Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR402.41 FtUSD387.9 FtCHF425.17 FtGBP483.33 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
köszi mindenkinek.szóval én úgy számolok,hogy 3 helyett négy sor kerekenként ami eltűnik.akkor ha 100+100-as tábla esetén ez kevesebb mint hét műv.nyom,de héttel számolva 7+24cm az 168cm+100=16800=168nm de inkább 150(mivel 7 nyom az 105 méter) namost 168 négyzetméter hektáronként. mikor térül meg 1mmillás műv.kerék garnitúra ha átlag minden évben 15- ha repce, búza,szója van.
Válasz szanberg #18260. hozzászólásáraOké, de ha 600-as kerékkel eltaposod a búzát, annak van nyoma. Simsonnal végig tudsz menni benne.. ott hamarabb jön a gyom is meg satöbi. Ha meg mondjuk nem is vetnel művelőnyomot, vagy ahol úgy jön ki ugye, hogy csak simán letaposod, akkor lesz egy nagy széles meggyötört sáv, tele aratáskor is zöld, tejes szemekkel
Válasz szanberg #18260. hozzászólásáraEz szerintem is igy van ahogy mondod.Letapossa majd feláll.Annyi hátránya lehet max hogy pl kalászos sarjúhajtás belerondíthat a taposás helyén.Fölösleges ezzel a nyitom zárommal baxakodni.
Válasz Sk Laci #18259. hozzászólásáraSok helyen 30-35 centis sortávval vetik a kalászosokat ergó fele terület van bevetve, mégis rekord termések vannak...
Ez a művelőutas taposásos mizéria szőrszál hasogatás csupán.
Válasz szanberg #18257. hozzászólásáraSzerintem tévedsz. Akkor lenne igazad, ha csak a gyomirtást csinálná, utána semilyen taposási kár nem lenne. A búza helyreáll, és tényleg kikompenzálja.
De ha mész bele 3x mütrágyázni, 3x permetezni /gyomirtás, gomba, gomba/ ott nincsen esélye regenerálódni a búzának, kiveszik a müvelőútban.
Amikor én vettem permetezőt 12 vagy 18 m-es karokkal, bizony átszámoltam a taposási kárt. És szépen a 18 m-es visszahozta idővel az árát a permetezőnek, csak a taposási kárnál.....
Válasz envagyok2 #18256. hozzászólásáraNa de kinek van 300 bevétele gabonából???
Nekünk az isiben úgy mondták még h. a mellette sorok kikompenzálják szinte a gyúrást.
Hmhmm....
Franc aki megeszi a kemény mkereket vegyen inkább 24 27.... permetöllőt.
Válasz Wilde #18255. hozzászólásáranem nehéz matek ez, 15 méterből kitaposol 1,2-1,4 métert, az 8-9,3% veszteség, a művelőkerekeddel meg ugyan ez mondjuk 5% lenne.
300eFt hektárbevételnél a különbség a két kerék taposása között 9-12,9e Ft/ha/év, 100 hektáron ez évi 900000-1200000 Ft/év.
Válasz Lothar1 #18254. hozzászólásáracsak filózok,hogy mi lenne ha nem vennék művelőkereket és 600-as gumival mennék a művelőnyomba.nekem gabonavetőgépen 3 sort zár el ,a negyediket taposnám.mekkora veszteség lehet 15m-es permetezővel
Válasz J.D. Borda #18244. hozzászólásáraTavaly nem hengereztem... Tavaly sz egyik tábla 1x tárcsázott volt , szarul is kelt.
Idén a legtöbb placc kicsit hantosra sikerült... Próbaképp hengereztem...
Gyűrűshenger súlyban lévő kis cambridge-el...
Válasz szanberg #18233. hozzászólásáraÉn eddig Axial One-t használtam de eléggé orrbaveri a búzát is ha aszályos az idő (egyébként nagyon jó anyag). Geniusnál észrevettél ilyesmit? Tavaszra elég durván vadzabos placcra kellene valamit fújnom.
Tavaly nekem is volt ilyen, ezért is meg a vadrepce elleni megoldás miatt is a legjobb a Clearfield-es repce!
Nem bántotta egyáltalán a kultúr növényemet, vitte a búza árvakelést és az említett tömegesen kelt vadrepcét is.
Ha egyszer újra tudok repcézni, csak CL-es hibridet fogok vetni
Válasz Sk Laci #18230. hozzászólásáraTavasszal a Genius gyomírtó szer nagyon bevállt széltippan ellen, sőt egyéb magról kelő egyszíkű ellen is pl vadzab, rozsnok …
Sokmindent próbáltam de maradéktalanul ezzel lehet operálni csak!
Válasz kukaccsosz #18229. hozzászólásáraSzia!
Lenne hozzád szakmai kérdésem.
