Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR410.68 FtUSD394.79 FtCHF438.21 FtGBP494.32 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz laci92627 #16662. hozzászólásáraHa a fiatal levelek vannak kifehéredve akkor N (és S) hiány lépett fel. Szerintem.
Kép nélkül még nehezebb segíteni, bár én nem is vagyok se növény orvos se növény élettan kutató.
Hátha ír még más is.
Válasz Saca12 #16660. hozzászólásáraA táblák 99%-a ilyen. A nem hengerezett is, az ami semmi műtrágyát nem kapott az is meg ami nitrosolt az is. De láttam már nagyon durva táblákat is :)
Csapadékhiány okozta hiánytünet. Meg kell kérdezni a növényorvost, vagy a növényt mi baja. Nem túl bonyolult.
Kritikus időszakban van pont a gabona naponta potyognak lefele a mázsák.
Az én ősziárpám is ilyen. Szerintem a nitrogén égeti amit behengereztem és víz nélkül napsütéssel perzsel. Bár van aki azt mondta, hogy rinhospóriumos levélfoltosság. Tud valaki okosabbat?
Válasz cimbike. #16655. hozzászólásáraPont ugyanez látszik az őszi búzámon is. Amelyik levél lefelé konyul annak a közepén, amelyik felfelé áll annak a hegyén.Végül is mindkettőnek a felső részén.
Egyenlőre nem gondolom hogy komoly a baj, én a szárazsággal összefüggő tápanyaghiányra tippelek, de azért engem is érdekelne hogy pontosan mi is ez!
Sziasztok, szerintetek búzát árpát ha neki állok locsolni segítek neki vagy sem, gondolok a gombára meg a megtérülésre, de gyanús hogy már jó termés így se úgy se lesz, Csongrád megye csont száraz hervadozik napközben már a gabona.
Válasz szanberg #16646. hozzászólásáraírjál nekik bakker, ne mesélj. tudod mitől tart egy csinovnyik? a számonkéréstől és a felelősségrevonástól. ezt kell meglovagoljad.
Válasz envagyok2 #16633. hozzászólásáraAz a baj Szendrő 4 vadászterületre osztódik fel, nagyjából a település közepe ezek sarka.
Ez is más területen van. Vadkár eljárás folyik mert van másik tábla ahol eltűnt a repce gyakorlatilag... Saját területen 15hektár sincsen egészen, egyik tábla hasonló, másik kettő nem rossz, ebből az egyik teljesen rendben van, azt írtam is, hogy az az egy ami érintetlen kb.
Voltam bent hatóságnál, mit mondjak... Kértem az eddigi éves 10 bika helyett 20-at kilövésre, mivelhogy egész télen 50-80-100-ával vannak a vetéseimen, de nem tudom megadják e a kilövések számának emelését. Plussz a szomszédoknak is kellene emeltetni ilyen arányban évről évre aztán majd lehet egyszer kopik az állomány...
Válasz Sk Laci #16642. hozzászólásáraMellékesen épen ma fújtam le ezel a gyomirtóval, + Glean 7 g/ha kombinációval a búzámat, ami tavaly átvet, 4 éve gyomban álló parcella volt.
Válasz ZZ #16637. hozzászólásáraMustang forte nagyon gyengén hat a veronikákra, és neked már anyira túlfejlet, hogy lasan virágozni fog.
Dowosoknak van a veronikák elen más vegyszerük, Szlovákiában Corello név alatt forgalmazák, 0,125kg/ha adagban szépen viszi a veronikát is, és a magról kelő egysziküeket is.
Hatóanyag 75 g/kg piroxsulamot.
Válasz mocsencsi1 #16635. hozzászólásáraBúza elővetemèny. Új Föld nekem így a gyomirtót nem tudom, de mivel műkakit sem adott rá a gazdája, így kètlem hogy gyomirtót kapott volna.
Nyáron vettem át, így tavaly 2 totál kezelèst adtam neki ...
Válasz szanberg #16629. hozzászólásáranem te vagy a vadgarázdálkodó arrafelé?
ha neked ez megéri...
ne mond hogy kilövési szám, meg izé, kértél nagyobb számot? írásban? írtad nekik, hogy megölnek a parasztok? írtad nekik, hogy annyi a vad, hogy fokozott a közúti baleset, ezzel együtt a súlyos sérülés és a halálos baleset esélye? írtad, írásban? közérdekű bejelntetést toltál nekik írásban?
több kérdésem nincs...
Válasz postas5 #16614. hozzászólásáraSzia. Mit jelent a látszik a bimbó? A legfeljetebb növénykéről egy fotót rakhattál volna. Egyébként kárt nem csinálsz, csak a regulátor hatást nem éred el, pusztán gombát ölsz.
