Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR413.74 FtUSD396.67 FtCHF443.85 FtGBP498.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz agrotomi #15709. hozzászólásáraLumiposa hatóanyag az új szer, én is hallottam hogy nem tökéletes megoldás, de nem csak a raplnál hanem az összes vetőmagcégnél ez lesz ami 17eft/ zsák 1,5m-nál.
Sziasztok!
Ki milyen repce vetőmagot vet? Esetleg ár?
Azt hallottam, hogy a rapoolnál a a rovarölős csávázószer egy nulla lesz az idén, tavalyi csávázószert kivonták a forgalomból és az idén mással lesz csávázva. Valaki tud erről valamit?
Hektáronként 35 ezerre gondolt"
Nyitottam "egy új" témát ahol magunk állítanánk elő vetőmagot közös segítséggel ill ötletekkel.
Minden növényből max két fentartható fajtát ill egy nulla inputos(max 20ezer műtrágyára) és persze teljes,normális gyomírtás mellett de nem engedélyezték a mai napig ill nem látto hogy lenne ez a téma...
Válasz Sanyee #15701. hozzászólásáraA héten jöttek haza észak Németo-ból és azt mondták az ottani parasztok hogy jóval kevesebb lett a búza termésük is mint eddig.
A fű is fullra száraz mint ahogy nálunk szokott lenni nyáron...
Idén a németeknél kevesebb búza lett vetve egy cikk szerint. Ez nem tudom mennyire befolyásolja majd az itteni piacot.
Nekik nagyobb biznisz lehet az olsjos növényekben?
Annak örülnék ha valaki megcáfolna ill hajővő évi termések má soknál" cáfolná a gondolataimat...
Ahogy nézem a "Görög tűzeket" meg a Svédeket stb bizony az időjárásban nem bízOK.
Válasz Büresz #15696. hozzászólásáraMik a repce vetőmag árak??Kb35 ezer 6ha?
A visszavetendő fajta árban háztól meglesz 2000ft-ból...
Ez is idén tudott 27mázsát ,igaz nem nálam.
A hibridek valahogy nem takarják az árat mert az árán veszek plusz 3,5 mázsa 34-est így kb 6mázsából csak hoz 25mázsát.?
Ma beszéltem a területi képviselővel, a daltont javasolta, sok szép jót elmondott róla szóval lehet hogy csak azt vetek, vagy kis arsenalt is. Holnap rendelem meg. Vetettem még régen többször vectrat, visbyt is, nem volt velük bajom csak többet akartam learatni és váltottam, de úgy érzem kár volt.
Válasz határjáró #15687. hozzászólásáraVirágzása kb 1 héttel későbbi mint az arsenal és alacsonyabb is de nem is dőlt meg annyira mint az arsenal... de hát újabb fajta is...Ami meglepett gyengébb földön is jó volt nem csak a jón. És nem pörgött belőle ki semmi sem mármint a Daltonból...
Válasz oprita #15691. hozzászólásáraKapott, nem is keveset! Tavasszal volt csapadékhiány ezért vontatottan kelt és elég ritka is lett. Mostanra meg már a gyomok is jönnek föl benne
Az őszi búzámnak pedig ránézésre semmi baja, csak sajnos abból van kevesebb..
Válasz borda77 (Joe) #15686. hozzászólásáraAz biztos h egyedi, a repce korábban volt mint eddig de ugyan ugy a búza is. Összehasonlitva az Arsenallal, miben különböznek egymástól?
Válasz szanberg #15678. hozzászólásárautána jártam már neki régebben elég sokat olvastam is róla mint minden másról
egyet írtam félre a nitrogénnel kapcsolatba hűha
Válasz Büresz #15676. hozzászólásáraA Rapoolból? Én bizony megmerítek egy nagy manitu kanállal a shrekből és egy kis plusz tisztítás,házi csávázás után irány a vetőgép aug 20-án 10 kiló dózissal.
Aztán ezt is meglátjuk majd jővőre...
