Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR406.01 FtUSD392 FtCHF432.9 FtGBP485.2 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
felénk nem is nagyon termesztik a Cellulet, sőt még senkitől nem hallottam a környéken hogy termesztette volna. Nagyon vetőmagot se lehet kapni belőle ezen a vidéken :D itt a nádor, kolo, genius, mulan, antonius vannak legnagyobb számban vetve.
Válasz ZZ #18101. hozzászólásáraAltigonak magasabb volt a fehérjéje viszont nem sokkal. Termésbe cellule nálam 7-8 mázsával többet tudott azonos tápanyaggal. Egészen pontosan :cellule 69q/ha. Altigo 60-62q/ha
Válasz F-A-R-M-E-R \ #18096. hozzászólásáraBasmatit vetünk, én is, szomszédom is, egy napon lett vetve, 6,5T lett mindkettőnknek, más években megszokott lenni a 10-15 mázsa plusz, ezt betudtam az őszi műtrágyának és a mélyebb talajmunkának, ettől függetlenül nem változtatok csak kicsit elvette a kedvem, de nem lehet minden év egyforma.
Válasz Mtz 550E #18091. hozzászólásáraAz idén nem hálálta meg nekem, 2-2,5mázsa 3x15 öst szoktam szórni vetés előtt, normál esetben megszokta hozni a terméstöbbletet! Igaz már ősszel elvolt cseszve a dolog, az optimális vetésidőben nem volt ugye csapadék egyáltalán, vagy előbb kellett volna vetni (csak akkor még nem érkezett meg a műtrágya) vagy később... Normál esetben mindíg van terméstöbblet a szomszédhoz képest aki nem használ ősszel vegyesműtrágyát.
Válasz Mtz 550E #18091. hozzászólására2p Komplex biztosan meglátszik a hozamon, ha időjárás is úgy akarja! Modernebb hibridek szerintem enélkül nem is igen termeszthetők..
Válasz Rabó001 #18090. hozzászólásáraÚgy értem hogy mennyiségben meglátszik rajta az alaptrágya vagy mennyivel hoz többet? Mert 2q alaptrágya kb 25-30000Ft!
Válasz Mtz 550E #18089. hozzászólásáraGondolodjal már!
Ősszel és kora tavasszal fel tudja venni a növény azt a tápanyagot, amit majd tavasszal a leveleire permetezel? Olyan mennyiséget ki tudsz juttatni lombtragyakent, mint ami tavaszi tapanyagmennyisegre (pl. nitrogén) szüksége van a növénynek?
Nem értelek, nem tanulsz semmit, szakirodalomrol hallottál már, olvasni meg tudsz.
Érdemes a búza alá tenni az ealaptrágyát 8-24-24-et ki melyik fajta műtrágyára esküszik? Homokos és közepes talajra menne! Vagy inkább lombtrágyával etetni tavasszal?
Válasz gyorfy10 #18085. hozzászólásáraitt faluba mindenkinek általábban homokon meg anyagos vályog talajon 60-65
cellule-mulan-genius talán nádor tudott másnál többet
Válasz Gandhy #18082. hozzászólásáraazt nem tudom, hogy számított-e, de feláras volt a vetőmag, mert pluszban kapott gomba elleni védelmet a csávázásnál
Válasz gyorfy10 #18077. hozzászólására2q komplex magágyba 8-24-24
2-2-1q pétisó 27%
3xgomba: 2xfalcon pro és 1 prosaro
2x yara gramitrel
és sem ősszel, sem tavasszal nem akart megázni
Válasz Bigyófelügyelő #18080. hozzászólásáraSzántás nuku vegyszer nuku de vegyünk még le 40.000ret tápanyag utánpótlásra.
Csak azét írtam,hogy akik minimális ráfordítással csinálják egyszerűen nem tudnak bukni a támogatás miatt.
Zöldtrágyának indult csak ezt meghagytam,hogy legyen mit vetni újra zöldtrágyának.
