6 t körül/alatt számítok azokból.
Üzemi sacc: 7 t/ha
Amennyire hallom a környékbelieket, a minőségekkel nincs baj, úgyhogy az euro biztosnak tippelhető, a malmi ... hát ... talán.
Válasz Bárány #20001. hozzászólásáraVolt olyan évem, hogy a téli csapadékból élt a búza...javarészt... Idén sajna a téli feltöltődés elmaradt. Az augusztus végi 60mm után nemigen esett semmi. Kb november vége fele volt valami...akkor kelt ki az utoljára vetett búzám elmaradt része.
Válasz Mtz1wi #19995. hozzászólásáraNyilván kell egy belvízmentes normális művelhetőségű talaj. Meg ugye ahoz kb úgy ki kell járni a művelőnyomot aratásra, hogy simsonnal végig lehet menni benne. Akinek össze volt bukva a művelőnyom, úgy hogy alig találtam meg, az olyan is volt. Van ahol a 60 mázsát még ésszerű költséggel meg tudod csinálni, de ha megfeszülsz se lenne 90 sehogy, olyan a talaj
Válasz agrogal #19999. hozzászólásáraFelénk van öntés és lápi-réti talaj is, januárban-februárban aszály volt, aztán még a tavaszi fagy is gyötörte, most a végére érésben kapott esőt bőven, úgyhogy kevés takarmány lesz belőle szerintem... Holnap kiderül!
Válasz Mtz1wi #19995. hozzászólásáraTavaly a Moisson búza 200kg vetve 150 kg alap és 200 kg pétivel 6t átlag. 3x mentem bele. Idén 220vetettuk 200kg alap és 350kg péti tavasszal 4x mentem bele. Kiderül milyen lesz . Próbáljuk megtalálni a kőlcség hatkony termeléstm mert lehet 8-9 t de mennyi a hegtár költség. Az sem mindegy.
De amúgy teljesen igazad van, ősszel meg télen mindig esik ám, itt hó is van csak aztán tavasszal a tankönyvbe illő őszi vetéseink évek óta vissza száradnak az akár 8-10 hajtásból 1-3-ra...
Válasz Bárány #19986. hozzászólásáraakkor nagyjából jól dolgozik a gépészed,mivel én megyek lassabban az optimálisnál (meg az zöld jobb mindenben mint a sárga)
Válasz bandigh #19982. hozzászólásáraMiért ne keresné meg az árát? Van amikor egy év is elég erre...
A veszteség is lehet elfogadható szinten ennél a sebességnél is.
Én mondjuk a sajátomat aratom,eleve törekszem a minimális veszteségre,ezért nem az optimális sebességgel megyek.
Válasz Bárány #19983. hozzászólásáraAkkor ez 6 ládás gép, 25%-al nagyobb az áteresztő képessége mint az én gépemnek,amivel hasonló körülmények között 6.2-es asztallal 3-al tudok menni.
A kérdésem az asztal méretére vonatkozott,milyen széles az asztal?
Válasz lac* #19981. hozzászólásáraA kombájn JD W660 (új, asszem, egy t660-at váltott), az asztal ződ (majd megnézem, nem értek a kombájnokhoz ... sem)
Kevés szalmája van, azt nem kell sokat rágnia.
Ebből a 25 ha-os táblából kb. 15 ha ilyen, itt 10-12 t/ha-t mutat, de van egy kb. 4 ha homokos partoldal, ahol a nyúl majdnem kilátszik belőle, na az majd beállítja az üzemi átlagot a hihető kategóriába.
Válasz Bárány #19972. hozzászólásáraMármint minőségre értendő az a "partiban szokott lenni". Termésre a Falado valamivel több: tavaly 8t volt, idén meg még nem tudom.
Válasz Zöldvíz #19970. hozzászólásáraAz faca! Itt idei adatokat csak pár nap múlva tudok, de szintén elég jónak tűnik.
Mondjuk javító a Nádor tudtommal még sosem volt, jellemzően az euro-takarmány környékén mozgott, néha kicsi malmi.
Ahogy írtam, kb. a Faladoval partiban szokott lenni.
Holnapra terveztük az aratást kezdeni, de a tegnapi 14mm eső lehet, hogy kicsit még tol rajta.
25117 hozzászólás
Válasz Bárány #20015. hozzászólásáraaz a csúcs mikor az irigység butasággal együtt jelentkezik.na pedig ebből elég sok van.
Válasz Bárány #20015. hozzászólásárahát meglepett ez az irása. Hirtelen azt sem értettem mi van? Valamiért ugy érzem nem erre volt kiváncsi az illető.
Válasz Gazdász93 #20014. hozzászólásáraNyilván, csakis így.
Mondd csak, az irigység fáj is, vagy csak simán hülye lesz tőle az ember?