Ősszel nem mertem volna fotót feltölteni róla, most meg szégyenkezem, hogy ez a legjobb repcénk, a rosszabbakról nem teszek fel fotót....(hazudok, mert egy táblám amit nem legelt le a vad, az világbajnok most is)
25115 hozzászólás
Mi lehet itt a gond?
Az én árpám ilyen.
Válasz laci92627 #16662. hozzászólásáraHa a fiatal levelek vannak kifehéredve akkor N (és S) hiány lépett fel. Szerintem.
Kép nélkül még nehezebb segíteni, bár én nem is vagyok se növény orvos se növény élettan kutató.
Hátha ír még más is.
Van aki már rájött arra hogy ezeket a kifehéredett árpákát ,búzákat mivel lehetne egy kicsit helyreállítani,segíteni?
Válasz Saca12 #16660. hozzászólásáraA táblák 99%-a ilyen. A nem hengerezett is, az ami semmi műtrágyát nem kapott az is meg ami nitrosolt az is. De láttam már nagyon durva táblákat is :)
Csapadékhiány okozta hiánytünet. Meg kell kérdezni a növényorvost, vagy a növényt mi baja. Nem túl bonyolult.
Kritikus időszakban van pont a gabona naponta potyognak lefele a mázsák.
Az én ősziárpám is ilyen. Szerintem a nitrogén égeti amit behengereztem és víz nélkül napsütéssel perzsel. Bár van aki azt mondta, hogy rinhospóriumos levélfoltosság. Tud valaki okosabbat?
Szerintem a múlt heti minuszok is közrejátszottak benne, nálunk is látszódik a búzákon. Egyik fajtán jobban, másikon kevésbé.
Válasz cimbike. #16655. hozzászólásáraAz én őszi árpám is ilyen
(remélem csak a hengerezéstől)
Válasz cimbike. #16655. hozzászólásáraPont ugyanez látszik az őszi búzámon is. Amelyik levél lefelé konyul annak a közepén, amelyik felfelé áll annak a hegyén.Végül is mindkettőnek a felső részén.
Egyenlőre nem gondolom hogy komoly a baj, én a szárazsággal összefüggő tápanyaghiányra tippelek, de azért engem is érdekelne hogy pontosan mi is ez!
Válasz msanyi022 #16648. hozzászólásáraTisztán fújd! Mi 200 liter/ha dózissal megyünk, nitrosol fúvókával. Így a rovarölő nem lenne hatásos.
Őszi árpa. A levél közepe kifehéredett. Hiánytünet?
Válasz Bán Zsolt #16653. hozzászólásáraSzerintem szombat reggel én is kihúzom...
Válasz Berkó_ #16652. hozzászólásáraMost láttam szomszéd kihúzta a dobot a búza szélére.
Válasz Isssti #16651. hozzászólásáraIsmerős szokta öntözni amikor muszáj. Ha nekünk a környéken az aszály miatt csak 3-4 tonna van neki 5-6.
Sziasztok, szerintetek búzát árpát ha neki állok locsolni segítek neki vagy sem, gondolok a gombára meg a megtérülésre, de gyanús hogy már jó termés így se úgy se lesz, Csongrád megye csont száraz hervadozik napközben már a gabona.
Válasz mocsencsi1 #16649. hozzászólásáraÉn meg pont azt mondom, hogy tegye hozá, így toxikusab lesz a bogarakal szemben.
Határt csak a pénztárca szab, de egy 150 liter/ha = 200 kg/ha /60 kg/ha nitrogén hatóanyag/ jó lehet, rovarölőt ne tedd hozzá.
Helló azt kérdezném menyi nitrosol fulyhato most a buzára maximum és hogy keverhető e rovarölöszerel válaszokat elöre is köszi.
Válasz szanberg #16646. hozzászólásáraírjál nekik bakker, ne mesélj. tudod mitől tart egy csinovnyik? a számonkéréstől és a felelősségrevonástól. ezt kell meglovagoljad.
Válasz envagyok2 #16633. hozzászólásáraAz a baj Szendrő 4 vadászterületre osztódik fel, nagyjából a település közepe ezek sarka.
Ez is más területen van. Vadkár eljárás folyik mert van másik tábla ahol eltűnt a repce gyakorlatilag... Saját területen 15hektár sincsen egészen, egyik tábla hasonló, másik kettő nem rossz, ebből az egyik teljesen rendben van, azt írtam is, hogy az az egy ami érintetlen kb.
Voltam bent hatóságnál, mit mondjak... Kértem az eddigi éves 10 bika helyett 20-at kilövésre, mivelhogy egész télen 50-80-100-ával vannak a vetéseimen, de nem tudom megadják e a kilövések számának emelését. Plussz a szomszédoknak is kellene emeltetni ilyen arányban évről évre aztán majd lehet egyszer kopik az állomány...