Válasz krokodil007 #15665. hozzászólásáraNem akarlak megsérteni de marhaságot ne írjál, járd utána a dolgokat mielőtt oktatnál itt bárkit is bármilyen nemű valós ismeretek és tapasztalatok nélkül...
A züldítés csak akkor eredményes ha van víz ill eső.
Amikor majd nem lesz akkor pont kétszer annyi kárt fog okozni mint amit most hozott vagyis marhaság a zöldítés.Persze az apró vetőmag "termelő"nek a legjobb üzlet amit a marha okos vezetőink kitaláltak...
"nekik"
Válasz krokodil007 #15665. hozzászólásáraNekem is bejött ez a zöldítés. A repce után ment tavaly 18 kilóval 50%-50% olajretek mustár keverék. Szép nagyra megnött. A zöldítés utáni géniusz búzám 8tonna prémium minőségű búzát adott, amíg a sima vetésüek alig 5 tonna takarmányt, pedig teljesen ugyanaz volt minden műtrágya ill kezelés. És alig volt a táblák között 5km távolság. Szóval talán a zöldítés miatt lett különbség vagy nem tudom...
Válasz Sz_Pisti #15662. hozzászólásáraTavaly 8-10 napal előte, mert modtak kiadósab esőt.
Idén közvetlen a vetés előt tervezem, mivel tegnap leglifóztam a parcellán kikelt árvakelést és gyomokat, megvárom a 20-21 napot /időjárástól függően/ megy a grúber, vagy a lazító, henger, kompaktor, vetés. Jó lene 2-3 nap alat végezni mindenel, hogy megmaradjon a talajnedveség.
Az olajretek mióta köti a N -t a levegőből? Ne írjál butaságot, azt a pillangósvirágúak kötik, a keresztesvirágúak az ottmaradt, kultúrnövény álltal fel nem vett kaját szippantják fel, még a mélyebb rétegekből is.
Válasz krokodil007 #15665. hozzászólásáraMa kimentem megtárcsáztam 2x de a kombájn ahogy szét fújta a szalmát még mindig fent van a föld tetején!
Nekem csak Mtz 552 és függesztett 2.4 tárcsa hiába felsúlyoztam!
25115 hozzászólás
Válasz laci92627 #15714. hozzászólásáraRustic jobb a szarabb földbe de taki exotic közepes földtől jó de malmi.
Exotic vagy Rustic? Nem tudok dönteni,vagy mindkettő? Kinek melyik jött be jobban? Gombára mennyire fogékonyak?
Válasz Pilátus #15704. hozzászólásáraNem véletlen.
Jobban megéri ďrágán termelni. Már mint nem nekünk....
És mivel fújni?Ezen áll vagy bukik a dolog...
lehet hogy jobb lenne inkább csávázószer nélkül megrendelni, és inkább lefújni.
Válasz agrotomi #15709. hozzászólásáraLumiposa hatóanyag az új szer, én is hallottam hogy nem tökéletes megoldás, de nem csak a raplnál hanem az összes vetőmagcégnél ez lesz ami 17eft/ zsák 1,5m-nál.
Sziasztok!
Ki milyen repce vetőmagot vet? Esetleg ár?
Azt hallottam, hogy a rapoolnál a a rovarölős csávázószer egy nulla lesz az idén, tavalyi csávázószert kivonták a forgalomból és az idén mással lesz csávázva. Valaki tud erről valamit?
Válasz vinczekrisz98 #15706. hozzászólására70 körül.
Válasz Berente Antal #15705. hozzászólásáraNémetbe k..va világ van mondta egy kint élő ismerős...
Üdv. Olyan kérdéssel furdalnék hozzátok hogy egy mbp 6,5-es pótkocsira hány mázsa repce fér fel?
Lipcse környékén majd 4 hónapig alig esett valami.
Hektáronként 35 ezerre gondolt"
Nyitottam "egy új" témát ahol magunk állítanánk elő vetőmagot közös segítséggel ill ötletekkel.
Minden növényből max két fentartható fajtát ill egy nulla inputos(max 20ezer műtrágyára) és persze teljes,normális gyomírtás mellett de nem engedélyezték a mai napig ill nem látto hogy lenne ez a téma...
