Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR414.08 FtUSD396.98 FtCHF444.25 FtGBP499 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz J.D. Borda #17207. hozzászólásáraRemélem 5 tonnát megfogja adni, bár most még a kalászok 1/3-a nincs kitolva, egy hét múlva látványosabb lesz egészen biztosan. Kellene, hogy a többi gyenge kisült táblák átlagát felfelé javítsa.
Válasz fexco #17204. hozzászólásáraNekünk is volt egyszer nagyon gyenge búza. Kukorica után vetettük, felszántottuk, utána sokszor esett, alig tudtuk elmunkálni, valahogy belepaszíroztuk a magot az IH-vetőgéppel, egy csomó mag fent maradt, látszott a traktor nyoma a vetőgép után. Aztán rájött a hideg, alig kezdett csírázni, tél volt mikor kelegetett, a felszínen maradt szemek is csírázni kezdtek, megindult a gyökerük lefelé, aztán lefagyott a hajtás, az is eltűnt ami a földből kisorolt. Szóval marha gyenge volt, aratáskor még sora volt, volt olyan rész ahol a kombájnból kijövő szalmát elfújta a szél, rend nem látszott, de ehhez képest szemet elég jól adott.
Amit szanberg mutatott annál azért 1-2 fokkal jobb volt ilyenkor, ahogy visszaemlékezem.
Válasz szanberg #17203. hozzászólásáraegy alényeg:ezek a növények rohatt szivósak.most azt akarom ebből kihozni,hogy szerintem ebből is lesz valami ennyi eső után.
Válasz Sk Laci #17178. hozzászólásáraPedig nem más az oka, kb 8növényvédős nézte már, nem kórtani helyzet vagy ilyesmi...
Szomszéd többször is bombázta az ugyan ilyen búzáját, semmi értelme nem volt
Nem gomba, vírust nem zártam ki de az sem amúgy. Egyszerűen kiêgett és annyi... Vannak olyan foltok is ahol nulla a búza, csupasz a föld, ezek körül aztán olyan mint a képen, utána még jó az állomány.
Válasz szanberg #17163. hozzászólásáraHelló!
Búza sárga törpülés,bogarak terjesztik és ez egy gyógyíthatatlan vírus!!!
20 év alatt még másnak se láttam nem, hogy magamnak
Válasz Sk Laci #17180. hozzászólására7 meg 8 napja fújtam búzát árpát, meg 2 hete búzát... Nem siet a kalászolassal. Már múlt héten zászlós levélben volt...
Válasz szanberg #17176. hozzászólásáraNekünk is van hasonló tünet, Exotic fajtánál. Alig akart bokrosodni, amikor elkezdett akkor jött a szárasság és szinte elszáradt. Ugyan ilyen ritka, vagy talán egy fokkal jobb.
Válasz krokodil007 #17188. hozzászólásáraNekünk még egyáltalán nem kalászol, pedig a Nádor korai fajta. Igaz mint ahogy Atis is írta erre februárba kezdtek sorolni.
Válasz krokodil007 #17188. hozzászólásáraEbben tévedsz! Ahol csak decemberben kaptak először csapadékot az elvetett kalászosok, és a hó alatt keltek, tavasszal meg zéró vízzel "indultak", ott még az árpa is csak kalászolgat!
Búzának még épp hogy kinn a zászlós levele.
Mindenhol kalaszol mar minden es nem kinjaba kalaszol
Igaz kesobb kellene neki de moat idovel elorebb vagyunk elobb lett a tavaszi ebredes.iden mint tavaly
Válasz Sk Laci #17186. hozzászólásáraNálam nagyon sokáig nem esett!Itt a homokon most sem bővelkedünk!Az hogy a te búzád nem virágzik,nem biztos hogy baj!Lehet a többieké(kínjában) kalászol!Lehet fajta függő is!Majd fog,ne idegeskedj!Nem kell még aratni!
Válasz medikus #17183. hozzászólásáraTudod, néha a jóból is megárt a sok. Jobban az zavar, hogy nem akar virágozni a kikalászolt búza, másoknál meg elkezdet virágozni, holott az enyémen volt a legelsőnek kint a kalász.
