Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR406.67 FtUSD390.93 FtCHF432.71 FtGBP500 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Kis_gazda #13971. hozzászólásáraA komplex műtrágyát ősszel kell kiszórni,csak pénzkidobás most szórni.
Szórj rá nitrogént legalább 100kg hatóanyagot!
Ha adunk neki még a héten 200-220kg/ha 3×16-os komplexet az is észheztéríthetne egy kissé vagy jobb hatással lenne rá a 300kg/ha pétisó, esetleg karbamid?
Üdv!
Tanácsot szeretnék kérni, Szeptember 15.-én került sor 2,5 hektár repce vetésére, kissé későn. Első évbe próbálkozunk meg a repce termesztéssel műtrágyát nem kapott, szervestrágyázva volt tavalyelőtt. Elég satnya de szerencsére az eddigi tél kissé a javára volt. Azt szeretném kérdezni a hozzáértőktől, hogy milyen műtrágyát,mekkora mennyiségben és mikor juttassunk ki a területre?
Válasz shazi #13953. hozzászólásáraAz isterra 4 millió csírát javasolt a korai vetéshez. Azt mindtákh be ne sűrítsem!!! Pedig felénk még nem rég voltak 3 q-s búzavetések. Kicsit én is csaltam a 180kg-mal, mert emt és csírázással számolva 165-re jött ki a vetőmag-norma. Úgyhogy repce- illetve napra elővetemény után is 180-nal kezdtem meg a vetést szeptember végén. Valamikor október elején emeltem meg 200-ra. Persze, ha tudom h eddig ilyen enyhe tél lesz, akkor tényleg 165-tel indultam volna, de az is lehet repcék után a korai vetést 150-nel csináltam volna.
Válasz Ares 826 #13952. hozzászólásáraNincs, az alja szinte mindig ilyen egyébként, nagyon régen tsz időkben rét/legelő volt az első hajlatig ha látod a képen, nyílván nem véletlenül :) lazíthatod évente akkor is ilyen lesz...
Válasz cimbike. #13950. hozzászólásáraaz itteni tapasztalatok alapján úgy tűnik, hogy nem feltétlen jó ha kisebb tőszámmal van vetve, föld elővetemény mindent figyelembe véve, ez most egy próba.. eddig legkorábbi vetésünk, repce elővetemény, nem a legjobb föld Ak-t nem tudok fejből de nem is az a mérvadó hanem a tapasztalatok, volt aki igaz kukorica után de 270-el vetett viszonylag későn, lett neki 9t/ha...én vetettem 165 kg-val geniust figyelembe véve az ezermagtömeget kapott komplex műtrágyát lejött 8,5/ha ami egyébként nálunk mondhatni rekordnak...másik földeken komplex nélkül megállt 7t-nál...igaz a tél egy kicsit gyenge biztos azért is fejlettebb...de próbálkozunk...
Ma megnéztem egy közeli búzámat.250 kg/H lett vetve,de úgy bebokrosodott hogy nem normális.Mintha élne nőne is.Mi lesz vele,januárban még soha nem nézett ki eddig ??? Van olyan amit 10 nappal előbb elvettem,oda ki sem merek menni.
Válasz B.laca #13930. hozzászólásáraHali. Nekem is a Cellule ugyan ilyen szép zöld. Mg Basmati fajtám van de az nem mutat olyan szépet mint a cellule. A napokban ha lesz időm kimegyek készítek én is képeket.
A repcében a művelőutak tiszta fehér gyökér. Feljött a föld felszínére a gyökere. Látszik is a növényen hogy kissé megindult. De jön a hideg is, úgyhogy pofán lesz bszva.
Válasz .Feco. #13927. hozzászólásáraPróbáltam már a Pulsart amalgerol nélkül is ugyanazon a területen ugyanabban az évben, a gyomirtó hatása semmivel nem volt jobb, csak jobban visszavetette a naprát. Évek óta keverem, nálam működik
25227 hozzászólás
Repcére is mehet a nitrosol?