Széltippan, ami már ellenáll a Hurikan, Bizon, Corello gyomirtók egysziküirtó hatóanyagának, milyen gyomirtót ajánlanál őszi kezelésre, esetleg kora tavaszira, ami kiviszi az ellenálló-rezistens széltippant is?
Ha kérhetném, írd meg a hatóanyag nevét is, mert Szlovákiában más név alatt lehet forgalomban ugyan az a gyomirtó mint Magyarországon
Válasz decsi #18228. hozzászólásáraÉn is jártam már így, különösen perenallal. Panterával is kombináltam az talán kevésbé látszott a növényen. Kanalasodik a levele, de ki fogja nőni, legalábbis nálam így volt. Idén a spec egyszikű irtót külön teszem ki mert gyengén keltek a repcék és nem akarom stresszelni.
Válasz bandigh #18223. hozzászólásáraCsak poros helyen a zsírzás nem tökéletes, be tud cementálódni, kened jó esetben beveszi meg ki is jön, de lehet, h nem jut el a kritikus helyekre. Erre nagyon jó megoldás a zárt rendszer, vagy a központi zsírzó.
Válasz bandigh #18223. hozzászólásáraCsak poros helyen a zsírzás nem tökéletes, be tud cementálódni, kened jó esetben beveszi meg ki is jön, de lehet, h nem jut el a kritikus helyekre. Erre nagyon jó megoldás a zárt rendszer, vagy a központi zsírzó.
Válasz lac* #18220. hozzászólásáraEz csak egy lehetőség. Amit nen tudsz kenni, azt idővel csak cserélni tudod. Rázkódik, porban van minden, nyilván nem bánja a zsírt.
Válasz szanberg #18216. hozzászólásáraCsak az a millió zsírzógomb,gondolom naponta kéne nyomatni.
Csak meg lehetne valahogy máshogy is oldani,vagy tennének rá központi zsírzót.
Válasz szanberg #18218. hozzászólásáraSzerintem is húzós az ára egy 3m-eshez képest, de ebben a kategóriában ez átlagosnak tűnik. Kb mint a 750a. Legalábbis a 6m-es ebből az 80e körül van, mint a 750a esetében, ha jól emléxem. Gondolom az Avatar sem sokkal olcsóbb. Szeretnék egyszer egy ilyesmi gépet.
Válasz Praetor #18217. hozzászólásáraGondoltam, minden kuuva drága a mai világban, de szerintem mivel affelé halad a mezőgazdaság, hogy mindent magadnak kell megoldjál, ilyen masínák lesznek a megoldások.
Elől aprító henger, repce napraforgó kukorica cirok szója akármi tarlón kombájn után mégy és veted a magot műtrágyát egymenetben, lazán, egy 120-140-es traktorral...
Így mondjuk 150 hektár őszi vetéshez is elég egy 3 méteres azt gondolom...
Nagyon megfogott a gép műszakilag, a csoroszlya egység kialakítása az fantasztikus szerintem, meg látod, ez valódi direktvető, a videókon elég jól mutatja magát mit is tud a szerkezet, de művelt földön is használják, át lehet rakni a nyomást a csoroszlyákról az első elő tömörítő kerekekre, ami a rögesebb pályát is felszín alakítja szépen, tök jó!
Ja és a hátsó futómű nem ér le munka közben mint sok más gépnél pl Sola és társaik...
25265 hozzászólás
köszi mindenkinek.szóval én úgy számolok,hogy 3 helyett négy sor kerekenként ami eltűnik.akkor ha 100+100-as tábla esetén ez kevesebb mint hét műv.nyom,de héttel számolva 7+24cm az 168cm+100=16800=168nm de inkább 150(mivel 7 nyom az 105 méter) namost 168 négyzetméter hektáronként. mikor térül meg 1mmillás műv.kerék garnitúra ha átlag minden évben 15- ha repce, búza,szója van.
Válasz szanberg #18260. hozzászólásáraOké, de ha 600-as kerékkel eltaposod a búzát, annak van nyoma. Simsonnal végig tudsz menni benne.. ott hamarabb jön a gyom is meg satöbi. Ha meg mondjuk nem is vetnel művelőnyomot, vagy ahol úgy jön ki ugye, hogy csak simán letaposod, akkor lesz egy nagy széles meggyötört sáv, tele aratáskor is zöld, tejes szemekkel
Válasz szanberg #18260. hozzászólásáraEz szerintem is igy van ahogy mondod.Letapossa majd feláll.Annyi hátránya lehet max hogy pl kalászos sarjúhajtás belerondíthat a taposás helyén.Fölösleges ezzel a nyitom zárommal baxakodni.
Válasz szanberg #18260. hozzászólásáraDe ott sávba vannak vetve nem sokba?
Válasz szanberg #18260. hozzászólásáraMegoldás: hozamtérkép(neked ad igazat).