Amikor nálam nem esett, akor titeket már régen áztatott az eső. Te se örülnél ha máshol már két hete megjött az égi áldás, tégedet meg mindig elkerülne.
Válasz Sk Laci #17180. hozzászólásáraSzerdán, Csütörtökön esett, pénteken napsütés, szombaton már a kukit fújtam gyomirtóval, vasárnap meg búzát, árpát (20Ha) gomba+rovar-al. Már volt benne fehérítő bogár. Hétfőn bolond szél fújt, azóta meg esik.
Tudott valaki az elmúlt 12 napban gombaölőzni?
Edig nálunk nagy volt a szárazság, és bent volt a kalász. Amikor meg eleredt az eső, azóta nincsen egy nap, hogy ne lenne átfutó zápor, vagy egésznapos pötyörkélés. A korai búzám teljesen ki van kalászolva, és nem tudok kijutni permetezővel....
Válasz szanberg #17176. hozzászólásáraHa megsült volna, akor az alsó levelektől szárad felfelé. A búza él, és az esőktől a zászlós levél zöld lenne. Vírus őszel terjed, ugyan úgy nem marad egészséges a lenti levél.
Egyik sem. Bár a vírust gondoltam én is leg esélyesebbnek.
Egyszerű a képlet, márciusban úgy megsült, hogy nem jön helyre. Egyértelműen ez látszik, a dombtetők ilyenek több gyenge adottságú táblán, az alja meg tűrhető, illetve jók.
Kapott mindent gombaölő komoly lombtrágya csomagot, mindent megfelelő időben. Csak a tábla/talaj viszi, ott a másik kép, az magáért beszél.
UI.:a talajt a bér jd készítette, ez aztán meg nagyon baja neki
Válasz Némród #17164. hozzászólásáraMarha jó szemed van, hogy így megállapítotad.
Kellene közelebi kép, de ha jól látom az alsó levelek egészségesek. A szeptória alulról fertőz felfelé, és nem fentről lefelé.
Amíg nincsen közelebbi kép az elbokrosodott búzáról és levélről addig nem hinném, hogy valaki biztosat tudna mondani.
25115 hozzászólás
Válasz .Richard. #17212. hozzászólására
Válasz szanberg #17205. hozzászólásáraRégi etalon fotók 9 meg 7fél.
Válasz szanberg #17209. hozzászólásáraHL-nek kedvez az idő és az k..va sokat számít hogy ne aszott szar legyen! Ebben bízunk mi is!
Válasz Szabi. #17210. hozzászólásáraA barna vagy fekete csik betegsègre utalhat. Hacsak nem kalapàccsal csaptàl rà . A körömre gondolok.
Válasz J.D. Borda #17207. hozzászólásáraRemélem 5 tonnát megfogja adni, bár most még a kalászok 1/3-a nincs kitolva, egy hét múlva látványosabb lesz egészen biztosan. Kellene, hogy a többi gyenge kisült táblák átlagát felfelé javítsa.
Válasz szanberg #17161. hozzászólásáraszerintem tavasziárpa
Válasz szanberg #17205. hozzászólására5,5
Válasz fexco #17204. hozzászólásáraNekünk is volt egyszer nagyon gyenge búza. Kukorica után vetettük, felszántottuk, utána sokszor esett, alig tudtuk elmunkálni, valahogy belepaszíroztuk a magot az IH-vetőgéppel, egy csomó mag fent maradt, látszott a traktor nyoma a vetőgép után. Aztán rájött a hideg, alig kezdett csírázni, tél volt mikor kelegetett, a felszínen maradt szemek is csírázni kezdtek, megindult a gyökerük lefelé, aztán lefagyott a hajtás, az is eltűnt ami a földből kisorolt. Szóval marha gyenge volt, aratáskor még sora volt, volt olyan rész ahol a kombájnból kijövő szalmát elfújta a szél, rend nem látszott, de ehhez képest szemet elég jól adott.
Amit szanberg mutatott annál azért 1-2 fokkal jobb volt ilyenkor, ahogy visszaemlékezem.
