Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR407.83 FtUSD393.55 FtCHF432.15 FtGBP488.04 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz mtz1221 #14191. hozzászólásáraMinálunk is előjött ez a jelenség van rá ésszerű magyarázat?? Erős jól át telelt kicsit sem éhező állományok a hó elolvadása óta nagyon vacakul néznek ki...
Válasz >>>>Cs.Gazda>>>> #14187. hozzászólásáraNekem az összes így nézett ki 3-4 hete.Mintha le lett volna totálozva,el nem tudtam találni mi baja van.Most hogy leolvadt a hó róla,szép zöld alig ismertem rá.
Válasz >>>>Cs.Gazda>>>> #14183. hozzászólásáraSzabolcs megye szintén zenész. A fagyok előtt szép zöld volt, de pár napja itt is megsárgultak a felső levelek. Szerintem a fagy csípte meg kicsit.
Először nitroszol jellegű perzselésre gondoltam, mondván hogy az olvadó hóval kevert műtrágya nitrogén oldatot képezett, ami pangott a levelek körül! Ma nézegettem közelebbről is, de nem találtam rá egyértelmű választ.
Válasz .Feco. #14181. hozzászólásáraMiért rovarölőznél ha csinálnál virágzó sávokat, vagy ne csinálj és rovarölőzt... de a kettő valahogy nem fér össze, persze ha beválik, és akkor már nincs is gond a méhekkel.
Válasz CNHS #14179. hozzászólásáraEz szerintem zöld hülyeség, aki biotermelő annak nem nagyon vannak eszközei, annak talán segít valamit, de hagyományos növénytermesztés esetén nem az a cél hogy mérsékeljük valaminek a kartetelet, hanem hogy lehetőség szerint megakadályozzuk a karokozasat. Célzott szerekkel viszonylag kis kockázattal lehet ezt megtenni. Ellenben egy ilyen sav azt okozza hogy folyamatosan beporzok és méhek vannak a területen, ami ellehetetleníti a normális novenyvedelmet, és egy sor konfliktusos helyzetet szül. (Tavaly egy bolond Méhész miatt fel napot álltunk a legnagyobb szezon közepén mert állította hogy a méhei azért pusztultak el napokkal ezelőtt mert mi épp gyomírtjuk a cukorrépát... rendőrség, Novenyvedelmi hatóság, minden papír előszed, cirkusz cirkusz és megy az idő mikor legjobban haladni kellene... nyilván nem lehet az oka az a gép, a több nappal korábbi pusztulásnak ami éppen akkor kezeli a mehekre nem jeloleskoteles szerrel a méhek által nem repült répa táblát, csak megpróbáltak bűnbakot keresni hátha valaki elviszi a balhét...)
Meg a fold szeli sávokat is megbántam már, hiába tetszik személy szerint meg látnék értelmet, de most ilyenek miatt veszekednek a sok sötét hulyevel...
Válasz Mf-es? #14176. hozzászólásáraÜdv!
Szegedi Gabonakutatóval vedd fel a kapcsolatot.Ott 5-6 éve használtunk ilyet egy kísérlet során.Akkor kb azt mondták 100ezres tétel
Kinek mi a véleménye erről.
Mennyi kárt okozhatnak a kártevők.
Ellensúlyozza -e a kieső területet,
elgyomosodást a nyereség egy ilyen sáv alkalmazásával.
Üdv Urak!
Valakinek tapasztalat a hóra műtrágyázásról? 6-8cm a hóréteg.
Tudom, hogy tilos, de ha a hóra nem szórjuk ki akkor itt még márciusban se lehet a fökdre rámenni..
Ma elkezdtük mi is.Itt éjszakára holnapra 10 cm kőrüli havat pofáz, de muszálylesz hóra hóba mert ha kienged március közepéig nem kell rámeni a földekre.