Válasz Mtz1wi #19995. hozzászólásáraÚgy hogy nem hivatalosan bérelsz földet csak sunyiba. Te csinálod a földet, a tulaj meg felveszi a támogatást. Amikor meg elszámolásra kerül a sor senki nem fog ja leellenőrizni hogy te valóban csak 5 hektárt arattál le vagy 10-et?
Ma kezdjük a repcét...nincs jó előérzetem...
Válasz Bárány #20010. hozzászólásáraItt a februári életmentő 25-30mm előtt bármilyen talajmunkát lehetett volna csinálni. Műtrágyaszóráson kívül, mert ugye fagy utáni taknyos föld nem volt...
Válasz Bárány #20002. hozzászólásáraMég jobb is.Kár hogy én személyesen csak a szikes agyagot ismerem és egy kevés réti talajt.Tavaszi aszálykárról lettek feltéve képek egy kollegánál.Most meg a belviz hátráltat az aratásban.2q alap+5qpéti,gyom+2 rovar+gomba+rezes lombtrágya és vizben áll jó része.Elég lesz kigazdálkodni a veszteséget
Válasz Nyomasek Bobo #20006. hozzászólásáraTavalyról nincsenek feljegyzéseim, de tél végére volt elég nedvesség a talajban. Márciusban kezdett lefelé húzódni. Akkor a búzák itt is elég jól besárgultak, úgy néztek ki, hogy KO lesz, de aztán kiheverték.
Írtam már, de azért mégegyszer: a fotón lévő 104 q/ha-nál azért jóval gyengébb lesz az üzemi átlag. Idén még két elég gyenge táblába is került búza, azok még visszavannak. Azokban a 7 tonna már rekordnak számítana, idén 6 t körül/alatt számítok azokból.
Üzemi sacc: 7 t/ha
Amennyire hallom a környékbelieket, a minőségekkel nincs baj, úgyhogy az euro biztosnak tippelhető, a malmi ... hát ... talán.
Válasz Bárány #20001. hozzászólásáraVolt olyan évem, hogy a téli csapadékból élt a búza...javarészt... Idén sajna a téli feltöltődés elmaradt. Az augusztus végi 60mm után nemigen esett semmi. Kb november vége fele volt valami...akkor kelt ki az utoljára vetett búzám elmaradt része.
Válasz szanberg #19997. hozzászólásáraBárányra gondolok
Válasz Bárány #20002. hozzászólásáraMennyire szeles nálatok a placc?
Mert itt 2-4mm az semmi, előtte utána jópár napig orkán van
Válasz Bárány #20001. hozzászólásáraAz ősz hogy alakult?
Válasz szanberg #20003. hozzászólásáraEzek a havi csapadékösszegek, helló!
Válasz Mtz1wi #19995. hozzászólásáraNyilván kell egy belvízmentes normális művelhetőségű talaj. Meg ugye ahoz kb úgy ki kell járni a művelőnyomot aratásra, hogy simsonnal végig lehet menni benne. Akinek össze volt bukva a művelőnyom, úgy hogy alig találtam meg, az olyan is volt. Van ahol a 60 mázsát még ésszerű költséggel meg tudod csinálni, de ha megfeszülsz se lenne 90 sehogy, olyan a talaj
Válasz Bárány #20001. hozzászólásáraNálatok június 110napos???
Válasz agrogal #19999. hozzászólásáraKözépkötött, barna erdei.
Válasz szanberg #19997. hozzászólásáraA megfelelő varázsigéken múlik a dolog.
A csapadék azért itt sem volt túl vastag:
Válasz agrogal #19999. hozzászólásáraFelénk van öntés és lápi-réti talaj is, januárban-februárban aszály volt, aztán még a tavaszi fagy is gyötörte, most a végére érésben kapott esőt bőven, úgyhogy kevés takarmány lesz belőle szerintem... Holnap kiderül!
Válasz szanberg #19997. hozzászólására+ Talajadotság.Laza szerkezetű öntéstalajok.
Válasz Mtz1wi #19995. hozzászólásáraTavaly a Moisson búza 200kg vetve 150 kg alap és 200 kg pétivel 6t átlag. 3x mentem bele. Idén 220vetettuk 200kg alap és 350kg péti tavasszal 4x mentem bele. Kiderül milyen lesz . Próbáljuk megtalálni a kőlcség hatkony termeléstm mert lehet 8-9 t de mennyi a hegtár költség. Az sem mindegy.
Válasz Nyomasek Bobo #19996. hozzászólásáraHát nemtudom, mert akkor miért nem ott vágjátok a 3-4tonnás kalászost és miért nem mi itt a 8-10-est!?!?!?
De amúgy teljesen igazad van, ősszel meg télen mindig esik ám, itt hó is van csak aztán tavasszal a tankönyvbe illő őszi vetéseink évek óta vissza száradnak az akár 8-10 hajtásból 1-3-ra...
Nem azért mert vastagon fürödnek
Válasz szanberg #19994. hozzászólásáraÉn azt kapisgálom, hogy egy ottani "aszály" az kb megfelelhet egy itteni "normál" csapadékos évnek...