Egy másik tábla, kíváncsi vagyok mennyi lesz benne
Válasz szanberg #17203. hozzászólásáraegy alényeg:ezek a növények rohatt szivósak.most azt akarom ebből kihozni,hogy szerintem ebből is lesz valami ennyi eső után.
Válasz Sk Laci #17178. hozzászólásáraPedig nem más az oka, kb 8növényvédős nézte már, nem kórtani helyzet vagy ilyesmi...
Szomszéd többször is bombázta az ugyan ilyen búzáját, semmi értelme nem volt
Válasz John Deere Power Shift #17199. hozzászólásáraKomám ez másodfok. Írtam, hogy foltokban ilyen, mutattam képet a jóról is.
Nem gomba, vírust nem zártam ki de az sem amúgy. Egyszerűen kiêgett és annyi... Vannak olyan foltok is ahol nulla a búza, csupasz a föld, ezek körül aztán olyan mint a képen, utána még jó az állomány.
Válasz határjáró #17200. hozzászólásáraTavaly volt először repcém... A fene tudja...
Válasz csoppika #17198. hozzászólásáraNagy kárt szoktak okozni?
Válasz szanberg #17161. hozzászólásáraHanyadjára van ez a mag visszavetve???
Egyébként nincs ebben semmi meglepő.Hozott a baj .
Válasz határjáró #17195. hozzászólásáraNem néztem, de biztos lesz, megkéstem a rovarölővel...
Válasz szanberg #17177. hozzászólására
Válasz szanberg #17163. hozzászólásáraHelló!
Búza sárga törpülés,bogarak terjesztik és ez egy gyógyíthatatlan vírus!!!
20 év alatt még másnak se láttam nem, hogy magamnak
Valakinek jelentkezett már repcébe idén, repcebecő ormányos kártétele?
Válasz Sk Laci #17180. hozzászólására7 meg 8 napja fújtam búzát árpát, meg 2 hete búzát... Nem siet a kalászolassal. Már múlt héten zászlós levélben volt...
Válasz szanberg #17176. hozzászólásáraNekünk is van hasonló tünet, Exotic fajtánál. Alig akart bokrosodni, amikor elkezdett akkor jött a szárasság és szinte elszáradt. Ugyan ilyen ritka, vagy talán egy fokkal jobb.
Jaja persze ezt arra ertem ahol voltak esok meg kikkelt idobe a vetes
Errefele mar az arpa elviragzik
Válasz krokodil007 #17188. hozzászólásáraNekünk még egyáltalán nem kalászol, pedig a Nádor korai fajta. Igaz mint ahogy Atis is írta erre februárba kezdtek sorolni.
Válasz Sk Laci #17178. hozzászólásáraEgyetértek.
Válasz krokodil007 #17188. hozzászólásáraEbben tévedsz! Ahol csak decemberben kaptak először csapadékot az elvetett kalászosok, és a hó alatt keltek, tavasszal meg zéró vízzel "indultak", ott még az árpa is csak kalászolgat!
Búzának még épp hogy kinn a zászlós levele.
Mindenhol kalaszol mar minden es nem kinjaba kalaszol
Igaz kesobb kellene neki de moat idovel elorebb vagyunk elobb lett a tavaszi ebredes.iden mint tavaly
Válasz Sk Laci #17186. hozzászólásáraNálam nagyon sokáig nem esett!Itt a homokon most sem bővelkedünk!Az hogy a te búzád nem virágzik,nem biztos hogy baj!Lehet a többieké(kínjában) kalászol!Lehet fajta függő is!Majd fog,ne idegeskedj!Nem kell még aratni!
Válasz medikus #17183. hozzászólásáraTudod, néha a jóból is megárt a sok. Jobban az zavar, hogy nem akar virágozni a kikalászolt búza, másoknál meg elkezdet virágozni, holott az enyémen volt a legelsőnek kint a kalász.
Amikor nálam nem esett, akor titeket már régen áztatott az eső. Te se örülnél ha máshol már két hete megjött az égi áldás, tégedet meg mindig elkerülne.