Válasz Baranya Aranya #15697. hozzászólására35 ezer????
Most egy 2 milliós zsák 100ezer Ft vazzeg!!!
Válasz Sanyee #15701. hozzászólásáraA héten jöttek haza észak Németo-ból és azt mondták az ottani parasztok hogy jóval kevesebb lett a búza termésük is mint eddig.
A fű is fullra száraz mint ahogy nálunk szokott lenni nyáron...
Idén a németeknél kevesebb búza lett vetve egy cikk szerint. Ez nem tudom mennyire befolyásolja majd az itteni piacot.
Nekik nagyobb biznisz lehet az olsjos növényekben?
Annak örülnék ha valaki megcáfolna ill hajővő évi termések má soknál" cáfolná a gondolataimat...
Ahogy nézem a "Görög tűzeket" meg a Svédeket stb bizony az időjárásban nem bízOK.
Válasz Baranya Aranya #15697. hozzászólásáraÍgy is lehet gondolkodni.
Valakinek volt idén Solveig fajtájú búzája?
Válasz Büresz #15696. hozzászólásáraMik a repce vetőmag árak??Kb35 ezer 6ha?
A visszavetendő fajta árban háztól meglesz 2000ft-ból...
Ez is idén tudott 27mázsát ,igaz nem nálam.
A hibridek valahogy nem takarják az árat mert az árán veszek plusz 3,5 mázsa 34-est így kb 6mázsából csak hoz 25mázsát.?
Ma beszéltem a területi képviselővel, a daltont javasolta, sok szép jót elmondott róla szóval lehet hogy csak azt vetek, vagy kis arsenalt is. Holnap rendelem meg. Vetettem még régen többször vectrat, visbyt is, nem volt velük bajom csak többet akartam learatni és váltottam, de úgy érzem kár volt.
Válasz borda77 (Joe) #15693. hozzászólásáraEddig rosszat még nem hallottam róla.
Válasz Truly #15692. hozzászólásáraSzerintrm nem fuzarium ez
Masodik kep jo
Elson kicsit apadtak a szemek de nem fuzariumos
Válasz határjáró #15687. hozzászólásáraVirágzása kb 1 héttel későbbi mint az arsenal és alacsonyabb is de nem is dőlt meg annyira mint az arsenal... de hát újabb fajta is...Ami meglepett gyengébb földön is jó volt nem csak a jón. És nem pörgött belőle ki semmi sem mármint a Daltonból...
Válasz oprita #15691. hozzászólásáraKapott, nem is keveset! Tavasszal volt csapadékhiány ezért vontatottan kelt és elég ritka is lett. Mostanra meg már a gyomok is jönnek föl benne
Az őszi búzámnak pedig ránézésre semmi baja, csak sajnos abból van kevesebb..
Tavaszi
Őszi
Válasz Truly #15690. hozzászólásáraTöppedt,besült.Kapott ez csapadékot virágzás óta?
Sziasztok!
Ez szerintetek fuzáriumos? Totál máshogy néz ki mint az őszi búzám és eléggé aggódom miatta
Sajnos még nem ért ide a kombájn..
Válasz Büresz #15688. hozzászólásáraShrekket próbálld ki
Válasz borda77 (Joe) #15686. hozzászólásáraÉn is arsenal és daltont tervezek de csak az itt elhangzottak miatt. Vagy dalton helyett mást esetleg?
Válasz borda77 (Joe) #15686. hozzászólásáraAz biztos h egyedi, a repce korábban volt mint eddig de ugyan ugy a búza is. Összehasonlitva az Arsenallal, miben különböznek egymástól?
Válasz határjáró #15685. hozzászólásáraÉn arsenallal együtt arattam a korai buzak előtt egy héttel...de az idei év az egyedi volt...
Válasz Büresz #15679. hozzászólásáraDaltont tervezem énis, csak jó lenne tudni hogy a legtöbb esetben beérik búza előtt? Mennyire korai?