Válasz apuci #14156. hozzászólásáraHétfő,Kedd havazás. Csüt. péntek Mediciklon Febr. idáig közel 80 mm hó végére meglessz 100-ig Úgyhogy száraz idő aligha lessz
Válasz borda77 (Joe) #14153. hozzászólásáraVègül is el nem párolog az biztos. Húztam ki növènyt, a gyengèbb rèszen is jó arasztos gyökere volt, annál lejjebb csak nem ment az anyag.
Repcère kiszórtunk 2,5q/ha kènes nitrogènt, kapott kb 40 mm csapadèkot hóban, most a kemèny mìnuszokat kapja. Hatni fog az mèg? Remèlem nem ment kárba.
Válasz Tobszi #14139. hozzászólásáraInkáb úgy mondanám 4-9 tona termés közöt szokot leni fajta, hely és időjárás fügvényében. Tavaly a szárazságban 6,5-7,2 t/ha jöt le az egyik fajtát kivéve /elégtek a polenek, nem termékenyült meg + 35 C felet virágzot/. De viszont leadáskor nincsen vacilálás melyik kategória. Mindig a toppon van a minőség.
Válasz Lacika... #14145. hozzászólásáraNekem van.
Kb. 18-20km/h körül lehet.
Igen, sebességet bekarikázza és villogva csipog. +asszem még szöveges figyelmeztető üzenetet is kiír.
Válasz apuci #14144. hozzászólásáraNem. Itt 10.e óta 2 hétig hol esett hol nem... Fagy nemigen volt, max reggel 1-2 óra... Aztán meg hó fagy nélkül... Mikor délutános vagyok, csak akkor tudom(nám) reggel szórni(nem fagyott), meg 7végén...
Használ valaki bogbelle m2w szórót?
Mi a max sebesség 3mázsa/ha mennyiségnél ,24méter szélesség amit elbír a szóró?
Bejelez a monitor ha túl nagy a sebesség,és nem tudja kiszórni a mennyiséget?
25194 hozzászólás
Válasz >>>>Cs.Gazda>>>> #14187. hozzászólásáraAz összes búzád ennyire erős bokros?
Sosem volt még nekünk ilyen az életben ősszel/télen hallod, idén szeptember 1-én vetek az biztos.
A hirtelen fagy miatt van. Semmi bajuk...
Válasz mtz1221 #14191. hozzászólásáraMinálunk is előjött ez a jelenség van rá ésszerű magyarázat?? Erős jól át telelt kicsit sem éhező állományok a hó elolvadása óta nagyon vacakul néznek ki...
Válasz >>>>Cs.Gazda>>>> #14187. hozzászólásáraNekem az összes így nézett ki 3-4 hete.Mintha le lett volna totálozva,el nem tudtam találni mi baja van.Most hogy leolvadt a hó róla,szép zöld alig ismertem rá.
Válasz >>>>Cs.Gazda>>>> #14187. hozzászólásáraAhová kijárok mühelyből csővelni ott pont így nèz kitehát lehet embör vagy vadpisi
Válasz >>>>Cs.Gazda>>>> #14183. hozzászólásáraSzabolcs megye szintén zenész. A fagyok előtt szép zöld volt, de pár napja itt is megsárgultak a felső levelek. Szerintem a fagy csípte meg kicsit.
Válasz >>>>Cs.Gazda>>>> #14187. hozzászólásáraRávizelt a szomszéd...
Először nitroszol jellegű perzselésre gondoltam, mondván hogy az olvadó hóval kevert műtrágya nitrogén oldatot képezett, ami pangott a levelek körül! Ma nézegettem közelebbről is, de nem találtam rá egyértelmű választ.
Válasz >>>>Cs.Gazda>>>> #14183. hozzászólásáraAz enyém is ugyan így néz ki!
Válasz >>>>Cs.Gazda>>>> #14183. hozzászólásáraHasonló nálunk is és itt nem lógott ki a 30 cm hóból.
Üdv.!
Másnak is van ilyen? Megfagyhatott a hegye, mert kilógott a hóból?