Válasz atisgyulai #17182. hozzászólásáraNem minden talajtipuson lehet eső után rövid időn belül rámenni.
Válasz szanberg #17177. hozzászólásáraTriazin hatóanyagot nem használtál 1-2 évben?Az nagyon gyilkos a buzara
Válasz Sk Laci #17180. hozzászólásáraMikor nem esett,akkor meg az volt a bajod!
Válasz Sk Laci #17180. hozzászólásáraSzerdán, Csütörtökön esett, pénteken napsütés, szombaton már a kukit fújtam gyomirtóval, vasárnap meg búzát, árpát (20Ha) gomba+rovar-al. Már volt benne fehérítő bogár. Hétfőn bolond szél fújt, azóta meg esik.
Válasz Sk Laci #17180. hozzászólásáraNehéz lett volna...
Tudott valaki az elmúlt 12 napban gombaölőzni?
Edig nálunk nagy volt a szárazság, és bent volt a kalász. Amikor meg eleredt az eső, azóta nincsen egy nap, hogy ne lenne átfutó zápor, vagy egésznapos pötyörkélés. A korai búzám teljesen ki van kalászolva, és nem tudok kijutni permetezővel....
Válasz szanberg #17161. hozzászólásáraHa ez árvakelés, akkor szép
Válasz szanberg #17176. hozzászólásáraHa megsült volna, akor az alsó levelektől szárad felfelé. A búza él, és az esőktől a zászlós levél zöld lenne. Vírus őszel terjed, ugyan úgy nem marad egészséges a lenti levél.
Soleio fajta, napraforgó elővetemény ami gardoprim plus gold-al volt gyomirtva, illetve express-el.
Egyik sem. Bár a vírust gondoltam én is leg esélyesebbnek.
Egyszerű a képlet, márciusban úgy megsült, hogy nem jön helyre. Egyértelműen ez látszik, a dombtetők ilyenek több gyenge adottságú táblán, az alja meg tűrhető, illetve jók.
Kapott mindent gombaölő komoly lombtrágya csomagot, mindent megfelelő időben. Csak a tábla/talaj viszi, ott a másik kép, az magáért beszél.
UI.:a talajt a bér jd készítette, ez aztán meg nagyon baja neki
Válasz J.D. Borda #17171. hozzászólásáraArra tippelnék én is.
Korai árpa vetésben már volt ilyenem kuva régen. Azóta van celest top és társai csávázás.
Válasz szanberg #17161. hozzászólásáraMi volt az elővetemény, és ott milyen szerek voltak alkalmazva a növényvédelem során?
Válasz szanberg #17161. hozzászólásáraGabonafutrinka...csócsárló...a ritkaságból gondolnám....
Válasz Sk Laci #17168. hozzászólásáraMajd a Szanberg megmondja jó volt-e a tippem.Bár ebben az estben szinte 100%-ra veszem a szeptóriát.
Válasz csoppika #17170. hozzászólásáraEnnél prózaibb...
- vagy MF-el vetette az a baj
- vagy pios mag.(mert neki még pios búza is lehet)
nekem anno egyszer volt ilyen bár elég távoli a kép de ugyan ilyen ronda volt az törpüléses vírus volt.De kellene közelebbi róla.
Válasz szanberg #17161. hozzászólásáraFogja a gyomirtó? Esetleg a tavalyi?
Válasz szanberg #17161. hozzászólásáraTegyél fel közelebbi képet, az alsó leveleket is lehessen látni, majd a felső levélről is.
Válasz Némród #17164. hozzászólásáraMarha jó szemed van, hogy így megállapítotad.
Kellene közelebi kép, de ha jól látom az alsó levelek egészségesek. A szeptória alulról fertőz felfelé, és nem fentről lefelé.
Amíg nincsen közelebbi kép az elbokrosodott búzáról és levélről addig nem hinném, hogy valaki biztosat tudna mondani.
Válasz szanberg #17161. hozzászólásáraMilyen fajta búza?
Válasz Némród #17165. hozzászólására(Még az exszel dur..szel)