Válasz szanberg #15678. hozzászólásárautána jártam már neki régebben elég sokat olvastam is róla mint minden másról
egyet írtam félre a nitrogénnel kapcsolatba hűha
nem tudom mit qrtam el,de nekünk a tavalyi repceföldeken lett a legygengébb búzánk,5,8 t,napra után volt 7,5 tonnánk is
Válasz Büresz #15676. hozzászólásáraA Rapoolból? Én bizony megmerítek egy nagy manitu kanállal a shrekből és egy kis plusz tisztítás,házi csávázás után irány a vetőgép aug 20-án 10 kiló dózissal.
Aztán ezt is meglátjuk majd jővőre...
Válasz Büresz #15676. hozzászólásáraCristal, idén próba.
Nagy gazdaság jókat mondott róla...
Válasz Büresz #15679. hozzászólásáraNálam is most lesz elöszőr. Majd kiderül. Idén Phonix Cl volt 4.1 t/ha lett.
Válasz Lothar1 #15677. hozzászólásáraMondanál pár szót róla? Vetettél már korábban? Még régebben visbit vetettem többször. Dalton is sokan dícsérik.
Válasz krokodil007 #15665. hozzászólásáraNem akarlak megsérteni de marhaságot ne írjál, járd utána a dolgokat mielőtt oktatnál itt bárkit is bármilyen nemű valós ismeretek és tapasztalatok nélkül...
Válasz Büresz #15676. hozzászólásáraDiffusion Prémium
Rapool repcéből ki milyet vet?
Válasz blink #15674. hozzászólásáraHát igen a repce és a borsó elővetemény búzának kiváló
Válasz Borz #15672. hozzászólásáraA repce miatt volt jó ott a búzád.
A züldítés csak akkor eredményes ha van víz ill eső.
Amikor majd nem lesz akkor pont kétszer annyi kárt fog okozni mint amit most hozott vagyis marhaság a zöldítés.Persze az apró vetőmag "termelő"nek a legjobb üzlet amit a marha okos vezetőink kitaláltak...
"nekik"
Válasz krokodil007 #15665. hozzászólásáraNekem is bejött ez a zöldítés. A repce után ment tavaly 18 kilóval 50%-50% olajretek mustár keverék. Szép nagyra megnött. A zöldítés utáni géniusz búzám 8tonna prémium minőségű búzát adott, amíg a sima vetésüek alig 5 tonna takarmányt, pedig teljesen ugyanaz volt minden műtrágya ill kezelés. És alig volt a táblák között 5km távolság. Szóval talán a zöldítés miatt lett különbség vagy nem tudom...
Válasz Sz_Pisti #15662. hozzászólásáraTavaly 8-10 napal előte, mert modtak kiadósab esőt.
Idén közvetlen a vetés előt tervezem, mivel tegnap leglifóztam a parcellán kikelt árvakelést és gyomokat, megvárom a 20-21 napot /időjárástól függően/ megy a grúber, vagy a lazító, henger, kompaktor, vetés. Jó lene 2-3 nap alat végezni mindenel, hogy megmaradjon a talajnedveség.
Válasz kis Zombi #15668. hozzászólásárajaaaa tényleg
pl lucerna köti meg mivel az pillangós
Válasz Mtz 550E #15664. hozzászólásáraHa nem muszáj felesleges pénzköltés vetni .
Válasz krokodil007 #15665. hozzászólásáraOFF
Az olajretek mióta köti a N -t a levegőből? Ne írjál butaságot, azt a pillangósvirágúak kötik, a keresztesvirágúak az ottmaradt, kultúrnövény álltal fel nem vett kaját szippantják fel, még a mélyebb rétegekből is.
Válasz krokodil007 #15665. hozzászólásáraMa kimentem megtárcsáztam 2x de a kombájn ahogy szét fújta a szalmát még mindig fent van a föld tetején!
Nekem csak Mtz 552 és függesztett 2.4 tárcsa hiába felsúlyoztam!
Válasz borda77 (Joe) #15663. hozzászólásáraHozzánk is mondanak most esőt, ha jövő héten lefújom az árpa árvakelést, és akkor utána támadás