Válasz .Feco. #14181. hozzászólásáraMiért rovarölőznél ha csinálnál virágzó sávokat, vagy ne csinálj és rovarölőzt... de a kettő valahogy nem fér össze, persze ha beválik, és akkor már nincs is gond a méhekkel.
Válasz CNHS #14179. hozzászólásáraEz szerintem zöld hülyeség, aki biotermelő annak nem nagyon vannak eszközei, annak talán segít valamit, de hagyományos növénytermesztés esetén nem az a cél hogy mérsékeljük valaminek a kartetelet, hanem hogy lehetőség szerint megakadályozzuk a karokozasat. Célzott szerekkel viszonylag kis kockázattal lehet ezt megtenni. Ellenben egy ilyen sav azt okozza hogy folyamatosan beporzok és méhek vannak a területen, ami ellehetetleníti a normális novenyvedelmet, és egy sor konfliktusos helyzetet szül. (Tavaly egy bolond Méhész miatt fel napot álltunk a legnagyobb szezon közepén mert állította hogy a méhei azért pusztultak el napokkal ezelőtt mert mi épp gyomírtjuk a cukorrépát... rendőrség, Novenyvedelmi hatóság, minden papír előszed, cirkusz cirkusz és megy az idő mikor legjobban haladni kellene... nyilván nem lehet az oka az a gép, a több nappal korábbi pusztulásnak ami éppen akkor kezeli a mehekre nem jeloleskoteles szerrel a méhek által nem repült répa táblát, csak megpróbáltak bűnbakot keresni hátha valaki elviszi a balhét...)
Meg a fold szeli sávokat is megbántam már, hiába tetszik személy szerint meg látnék értelmet, de most ilyenek miatt veszekednek a sok sötét hulyevel...
Válasz Mf-es? #14176. hozzászólásáraÜdv!
Szegedi Gabonakutatóval vedd fel a kapcsolatot.Ott 5-6 éve használtunk ilyet egy kísérlet során.Akkor kb azt mondták 100ezres tétel
Kinek mi a véleménye erről.
Mennyi kárt okozhatnak a kártevők.
Ellensúlyozza -e a kieső területet,
elgyomosodást a nyereség egy ilyen sáv alkalmazásával.
http:///www.agrarunio.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=3890:vadviragok-menthetik-meg-a-gabonankat&catid=2:hirek
Válasz csoppika #14177. hozzászólásárahttp://agroszenzor.hu/termek/mc-100-klorofill-koncentracio-mero/
Már csak laborral be kell kalibráltatnod...
Válasz Mf-es? #14176. hozzászólásárahttps://www.aliexpress.com/item/Plant-nutrient-nutrient-analyzer-chlorophyll-nitrogen-leaf-temperature-leaf-moisture-plant/32812182207.html
Nem ócsó
Ilyet magyarba lehet kapni?
Válasz BBK #14174. hozzászólásáraAz örül,de nagyon.Én meg gondolkodhatok hogy mikor lehet majd a földre menni.
Válasz mtz1221 #14173. hozzászólásáraRészben igaz,de szerinted aki feb.1 elszórta az most mit csinál?! Semmit
Válasz speterszegi1 #14171. hozzászólásáraNekünk azt mondták ha február 20-ig nincs elszórva a karbamid,akkor inkább mást szórjunk.
Válasz speterszegi1 #14171. hozzászólásáraKinek mennyire van pénze! Én speciel 200kg
Buzára szórtok karbamid műtrágyát, és mennyit?
Válasz Kis_gazda #14169. hozzászólásáraCsak ha egyenes a placcod akkor ajánlom.
Üdv Urak!
Valakinek tapasztalat a hóra műtrágyázásról? 6-8cm a hóréteg.
Tudom, hogy tilos, de ha a hóra nem szórjuk ki akkor itt még márciusban se lehet a fökdre rámenni..
Válasz F-A-R-M-E-R \ #14163. hozzászólásáraNo para. Tavaly itt hó nélkül voltak -18 fokok, a későn vettet 4-6 leveles kis repcéknek se lett semmi bajuk...