Válasz ZZ #16637. hozzászólásáraveronika és az aurora 40 viszi.
Válasz Sk Laci #16642. hozzászólásáraItt hirtelen ilyen hatóanyaggal Genius wg találtam, 50 grammosat...
Válasz Sk Laci #16642. hozzászólásáraMellékesen épen ma fújtam le ezel a gyomirtóval, + Glean 7 g/ha kombinációval a búzámat, ami tavaly átvet, 4 éve gyomban álló parcella volt.
Válasz ZZ #16637. hozzászólásáraMustang forte nagyon gyengén hat a veronikákra, és neked már anyira túlfejlet, hogy lasan virágozni fog.
Dowosoknak van a veronikák elen más vegyszerük, Szlovákiában Corello név alatt forgalmazák, 0,125kg/ha adagban szépen viszi a veronikát is, és a magról kelő egysziküeket is.
Hatóanyag 75 g/kg piroxsulamot.
Válasz ZZ #16637. hozzászólásáraHelló! Nem úgy néz ki mintha nagyon fájna neki. Egyébként ez veronika lesz.
üdv, deflektorosokk
Válasz ZZ #16637. hozzászólásáraMilyen fuvókával mertél erős szélben kimenni?
Válasz ZZ #16637. hozzászólásáraMi ez? Tyúkhúr?
Válasz ZZ #16637. hozzászólásáraReggeli fotózás, azèrt fagyos, deres a búza..
2 hete kapta a Mustang forte-t erős szèlben. Ez kimegy, vagy újra fújják ?
Válasz mocsencsi1 #16635. hozzászólásáraBúza elővetemèny. Új Föld nekem így a gyomirtót nem tudom, de mivel műkakit sem adott rá a gazdája, így kètlem hogy gyomirtót kapott volna.
Nyáron vettem át, így tavaly 2 totál kezelèst adtam neki ...
Válasz ZZ #16615. hozzászólására Elővetemény gyomírtó?
Válasz F-A-R-M-E-R \ #16621. hozzászólásáraRepcét vetett vele az előző gazdája aztán azóta is úgy van
Válasz szanberg #16629. hozzászólásáranem te vagy a vadgarázdálkodó arrafelé?
ha neked ez megéri...
ne mond hogy kilövési szám, meg izé, kértél nagyobb számot? írásban? írtad nekik, hogy megölnek a parasztok? írtad nekik, hogy annyi a vad, hogy fokozott a közúti baleset, ezzel együtt a súlyos sérülés és a halálos baleset esélye? írtad, írásban? közérdekű bejelntetést toltál nekik írásban?
több kérdésem nincs...
Válasz tloszna1 #16631. hozzászólásáraHa feltöltötted, illeszd be.("beilleszt")
Válasz szanberg #16629. hozzászólására
Válasz postas5 #16614. hozzászólásáraSzia. Mit jelent a látszik a bimbó? A legfeljetebb növénykéről egy fotót rakhattál volna. Egyébként kárt nem csinálsz, csak a regulátor hatást nem éred el, pusztán gombát ölsz.
Ősszel nem mertem volna fotót feltölteni róla, most meg szégyenkezem, hogy ez a legjobb repcénk, a rosszabbakról nem teszek fel fotót....(hazudok, mert egy táblám amit nem legelt le a vad, az világbajnok most is)
Válasz Niko20 #16617. hozzászólására06húsz5722814
Válasz Heba #16618. hozzászólásáraAkkor csak szántcsá
Válasz ZZ #16615. hozzászólásáraA vízhiány
Válasz F-A-R-M-E-R \ #16621. hozzászólásáraEzek szerint féltárcsás gép kicsit lötyögő csoroszlya tartókkal?
netrol szedfem ilyen
Válasz F-A-R-M-E-R \ #16621. hozzászólásáraFingom sincs 7-8eves 4mes sulky vetogep tarcsacs csoroszlya
Válasz krokodil007 #16619. hozzászólásáraIdén egész jónak számít:-)
MAjd jön Szanberg papa, oszt bevezet minket a sorközműveléses őszi búza termesztés rejtelmeibe
Válasz krokodil007 #16619. hozzászólásáraEz ikersoros vetès, vagy mi??
Válasz ZZ #16615. hozzászólásáraGyomirto elott is ilyen volt?
Itt vannak csopika
Válasz ZZ #16615. hozzászólásáraAz eke hiánya a baja.
Válasz szanberg #16610
hozzászólására
Szia! Köszönöm a lehetőséget ,szeretnék élni vele. De a telszámodat nem találom. Ird meg légyszi!
Válasz ZZ #16615. hozzászólásáraValami talajban levő probléma lehet. Esetleg a gyomirtás után ha hideg volt az is okozhat gondot.