300 kg/ha ns 20% /ammonszulfát6 ha a PH 7 fölötti
250 kg/ha DASA 26% ha a PH 7 körül
250 kg/ha yára belluska ha a PH 7 alatt minél előbb.
400kg/ha Mas 27%- ost nyugodtan lökjed neki
Persze csak Febr 15-után
Köszönöm válaszaitokat sokat segítettek, remélem, hogy észheztér majd a műtrágyától.
Válasz Kis_gazda #13971. hozzászólásáraA komplex műtrágyát ősszel kell kiszórni,csak pénzkidobás most szórni.
Szórj rá nitrogént legalább 100kg hatóanyagot!
Válasz Kis_gazda #13969. hozzászólásáraÉn NS mutragyat tennék ki, 2-300 kg ot várható termésszinttől függően.
Ha adunk neki még a héten 200-220kg/ha 3×16-os komplexet az is észheztéríthetne egy kissé vagy jobb hatással lenne rá a 300kg/ha pétisó, esetleg karbamid?
Válasz Kis_gazda #13969. hozzászólásáraAmint lehet 100kg N hatóanyagot.
Üdv!
Tanácsot szeretnék kérni, Szeptember 15.-én került sor 2,5 hektár repce vetésére, kissé későn. Első évbe próbálkozunk meg a repce termesztéssel műtrágyát nem kapott, szervestrágyázva volt tavalyelőtt. Elég satnya de szerencsére az eddigi tél kissé a javára volt. Azt szeretném kérdezni a hozzáértőktől, hogy milyen műtrágyát,mekkora mennyiségben és mikor juttassunk ki a területre?
Válasz Horváh Ervin #13967. hozzászólásáraIgen.
Használ valaki búza le hengerzésére tavasszal heva hengert gütler profilosat?
Válasz blink #13965. hozzászólásáraAkkor jó,már rémeket láttam,egyébként szép egészséges a csúcs
Neem, az csak sár. Lusta voltam lemosni Csak arra voltam kíváncsi milyen a hajtáscsúcs.
Sárnyom lehet ezek szerint.......tisztán rágott furatnak látszott .....
Válasz John Deere Power Shift #13959. hozzászólásáraEzt benézted, nincs ezen rágásnyom sehol, az csak egy kis szennyeződés ahogy elvágta ketté...
Válasz John Deere Power Shift #13959. hozzászólásáraCsak a kettévágott minta egyik felén?
Válasz John Deere Power Shift #13959. hozzászólásáraHol?
Válasz John Deere Power Shift #13959. hozzászólásáraMilyen dög ez?
Válasz blink #13958. hozzászólásáraNagy rágásnyom van a gyökérszárban
Válasz mtz1221 #13947. hozzászólásáraNincs ezzel semmi baj dölj hátra és nyugi
Válasz shazi #13953. hozzászólásáraAz isterra 4 millió csírát javasolt a korai vetéshez. Azt mindtákh be ne sűrítsem!!! Pedig felénk még nem rég voltak 3 q-s búzavetések. Kicsit én is csaltam a 180kg-mal, mert emt és csírázással számolva 165-re jött ki a vetőmag-norma. Úgyhogy repce- illetve napra elővetemény után is 180-nal kezdtem meg a vetést szeptember végén. Valamikor október elején emeltem meg 200-ra. Persze, ha tudom h eddig ilyen enyhe tél lesz, akkor tényleg 165-tel indultam volna, de az is lehet repcék után a korai vetést 150-nel csináltam volna.
Cellule. 240 kg-al vetve okt 10 én, közvetlen szántásba. Semmi mükaki
Válasz Ares 826 #13952. hozzászólásáraNincs, az alja szinte mindig ilyen egyébként, nagyon régen tsz időkben rét/legelő volt az első hajlatig ha látod a képen, nyílván nem véletlenül :) lazíthatod évente akkor is ilyen lesz...