Ma elkezdtük mi is.Itt éjszakára holnapra 10 cm kőrüli havat pofáz, de muszálylesz hóra hóba mert ha kienged március közepéig nem kell rámeni a földekre.
Válasz N #14126. hozzászólásáraMilyen szóróval szórtad?
Válasz N #14126. hozzászólásáraKöszi!
Válasz F-A-R-M-E-R \ #14163. hozzászólásáraAzért remélem nem lesz gond!
Válasz apuci #14162. hozzászólásáraAz úgy elég bajos...-10-ig még bírja pár napig, csak az a -15-20- tól lehetne félni jobban.
Válasz F-A-R-M-E-R \ #14161. hozzászólásáraBocs nem pontosan írtam,a lényeg egy szál hó sincs!!!
Tehát már most kapja a száraz hideget!
Válasz apuci #14160. hozzászólásáraVan hótakaró felétek? Itt épp elfedi gabonákat, talán 5cm van. Repcéket már nem takarja akkorák
Válasz F-A-R-M-E-R \ #14159. hozzászólásáraDe már most itt van,igaz holnapra mutat 1cm havat keddre meg talán 3cm de az kutya fasza szerintem!
Válasz apuci #14156. hozzászólásáraHétfő,Kedd havazás. Csüt. péntek Mediciklon Febr. idáig közel 80 mm hó végére meglessz 100-ig Úgyhogy száraz idő aligha lessz
Válasz Gatti #14157. hozzászólására*hó
ma megszórtam a búzát olyan 150kg/ha pétivel, keddre jön valami havazás az majd befedi mert itt semmi ó nincs jelenleg
No és akkor mi lessz ezzel a száraz hideggel?
Válasz borda77 (Joe) #14153. hozzászólásáraVègül is el nem párolog az biztos. Húztam ki növènyt, a gyengèbb rèszen is jó arasztos gyökere volt, annál lejjebb csak nem ment az anyag.
Válasz pityesz2318 #14151. hozzászólásáraha traktor nem látszik már ki,ne szórd!!
Válasz gazda001 #14152. hozzászólásáramiért ne hatna én is kiszórtam anno...
Repcère kiszórtunk 2,5q/ha kènes nitrogènt, kapott kb 40 mm csapadèkot hóban, most a kemèny mìnuszokat kapja. Hatni fog az mèg? Remèlem nem ment kárba.
Kedves urak! Mekkora hovastagságig érdemes a mükakit kiszórni??
Válasz Tobszi #14139. hozzászólásáraInkáb úgy mondanám 4-9 tona termés közöt szokot leni fajta, hely és időjárás fügvényében. Tavaly a szárazságban 6,5-7,2 t/ha jöt le az egyik fajtát kivéve /elégtek a polenek, nem termékenyült meg + 35 C felet virágzot/. De viszont leadáskor nincsen vacilálás melyik kategória. Mindig a toppon van a minőség.
Válasz >>>>Cs.Gazda>>>> #14147. hozzászólásáraKöszönöm.
Válasz >>>>Cs.Gazda>>>> #14147. hozzászólásáraKöszönöm.
Válasz Lacika... #14145. hozzászólásáraNekem van.
Kb. 18-20km/h körül lehet.
Igen, sebességet bekarikázza és villogva csipog. +asszem még szöveges figyelmeztető üzenetet is kiír.
Válasz apuci #14144. hozzászólásáraNem. Itt 10.e óta 2 hétig hol esett hol nem... Fagy nemigen volt, max reggel 1-2 óra... Aztán meg hó fagy nélkül... Mikor délutános vagyok, csak akkor tudom(nám) reggel szórni(nem fagyott), meg 7végén...
Használ valaki bogbelle m2w szórót?
Mi a max sebesség 3mázsa/ha mennyiségnél ,24méter szélesség amit elbír a szóró?
Bejelez a monitor ha túl nagy a sebesség,és nem tudja kiszórni a mennyiséget?