Meselje mar el nekem valaki hogyan lehet 8-9 tonna buzat termelni? Mi a technologia? Mi atlagban nem erjuk el az 5t.
Válasz Bárány #19984. hozzászólásáraHát basszus az eszem faxom megáll, főleg ha itt meg 4tonnát fogok tudni vágni csak hektárjáról...
Most egy kis egészséges irígység eltöltött, de csupán barátilag
Válasz ME109G14 #19992. hozzászólásáraKite 130.000 ma
Repce új ár 131000 nettó IKR
Válasz Bárány #19986. hozzászólásáraakkor nagyjából jól dolgozik a gépészed,mivel én megyek lassabban az optimálisnál (meg az zöld jobb mindenben mint a sárga)
Válasz bandigh #19982. hozzászólásáraMiért ne keresné meg az árát? Van amikor egy év is elég erre...
A veszteség is lehet elfogadható szinten ennél a sebességnél is.
Én mondjuk a sajátomat aratom,eleve törekszem a minimális veszteségre,ezért nem az optimális sebességgel megyek.
Válasz Bigyófelügyelő #19987. hozzászólásáraén is úgy láttam mintha lapulna vagy süllyedne a kerék :D egyik se jó
Válasz Bigyófelügyelő #19987. hozzászólásáraÉlőben jó. Talán épp döccent. Passz.
Válasz Bárány #19984. hozzászólásáraPuha a kerék, süllyed esetleg a gép vagy csalóka a kép? Én puhának látom így hirtelen...
Válasz lac* #19985. hozzászólásáraNa, megkérdeztem: 670 cm.
Válasz Bárány #19983. hozzászólásáraAkkor ez 6 ládás gép, 25%-al nagyobb az áteresztő képessége mint az én gépemnek,amivel hasonló körülmények között 6.2-es asztallal 3-al tudok menni.
A kérdésem az asztal méretére vonatkozott,milyen széles az asztal?
Válasz lac* #19981. hozzászólására
Válasz lac* #19981. hozzászólásáraA kombájn JD W660 (új, asszem, egy t660-at váltott), az asztal ződ (majd megnézem, nem értek a kombájnokhoz ... sem)
Kevés szalmája van, azt nem kell sokat rágnia.
Ebből a 25 ha-os táblából kb. 15 ha ilyen, itt 10-12 t/ha-t mutat, de van egy kb. 4 ha homokos partoldal, ahol a nyúl majdnem kilátszik belőle, na az majd beállítja az üzemi átlagot a hihető kategóriába.
Válasz lac* #19981. hozzászólására4-el sose keresi ki az árát Bár 4,9-el se
Válasz Bárány #19978. hozzászólásáraÉs 5-tel megy benne? Mekkora asztal,milyen kombájn?
Szép ,átlag vagy pillanatnyi?
Válasz gcastle #19979. hozzászólására
Válasz Bárány #19978. hozzászólásáraA 10.40 Bsh/ac?
Megkezdtük. Falado
Válasz Bárány #19976. hozzászólásáraMármint nem volt. Hehe...
Válasz Gatti #19974. hozzászólásáraNem.
Válasz Gatti #19974. hozzászólásáraA syngentatol ingenio esetleg nincs?
Válasz Bárány #19973. hozzászólásáraSy moisson esetleg nem volt? elvileg többet tud teremni a Faladonál, igaz gyengébb minőségben.
Válasz Bárány #19972. hozzászólásáraMármint minőségre értendő az a "partiban szokott lenni". Termésre a Falado valamivel több: tavaly 8t volt, idén meg még nem tudom.
Válasz Zöldvíz #19970. hozzászólásáraAz faca! Itt idei adatokat csak pár nap múlva tudok, de szintén elég jónak tűnik.
Mondjuk javító a Nádor tudtommal még sosem volt, jellemzően az euro-takarmány környékén mozgott, néha kicsi malmi.
Ahogy írtam, kb. a Faladoval partiban szokott lenni.
Holnapra terveztük az aratást kezdeni, de a tegnapi 14mm eső lehet, hogy kicsit még tol rajta.
Válasz Zöldvíz #19970. hozzászólásáraTavaly egyik táblán 6.1 t/ha, a másikon 7.2 t/ha de csak euro minoseg.
Válasz Bárány #19967. hozzászólásáraNádor nekünk idén 7.6t/ha és 2/3 malmi, 1/6 euro, 1/6 javító. Szomszédnak is malmi 6t/ha terméssel kicsit rosszabb területen.
Válasz Bárány #19967. hozzászólásáraÉnis hallottam idén 19 sikérel a multnap. Meglátom nálunk mit produkál. Igaz nincs sok belőle.
Válasz TYLLA46 #19950. hozzászólásáraItt 6,2-t, 3-400 méterrel arrébb, ahol előtte kb 6 napja megázott, ott csak 22-24 volt a sikér de 7,5/ha.