Válasz Gandhy #18076. hozzászólásárajó fajta csak kevésbé birja az aszályt mint a többi fajta. Tavaly több eső volt rá és tudta nekünk is a 75q át, idén viszont megállt 55q nál pedig ugyanannyit kapott mindenből. Valószínű a rövid szára miatt érzékenyebb rá vagy nemtom.
Válasz Bobo77 #18071. hozzászólásáraNálam az Euclide jobban terem mint a Cellule, vagyis inkább úgy fogalmaznék hogy ezt a homokot ami nekem van, jobban elviseli mint a cellule.
Válasz ZZ #18067. hozzászólásáraJó is lenne ha itt is csak a fehérjét néznék... idén12.6-14.2 közt volt a cellule.Termésben is bőven tud többet ha időben kap vizet
Cellule helyet tudnátok vmi jobbat ajánlani? Inkább a mennyisègi termès a lènyeg, a minőséget nem fizetik meg... De ha jó a mennyiség és a minősèg akkor annál jobb
Válasz pangi #18059. hozzászólásáraSzia. A szántást nem merném bevállalni, szerencse kérdése. Az elvetett repcemag, véleményem szerint keléskor kettő dolgot utál nagyon, a bedolgozatlan szalmát, és a rögös, nem aprómorzsás talajt. Talajelőkészítésnél mindkettőt el kell érni, ami ropant nehéz.
Válasz csoppika #18052. hozzászólásáraHi.
Adott volt egy 2.7 ha-os tábla.
1/3-át meglazítottam,többit tárcsáztam.
A lazítottba repce gáme over....
A tárcsázottba meg mintha nem ugyanaz a mag lett volna...brutál jó nézett ki.Így lett 2.5t/ha.
Az összes többi földet tárcsáztam,gruberoztam az meg lett 3.3-3.6to/ha.
Akkor most lazítsunk vagy ne!?
Idén vszínű szántunk repce elé...már ha tudunk.
25258 hozzászólás
felénk nem is nagyon termesztik a Cellulet, sőt még senkitől nem hallottam a környéken hogy termesztette volna. Nagyon vetőmagot se lehet kapni belőle ezen a vidéken :D itt a nádor, kolo, genius, mulan, antonius vannak legnagyobb számban vetve.
Válasz csoppika #18105. hozzászólásárapersze nem is neked volt,csak hallottad valakitől
Válasz ZZ #18101. hozzászólásáraHa jól rémlik, takarmányok voltak... 2q 3x15, 4-4.5q péti...
Válasz Wilde #18103. hozzászólásáraEz nem idén volt...
Válasz ZZ #18101. hozzászólásáraAltigonak magasabb volt a fehérjéje viszont nem sokkal. Termésbe cellule nálam 7-8 mázsával többet tudott azonos tápanyaggal. Egészen pontosan :cellule 69q/ha. Altigo 60-62q/ha
Válasz csoppika #18100. hozzászólásáraazt írtad nemrég 54q volt a búzád-.
Válasz ZZ #18099. hozzászólásáraCellule Altigo páros idén fehérje 12,6-14,2 között
Válasz csoppika #18100. hozzászólásáraKöszi!
Esetleg fehèrje tekintetèben a számok?
Válasz ZZ #18099. hozzászólásáraCellule, altigo 1 tábla, ugyanzt kapta ugyanakkor... Altigo 70q, cellule 73q A cellule gombara kényesebb...
Cellule
Altigo
Nádor
Volt akinek esetleg vetve azonos èvben valamelyik páros ezek közül?
Velemèny, tapasztalat??
Válasz F-A-R-M-E-R \ #18096. hozzászólásáraBasmatit vetünk, én is, szomszédom is, egy napon lett vetve, 6,5T lett mindkettőnknek, más években megszokott lenni a 10-15 mázsa plusz, ezt betudtam az őszi műtrágyának és a mélyebb talajmunkának, ettől függetlenül nem változtatok csak kicsit elvette a kedvem, de nem lehet minden év egyforma.
Válasz Koszi. #18095. hozzászólásáraPróbáld meg inkább 1-2 q DAP 18-46-0 műkakival a 3x15 helyett./hátha/
Válasz Koszi. #18095. hozzászólásáraÈs mennyi volt termès amúgy?? Mi fajtával??