Válasz Sk Laci #18259. hozzászólásáraSok helyen 30-35 centis sortávval vetik a kalászosokat ergó fele terület van bevetve, mégis rekord termések vannak...
Ez a művelőutas taposásos mizéria szőrszál hasogatás csupán.
Válasz szanberg #18257. hozzászólásáraSzerintem tévedsz. Akkor lenne igazad, ha csak a gyomirtást csinálná, utána semilyen taposási kár nem lenne. A búza helyreáll, és tényleg kikompenzálja.
De ha mész bele 3x mütrágyázni, 3x permetezni /gyomirtás, gomba, gomba/ ott nincsen esélye regenerálódni a búzának, kiveszik a müvelőútban.
Amikor én vettem permetezőt 12 vagy 18 m-es karokkal, bizony átszámoltam a taposási kárt. És szépen a 18 m-es visszahozta idővel az árát a permetezőnek, csak a taposási kárnál.....
Válasz envagyok2 #18256. hozzászólásáraNa de kinek van 300 bevétele gabonából???![smile w00t](/oldforum/images/smiles/w00t.gif)
![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
![smile drool](/oldforum/images/smiles/drool.gif)
![smile tonguep](/oldforum/images/smiles/tonguep.gif)
Nekünk az isiben úgy mondták még h. a mellette sorok kikompenzálják szinte a gyúrást.
Hmhmm....
Franc aki megeszi a kemény mkereket vegyen inkább 24 27.... permetöllőt.
Válasz envagyok2 #18256. hozzászólásáraEz hülyeség!
Attól a kis taposástól semmi hátránya nincs nemhogy millió forint...
Válasz Wilde #18255. hozzászólásáranem nehéz matek ez, 15 méterből kitaposol 1,2-1,4 métert, az 8-9,3% veszteség, a művelőkerekeddel meg ugyan ez mondjuk 5% lenne.
300eFt hektárbevételnél a különbség a két kerék taposása között 9-12,9e Ft/ha/év, 100 hektáron ez évi 900000-1200000 Ft/év.
Válasz Lothar1 #18254. hozzászólásáracsak filózok,hogy mi lenne ha nem vennék művelőkereket és 600-as gumival mennék a művelőnyomba.nekem gabonavetőgépen 3 sort zár el ,a negyediket taposnám.mekkora veszteség lehet 15m-es permetezővel![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Válasz Wilde #18253. hozzászólásáraSzia. 6 soros vetőgép 50 cm sortáv. A 2-es és az 5-ös kocsit zárja. A többit ki tudod számolni.
Válasz Lothar1 #18246. hozzászólásáraszia.milyen széles a művelönyomod?
Válasz Lothar1 #18251. hozzászólásáraA face csodákra képes..
Válasz Lothar1 #18246. hozzászólásáraPinnye
Válasz J.D. Borda #18247. hozzászólásáraIgaz, ami jobban sikerült, azon is végig mentem. Nyers volt még némely része, úgyhogy másnap hengereztem...
Válasz Lothar1 #18246. hozzászólására![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Válasz csoppika #18245. hozzászólásáraHa hantos volt akkor nem szóltam erthető...
Nálunk ilyen jelenleg![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20191004162716_20191004_125832.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20191004162753_20191004_115407.jpg)
Válasz J.D. Borda #18244. hozzászólásáraTavaly nem hengereztem... Tavaly sz egyik tábla 1x tárcsázott volt , szarul is kelt.
Idén a legtöbb placc kicsit hantosra sikerült... Próbaképp hengereztem...
Gyűrűshenger súlyban lévő kis cambridge-el...
Válasz csoppika #18242. hozzászólásáraMinek hengerezed annal rosszabb a kelés...
Válasz csoppika #18242. hozzászólásáraA dupla dózissal vetett rész se sűrűbb sokkal.![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
Egyik repce parcellám...a többi kocsit jobb...3 hete vetve... Rágás nincs rajta...de víz nélkül nemigen akar nőni...![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20191004132530_img_20191003_181150.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20191004132555_img_20191003_181146.jpg)
Válasz mocsencsi1 #18238. hozzászólásáraUtánanézek
Válasz Dave #18239. hozzászólásáraKöszönöm
Válasz Sk Laci #18235. hozzászólásáraTavaly használtam árpában, tavasszal nem kellett gyomirtani. Nincs utóvetemény korlátozás és nem bántotta.
Agility + alliance, ha jól emlékszem 10ha csomag
Válasz szanberg #18233. hozzászólásáraGeniusz Dowos termék?
Mi a hatóanyag?
Válasz szanberg #18233. hozzászólásáraÉn eddig Axial One-t használtam de eléggé orrbaveri a búzát is ha aszályos az idő (egyébként nagyon jó anyag). Geniusnál észrevettél ilyesmit? Tavaszra elég durván vadzabos placcra kellene valamit fújnom.