Válasz cimbike. #13950. hozzászólásáraaz itteni tapasztalatok alapján úgy tűnik, hogy nem feltétlen jó ha kisebb tőszámmal van vetve, föld elővetemény mindent figyelembe véve, ez most egy próba.. eddig legkorábbi vetésünk, repce elővetemény, nem a legjobb föld Ak-t nem tudok fejből de nem is az a mérvadó hanem a tapasztalatok, volt aki igaz kukorica után de 270-el vetett viszonylag későn, lett neki 9t/ha...én vetettem 165 kg-val geniust figyelembe véve az ezermagtömeget kapott komplex műtrágyát lejött 8,5/ha ami egyébként nálunk mondhatni rekordnak...másik földeken komplex nélkül megállt 7t-nál...igaz a tél egy kicsit gyenge biztos azért is fejlettebb...de próbálkozunk...
Válasz shazi #13949. hozzászólásáraMár most sincs gond a vízzel!
Válasz shazi #13949. hozzászólásáraszép búza
Válasz shazi #13949. hozzászólására
Én akkor még csak 180-nal vetettem!!!!!
cellule 2,3q/ha szeptember 29-én vetve...
Válasz mtz1221 #13947. hozzászólásáraJól néz ki, nincs ezzel semmi baj. Dőlj hátra és nyugi :)
Ma megnéztem egy közeli búzámat.250 kg/H lett vetve,de úgy bebokrosodott hogy nem normális.Mintha élne nőne is.Mi lesz vele,januárban még soha nem nézett ki eddig ??? Van olyan amit 10 nappal előbb elvettem,oda ki sem merek menni.
Igen Renden!! ebben az évben!
Válasz B.laca #13930. hozzászólásáraHali. Nekem is a Cellule ugyan ilyen szép zöld. Mg Basmati fajtám van de az nem mutat olyan szépet mint a cellule. A napokban ha lesz időm kimegyek készítek én is képeket.
Válasz csferri #13943. hozzászólására20 cm nem lehet..... ez hülyeség nem is értem...
Válasz SCHLEPPER #13939. hozzászólásáraBasszus 20 centi, Mikor vetetted hogy akkora? De különben nem lesz annak semmi baja.
Válasz Ares 826 #13941. hozzászólásáraJa bocs hirtelen 0-ról 20 ra ok értem
Válasz SCHLEPPER #13939. hozzászólásáraHallod a 2 cm az még nem szárba indulás egy búzánál, ha 20 centis lenne az már igen!
Válasz halihó #13935. hozzászólásáraRenden?
Válasz csferri #13938. hozzászólásáraAhol tavaly pari volt az 5-ös kútnál a tsz elnök földjében kb 2cm de szárban van.
Válasz SCHLEPPER #13936. hozzászólásáraTe nem néztél el valamit? Én még itt a környéken szárba indult búzát nem láttam
Válasz SCHLEPPER #13936. hozzászólásáraSZÁRBA??? HOGYAN? Én szept végén vetettem de közelbe sincsen szár...
Sziasztok szárba indult búzát egy -9 mennyire bánthat?
Sziasztok! Búza szalmát vennék renden Ibrány és 25 km-es körzetében! Ha valakinek aktuális jelezze és az árat megbeszéljük!
A repcében a művelőutak tiszta fehér gyökér. Feljött a föld felszínére a gyökere. Látszik is a növényen hogy kissé megindult. De jön a hideg is, úgyhogy pofán lesz bszva.
Bocs, fordítva, balra Mulan, jobbra Cellule.
Válasz B.laca #13930. hozzászólásáraMulan tavaly volt nekem arra kellett legkorábban rámennem gombászni....
Válasz B.laca #13930. hozzászólásáraMulan tavaly volt nekem arra kellett legkorábban rámennem gombászni....
A művelőúttól jobbra Mulan, balra Cellule. Lehet nem látszik, de a Cellule sötét zöld, a Mulan kezd sárgulni.
És a Mulan közelről:
Válasz .Feco. #13927. hozzászólásáraPróbáltam már a Pulsart amalgerol nélkül is ugyanazon a területen ugyanabban az évben, a gyomirtó hatása semmivel nem volt jobb, csak jobban visszavetette a naprát. Évek óta keverem, nálam működik
Válasz .Feco. #13927. hozzászólásáraÉn pont ezért nem permetezem mondjuk gyomírtó gombaölő lomtrágyával....