Válasz Mtz 550E #18091. hozzászólásáraAz idén nem hálálta meg nekem, 2-2,5mázsa 3x15 öst szoktam szórni vetés előtt, normál esetben megszokta hozni a terméstöbbletet! Igaz már ősszel elvolt cseszve a dolog, az optimális vetésidőben nem volt ugye csapadék egyáltalán, vagy előbb kellett volna vetni (csak akkor még nem érkezett meg a műtrágya) vagy később... Normál esetben mindíg van terméstöbblet a szomszédhoz képest aki nem használ ősszel vegyesműtrágyát.
Válasz ewtoto #18092. hozzászólásáraaz erőnlétén, az ellenállóképességén, a stressztűrésén javít, biztos, hogy visszahozza a 4 q búza értékű költséget
Új KWS búza volt valakinek?
STROMBOLI
VYCKOR
SILVERIO ?
Válasz Mtz 550E #18091. hozzászólására2p Komplex biztosan meglátszik a hozamon, ha időjárás is úgy akarja! Modernebb hibridek szerintem enélkül nem is igen termeszthetők..
Válasz Rabó001 #18090. hozzászólásáraÚgy értem hogy mennyiségben meglátszik rajta az alaptrágya vagy mennyivel hoz többet? Mert 2q alaptrágya kb 25-30000Ft!
Válasz Mtz 550E #18089. hozzászólásáraGondolodjal már!
Ősszel és kora tavasszal fel tudja venni a növény azt a tápanyagot, amit majd tavasszal a leveleire permetezel? Olyan mennyiséget ki tudsz juttatni lombtragyakent, mint ami tavaszi tapanyagmennyisegre (pl. nitrogén) szüksége van a növénynek?
Nem értelek, nem tanulsz semmit, szakirodalomrol hallottál már, olvasni meg tudsz.
Érdemes a búza alá tenni az ealaptrágyát 8-24-24-et ki melyik fajta műtrágyára esküszik? Homokos és közepes talajra menne! Vagy inkább lombtrágyával etetni tavasszal?
Válasz Apáé #18084. hozzászólásáraLehet félreérthető voltam én nem ebből élek,de vannak akik igen.
Válasz krokodil007 #18086. hozzászólásáraKroki annyi esővel ami nálatok volt “homokon is” ami nem is annyira az 9-10 tonnát kellett volna bemutatnod.
Válasz gyorfy10 #18085. hozzászólásáraitt faluba mindenkinek általábban homokon meg anyagos vályog talajon 60-65
cellule-mulan-genius talán nádor tudott másnál többet
Válasz Gandhy #18082. hozzászólásáraNekem altigo meg cellule volt hasonló tápanyag adaggal. 64 mázsa átlagba megállt. 5 hektár átlaga.
Válasz máris szomszéd #18081. hozzászólásáraIlyen támogatás melett nem nehéz "földmüvesnek" lenni.
Válasz Gandhy #18082. hozzászólásáraazt nem tudom, hogy számított-e, de feláras volt a vetőmag, mert pluszban kapott gomba elleni védelmet a csávázásnál
Válasz gyorfy10 #18077. hozzászólására2q komplex magágyba 8-24-24
2-2-1q pétisó 27%
3xgomba: 2xfalcon pro és 1 prosaro
2x yara gramitrel
és sem ősszel, sem tavasszal nem akart megázni
Válasz Bigyófelügyelő #18080. hozzászólásáraSzántás nuku vegyszer nuku de vegyünk még le 40.000ret tápanyag utánpótlásra.
Csak azét írtam,hogy akik minimális ráfordítással csinálják egyszerűen nem tudnak bukni a támogatás miatt.
Zöldtrágyának indult csak ezt meghagytam,hogy legyen mit vetni újra zöldtrágyának.
Válasz máris szomszéd #18079. hozzászólásáraVegyszerezés?....+ Tarlótárcsázás, szántás? Ez még azért dob a költségen...
Rozs 1.2 ha 35 mázsa. 120.000 + támogatás 90.000
2 mázsa mag repítve 10.000
tárcsa 10.000
2 mázsa 27-es 20.000 (eső nem lett ment a kukába)
aratás 26.000
össz-vissz 70.000,maradt 140.000
Még mondja valaki,hogy nem jó.