Válasz J.D. Borda #18231. hozzászólásáraLegatonak van valamilyen utóhatása? Búza elszineződése, viszafogja a fejlődésben?
Repce utóvetemény mehet?
Válasz decsi #18232. hozzászólásáraAzt a kanalasodást kinövi egykönnyen, nyugi.
Tavaly nekem is volt ilyen, ezért is meg a vadrepce elleni megoldás miatt is a legjobb a Clearfield-es repce!
Nem bántotta egyáltalán a kultúr növényemet, vitte a búza árvakelést és az említett tömegesen kelt vadrepcét is.
Ha egyszer újra tudok repcézni, csak CL-es hibridet fogok vetni
Válasz Sk Laci #18230. hozzászólásáraTavasszal a Genius gyomírtó szer nagyon bevállt széltippan ellen, sőt egyéb magról kelő egyszíkű ellen is pl vadzab, rozsnok …
Sokmindent próbáltam de maradéktalanul ezzel lehet operálni csak!
Válasz kukaccsosz #18229. hozzászólásáraKöszi a választ.
Válasz Sk Laci #18230. hozzászólásáraLegato triot nyomok évek óta es tökeletes vele...adamás cucc
Válasz kukaccsosz #18229. hozzászólásáraSzia!
Lenne hozzád szakmai kérdésem.
Széltippan, ami már ellenáll a Hurikan, Bizon, Corello gyomirtók egysziküirtó hatóanyagának, milyen gyomirtót ajánlanál őszi kezelésre, esetleg kora tavaszira, ami kiviszi az ellenálló-rezistens széltippant is?
Ha kérhetném, írd meg a hatóanyag nevét is, mert Szlovákiában más név alatt lehet forgalomban ugyan az a gyomirtó mint Magyarországon
Válasz decsi #18228. hozzászólásáraÉn is jártam már így, különösen perenallal. Panterával is kombináltam az talán kevésbé látszott a növényen. Kanalasodik a levele, de ki fogja nőni, legalábbis nálam így volt. Idén a spec egyszikű irtót külön teszem ki mert gyengén keltek a repcék és nem akarom stresszelni.
salsa+perenalt fújtam repcére.Látványosan orrba vágta a repcét.Ez normális?
sirtaki búzát milyen helyre érdemes vetni?
Válasz szanberg #18221. hozzászólásáraTartós zsírral megyek, nem kenem minden nap
Válasz lac* #18220. hozzászólásáraEz csak egy lehetőség. Amit nen tudsz kenni, azt idővel csak cserélni tudod. Rázkódik, porban van minden, nyilván nem bánja a zsírt.
Válasz Praetor #18219. hozzászólásáraMzuri protil is ilyen árban van, sőt 90 felett a 6 méteres...
Válasz lac* #18220. hozzászólásáraA traktorod is zsírzod minden nap?
Válasz szanberg #18216. hozzászólásáraCsak az a millió zsírzógomb,gondolom naponta kéne nyomatni.
Csak meg lehetne valahogy máshogy is oldani,vagy tennének rá központi zsírzót.
Válasz szanberg #18218. hozzászólásáraSzerintem is húzós az ára egy 3m-eshez képest, de ebben a kategóriában ez átlagosnak tűnik. Kb mint a 750a. Legalábbis a 6m-es ebből az 80e körül van, mint a 750a esetében, ha jól emléxem. Gondolom az Avatar sem sokkal olcsóbb. Szeretnék egyszer egy ilyesmi gépet.
Válasz Praetor #18217. hozzászólásáraGondoltam, minden kuuva drága a mai világban, de szerintem mivel affelé halad a mezőgazdaság, hogy mindent magadnak kell megoldjál, ilyen masínák lesznek a megoldások.
Elől aprító henger, repce napraforgó kukorica cirok szója akármi tarlón kombájn után mégy és veted a magot műtrágyát egymenetben, lazán, egy 120-140-es traktorral...
Így mondjuk 150 hektár őszi vetéshez is elég egy 3 méteres azt gondolom...
Nagyon megfogott a gép műszakilag, a csoroszlya egység kialakítása az fantasztikus szerintem, meg látod, ez valódi direktvető, a videókon elég jól mutatja magát mit is tud a szerkezet, de művelt földön is használják, át lehet rakni a nyomást a csoroszlyákról az első elő tömörítő kerekekre, ami a rögesebb pályát is felszín alakítja szépen, tök jó!
Ja és a hátsó futómű nem ér le munka közben mint sok más gépnél pl Sola és társaik...
Válasz szanberg #18216. hozzászólására~ €45000 a 3 méteres új, de nekem is tetszik.
Ez nagyon teccik, masszív spéci építésű vetőgép, le a kalappal!