Válasz Gandhy #18076. hozzászólásárajó fajta csak kevésbé birja az aszályt mint a többi fajta. Tavaly több eső volt rá és tudta nekünk is a 75q át, idén viszont megállt 55q nál pedig ugyanannyit kapott mindenből. Valószínű a rövid szára miatt érzékenyebb rá vagy nemtom.
Válasz Gandhy #18076. hozzászólásáraMilyen és mennyi tápanyaggal ? ha szabad tudni
idén volt először Nádor és úgy gondoltam eddig, hogy utoljára is, de ...
73q euro 1-es, 12,4-es vízzel, asszem még egyszer kipróbálom
Búza aratás Salamon Péter! Zalaszentgrót
Válasz gergő07 #18070. hozzászólásáraBúza után ment megint a búza
Válasz Bobo77 #18071. hozzászólásáraNálam az Euclide jobban terem mint a Cellule, vagyis inkább úgy fogalmaznék hogy ezt a homokot ami nekem van, jobban elviseli mint a cellule.
Válasz ZZ #18067. hozzászólásáraJó is lenne ha itt is csak a fehérjét néznék... idén12.6-14.2 közt volt a cellule.Termésben is bőven tud többet ha időben kap vizet
Válasz ZZ #18067. hozzászólásáraIdén nem rossz az a termés itt fe...nem is hallottam 7tonnást. Ez a mulcsos kuk földbe volt, vagy árpa ment oda?
Válasz Bigyófelügyelő #18068. hozzászólásáraVagy milyen mély nyom maradt a talajon?
Válasz ZZ #18067. hozzászólásáraEzek alapján amiket leírtál meg szabad kérdezni h mennyi marad meg hektáronként?
Válasz Bobo77 #18066. hozzászólásáraVetés előtt 400 kg alap műkaki
1 műkakiszorás 200 kg peti febr.
1 nitrosol. 200 l nitro márc
2 gombaölö+rovarölő
1 gyomirtás
5 lombtrágya
Teruletfüggő eredmények
59-71q/ha fizetőbe
10,8 - 11,4 fehèrje
Itt csak fehèrjèt nèznek, az alapján van az ár besorolás
Válasz ZZ #18065. hozzászólásáraMiért mit alkított nálad?
Cellule helyet tudnátok vmi jobbat ajánlani? Inkább a mennyisègi termès a lènyeg, a minőséget nem fizetik meg... De ha jó a mennyiség és a minősèg akkor annál jobb
Válasz krokodil007 #18057. hozzászólásáraÉn 5.9t/ha géniusz homokon! Ez 12 hektár átlaga volt ahol gyengébb volt ahol jobb volt ahol nagyon vadkáros volt!
Válasz Sz_Pisti #18062. hozzászólásáraGüttler henger ment rá azonnal.
Válasz pangi #18059. hozzászólására Lazító után mit csináltál a talajjal?
Válasz pangi #18059. hozzászólásáraA 11 kapás grúber nagy lett a 120 lóhoz.. 9 meg keskeny...
Válasz pangi #18059. hozzászólásáraSzia. A szántást nem merném bevállalni, szerencse kérdése. Az elvetett repcemag, véleményem szerint keléskor kettő dolgot utál nagyon, a bedolgozatlan szalmát, és a rögös, nem aprómorzsás talajt. Talajelőkészítésnél mindkettőt el kell érni, ami ropant nehéz.
Válasz csoppika #18052. hozzászólásáraHi.
Adott volt egy 2.7 ha-os tábla.
1/3-át meglazítottam,többit tárcsáztam.
A lazítottba repce gáme over....
A tárcsázottba meg mintha nem ugyanaz a mag lett volna...brutál jó nézett ki.Így lett 2.5t/ha.
Az összes többi földet tárcsáztam,gruberoztam az meg lett 3.3-3.6to/ha.
Akkor most lazítsunk vagy ne!?
Idén vszínű szántunk repce elé...már ha tudunk.